Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jeszcze mu się włamują?😄 Powinien ich pozwać o stalking.

"Jedni tacy" już ruskich o "zwrot wraku" pozywają i będą pozywać do us..anej śmierci bo drudzy - inni to już o zwrot Krymu chyba właśnie przestali bo im Trump nawet za papier na pozwy właśnie nakazał płacić :P

do ruskich z formalnymi pozwami? do nich trzeba z porządnym batogiem to moooże coś uzyskasz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

do ruskich z formalnymi pozwami? do nich trzeba z porządnym batogiem to moooże coś uzyskasz

Raczej pozew przyklejony do rakiety balistycznej albo jakiego JASMM, żeby złożyć w odpowiednim okienku.🤣

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

A w gminie to była pani sekretarz a nie pani sekretarka. 

u mnie akurat  przyjęło się sekretarzowa, ale to chyba dlatego, że stanowisko odziedziczyła po mężu

4 godziny temu, dysydent napisał(a):

eeee szybciej i taniej wyjdzie coś uzyskać, gdy pójdziesz z wódką i z pieśnią chwalebną na ustach

ura, ura, ura czapajew gieroj

za rodinu za stalinu, na boj, na boj, na boj

towju mat my kulturnyj narod

My germańców nie boim sja, my wsjegda idiom wpieriod

I wtedy może nawet byś dostał w prezencie lwów od Putina, a kijów to już sam musisz nastrugać

Opublikowano (edytowane)

cha; putin to jak na kacopowo historyczna anomalia bo niemal abstynent - alkoholowo to antyjelcyn choć przez jelcyna rekomendowany na następcę tak że ostatnio to i kacapy po pijaku racjonalnie i z ich punktu widzenia się zachowują i cholra wie jak na flaszkę mogą zareagować
zarekwirują i za szerzenie alkoholizmu rozstrzelają to drugie by przypodobać się "wodzowi" a o pierwszym to "wódz" nie musi wiedzieć co do metod utylizacji rekwizycji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@racyl daremny twój trud z tym kpo te Przydacze i inne pierdoły od Nawrockiego przyćmiły wszystko swoją nieudolnością.

Jednym słowem Przydacz się Nawrockiemu nie przydał ostatnio za bardzo. 😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

POLACY MIELI BYĆ W JAŁCIE .

Wielcy tego świata zadecydowali .

Problem jest i  jest  to Naród wybrany . Sama Ukraina nie jest problemem tylko kto stwarza ten problem a jest nadal naród wybrany .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1925069708088341

Może być zdjęciem przedstawiającym 7 osób i tekst

Jak upadek Berlińskiego Muru ponownie podzielił świat. Czy Zimna Wojna zakończyła się w 1989 roku .

Problemem jest jako Polska i kraje wschodnie jako NATO .

Czy Amerykanie rzeczywiście obiecali Rosjanom nie rozszerzać NATO na wschód? 

Edytowane przez galan99
Opublikowano
35 minut temu, dysydent napisał(a):

cha; putin to jak na kacopowo historyczna anomalia bo niemal abstynent - alkoholowo to antyjelcyn choć przez jelcyna rekomendowany na następcę tak że ostatnio to i kacapy po pijaku racjonalnie i z ich punktu widzenia się zachowują i cholra wie jak na flaszkę mogą zareagować
zarekwirują i za szerzenie alkoholizmu rozstrzelają to drugie by przypodobać się "wodzowi" a o pierwszym to "wódz" nie musi wiedzieć co do metod utylizacji rekwizycji

W życiu , Putin dobrze wie, że to naród ma być pijany, a władze trzeźwe, nie odwrotnie.

Opublikowano (edytowane)

co nie chroni przed mechanizmem przeze mnie opisanym

banda pijaków pod dowództwem trzeźwego zwykle bywa dużo groźniejsza niż pod takim samym dowództwem banda trzeźwych

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Naród ma być głupi i zacofany a władza ma być kimś kto będzie nad nimi miał kontrolę i trzymał na smyczy aby nikt nie warzył się tylko że szereg wyjść. Co za tym idzie jeśli znajdzie się ktoś taki to odrazu go do kamieniołomów zabierać ten gdzie jego miejsce 

Opublikowano (edytowane)

no taką władzę jest taki jeden co będzie w smołowych kotłach

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

warzył

przynajmniej wielu z ludu spod tej władzy w to wierzy :D (nie mylić z wieżą ;)  np - głupców choć na taką dany układ wygląda ) xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jakie mają wyjście jeśli ludzie są zacofani. Masz najlepszy przykład jeśli jest jakiekolwiek narodowe święto w Rosji. Wszystko zostaje wysłuchane nie sprzeciwia się mu nawet jeśli zmusza ludzi aby oni szli na rzeż. 

Tylko idioci tego nie widzą ale trudno się mówi. Wiadomo tylko jedno co kolwiek by się zmieniło i tak następca Putina będzie robił to samo co on. 

Jeśli nawet mu się sprzeciwiają to i tak to idzie bardziej pod publikę niż naprawdę. 

Podaj mi chociaż jeden przykład że cokolwiek ludzie którzy się mu sprzeciwili coś zmienili na lepsze 

25 minut temu, dysydent napisał(a):

co nie chroni przed mechanizmem przeze mnie opisanym

banda pijaków pod dowództwem trzeźwego zwykle bywa dużo groźniejsza niż pod takim samym dowództwem banda trzeźwych

Czy oni kiedykolwiek są trzeżwi jedni i drudzy? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jakie mają wyjście jeśli ludzie są zacofani. Masz najlepszy przykład jeśli jest jakiekolwiek narodowe święto w Rosji. Wszystko zostaje wysłuchane nie sprzeciwia się mu nawet jeśli zmusza ludzi aby oni szli na rzeż. 

Nie dziwię się Rosjanom, taki dostęp do informacji jaki maja plus 30 lat odpowiedniej indoktrynacji robi swoje. Ja się dziwię  np polakom, mają dostep do informacji a jakieś 30% społeczeństwa taki sam ciemogród jak ci rosjanie i to nie ci z pitera czy moskwy tylko gdzieś z wioseczki na powołzu.

Póki co to obecnie ukraińcy zmuszają do udziału w tej rzezi, Rosjanie już nie, oni płacą nie łapią na ulicach. Gdyby w polsce były oferty 20kpln (dopiszę, tyle u nas bo rosjanie płacą 5-krotność najniższej krajowej za szeregowe mięso armatnie) za miesiąc służby na froncie + kasa za uszczerbek na zdrowiu i dla rodziny w razie śmierci też byliby ochotnicy i to w relatywnie bogatym kraju. A w rosji idą czukcze, buriaci, dagestańczycy, bo 6 dzieci w domu, zero perspektyw, 60% bezrobocia w tych rejonach.

Rosja bije się nierosjanami, a ukraina straciła kwiat swojego narodu bo oni poszli pierwsi na ochotnika, część gryzie ziemię, a większość z reszty jest rozczarowana władzami i drugia raz tego nie zrobią.

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
17 godzin temu, Ulman napisał(a):

to byś się najpierw musiał nauczyć liczyć i myśleć. 

właśnie widać kto myśli ..  jak tam paliwo ? 

Baryłka ropy West Texas Intermediate w dostawach na IX kosztuje na NYMEX w Nowym Jorku 63,00 USD, niżej o 0,66 proc.😆

2021 kosztowała trochę więcej była po 4,70 😆

Opublikowano
31 minut temu, Takeda napisał(a):

Nie dziwię się Rosjanom, taki dostęp do informacji jaki maja plus 30 lat odpowiedniej indoktrynacji robi swoje. Ja się dziwię  np polakom, mają dostep do informacji a jakieś 30% społeczeństwa taki sam ciemogród jak ci rosjanie i to nie ci z pitera czy moskwy tylko gdzieś z wioseczki na powołzu.

Póki co to obecnie ukraińcy zmuszają do udziału w tej rzezi, Rosjanie już nie, oni płacą nie łapią na ulicach. Gdyby w polsce były oferty 20kpln (dopiszę, tyle u nas bo rosjanie płacą 5-krotność najniższej krajowej za szeregowe mięso armatnie) za miesiąc służby na froncie + kasa za uszczerbek na zdrowiu i dla rodziny w razie śmierci też byliby ochotnicy i to w relatywnie bogatym kraju. A w rosji idą czukcze, buriaci, dagestańczycy, bo 6 dzieci w domu, zero perspektyw, 60% bezrobocia w tych rejonach.

Rosja bije się nierosjanami, a ukraina straciła kwiat swojego narodu bo oni poszli pierwsi na ochotnika, część gryzie ziemię, a większość z reszty jest rozczarowana władzami i drugia raz tego nie zrobią.

Masz z tym rację że Ukraina już jest państwem w którym ich obywatele nie chcą walczyć za swoją ojczyznę. Znam dwóch wojskowych z Ukrainy którzy zaciągnęli się w 3 ale tylko 2 przeżyło. Trafili do niewoli Rosyjskiej wiadomo co ich tam spotkało za swoją niedolę dostali na nasze 12 tys. Ten 3 się powiesił nie dawał rady. Rodzinna nic nie dostała.

Powiedzieli że nigdy by nie poszli do wojska gdyby wiedzieli co się stanie. To nie byli ochotnicy tylko wojskowi którzy już służyli dla narodu i pochodzący z wojskowych rodzin. Odeszli z wojska i teraz są w Polsce. 

Opublikowano
Teraz, Roman176 napisał(a):

a na stacjach ?? 

A to mnie mało interesuje, bo tylko do samochodów i motocykla benzynę na stacjach kupuję, ale w Łowiczu benzyna 5,50, a ON chyba 5,62 albo 5,66 jak dobrze pamiętam ;) 

Opublikowano

Bezduszna napisał:

Masz z tym rację że Ukraina już jest państwem w którym ich obywatele nie chcą walczyć za swoją ojczyznę. Znam dwóch wojskowych z Ukrainy którzy zaciągnęli się w 3 ale tylko 2 przeżyło. Trafili do niewoli Rosyjskiej wiadomo co ich tam spotkało za swoją niedolę dostali na nasze 12 tys. Ten 3 się powiesił nie dawał rady. Rodzinna nic nie dostała. Powiedzieli że nigdy by nie poszli do wojska gdyby wiedzieli co się stanie. To nie byli ochotnicy tylko wojskowi którzy już służyli dla narodu i pochodzący z wojskowych rodzin. Odeszli z wojska i teraz są w Polsce.

Chy chy - typowa historia. Medale i chwała nie wystarczyły...

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał(a):

właśnie widać kto myśli ..  jak tam paliwo ? 

Baryłka ropy West Texas Intermediate w dostawach na IX kosztuje na NYMEX w Nowym Jorku 63,00 USD, niżej o 0,66 proc.😆

2021 kosztowała trochę więcej była po 4,70 😆

I jaki jest wniosek wypływający z twojego myślenia? 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to mnie mało interesuje, bo tylko do samochodów i motocykla benzynę na stacjach kupuję, ale w Łowiczu benzyna 5,50, a ON chyba 5,62 albo 5,66 jak dobrze pamiętam ;) 

czyli rekordowa marża Orlenu cię nie przestrasza ? 

Teraz, Ulman napisał(a):

I jaki jest wniosek wypływający z twojego myślenia? 

takie jak ostatnio wklejałem i cię zaorałem ześ głupi i liczyć nie umiesz ... 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, DTaras napisał(a):

Alee skoro jest ministra to powinna być premierra... chyba.

a skoro hutnik to hutnica xD a już level top - hutnia

Edytowane przez dysydent