Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jahooo napisał:

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No widzisz, i doszliśmy w końcu do tego po co Zerro zniszczył sądownictwo zamiast je usprawnić, żeby takie szuje nigdy nie doczekały się wyroku ...

Ja nie pamiętam, w okresie po 1989 roku, aby sądownictwo w Polsce działało dobrze, sprawnie i bezstronnie. Dla mnie Zerro nie miał co zepsuć, bo w sądownictwie nic nie działało tak, jak powinno.

Niby nie miał co psuć a jednak spierlił - geniusz? Z tym, że nie sam.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Oooo właśnie tooo

Pamiętamy że nie każdy tak to nazywa tak ...

Prostytutka ma kilka znaczeń które choć inaczej brzmią ale na to samo wychodzą

Wszystko zależne jest od wyobraźni danego panna 🤣🤣

Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, jacus napisał(a):

a ja myslalem ze po niebie lataja plemniki ktore kazdej nocy uwalniaja  pis-owcy do atmosfery i se tak leca do nieba..

Łoooooooo to musi być piękny widok.😂 A u nas dzisiaj latają balony i pewnie łapią te plemniki do koszyczków.

Kufa. Przeca to starlinki do ciepłych krajów wracają, do południowej Afryki...

hubertuss napisał:

Jakoś się nie dopytywaliście kto płacił za przekręty Szumowskiego za to ile kasy wyciągnął na pseudo badania jego brat za szwindle kowidowe za dotacje dla księdza salcesona. To co zrobili teraz z tym kpo to powinno być wyjaśnione i ukarane ale to i tak pikuś przy przekrętach pisu.

Coś mie się wydaje, że gdyby jedni czy drudzy wzieli się za to karanie beneficjentów po urżneli by se gałąź spode tylca.

12Pafnucy napisał:

2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Prostytutka to osoba niosąca pomoc potrzebującym.

Skąd taka definicja?

Ale co się przypierd..sz? Pielęgniarki też za darmo nie robią. Dużo w tym racji a i szacunek jakiś trzeba mieć.

• Like 1
Opublikowano
witejus napisał:

Teraz, Bezduszna napisał(a):

Dlaczego jest taka a nie inną definicja. 

Zawsze myślałem że prostytutka to to osoba sprzedająca za pieniądze cielesną przyjemność

Jak skorzystasz - zrozumiesz.

Opublikowano (edytowane)

Większa odsetek korzystających z danych usług dalej są mężczyźni. 🤣🤣🤣

Oni tworzą różnego rodzaju definicje dla swoich potrzeb. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Bezduszna napisał:

Każdy zawód to zawód jeden tylko lepiej płatny drugi mniej. 

Czy ci się to podoba czy nie 

Aaa gdy ta przyjemność u profesjonalistki osiągnie wymiar duchowy? Kaznodzieje mogą czuć się zagrożeni... albo pójdą po mauki.

Opublikowano (edytowane)

Do niego to idziesz się wyspowiadać z tego cos nabroił do niej idziesz aby ulżyć sobie w swoich cierpieniach lub jak do psychoterapeutki. 

Różnica między nimi jest taka że pierwszy żadnego doświadczenia życiowego nie ma. 

Druga już ma większe doświadczenie w różnych aspektach życiowych 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Janusz Korwin-Mikke

No to teraz poważnie: w normalnym państwie, po czymś takim, powinny się sypać dymisje, a ci z rządzących, którzy mają brata, żonę, kochankę, koleżankę, kolegę, którzy otrzymali pieniądze z KPO, powinni zostać wnikliwie sprawdzeni, osądzeni i (ewentualnie) wsadzeni do lochu.

-----------------------------------------------------------------------

Krzysiek Puternicki

Nie uwierzycie, happening Batmana w trakcie wiecu Trzaskowskiego zamykającym nieudaną kampanię wyborczą, zakończony słynną interwencją policyjną, ma swoją kontynuację. Mój kolega z SDP, Robert Kwiatek  dokumentujący całą bezprawną interwencję, dostał właśnie pismo od pani adwokat z Gdańska, wzywające do zapłaty 90.000 pln dla funkcjonariuszy, których twarze zostały utrwalone na materiałach dokumentujących ich w trakcie interwencji. Ponad te "grosze", Robert musi zamieścić na swój koszt   kuriozalne oświadczenie w 
@RepublikaTV
  "bez wykonywania znaków, gestów ośmieszających".... To kuriozum 
Chciałem całą sprawę odpuścić gdańskim funkcjonariuszom, uważając motywację ich działania jako polityczne rozkazy, które bezwiednie realizowali. 
W trakcie najbliższych godzin chyba jednak zmienię zdanie i spotkamy się w sądzie z policjantami, którzy wtargnęli do wynajmowanego przeze mnie pokoju.

kolejne peowskie k**ewstwo 

Opublikowano (edytowane)

W sumie zakupiono 317 łodzi, w ramach 206 projektów, za orientacyjną kwotę 106 milionów złotych.

----------------------------------------------------------------------------------

Image

Image

Edytowane przez nie
Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „SKANDAL! Krajowy Plan Odbudowy idzie na... jachty, sauny, solaria i ekspresy do kawy! Litwa OD LWdw "nлR1a KRAJ KRAJOWY PLAN ODBUDOWY Konfederacja jako jedyna w Sejmie RP głosowała przeciwko tym absurdom! Udostępnij KONFEDERACJA WOLNOŚĆINIEPODLEGŁOŚĆ NIEPODLEGŁOŚĆ WOLNOŚĆI”

To jest taki skandal, że słów brakuje. Ostrzegaliśmy i znów mieliśmy rację - KPO okazał się gigantycznym przepalaniem pieniędzy! Udostępniajcie niech każdy to zobaczy!
Na rządowej stronie pojawiły się opisy projektów, które otrzymały dofinansowanie z Krajowego Planu Odbudowy, oto przykłady na co poszły środki:
❌ Rozbudowa pizzerii o solarium, czy jacht
❌ Organizacja zawodów sportowych w kebabie
❌ Zakup mobilnych ekspresów do kawy
❌ Budowa domku na wodzie do spotkań biznesowych
❌ Ekskluzywna łódź na wynajem dla turystów
❌ Wypożyczalnie rowerów
❌ Maszyny do lodów
❌ Platforma go gry w brydża
❌ Luksusowe meble w apartamentach
❌ A jeden z deweloperów dostał dotacje na... otwarcie kawiarni!
Miały być wielkie inwestycje, wyszło jak zawsze. A Konfederacja była jedyną partią w Sejmie, która głosowała PRZECIWKO temu! I przypomnijmy - Krajowy Plan Odbudowy to wspólny unijny dług, który będziemy spłacać do 2058 roku... W zamian Polacy dostali kamienie milowe, których wdrożenie będzie kosztowało miliardy złotych oraz mechanizm szantażu finansowego, a teraz jeszcze okazało się, że pieniądze z tego kredytu są bezmyślnie przepalane!

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst

https://wiadomosci.wp.pl/ponad-milion-zlotych-dotacji-z-kpo-dla-zony-najbogatszego-posla-ko-artur-lacki-sprawa-jest-czysta-7187080149887744a

rudy kłamca i złodziej narodu 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Wiktor @Vito82488734 •1 g. Końcem czerwca tego roku zaginąl w dziwnych okolicznościach, a późnie został odnaleziony martwy, Maciej Grzegorzewski, dyrektor NCBİR. Człowiek który sprawdzałi prawdopodobnie dowiedział się gdzie idą miliony z KPO. Co za dziwny przypadek... Połączmy kropki z #AferakPC”

Może być zdjęciem przedstawiającym 3 osoby i tekst „AJAZA JA KASĘZKPO KPO KUPIŁAM AUTOMAT DO LODÓW. KOMEMTATOR TATOR”

Opublikowano

Kamil Zaradkiewicz

Gdy Prezydent 
@NawrockiKn
 zapowiada ocenę powoływanych kandydatów na sędziów pod kątem przestrzegania przez nich Konstytucji, to to jest „łamanie Konstytucji”, ale gdy pan Żurek bez żadnej konstytucyjnej podstawy kwestionuje status sędziów, to to jest „obrona praworządności”. Z kogo oni próbują robić idiotów?

Opublikowano
W dniu 7.08.2025 o 06:12, hubertuss napisał(a):

Widać zostało w kraju wielu ludzi przyzwoitych. Biskupi się do nich w większości nie zaliczają 

70.jpg

KPO - Koniec Platformy Obywatelskiej.

specjalna dedykacja dla wyborców rudego 

"Nie ma już wątpliwości, to koniec". Rafał Brzoska o burzy wokół KPO

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-08-08/nie-ma-juz-watpliwosci-to-koniec-rafal-brzoska-o-burzy-wokol-kpo/?fbclid=IwY2xjawMDWKFleHRuA2FlbQIxMABicmlkETB1bkNXdW5HRTVORENaMXVEAR4l5ahTmyiU9RZNdq1UwInmMEHEjeCQUvakM4GAoUJVUF-xGOurbslJyLKBHg_aem_f2pKR7E2UYA1k4aVPAhBcw

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Adam Szłapka @adamSzlapka 8g. Ani jedna złotówka z KPO nie zostanie zmarnowana. w Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości trwa szczegółowa kontrola. Tam, gdzie wykryjemy nieprawidłowości, będziemy reagować natychmiast- włącznie z odebraniem środków wszędzie tam, gdzie doszło do nadużyć. 2,5K 2,5K £7877 4,9K ill 495K Krzysztof Stanowski @KStanowski W odpowiedzi do @adamSzlapka Obywatel ma prawo mieć głupi pomysł. Waszym obowiązkiem było selekcjonować pomysły na głupie i niegłupie, a pieniądze dawać tylko na te drugie (nie na odwrót). Teraz chcecie odbierać komuś pieniądze, bo... zmieniliście zdanie? To po waszej stronie są błędy, nigdzie indziej.”

Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał(a):

Pispispispispispis....

Gdzie te 100 mld co to je miał Bodnarenko odebrać pisiorom? Wysłał pisma z żądaniem zwrotu i co? d*pę sobie ludzie tym wytarli.🤣

Z willi plus od Czarnka część odzyskano. Ile jeszcze się uda zobaczymy Na wszystko nie liczę I żeby nie było nie jestem takim zaprzańcem jak wy pisuary. Mam nadzieje, że z tego kpo też wiele się uda odzyskać

8 godzin temu, Desperado napisał(a):

Chyba głosowałeś na takich co mieli nie kraść i nie robić przekrętów no nie? nie wstyd ci teraz że cię zrobili jednak w uja?

ale gdzie u was wstyd, lepiej zwalić że pisiory kradli to my też tylko mniej.

Tak wstyd jak tobie zapis. A nakradli więcej. Skąd wiesz na kogo ja głosowałem i czy on coś ukradł.DO każdej władzy kleją się ci co chcą skorzystać Problem jest to jak władza takie przypadki ujawnia i wyjaśnia. Tutaj akurat władza sama pokazała co kto dostał. Za pisu była by cichosza.  I to jest różnica to samo tvp od razu powiedzieli za pisu była by tajemnica w tvp. I za to mi nie wstyd. 

5 godzin temu, nie napisał(a):

Kamil Zaradkiewicz

Gdy Prezydent 
@NawrockiKn
 zapowiada ocenę powoływanych kandydatów na sędziów pod kątem przestrzegania przez nich Konstytucji, to to jest „łamanie Konstytucji”, ale gdy pan Żurek bez żadnej konstytucyjnej podstawy kwestionuje status sędziów, to to jest „obrona praworządności”. Z kogo oni próbują robić idiotów?

Z ciebie pis zawsze robi. Alfons nie może oceniać sędziów a na temat neosędziów wydały stosowne opinie instytucje międzynarodowe. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał(a):

W sumie zakupiono 317 łodzi,

Łooooo to jest okazja żeby WCR nałożyły świadczenia rzeczowe na właścicieli i w ramach ćwiczeń powołały na szkolenie. Od razu poprawi się stan usprzętowienia Marynarki Wojennej. Można przekuć w sukces? Ano można.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
W dniu 8.08.2025 o 06:25, jacus napisał(a):

wyborcy alfonsa raczej nigdzie nie lataja wiec po co im port lotniczy ?

kto bedzie latal ?? 

jedynie sensowne wytlumaczenei to imigranci do rodzin a rodziny do nich 😂

megalomania jak za gierkka..

Weź rozpęd Jacus i dobrze się obij bo bredzisz niesamowicie. 

Czy podnóżki Tuska I koalicji już tutaj biją się w piersi i krytykują aferę KPO czy udają że wszystko cacy? 

29 minut temu, hubertuss napisał(a):

Za pisu nie do pomyślenia. Za aferę kpo zaczęto rozliczać zanim jeszcze wybuchła publicznie.

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,32164081,dymisja-za-afere-kpo-zanim-wybuchla-zmiana-byla-po-cichu.html

Wspaniały komentarz do sytuacji...Ale cóż można było soe spodziewać jak nie pochwały. Po 2 latach i już takie cyrki no brawo wyborcy KO🙆‍♂️

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Skąd taka definicja?

zapytaj jakiejs jagodzianki i napisz co ci powiedziala

10 godzin temu, witejus napisał(a):

Pewnie z autopsji

u ciebie z autopsja to ile lat juz nie masz problemu ??

10 godzin temu, witejus napisał(a):

Zawsze myślałem że prostytutka to to osoba sprzedająca za pieniądze cielesną przyjemność

od ostatnego razu jak byles widac cos sie zmienilo 🤣

8 godzin temu, nie napisał(a):

W sumie zakupiono 317 łodzi, w ramach 206 projektów, za orientacyjną kwotę 106 milionów złotych.

----------------------------------------------------------------------------------

Image

Image

plywaja sobie teraz po przekopie mierzei..

Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Weź rozpęd Jacus i dobrze się obij bo bredzisz niesamowicie. 

Czy podnóżki Tuska I koalicji już tutaj biją się w piersi i krytykują aferę KPO czy udają że wszystko cacy? 

Wspaniały komentarz do sytuacji...Ale cóż można było soe spodziewać jak nie pochwały. Po 2 latach i już takie cyrki no brawo wyborcy KO🙆‍♂️

zaloz foliowa czapeczke i trochepomysl..

kto lata -mieszkancy polski c z chrzanowa czy ci z warszawy,krakowa, katowic itd ??? 

stare dziadki po podstawowce czy ci z wielkich miast.

jak czapeczka nie pomoze to mlotek w reke..

nawet ktos taki jak ty, powinien zdobyc sie na troche logiki..

tez nie znam cyrylicy. ktos moze potwierdzic ??

779c3d760a323a7ac7d835d5f5dd15a1.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

A wypierał się jak Żaba błota😄...Ale to idzie z góry przypomnij sobie Wojtuś jak bonżur flagi tęczowej sie wypierał 😎

Wdzięczna Upadlina 

Screenshot_20250809_082452_Facebook.jpg

Miller wyłapuje antyukraińskie akcenty rzeczywistości i je punktuje - oczywiście najczęściej słusznie tak jak i w tym przypadku
a czy ten sam Miller tak samo akcentuje antykacapskie podobne akcenty? choćby tylko "tak dla równowagi"?
Znając genezę polityczną bandy służalczej a ja idę dalej i nazywam zdradzieckiej z której się wywodzi która za komuny całą Polskę za mordę trzymała z ramienia moskwy warto by wyważyć czy aby przypadkiem ten Miller bardziej nie lubi ukrów niż kacapów i stare sentymenty wierności podświadomie nie uczulają Go na eksponowanie tylko takich faktów które nie obrażają dawnych mocodawców? "stara miłość nie rdzewieje";)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał(a):

zapytaj jakiejs jagodzianki i napisz co ci powiedziala

u ciebie z autopsja to ile lat juz nie masz problemu ??

od ostatnego razu jak byles widac cos sie zmienilo 🤣

plywaja sobie teraz po przekopie mierzei..

zaloz foliowa czapeczke i trochepomysl..

kto lata -mieszkancy polski c z chrzanowa czy ci z warszawy,krakowa, katowic itd ??? 

stare dziadki po podstawowce czy ci z wielkich miast.

jak czapeczka nie pomoze to mlotek w reke..

nawet ktos taki jak ty, powinien zdobyc sie na troche logiki..

tez nie znam cyrylicy. ktos moze potwierdzic ??

779c3d760a323a7ac7d835d5f5dd15a1.jpg

ładnie piesek wyszkolony przez wyborczą łonety i resztę na trzeźwo już nie myślisz ? do wiadomości coś przyjmujesz ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Ecnsuai Mivczenstwa Obronności Litwa P Kopenhaga na 00SLNZŁ LNZŁ ILN ZŁ 00 Lwow nιиmua Praga Czechy Stowacja Wieden onachum WnP. Skandal wokół KPO. Pieniądze poszły na wypożyczalnię jachtów czy klub swingersów Fot. Pawcl Supernak PAP”

• Like 2
Opublikowano

to wez sprawdz dane z tarczy covidowej -wychowany przez dziadka wermahtowca  i sputnika.

pierwsze slowa jakie poznales to byly jawohl ?? hande hoch ?? ja.ja schnella ??

wtedy mozna dyskutowac.. 1,5 miliarda z orlenu to na ile klubow swingersa wystarczy ?

tylko pis-owski polmozg nie widzi zeto jedna banda ..

Opublikowano

W oficjalnym liście gratulacyjnym, przekazanym w dniu zaprzysiężenia, prezydent USA 
@realDonaldTrump
 zaprosił Prezydenta RP Karola Nawrockiego do Białego Domu na oficjalne spotkanie robocze w dniu 3 września 2025 r. Kolejna kampanijna zapowiedź realizowana zgodnie z planem!

znowu po-łgłówki będą robić w gacie :D