Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

nie każdy ma potrzebę aby wybierać się do Miejsca Świętego

Ale pielgrzymka do Mekki to jednak obowiązek.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Kobieto, mówiliśmy o ateizmie. Ateista nie uznaje istnienia Boga, jakiegokolwiek. A to że facet wypisze się z Kościoła wcale nie czyni z niego ateisty, bo nawet podświadomie, w myslach czasem do niego się zwróci. Dla ateisty Boga nie ma. A ten że nie pójdzie do kościoła to wcale ateistą być nie musi.

Czy każdy co się nazywa ateista musi być nim? Jest słownik którym się posługujemy. Trzeba jednak wziąć pod uwagę to że kto co kolwiek powie to nie znaczy że jest tym kimś naprawdę..

Zasada prosta słowo jest ale słowo nie zawsze odaje czym jest faktyczny stan

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Mekki to jednak obowiązek.

A czy każdy idzie do Częstochowy. To co jest pisane to nie znaczy że każdy to robi. 

Obowiązek to nie rozkaz 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To tak jak z Polską Prawicą. Może i tak się określają ale wcale nimi nie są.😂

Opublikowano

Koniec szopki. Sąd umorzył kuriozalne śledztwo przeciwko byłemu szefowi GITD

Warszawski Sąd Rejonowy umorzył sprawę rzekomego „ujawnienia tajemnicy służbowej” przez Alvina Gajadhura, byłego Głównego Inspektora Transportu Drogowego. Powód? Brak znamion popełnienia jakiegokolwiek przestępstwa!
Ta sprawa od początku wyglądała zdaniem wielu komentatorów jak typowa zemsta polityczna. Były szef ITD od początku przekonywał, że żadnego przestępstwa nie popełnił, bo nie mógł. Wszystkie informacje były jawne, nie złamał żadnych klauzul.

chora z nienawiści peowska banda znowu dostała kopa :D 

po-łgłówki, tak wyglądają wasze rozliczenia afer, zmyślonych przez tuska i jego medialnych gebelsów

wydymali was bez mydła

Opublikowano (edytowane)

Już nie masz  jak obalić moje słowa.  Zasada prosta zmień temat. 🤣🤣

Polska jest państwem chrześcijańskim i czy prawica czy lewica to tylko jest ruletka w której raz się wygrywa jest przegrywa. 

To nie gra w kości w której możesz coś tam podszliwować aby wygrać. 

17 minut temu, mirro napisał(a):

To tak jak z Polską Prawicą. Może i tak się określają ale wcale nimi nie są.😂

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

w czestochowie juz bylem w tym roku . od paru lat jezdze co rok. ta sie sklada ze bylem tam wielokrotnie.

pierwszy raz na kanapie wrzuconej na pake zuka 😂

18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

twoja złość i wyzwiska wiele faktów nie zmienią...

Jesteś 100 lat za murzynami...i wycieczki tego nie zmienią...

Nie wystarczy się urodzić w bogatym zamku...bo mieszkają tam też słudzy...

to sa zarty..nie spinaj ie bo ja sie nie spinam.

jak my 100 lat to wy ile ?? 150 ?? moze troche przesadzam ale pewnie niewiele ..znowu zart..

15 minut temu, mirro napisał(a):

Ale pielgrzymka do Mekki to jednak obowiązek.

mozna chyba czym to zastapic ?? pewnie kasa  🤣

widzialem stopy znajomej ktora niedawno wrocila z czestochowy .

szla pierwszy raz wiec musiala buty miec nieodpowiednie-rana na ranie ,plastrami obklejone,spuchniete.

nie dla mnie takie atrakcje.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

sa zarty..nie spinaj ie bo ja sie nie spinam.

jak my 100 lat to wy ile ?? 150 ?? moze troche przesadzam ale pewnie niewiele ..znowu zart

Zart wtedy śmieszny jak ja się śmieję...

To żart...

I ty nie jesteś Wy...u ciebie to zacofanie...🤭

Opublikowano
17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Polska jest państwem chrześcijańskim 

Już nie długo i jak te stare mochery pomrą to kościoły puste b.bo młodzi nie chodzą do kościoła. Rola kościoła już się kończy i ludzie przestają wierzyć w bajki.

Opublikowano

Ludzie lubią wierzyć w  lepsze oraz w bajki, nie ważne czy to polityk czy duchowny, małżonek czy  czy jakiś dziennikarz. Teraz pod wszystkim kryje sie biznes. Ludziska co niektóre nawet wierzą w czerwone wstążeczki na lusterkach  i opijanie nowych inwestycji. 

Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

I co mu z tego wypisania wyjdzie? Zasady kościoła są jednoznaczne przeczytaj sobie a zobaczysz że gadasz bzdury 

Albo mnie nie zrozumiałaś, albo nie kumasz o co kaman.

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

O jesu... A mówili czemu go ktoś zostawił 😁

Aaaaa tego to sie już dowiedziałem od żony szefa zaprzyjaźnionego serwisu Mercedesa, bo to ona nim jeździła.😂

Czeba powiedzieć, że się kobita zna. Jak się nie znała to już się tera zna...

Bezduszna napisał:

Czy trzeba chodzić do kościoła aby wierzyć? 

Nie trzeba wystarczy ci wiara w Boga nie każdy ma potrzebę aby wybierać się do Miejsca Świętego. 

yyy ale to nie jest miejsce święte... Gdyby tak miało być to za każde krople wylanej w domu na podłogę wódeczki musiała byś mówić iż mieszkasz w gorzelni...

Bezduszna napisał:

Jakiś egzamin na kandydata do sejmu???

Opublikowano

Jak się ktoś wypisuje z Kościoła to się wypiera Boga i nie ma tłumaczenia że wierzy tylko coś mu w Kościele nie pasuje.

28 minut temu, Andpol napisał(a):

Już nie długo i jak te stare mochery pomrą to kościoły puste b.bo młodzi nie chodzą do kościoła. Rola kościoła już się kończy i ludzie przestają wierzyć w bajki.

Szatan cię opętał.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Jak się ktoś wypisuje z Kościoła to się wypiera Boga i nie ma tłumaczenia że wierzy tylko coś mu w Kościele nie pasuje.

Co innego wiara. A co innego czarna mafia mająca mało wspólnego z zasadami tej wiary ...

• Like 1
Opublikowano

Wicepremier i minister cyfryzacji, Krzysztof Gawkowski, zainstalował sobie na telefonie aplikację odliczającą dni do końca Prezydentury Karola Nawrockiego.

to już powinno być leczone, peowskie świry

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Kobieto, mówiliśmy o ateizmie. Ateista nie uznaje istnienia Boga, jakiegokolwiek. A to że facet wypisze się z Kościoła wcale nie czyni z niego ateisty, bo nawet podświadomie, w myslach czasem do niego się zwróci. Dla ateisty Boga nie ma. A ten że nie pójdzie do kościoła to wcale ateistą być nie musi.

W Kościele obowiązują pewne prawa i obowiązki i nie ma czegoś takiego że jak trwoga to do Boga, a jak Pan Bóg niepotrzebny to niepotrzebny, człowiek za mały i za głupi żeby próbował oszukiwać Boga.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Co innego wiara. A co innego czarna mafia mająca mało wspólnego z zasadami tej wiary ...

Może ty chodzisz i modlisz się do księdza, bo ja nie.

Teraz, Andpol napisał(a):

W bajki nie wierzę

Nie wierzysz? masz takie prawo, ale nie sprowadzaj innych na swoją drogę.

Opublikowano
Desperado napisał:

Kościół to ludzie a jak go ludzie wqfiajo z powodu iż jest dla przykładu śniady to tłumaczenie jak najbardziej do przyjęcia.

Opublikowano
34 minuty temu, Andpol napisał(a):

On i bez wiernych przeżyje 

25 minut temu, Pigmei napisał(a):

Ludzie lubią wierzyć w  lepsze oraz w bajki, nie ważne czy to polityk czy duchowny, małżonek czy  czy jakiś dziennikarz. Teraz pod wszystkim kryje sie biznes. Ludziska co niektóre nawet wierzą w czerwone wstążeczki na lusterkach  i opijanie nowych inwestycji. 

Dlaczego nie mieli by w to wierzyć. Każdy ma prawo ty mu tego nie zabronisz. 

Opublikowano
Desperado napisał:

W Kościele obowiązują pewne prawa i obowiązki i nie ma czegoś takiego że jak trwoga to do Boga, a jak Pan Bóg niepotrzebny to niepotrzebny, człowiek za mały i za głupi żeby próbował oszukiwać Boga.

W kościele może tak ale w wierze to raczej Bóg jest miłością.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

W kościele może tak ale w wierze to raczej Bóg jest miłością.

Ale Boga nie da się oszukać że będę w niego wierzył ot tak tylko na wszelki wypadek.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Albo mnie nie zrozumiałaś, albo nie kumasz o co kaman.

chociaż jedno i drugie znaczy dokładnie to samo to druga opcja dużo gorsza xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Patryk Słowik

To jest grube.
Prokuratura sprawdzała billingi sędziów TK i prokuratora, bo uznała, że pewnie kontaktowali się ze sobą przy załatwianiu nielegalnych spraw.
Okazało się, że się nie kontaktowali.
To jest chyba ta inwigilacja sędziów przez władzę, prawda?

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Dlaczego nie mieli by w to wierzyć. Każdy ma prawo ty mu tego nie zabronisz. 

Czy ja zabraniam? Nawet nie nakazuję :P 

Dla mnie to i w Kapelusznika możesz wierzyć  😄

Edytowane przez Pigmei