Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To są zwykłe śmieci a nie elita ...

BEZ URAZY tak oni myślą o tobie oni większą mają siłę przebicia jak ty czy inni młodzi . 

Rozrywka była czas działać pogo dopisuje .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, hubertuss napisał(a):

To jest wojna hybrydowa. Rosja każąc BY zwoić uchodźców zmusza państwo polskie do generowania dużych kosztów związanych z osłoną granicy wschodniej na której jest prawdziwy problem. Idą na to miliardy już nawet pomijam samą budowę płotu ale bieżące działania SG wojska i innych formacji. Do tego onuce od Bąkiewicza wzniecają chaos na granicy zachodniej jakąś zmyśloną falą uchodźców z Niemiec zalewającą Polskę Państwo musi generować kolejne koszty. Przenosić wydatki z sfery powiedzmy potrzebnej dla społeczeństwa na granicę To samo np z Policją jest odciągana od swojej rutynowej pracy. Przez co obywatele też odczuwają nie wygody czy rośnie przestępczość 

Tak właśnie część polskich polityków i ciemne masy pomagają Rosji drenować budżet naszego kraju.

argument jakoby akurat koszty upilnowania granicy były jakieś nad zwyczaj wielkie jest co najmniej chybiony a ja wprost nazwę - tendencyjny

oczywiście kacapy polskich baranów mogą puścić z torbami ale zmuszając do zbrojeń nad stan i do tego w oparciu nie o własną gospodarkę, przemysł zbrojeniowy a o kupowanie po paskarskich cenach złomstwa przestarzałego jak nie pisdzielcami u jankesów to popaprańcami u szwabów bo francuskie ostatnio zrobiło się samoutylizowalne i na Ukrainie a to jakiś śmigłowiec a to odrzutowiec spadnie francuski zanim w zasięg ruskich systemów obrony wleci

dużo więcej Polska narobiła samych prezentów Ukrainie niż koszt pilnowania granic

Jest jeszcze jeden aspekt i w pewnym sensie sukces kacapów - współstworzyli Polsce jeszcze jednego wroga na przyszłość - Ukrainę bo to jeszcze gorsza swołocz od tych kacapów i byle kiedy "karta się odwróci" to ....  ale to odrębny temat i na ten wątek zbędna dygresja.

Polska mogła wykorzystać sytuację ale coraz więcej wskazuje że naprawdę rosja ani sprowokowała Polski do "ucieczki do przodu" to jeszcze sami'śmy się cofnęli wstecz rozbrajając się na rzecz tych co mają równie prawdopodobne predyspozycje na wroga Polski co ta rosja; w/g mnie dużo gorszego i nawet mogę to udowodnić ale j.w. - tu i teraz to tylko zbędna dygresja

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście, że państwo od tego nie zbankrutuje ale wydatki ponosi. Chodzi mi o te granice. Wydatki są nie współmierne do efektów bo fali nie ma. 

Chodzi mi o to, że grupka osób polityków bardzo łatwo może otumanić część społeczeństwa wmawiając im określoną rzecz jak pseudo fala uchodźców i wymusić na tej ciemnocie określone reakcje. To też jest element wojny hybrydowej mający na celu zarządzanie społeczeństwem innego kraju.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Oczywiście, że państwo od tego nie zbankrutuje ale wydatki ponosi. Chodzi mi o te granice. Wydatki są nie współmierne do efektów bo fali nie ma. 

Chodzi mi o to, że grupka osób polityków bardzo łatwo może otumanić część społeczeństwa wmawiając im określoną rzecz jak pseudo fala uchodźców i wymusić na tej ciemnocie określone reakcje. To też jest element wojny hybrydowej mający na celu zarządzanie społeczeństwem innego kraju.

Kropla draży skalę...

Niesie się po świecie że u nas ciapate niepotrzebne...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ruscy już wiedzą to od dawana i to wykorzystują. Media Rydzyka były otwierane za pieniądze z Moskwy. Miały siać chaos, retorykę anty zachodnią itd. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

znaczy; niemiecką i litewską?

che, no to masz jakieś problemy z orientacją wskazując kacapów jako sprawców
Niemcy pierwsze postawiły kordony na polskiej granicy i akurat tym razem kacapy tylko z tego się cieszą a tym bardziej że akurat w kierunku rozpadu xujni tym razem nic nie musieli zrobić

bo to jest początek rozpadu i durniem nazwę każdego kto odważy się zaprzeczyć

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kropla draży skalę...

Niesie się po świecie że u nas ciapate niepotrzebne...

rząd powoła rzecznika który to oznajmi w afryce , a na poważnie to jak zabraknie emigrantów to nie bedzie nawet komu zabić bydlaka w ubojni i rozebrac itd 

Teraz, dysydent napisał(a):

ja zaprzecze , to jest chwilowy kryzys , zresztą ten kryzys to nie tylko patrole graniczne .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jarecki napisał(a):

rząd powoła rzecznika który to oznajmi w afryce , a na poważnie to jak zabraknie emigrantów to nie bedzie nawet komu zabić bydlaka w ubojni i rozebrac itd 

o - kolejny

pan wielmożny się znalazł co liczy że łaskawie rzeźnik pozwoli mu zjeść ot tak za darmo to co tam ubił i rozprawił

rzeźników se będzie sprowadzał bo samemu "rączek nie chce brudzić"
żebyś się nie przeliczył jak te "importowane rzeźniki" i Ciebie nie wezmą na warsztat bo dla nich jesteś tak samo innym gatunkiem, rasą jak cała reszta "surowca" co w tej rzeźni przerabia

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano

Demografi się nie oszuka , pewnie da się żyć w kraju ze spadającą liczby ludnośći ale to juz nie bedzie rozwój a stagnacja 

7 minut temu, dysydent napisał(a):

o - kolejny

pan wielmożny się znalazł co liczy że łaskawie rzeźnik pozwoli mu zjeść ot tak za darmo to co tam ubił i rozprawił

rzeźników se będzie sprowadzał bo samemu "rączek nie chce brudzić"
żebyś się nie przeliczył jak te "importowane rzeźniki" i Ciebie nie wezmą na warsztat bo dla nich jesteś tak samo innym gatunkiem, rasą jak cała reszta "surowca" co w tej rzeźni przerabia

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Demografi się nie oszuka , pewnie da się żyć w kraju ze spadającą liczby ludnośći ale to juz nie bedzie rozwój a stagnacja 

Lepiej wpuścić imigrantów jak leci z przydziału a potem pracować na siebie i tych imigrantów to będzie dopiero rozwój 🤣

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

znaczy; niemiecką i litewską?

che, no to masz jakieś problemy z orientacją wskazując kacapów jako sprawców
Niemcy pierwsze postawiły kordony na polskiej granicy i akurat tym razem kacapy tylko z tego się cieszą a tym bardziej że akurat w kierunku rozpadu xujni tym razem nic nie musieli zrobić

Na litewskiej 60 osób około zatrzymali .I te działania są ok bo stamtąd idą uchodźcy. Natomiast granica niemiecka to jest ściema z tą falą. Niemcy postawili kordony na naszej granicy bo do nich szli ci co im pis wizy dawał. Więc się bronili. Po umocnieniu płotu na granicy wschodniej część uchodźców zaczęła iść przez Litwę i Łotwę więc tamten kierunek powinien być pilnowany. Natomiast od Niemców przeważnie dostajemy tych co i tak są/byli już u nas. I musimy ich przyjąć. Bodajże tylko 6 przez ten miesiąc Niemcy chcieli nam wcisnąć bezpodstawnie. 

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał(a):

czy jest ktos bardziej j**niety niz racyl ?? jest.........ta baba 🤣

racuch -jak wygladaja prawnuki  zolnierza ak kaczynskiego a  wnuki oficera sb dubienieckiego ???? tak dla przykladu poszukaj🤣

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Lepiej wpuścić imigrantów jak leci z przydziału a potem pracować na siebie i tych imigrantów to będzie dopiero rozwój 

tylko czy to chodzi o tych emigrantow czy prawa i swiadczenia jakie mają otrzymywać ? bo to spora róznica miedzy emigrantami zarokowymi a tymi  z ,, przydziału '' 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

tylko czy to chodzi o tych emigrantow czy prawa i swiadczenia jakie mają otrzymywać ? bo to spora róznica miedzy emigrantami zarokowymi a tymi  z ,, przydziału '' 

A to z czego będą żyli jak nic nie umieją i robić im się nie chcę.

Zarobkowi zawsze byli i będą. Ci z przydziału na masowa skalę jedynie wydrenują nam budżet 

Nie da się w nieskończoność też rozwijać. Kiedyś osiągnie się sufit 

Opublikowano
38 minut temu, dysydent napisał(a):

Początek rozpadu Unii nastapił kiedy Kaczyński pierwszy raz wymówił słowo Unia. Tak więc zaprzeczam a ponieważ durny jestem, to durnym do kwadratu nazwać mnie musisz. A co?

Opublikowano
40 minut temu, jarecki napisał(a):

ja zaprzecze

a Twoja samoświadomość to już Twój problem i ja nic na to nie poradzę
co i tak próbowałem

3 minuty temu, mirro napisał(a):

to durnym do kwadratu nazwać mnie musisz. A co?

chciałbyś
wartość ujemna podniesiona do kwadratu...
sie kombinator znalazł xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, mirro napisał(a):

Jaka ujemna? Toż to obecnie jeden z bardziej cenionych darów.

no wiem, nawet samodzielnie na to wpadłem tylko weź poznaj czy kto autentyk a kto symulant

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

bąkiewicz chcący żeby granice były szczelne dobrze pilnowane, żeby nikt bezprawnie ich nie przekraczał to największy wróg, trzeba go zadeptać wsadzić do więzienia

natomiast posłowie po i celebryty wyzywający straż graniczną od morderców, śmieci i k**ew za to, że strzegą polskiej granicy, nawołujący do wpuszczania nielegalnych migrantów i pomagający w ich przemycie to elita narodu, na którą należy głosować żeby mogła rządzić plską

gdzie my żyjemy? za jakie winy zostaliśmy pokarani tak debilną, około 25% częścią społeczeństwa? czy to wina wymordowanie przez niemców i ruskich polskiej inteligencji i tego co wylazło z nor w jej miejsce?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, nie napisał(a):

czy to wina wymordowanie przez niemców i ruskich polskiej inteligencji i tego co wylazło z nor w jej miejsce?

a żebyś wiedział to dokładnie to plus selekcja emigracyjna gdy już to prostackie i z natury służalcze niesamodzielne bydło doszło do władzy (czy zostało narzucone) i reszta co bystrzejszych uznała że nie ma czego w Polsce szukać.
Teraz to nawet jeszcze gorszy sort ludzki dochodzi do władzy bo degeneraty i dewianty stricte biologiczne i do tego dyplomowane w najróżniejszych kierunkach tej dewiacji

najwyrazistszym objawem dewiacji pozostałych jest liczenie że imigracja innych na miejsce Tych co stąd znikli zastąpi Tamtych nie tylko w gospodarce ale i w prokreacji. No qwa jaja mają amputowane razem z mózgiem i teraz tylko takim z torby strzelić :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
W dniu 1.08.2025 o 06:26, jacus napisał(a):

mozg znowu ci sie wylaczyl ??  

rzeczywistość 

W dniu 1.08.2025 o 10:51, Tomasz0611 napisał(a):

https://kryminalne.o2.pl/informacje/mial-biegac-po-warszawie-z-maczeta-takie-zgloszenia-dostala-policja-7184344145259104a

Ach Ci niebezpieczni imigranci... A nie,.przepraszam, to tylko Polski patriota od Bąkiewicza xD

i co zgwałcił kogoś ? wydłubał oczy , pociął gardło ? 

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

bąkiewicz chcący żeby granice były szczelne dobrze pilnowane, żeby nikt bezprawnie ich nie przekraczał to największy wróg, trzeba go zadeptać wsadzić do więzienia

A na ciul go zamykać? Trza go zrobić posłem. Tam jego miejsce.🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v