Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
nie napisał:

1 minutę temu, dysydent napisał(a):

mi tam zacytowanie czyli również użycie niczego nie sprawiło xD

jesteś niewrażliwy :D 

to poniżej bez związku

Blisko 1400 Palestyńczyków zginęło od 27 maja w Strefie Gazy, przeważnie podczas oczekiwania na pomoc humanitarną - poinformowało w piątek ONZ.
Większości tych zabójstw dopuściła się armia izraelska.

jak długo jeszcze będzie tolerowane zachowanie żydowskich morderców?

Aż anektują strefę Gazy i postawią pomniki poległym. Wtedy już nie będzie rozterki tolerancyjnej.

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

cwany, nie dał się wykorzystać do walki politycznej 

Wie że za 2 lata będzie zmiana władzy i wtedy on może rozdawać karty a prezes swoich ludzi docenia. Ten rząd może tylko cud uratować tzn grube miliardy pompowane z UE, ale jak nawet one będą to i tak je rozkradną.

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

Pierwsze dostawy czołgów z piątkowej umowy mają zacząć trafiać do Polski już w przyszłym roku, produkcja zaś ruszy w latach 2028-2030.

a tyle było plucia na pis za te czołgi, teraz żaden peowski szmaciarz nie przeprosi

Zaplątałeś się w tej nienawiści i straciłeś ogląd sytuacji. 

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to jest problem samorządów ... Może mniej festynów z kiełbasą i disco-polo tak jak u mnie w gminie to pieniążki na komisje się znajdą ... Może mniej niepotrzebnych etatów, po co 2 siedzą na kasie, gdzie jedna nie ma co robić ?? 

jesteś prewien, że większość mieszkańców wolałaby komisje od szacowania niż festyn? są jeszcze jakieś gminy w Polsce gdzie rolasy stanowią większość mieszkańców?

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak długo jak Trump i reszta Ameryki bedzie lizać im rowa ...

dodaj też dla sprawiedliwości, że Trump i hameryka to robi bo amerykańscy żymianie mają niebotyczną kasę. W Polsce nie ma takowych, a też im rimming robimy, Sikorski to ogólnie w tym celuje ze swoim przydupasem.

13 minut temu, mirro napisał(a):

Chwała i szacunek tym co poszli walczyć. Wieczna hańba tym co ich posłali do tej walki.

Nie zgodzę się, gdyby nie poszli z jednej czy drugiej strony nie byłoby problemu. Przy armii nie z poboru sam się zgłaszasz na wysyłanie do walki, po to istniejesz.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Takeda napisał(a):

dodaj też dla sprawiedliwości, że Trump i hameryka to robi bo amerykańscy żymianie mają niebotyczną kasę. W Polsce nie ma takowych, a też im rimming robimy, Sikorski to ogólnie w tym celuje ze swoim przydupasem.

Chyba nikt lepiej nie lizał rowa niż PiSowcy tej całej rudej Mosbacher xD Zresztą, nazwisko jakoś brzmi po rzymsku xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba nikt lepiej nie lizał rowa niż PiSowcy tej całej rudej Mosbacher xD Zresztą, nazwisko jakoś brzmi po rzymsku xD 

jesteś pewien? Ona to i tak amerykański ambasador. Natomiast taki sam list gończy był za Milejkowskim co za Putinem, a Sikorski publicznie jechał po Mongolii, za brak aresztowania Putina, jednocześnie nasz premier zapewnił, że  milejkowski w Polsce go nie aresztujemy i może przylecieć do Oświęcimia, ba przydupas sikorki publicznie stwierdził, że nie ma państwa Palestyna, które Polska od lat uznaje. 

Więc jak z tym lizaniem rowa?

BTW bym zapomniał, jak naszego obywatela wolotariusza zaciukali żymianie to władze głowę w piasek schowały, ani be, ani me, ani kukuryku.

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
Takeda napisał:

Nie zgodzę się, gdyby nie poszli z jednej czy drugiej strony nie byłoby problemu. Przy armii nie z poboru sam się zgłaszasz na wysyłanie do walki, po to istniejesz.

Ja Cię bardzo proszę - w razie wu nie zgłaszaj się.

• Haha 1
Opublikowano

szkody szacuja pracownicy gminy i odr-u w godzinach pracy- co innego maja do roboty ??

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

to po mezu..

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, DTaras napisał(a):

Ja Cię bardzo proszę - w razie wu nie zgłaszaj się.

nie mam zamiaru. Naprawdę jeśli ktoś idzie do wojska bo ma mit obrony ojczyzny, służby narodowi itp, to naprawdę gratuluję idealistycznego podejścia i bycia w ułamku tych co w służbach mundurowych są. Prawda jest inna i bardziej mroczna. W historii armie w nielicznych tylko przypadkach służyły ochronie ludności, z reguły były wykorzystywane do kontroli ludności, podbojów czy zdobycia władzy. A zwykłemu człowiekowi było wsjo ryba kto mu gwałci żonę czy zabiera ostatnią kurę podobno w jego własnym interesie. 

Jak ktoś chce wierzyć to niech przyjmuje narrację, że nasza armia jest naj a obca to szajs, tak jak to jest w propagandzie ukraińsko-rosyjskiego konfliktu, że ukraincy bronią cywilizacji przed hordami orków Saurona, albo że żymiańska armia może dokonać ludobójstwa bo z 2,5mln mieszkańców strefy gazy było 50 tysi wojowników Hamasu z czego pewnie z 10k z importu, a to są tylko świeże przykłady, możemy się cofać ile chcesz.

Pierwsze co się robi to odczłowiecza przeciwnika bo tak łatwiej zabijać i uzasadniać zabijanie to nasza strona jest dobra, a przeciwnika zła i Bóg jest po naszej stronie. Dlatego podobno według badań to snajperzy w siłach zbrojnych są najbardziej zryci bo mają bezpośredni kontakt z przeciwnikiem. Z resztą każdy by miał gdyby zdał sobie sprawę, że po drugiej stronie jest taki sam szary Kowalski jak ja czy ty tylko z innym nazwiskiem. Bo najstraszniejsze to zrozumieć przeciwnika nie tego polityka u góry czy bezdusznego generała, oni nie giną tylko giną doły.

Ty to akceptujesz, ja nie.  

Julian Tuwim "do prostego człowieka" i Konopnicka "a jak poszedł król na wojnę" to do mnie bardziej przemawia

Wiem i rozumiem, że ty czy @mirro możecie czuć się obrażeni takimi słowami. Wiele dróg zawodowych odrzuciłem swego czasu właśnie z powodu implikacji jakie mogą ze sobą nieść gdy sytuacja się zaostrzy, lub co musiałbym swoją twarzą i nazwiskiem legitymować. Są działania po których niemógłbym na siebie spojrzeć w lustrze i takich unikam, być może kiedyś stanę przed takim wyborem i z każdej decyzji pewnie nie będę zadowolony, bo w końcu nie idzie iść w nieskończoność na ostrzu noża.

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał(a):

szkody szacuja pracownicy gminy i odr-u w godzinach pracy- co innego maja do roboty ??

lepsze rzeczy i bardziej pod wiedzę to z pewnością

mój kuzyn jest w takiej komisji bo  nie miał wyboru poniekąd i ma ubaw po pachy bo on ze wsiowych rzeczy to wie tyle co się u mnie zjawi, jak go się spytasz o projekt drogi, mostu i te przepisy to cię wyjaśni, a tak nawet żyta od pszenicy nie odróżnia

Opublikowano

oczywiscie tyle maja roboty, a rolnicy im przeszkadzaja w picu kawy i plotkowaniu..

moja kuzynka tez byla w komisji - ona w referacie rolnictwa pracuje i przypadkie po akademii rolniczej jest, ale to pewnie wyjatek.

na szacowaniu byli takze rolnicy obecni-moze oni rozrozniaja.. nie wspomne o kierowniczce z odr-u..

Opublikowano

Komplikuje się proste sprawy, albo my strzelamy, albo do nas strzelają. W razie konfliktu podział jest jasny. A to, że wojsko najczęściej wykorzystywane jest do innych zadań niż obrona obywateli, to inna bajka. Czasy, gdy wódz szedł w pierwszym szeregu wojowników dawno minęły i wraz z nimi uczciwość władzy i klarowność zamiarów.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

https://kryminalne.o2.pl/informacje/mial-biegac-po-warszawie-z-maczeta-takie-zgloszenia-dostala-policja-7184344145259104a

Ach Ci niebezpieczni imigranci... A nie,.przepraszam, to tylko Polski patriota od Bąkiewicza xD

Jak znajdę to wrzucę potem bo mi się teraz nie chce. Czterej policjanci zostali zatrzymani i skuci kajdankami w miejscu pracy i w domu bo kilka lat wcześniej byli na interwencji. Zatrzymali agresywnego faceta, który chwilę wcześniej roztrzaskał głowę przypadkowej osobie, kolejną atakował. Agresor po zatrzymaniu zemdlał i cała sprawa właśnie tego dotyczy. Niewłaściwie go potraktowali.

8 godzin temu, jarecki napisał(a):

to nie wina kasjerki żę są dwie tylko wójta na którego zagłosowali ludzie 

Znając życie to te kasjerki i ich rodziny głosowały na tego wójta.

Opublikowano
Takeda napisał:

Pierwsze co się robi to odczłowiecza przeciwnika bo tak łatwiej zabijać i

Jakoś mie to... bez różnicy. Czy ja patrzę na chłopa czy częstuję go z daleka z granatnika... Niby rozumny jesteś a nie pojmujesz żołnierza, który we dupię ma politykę? Jest robota i czasem chodzi o to aby nie zyebać. Nie zasnąć dobrze ogień położyć, nie posrać się ze strachu a jak już miało by się to wydarzyć to żeby to nie miało wplywu na ludzi, z którymi w tym bagnie przyszło nam się taplać razem. To wszystko.

Opublikowano

Wiceprezes sądu w Szczecinie pod wpływem używek została zatrzymana w niewymienionym w oświadczeniu majątkowym Porsche.

Tego samego dnia W. Żurek poinformował, że odwołał dwóch prezesów tego sądu.

Oczywiście nie tę panią, bo ona wspierała "praworządność" 😂

----------------------------------------

Ambasada Niemiec

Upamiętniamy ofiary niemieckiego barbarzyństwa. Czcimy bohaterstwo Powstańców Warszawskich. Opuszczone do połowy masztu flagi są symbolem naszej żałoby i wstydu.

w d*pę sobie wsadźcie ten wasz udawany żal, mordercy i złodzieje

najpierw zapłaćcie za wszystkie szkody

Opublikowano

a jeszcze niedawno weterynaria nakazywała niszczenie jaskółczych gniazd w oborach , ciekawe czy zmieniło się podejscie tegoż organu czy dalej te ptaszki trzeba zabijać zresztą dość pożyteczne bo zjadają muchy 

Opublikowano

Kij tam z jaskółkami, najważniejsze że to zrobili działacze Pisu jak widać. Co do kontroli. Były przypadki że rolnik dawał widły kontrolującemu i kazał zrzucać a ten jakoś nie był chętny.

U mnie po likwidacji hodowli wyprowadziły się z obory.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

U mnie po likwidacji hodowli wyprowadziły się z obory.

A u mnie zrobiły se dwa gniazda w garażu i srają prosto na skrzynkę elektryczną. Ale niech tam. Na Jaskółkę ręki nie podniosę. Starczą mi PiSowcy😂

• Haha 1