Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Kałasznikow on wymierzy każda sprawiedliwość i....

Broń automatyczna wymierza raczej masową sprawiedliwość. Nie sprawdza się.

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Broń automatyczna wymierza raczej masową sprawiedliwość. Nie sprawdza się.

za to obdziela sprawiedliwie, każdemu kulkę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

W życiu nie ma równości to na wojnie też nie ma różnicy czy Ziemia jest okrągła czy kwadratowa ważne że życie lub śmierć na niej jest. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Albo i dwie. A wtedy może i jest sprawiedliwie ale nierówno.

a to już zależy od tego, kto tę sprawiedliwość wymierza, bo automat ją egzekwuje dość pewnie

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

W życiu nie ma równości to na wojnie też nie ma różnicy czy Ziemia jest okrągła czy kwadratowa ważne że życie lub śmierć na niej jest. 

Yyyyyyyyyy , albo nie. Bo mnie wywalą z forum.

Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Mężczyźni to nie słaba płeć tak powiadają🤣

Dlatego czasami lepiej mocno trzymać język za zębami.

Opublikowano

Ja już to robiłam. Nie wyszło. Nieraz lepiej powiedzieć co ma się na sercu niż trzymać wszystko w sobie bo tylko wrzodów żołądka można się nabawić 🤣🤣

Opublikowano
50 minut temu, jahooo napisał(a):

a to już zależy od tego, kto tę sprawiedliwość wymierza, bo automat ją egzekwuje dość pewnie

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Sprawiedliwość jaka by nie była ale jest

a jest tylko trudno to nazwać to co jest sprawiedliwym; jak mówiła moja babka - "jednemu chyc, drugiemu nic"

@mirro oj statnio z tymi "księdzami" to nie kabaretom a sado-horrorom tematów będą dostarczać
 jeden inkwizytor qwa właśnie się reinkarnował

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a nie słyszałem o reinkarnacji porównywalnego typa niemieckiego do tego z powyżej
może zatuszowali? ten nasz rząd obecny taki ... no że to całkiem możliwe
skoro Ci się wyszukało kabaretowo i o Niemcach to musi być coś na rzeczy;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

a nie słyszałem o reinkarnacji porównywalnego typa niemieckiego do tego z powyżej

łone od razu jako niemieckie emeryty wracają.

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, mirro napisał(a):

Myśliwy przyłapał żonę na zdradzie. Gach goły jak go Pan Bóg stworzył. Myśliwy przyłozył dubeltówkę do jajeczek.

Gach na to "Chłopie, daj szansę wytłumaczyć" 

Dobra, mówi myśliwy, daję ci szansę - rozkołysz, i cofnął dubeltówkę 5cm.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał(a):

i oto jak niedobory psychiatrów prawem serii do niedoborów ortopedów prowadzą
zakładam że to piesza pielgrzymka bo szajs-zbuka zanim odblokuję u siebie to ...

oczywiscie ze ppiesza .

jakos mnie nie dziwi ze blokujesz fb.tylko po co ??

to typowe zachowanie wsrod tych wyjatkowych.. z bankomatow i kart kredytowych tez nie korzystasz ??

2 godziny temu, nie napisał(a):

to ta oświecona elita, co będzie uczyć ciemniaków ze wsi :D 

jprd ale debile

ciemniakow ze wsi nie da sie niczego nauczyc -ty jestes tego najlepszym przykladem

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacus napisał(a):

bo tam nie ma niczego godnego uwagi czy inaczej - naprawdę wartościowego i jest ten portal stratą czasu, mocy procesorów komputera a przede wszystkim jest transmiterem bardzo dużej części tego całego syfu informatycznego który tylko podnosi ryzyko właśnie korzystania z

38 minut temu, jacus napisał(a):

bankomatow i kart kredytowych

i jeśli na równi stawiasz jakieś szajs-zbuki z technologami naprawdę wartościowymi i stawiającymi poziom życia i zarządzania własnymi zasobami o rząd efektywności to pojęcia nie masz o czym piszesz i bardziej wnikliwe tłumaczenie z mojej strony w Twoim przypadku nie ma sensu.

2 godziny temu, mirro napisał(a):

łone od razu jako niemieckie emeryty wracają.

znaczy - reinkarnują się na tuż przed kolejną ... karnacją? nabierają obrotów sq..wiesyny :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Marcin Kierwiński

Jakiekolwiek próby obrażania funkcjonariuszy i żołnierzy pracujących dla polskiego bezpieczeństwa nie pozostaną bez twardej reakcji. Nie będzie też zgody na próby przeszkadzania instytucjom państwowym i funkcjonariuszom służb jeżeli chodzi o szczelność granic.

albo ma swoich wyborców za idiotów albo znowu zachlał

Opublikowano
Bezduszna napisał:

Jeśli się nie umie pić to tak się ma że nie smakuje. 🫢

Picie to człowiek umi od urodzenia. Może i pierw ssanie. W każdym razie skoro robaka trzeba pić umić to jest gorszy od wódeczki bo do tej nadzwyczajnych fikołków nie potrzeba. To, że mezcal ma larwę ćmy to nic takiego - u nas śliwki też mają robaki. Jednakowoż do czorta choć odrobina higieny wymaga aby to oddzielić. To sprawa kultury. Może kiedyś i do tego w Meksyku dojdą.

dysydent napisał:

57 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Mnie to tam zwisa 

to załóż biustonosz

sorry - nie mogłem się pows... tego zinorować

no ja tak nie mogę napisać; zaraz by mnie wyśmiali

Nooo niewiem czy czasem to nie będzie chodzić o wymianę bokserek na slipy.

jacus napisał:

Bo to gmera tylko niepotrzebnie. Że niby dostosowuje treści. Jeno tak utrute jak sprzedawca na bliskim wschodzie. Porąbane te powiązania...

dysydent napisał:

bo tam nie ma niczego godnego uwagi czy inaczej - naprawdę wartościowego i jest ten portal stratą czasu, mocy procesorów komputera a przede wszystkim jest transmiterem bardzo dużej części tego całego syfu informatycznego który tylko podnosi ryzyko właśnie korzystania z

Bankomaty to uj. W ajajfonie safari jest odczepiona od fajsbuka. Działa trochę inaczej. Fajsbuk jest osobnym bytem. Jak wpierniczysz chroma poczujesz różnicę in minus ale to jeszcze nie będzie to co w androidzie. Iphone robi mu regularne killim. Androida da się wygładzić na tyle, że stary telefon robi się rakieta ale zaczynają się inne wtedy kłopoty. Stare Redmi 4 popierdziela rewelacyjnie jako radiostacja i potrafi łączność dodatkowo zbajerować. Jego ogromna bateria starcza na cztery dni... Ludzie tak się bawią. Są też tacy co dla beki wrzucają androida do iosowego sprzętu. W każdym razie Stary telefon może otrzymać drugie życie i nie jest to jedynie odpalanie IED.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

socjal media są jak narkotyk, nikotyna czy inne używki - uzależniają nie dając nic w zamian a często jeszcze ujmując zdrowiu psychicznemu tworząc fałszywą namiastkę rzeczywistości zubożając porażonym kontakt z realną rzeczywistością bezpośredniego otoczenia delikwenta i to jest jeszcze gorszy aspekt tego wynalazku niż sztuczne kreowanie popytu na coraz wydajniejsze procesory czy nawet zagrożenie - nazwijmy - hakersko szpiegujące

deszcz mnie zbudził waleniem wody w parapet okna; pewnie rynna się zapchała i czeka mnie łażenie po drabinach żeby ....
trzecia nad ranem a ja po forumach miast słuchać sobie tego deszczu no ale jedno nie wyklucza drugiego no i teraz wiem skąd może się brać pisywanie nocami @nie - to szpieg z krainy deszczowców  ;)  ksywa "mokra wtyka" xD

a ja myślałem że

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

mezcal

to jest jakiś koncentrat meskaliny a to macerat metanolowy pasożyta agawy

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

gdy jeden jedyny piorun jebnal w nocy , to kilka wsi sie obudzilo a wiele sprzetow elektronicznych zasnelo na zawsze 🤣spalilo w wielu domach wszystko podpiete.

11 godzin temu, dysydent napisał(a):

i jeśli na równi stawiasz jakieś szajs-zbuki z technologami naprawdę wartościowymi i stawiającymi poziom życia i zarządzania własnymi zasobami o rząd efektywności to pojęcia nie masz o czym piszesz i bardziej wnikliwe tłumaczenie z mojej strony w Twoim przypadku nie ma sensu.

znaczy - reinkarnują się na tuż przed kolejną ... karnacją? nabierają obrotów sq..wiesyny :D

ja mam tylko konto fejkowe-zebym mogl cos sprawdzic , zobaczyc.

juz pisalem o tej babce co byla z nami na wczasach. ona wylaczala telefon na zewnatrz budynku, miala tylko gotowke albo ja jej placilem i kase mi wracala..

myslalem ze ty tez tak robisz 🤣

pada ostro-na razie w prognozach ..i tyle jest warta ta nowoczesna technologia .

trzeba isc do ogrodka -nakopac warzyw na obiad i do kisoznych ogorkow.