Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polsat jest taka stacją trochę centrum z lekkim konserwatyzmem , TVN ma spore 

17 minut temu, dysydent napisał(a):

kilka dni temu zdziwił mnie artykuł niejakiego Wosia a bardziej punkt widzenia zamieszczony w Interii ktory mi bardziej pasował do jakiej "Niezależnej" czy tvRepublika a nie tam
skoro Interia kupiona przez grupę Polsat to po tej akcji
https://businessinsider.com.pl/biznes/zygmunt-solorz-traci-stanowisko-wielka-zmiana-w-cyfrowym-polsacie/s50yf72

podejrzewam że już mnie podobne zaskoczenia nie ... dopadną i przekaz również i w Polsacie będzie Konfederację nazywał faszystami i populistami no PiS  będzie się musiał tylko populistami zadowolić i wróci do stada poprawności xujno-politycznej i ta grupa medialna i niczym różnić się będzie od np tego propagandowego syfu

https://www.onet.pl/informacje/deutsche-welle/demonstracje-przeciw-migracji-polacy-zostali-na-wakacjach/d627pqc,0666d3f1

jest miejsce dla Polsat jako konserwatywnej stacji w przestrzeni publicznej , na stronie lewicowej jest TVN który chyba trochę traci ale nie ma tu miejsca dla dwóch stacji zmiana narracji Polsat = wzrost tv Republika , natomiast były juz rok temu sygnały żę dzieci Solorza mogą zmienić narracje Polsat na popierającą PO 

Opublikowano (edytowane)

czyli kolejny raz się zgadzasz z moim ad hoc spostrzeżeniem o wiele głębszego podtekstu niż tylko przepychanki rodzinne?

z całym szacunkiem czy "poprawnościową" grzecznością do tych dzieci to one są za słabe aby samodzielnie z posad wysadzić było nie było seniora założyciela i musiały otrzymać wsparcie z zewnątrz no i otrzymały a Polsat jest nazbyt wartościowym zjawiskiem aby go niszczyć to zlewaczały xujnijny mainstream poszedł tą dogą czyli intryganckiego przejęcia i skoro ja dochodzę samodzielnie do takich wniosków dochodzi do podobnych wielu innych i oto jak nazbyt nerwowe próby obrony starych porządków tylko przyspieszają tych porządków upadek

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Image

Skrajna niegospodarność, kolesiostwo i setki tysięcy złotych wydane z naruszeniem przepisów - to wnioski z audytu w instytucji, której szefował do niedawna Krzysztof Ruchniewicz. To nowy dyrektor Instytutu Pileckiego i pełnomocnik ministra spraw zagranicznych do spraw polsko-niemieckiej współpracy społecznej i przygranicznej.

Tymczasem - w odwecie za odsunięcie go (za nadużycia finansowe) z kierowania czołową instytucją niemieckiej polityki historycznej w Polsce stypendysta budżetu RFN Krzysztof R. ... demoluje czołową instytucję polskiej polityki historycznej w Niemczech.

kolejny, po tusku, niemiecki pachołek, który za niemieckie pieniądze niszczy polskę

Edytowane przez nie
Opublikowano
12 minut temu, nie napisał(a):

kolejny, po tusku, niemiecki pachołek, który za niemieckie pieniądze niszczy polskę

Kolega widzę jak zwykle w formie. 

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał(a):

Ten cudzoziemiec agresor to obywatel USA a ofiara to obywatel Turcji ale takie obrazki i krzykliwy tytuł... lepiej się sprzedają!!

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, spwrp napisał(a):

Ten cudzoziemiec agresor to obywatel USA a ofiara to obywatel Turcji ale takie obrazki i krzykliwy tytuł... lepiej się sprzedają!!

Oj tam, niedobra i tym mówić, nie pasuje do kibolskiej narracji ułaskawionego małpoluda :)

Ale już ruszyła ekstraklasa to chłopaki wrócą z granic z powrotem do lasów xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
59 minut temu, mirro napisał(a):

Kolega widzę jak zwykle w formie.

ten niemiecki pachołek to twój kolega? to by wiele wyjaśniało

Opublikowano
8 godzin temu, jahooo napisał(a):

ciekawe co na to jacuś, który nagle znalazł się w Polsce B

Jasiu gdy będziesz pisał o bitwie gorlickiej pojedź tam i poczuj się jak i siebie . Tak nawet gorzej jak u was..

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

To przez zazdrość tak....😆🤭

Ja też wam zazdroszczę.

Czasami mi się nie chce a muszę spełnić obowiązki małżeńskie 

Wy wszyscy jeszcze śpicie razem czy  macie osobne łóżka??

7 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Rabini żądają wstrzymania ekshumacji w Izraelu tzn w Polinie.:

https://wiadomosci.wp.pl/rabini-pisza-do-wladz-polski-zadaja-wstrzymania-prac-7180801382423136a

A my reparacji wojennych..

7 godzin temu, witejus napisał(a):

Skąd wiesz że prawdziwej, stary obleśny zboku?

Tylko nie stary 

Pamiętasz kolegę braci, byłego prezesa Orlenu??razem na jednym podwórku się wychowywali.gdy powiedział że tylko z Leszkiem chodził na panienki i zaczął się śmiać,to za miesiąc go obsrajdek zastąpił..

6 godzin temu, racyl napisał(a):
Tak. Polacy będą mieć po 10 psów a nachodźcy po 20 dzieci. Polacy praca do wieku emerytalnego 70 lat a nachodźcy całymi pokoleniami na socjalu. Brawo jest moc 💪💪💪

image.jpeg

Pytałem ile macie dzieci i odpowiedzi nie było...

4 godziny temu, mirro napisał(a):

YYyyyy to z partyzantki oczywiście pseudonim?😂

Aż dziw że dzieci podoficera ak taks zrobiły karierę w i on sam się wspiął wysoko.nawet za prawdziwą granicę jeździł.

Ciekawe czemu synowie się go wstydzili??

Parę lat pożył a nigdy o nim nie było mowy

3 godziny temu, racyl napisał(a):

Za chwile będę musiał przepraszać za przodków, którzy w Powstaniu Warszawskim strzelali do pacyfikujacych powstanie Niemców i Ukraińców. A moja Żona bedzie musiała przepraszać, że Jej śp. Babcia za wolno pracowała w obozie przez co Niemcy za mało zarobili na jej niewolniczej pracy.

image.jpeg

To twój mózg jest wyprany

37 minut temu, spwrp napisał(a):

A co ich prawda obchodzi??

35 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oj tam, niedobra i tym mówić, nie pasuje do kibolskiej narracji ułaskawionego małpoluda :)

Ale już ruszyła ekstraklasa to chłopaki wrócą z granic z powrotem do lasów xD

Cracovia 4-1

Bruk-bet 4-0

I to na wyjazdach.

• Like 1
Opublikowano
dysydent napisał:

To, że ogrywają to nie jest wina ruskich ani niemców zasługa.

Ruscy - między 68 a 79 gdzieś rokiem. Tyle trzeba było czasu aby wtłoczyć do łbów... żołądków właściwie iż to zła ścieżka. Byli gotowi w 80 wliźć bo szli na fali Afganistanu. Gdyby weszli - musieli by szybciej z Afgana wyskoczyć. Jaki był skład ich armii od zawsze? Oficerami byli od zawsze Rusini czyli i Bialorusini i Ukraińcy. Reszta to był motłoch. Wykorzystali by to do tej akcji. Bialorusini jechali na maksa do Afgana. Tę wojnę byśmy przegrali szybko. Wg ruskiego planu za akcję Wisła bo qwa do dziś dnia z tymi dzikimi nie umiemy postępować pielęgnując własne uprzedzenia. I Ci dzicy, jak Chinole Rosję, nie długo nas przeskoczą w kwesti ważniejszej niż wojna - gospodarczej. Niemcy - naród teoretycznie uporządkowany. Te pokolenie już zaraz wymrze. Wszyscy myślą że to szkoła Hitlera. Hitler jedynie wyniósł ordnung na piedestał jak my stworzyliśmy Matkę Polkę. A co jest z tymi z piedestału? Wszystko im się po prostu należy. Zatem taki świeżo upieczony nadczłowiek począł zdobywać dla cesarza. Ile obecnie jest niemca w niemcu? A my nadal kuźwa mamy wroga największego i zamiast wchodzić z butem do firm - pozwalamy na to chinolom. Za tym: poco nam CPK bo jest lotnisko w Berlinie powinno iść dążenie do jego przejęcia bo to projekt z lekka przewartościowany. Trochę to na wyrost. Lecz przykład solidny. Co robią Niemcy? Budują u nas fabryki. Nikt nie wie co będzie ale gdyby się koniunktura sypła to z radością pozwolą nam temat przejąć. Czy to ich wina, że potrafią? Raczej nasza tendencja do obrażania się i fochów. Wielton pograł odważnie i zaczął produkować lichotę. Dobry to zarząd? Naszym wspólnym wrogiem jest nieprzezwyciężona chęć nawalania się po czapkach a nie ruscy, niemcy czy turcy co biorą w jasyr.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Pytałem ile macie dzieci i odpowiedzi nie było

Pytałem ile masz w pasie....też odpowiedzi brak...

2 minuty temu, jacus napisał(a):

Wy wszyscy jeszcze śpicie razem czy  macie osobne łóżka??

Nawet do łóżek chciał byś innym zaglądać?

...zboczeniec!

Opublikowano

Ja też pytałem ile ty masz..

Tylko pytam czy separacja to fajna rzecz

18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Spokojnie, top tylko pierwsza kolejka, zaraz wrócą tam gdzie ich miejsce xD 

A orkan Sochaczew?

Bo

Chyba taki kiedyś grał dobrze.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

A orkan Sochaczew?

Bo

Chyba taki kiedyś grał dobrze.

A nie wiem, nie interesuję się lokalną piłką.

W rugby chyba Orkan ma jakieś osiągnięcia.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał(a):

czyli kolejny raz się zgadzasz z moim ad hoc spostrzeżeniem o wiele głębszego podtekstu niż tylko przepychanki rodzinne?

zgadzam się ale życie nie jest idealne i nie da się wszystkiego tak zrobić czy stworzyć tak prawa żęby każdy był zadowolony , obydwaj mamy podobne zdanie na temat LGBT ale czy to znaczy żęby takich zachowań zakazać ? według mnie nie 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał(a):

Pilecki??

Sztucznie wykreowany bohater bez znaczenia.

Kościuszko przereklamowany Białorusin

Sobieski ? Marny król..że Szwedami i Niemcami oblegał Częstochowę 🤣

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał(a):

Pilecki??

Sztucznie wykreowany bohater bez znaczenia.

Kościuszko przereklamowany Białorusin

Sobieski ? Marny król..że Szwedami i Niemcami oblegał Częstochowę 🤣

...tak tylko z ciekawości...

Był jakiś ...oki.. król, czy też przywódca?

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

dla jednych dobrym

...kurna...dla których?😆

3 godziny temu, jacus napisał(a):

Czasami mi się nie chce a muszę spełnić obowiązki małżeńskie 

A zapomniałem...

Pranie majtek babie....to nie jest obowiązek małżeński....

Zapytaj innych jak mi nie wierzysz...😆🤭😆