Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał(a):

nie mam zamiaru się pchać do wojska, jeszcze mnie aż tak nie porąbało, a jeśli już, to gdzieś tam na cywilną posadkę w godzinach 7-15

a już myślałem że Ty do @mirro odpisujesz po tamtym

12 minut temu, mirro napisał(a):

Może się okazać ze to także mój kolega.

z pytaniem - grozisz mi? xD

5 minut temu, mirro napisał(a):

Chciałem się wprosić na darmową wódkę, kiedy napisał że z flaszka ma iść. Okazja czyni alkoholika.

no i czy to nie groźba?
żeby nie napisać - próba wymuszenia większej ilości flaszek? xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

żeby nie napisać - próba wymuszenia większej ilości flaszek?

A Ty myślisz że ja bym z pustymi rękami tak poszedł? Kroiła się impreza a ja zdybać się umiem.

• Like 1
Opublikowano

"Z polskimi przyjaciółmi powołaliśmy grupę roboczą składającą się z renomowanych, znanych historyków z obu stron, koordynowaną przez ministerstwa kultury. Ukraińska i polska część tej grupy przekazały sobie nawzajem listy miejsc pamięci, których upamiętnienieniem zainteresowane są obie strony"

To będzie piękny 2025 rok .

image.png.ba8e92f424561bccf83ee43a0ee53fa6.png

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jahooo napisał(a):

Polak i abstynent to sie podobno kupy nie trzyma :D

jak by Cię pytali w razie trafisz do tego WCR to mów "tajemnica wojskowa, jako cywil nie musze/mogę wyjawiać" bo rzeczywiscie se jaki z komisji pomyśli - "muzułmanin czy co?" :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Mariusz2903 napisał(a):

Co ty wyprawiasz ? przecież za takie hasła są więzienie , codziennie kogoś aresztują kto źle powie o Owsiku .

Lub co najmniej ban na rok

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...chyba że chory...🤷

Zaraz chory. Ot normalnie taka aspołeczna jednostka, no chyba że faktycznie flaszkę przyniesie. Wtedy można dyspensy udzielić i niech Colę se łyka.

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

a wiesz coś więcej jakoś szczególnego na temat filmika?
ja nie obejrzałem stad pytam bo rzeczywyście usunięty

Pani 🌈 mówiła że teraz w kampanii nie wspominają o lgbt żeby nie zaszkodzić czskoskiemu

Ale pracę trwają i będą P0 kampanii wyborczej wyjawnione

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Ot normalnie taka aspołeczna jednostka

No nie wiem...

Może i są wyjątki, ale to jak Yeti...

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Pani 🌈 mówiła że teraz w kampanii nie wspominają o lgbt żeby nie zaszkodzić czskoskiemu

Widzisz jakie cwane...🤭

Opublikowano

Asystentka polityka wygrała konkurs. Test napisała najsłabiej z kandydatów
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-asystentka-polityka-wygrala-konkurs-test-napisala-najslabiej,nId,7893567#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Aleksandra Twaróg, była asystentka społeczna szefa małopolskiej Platformy Obywatelskiej Aleksandra Miszalskiego, objęła ważne stanowisko w krakowskim urzędzie. Utworzył je aktualny prezydent Krakowa, czyli Aleksander Miszalski. Urząd przeprowadził konkurs na nowe stanowisko, w którym wystartowało osiem osób. Twaróg miała najsłabszy wynik podczas testu sprawdzającego wiedzę z obszaru, którym ma się zajmować. - Wynik testu, choć ważny, nie był jedynym kryterium oceny - mówi Interii Joanna Krzemińska, rzecznik prasowa prezydenta Krakowa.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-asystentka-polityka-wygrala-konkurs-test-napisala-najslabiej,nId,7893567#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

to dzięki wam wyborcy rudego  kraść opierdalać 

ale pamiętajcie j**** ***

image.png

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

I tak jest lepiej niż było. Pamiętasz jak kilka lat temu Kaczyński nazywał was zakamuflowaną opcją niemiecką?

i po uja napisałeś ? masz nasrane w tej głowie ?  prawdziwy Ślązak na pewno jest lepiej bo rudy rządzi ?

ale ty masz odjazd .... jak byś jadł muchomory ...   zadajesz pytanie z odpowiedzią ze jest lepiej 😂

gdybyś wiedział jaka platforma jest fałszywa jak okłamała Ślązaków 2014 partią RAś   ty napiszesz mi ze jest lepiej  ....

jebać kraść tępić !!!!!!!!!!!!!!    ale na pewno jest lepiej @hubertuss 😂

Sprawa wrocławskiego WIOŚ. "Znikające nazwiska" i zgłoszenie naruszeń
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/dolnoslaskie/news-sprawa-wroclawskiego-wios-znikajace-nazwiska-i-zgloszenie-na,nId,7893399#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Dwóch kolejnych urzędników Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska we Wrocławiu składa zawiadomienia o nieprawidłowościach w urzędzie - ustaliła Interia. Tymczasem z inspektoratu zniknęły nazwiska części osób przebywających na zwolnieniach lekarskich. Usunięto je z tabliczek przed biurami.
Czytaj więcej na 

Według ustaleń Interii dwóch pracowników w trybie ustawy o sygnalistach dokonało zewnętrznych zgłoszeń naruszenia prawa w WIOŚ we Wrocławiu. Wcześniej informowaliśmy o jednym zgłoszeniu sygnalisty. Pisma wpłynęły do Rzecznika Praw Obywatelskich i Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Rozwiązania wprowadzone przez ustawę o sygnalistach mają chronić osoby, zgłaszające łamanie prawa oraz zabezpieczać ich przed działaniami odwetowymi ze strony pracodawców.

Reklama

Zgłoszenia wiążą się ze sprawą, którą szeroko opisaliśmy w Interii. Część pracowników Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska (WIOŚ) na Dolnym Śląsku skarży się na trudną atmosferę i negatywne działania przełożonej - wojewódzkiej inspektor Beaty Merendy. W październiku dwie osoby oficjalnie zgłosiły mobbing. Część urzędników mierzy się z problemami zdrowotnymi i złym stanem psychicznym, spowodowanymi - jak mówią - stresem w pracy.

Beata Merenda zaprzecza wszelkim oskarżeniom ze strony podwładnych- To pomówienia - powiedziała Interii, podkreślając, że dobrze traktuje pracowników.

co wy pier**l...........   @hubertuss wam powie ze na pewno jest lepiej   https://wydarzenia.interia.pl/dolnoslaskie/news-pracownicy-o-nieprawidlowosciach-w-wios-ministerstwo-reaguje,nId,7889038

Burza w dolnośląskiej PO. Poszło o sztab Rafała Trzaskowskiego
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-burza-w-dolnoslaskiej-po-poszlo-o-sztab-rafala-trzaskowskieg,nId,7887612#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Maurycy Graszewicz, bliski współpracownik szefa dolnośląskiej PO Michała Jarosa, ma współkierować sztabem wyborczym Rafała Trzaskowskiego na Dolnym Śląsku. Taka zapowiedź miała paść na posiedzeniu zarządu dolnośląskiej Platformy. Nie potwierdza jej dotychczas sam Jaros. Mimo to, w strukturach wrze, część działaczy jest oburzona. Powód? Graszewicz jest kojarzony z aferą hejterską i ostrymi atakami na środowisko urzędującego prezydenta Wrocławia Jacka Sutryka.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-burza-w-dolnoslaskiej-po-poszlo-o-sztab-rafala-trzaskowskieg,nId,7887612#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

ale gdzie korzystać z hejteruw  to nie prawda na pewno jest lepiej 

soki z buraka i reszta powstaje sama prawda @racyl ?

image.png

a gdzie nic nie brałem bo mało , ja nie wręczam ja biorę 

Jacek Sutryk reaguje na zarzuty. "Nie wręczyłem żadnej łapówki"
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-jacek-sutryk-reaguje-na-zarzuty-nie-wreczylem-zadnej-lapowki,nId,7856173#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

image.png

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Roman176 napisał(a):

ale ty masz odjazd .... jak byś jadł muchomory

nie wprowadzaj ludzi w błąd bo jeszcze który się nażre
muchomory muskaryną czy amanityną w nich zawartymi "trochę inaczej działają" :P

jeśli już to łysiczka pasuje ze swą psylocybiną
;)

40 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

a z jakimiż to Ty się paniami zadajesz/"komunikujesz"? że niedyskretnie zapytam ;)

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj chyba za duże nadzieje z tym rokiem wiążesz...

Dlaczego tak powiadasz .

Przecie już jest piękny i będzie tylko lepszy .

Konfederacja bez Brauna  . 

Konfederacja Wolność i Niepodległość to już wspomnienie .

image.png.66393db88419b943d068073222d5fa38.png

20 Stycznia 2025  Inauguracja Donalda Trumpa .

Tyle wspaniałych wiadomości już się wydarzyło i wydarzy czy nie jest to piękny rok a zapowiada się bardzo dobrze .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Przecie już jest piękny i będzie tylko lepszy .

No też mam taką nadzieję, ty jednak w to wierzysz.

Brauna wyrypali, to na kogo głos oddasz?

Jest jeszcze taki świr?🤭 

Nie dogonisz świata dzięki nieszczęściom...te nieszczęścia dopadną i ciebie...

Jeszcze bardziej zostaniesz w tyle...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No też mam taką nadzieję, ty jednak w to wierzysz.

Brauna wyrypali, to na kogo głos oddasz?

Jest jeszcze taki świr?🤭

Wierzę.  Jest już piękny tyle  wydarzyło się dobra .

Pytasz na kogo jak byś nie wiedział .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Jest już piękny tyle  wydarzyło się dobra .

To fajnie.

Tak z ciekawości...

Co miało wpływ na twój byt?

Cieszysz się że coś nie tak...ale to ci nie pomoże...

Musiał byś przestać liczyć na socjale.

Opublikowano
3 godziny temu, Takeda napisał(a):

trochę pojebało, no ale media rządowe i gus rządowy podaje, że inflacja niska, bo KO to nawet twierdzi, że jest taniej. W zeszłym roku dowalili u mnie na maksa podatek gruntowy w tym, jak na razie to dostałem podwyżkę za wodę i ścieki 23%, dla wyznawców, przypominam, że maksymalne stopy podwyżek ustala administracja centralna, a samorządowa z tej samej opcji politycznej wali maksymalne stawki. Ewidentnie rządzący chcą się wykoleić jak najszybciej bo nic ich nie broni na żadnym poziomie rządzenia i postrzegania relacji

Polskie gminy nie stosują nawet połowy mozliwych obciązń podatkowych , nawet za drogę utwardzoną , latarnie itd jest możliwość wiekszych podatków .