Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polak na orbicie w obydwu przypadkach cokolwiek reszcie Polaków dało?
no dobra - Ten teraz to jeszcze za świeże czasowo aby podsumowywać w/g faktów (stąd kursywa) ale ja tam swoje wiem; obydwa przypadki to polityczna panika i manipulacja propagandowa prób utrzymania w kupie rozpadających się bloków politycznych a zwłaszcza militarnych.

kacapy Hermaszewskim usiłowali udowodnić "bratniość" z Polakami kiedy widać było że blok sowiecki zaczyna kruszeć a później i tak swoje wojska okupacyjne zawinęli z Polski i czyżby powtórka z rozrywki tylko teraz z jankesami?

;)

wobec powyższego to może niech sobie każdy sam finansuje swoje akcje propagandowe a nie obiekty tej propagandy

p.s

z logiki historycznej by wynikało że trzeciego Polaka na orbitę (bo kosmosem tego nazywać to przesada) wyślą.... Chińczycy? xD

@nie nie czytaj tego posta a tym bardziej broń Boże nie usiłuj komentować bo z tym obniżaniem poziomu chumoru to ja wczoraj kłamałem :D

a Ciebie @jacus zapytam czy jednak stąd ode mnie z tego "kosmosu" (jak nazywasz) snadź czy nie lepiej i szerzej widać? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nic nie dało, ale tam w sumie w ogólnej skali złodziejstwa dobrze że Polak się przeleciał. Może też dadzą jakiś dostęp do technologii chociaż znając amerykanów to raczej sprzedadzą.

NASA czy jak tam znalazło chytry plan finansowania swoich badań - biedne państwa bulą grubą kase za lot swojego obywatela przez co oni mają kapuste a państewka ich zdaniem podniosą sobie "prestiż".

Loty w kosmos co raz bardziej  powszednieją. W zeszłym roku wystrzelono w sumie ponad 200 rakiet w przestrzeń kosmiczną, w tym kilka załogowych.

Śmieszne są tytuły w stylu" Cały świat wsztrzymał oddech obserwując start rakiety ze Sławoszem" 🤣

Cały świat w większości ma to w d*pie, za 3 miesiące leci następny lot załogowy z następnymi płatnymi turystami.

Inna sprawa że żona kosmonauty robi z siebie idiotke nawet abstrachując od tego że jest z PO.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał(a):

Yyyyyy no mnie dało. Dało nadzieję że jednak da się wyekspediować kosmos część współobywateli celem oczyszczenia atmosfery w Kraju. Tylko że trza by zamiast pojedynczo, to jednak całe autobusy na wyrzutniach ustawiać.🤣

• Haha 1
Opublikowano

najciekawsze jest to zdanie

6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Inna sprawa że żona kosmonauty robi z siebie idiotke nawet abstrahując od tego że jest z PO.

i jakie - "abstrahując"?
PiS taki "amerykanski" a tu patrz; jakże zdradzeni pisdzielce się muszą czuć xD

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

jakże zdradzeni pisdzielce się muszą czuć xD

Nooooo tak, bo przecież mógł polecieć Kurski albo Błaszczak.🤣

Opublikowano
48 minut temu, witejus napisał(a):

Po prostu umieją liczyć a nie tyrać za darmo😆

Tylko tak nie powinno być. Człowiek powinien się utrzymywać z pracy a nie z socjalnego nieróbstwa. To jest patologia społeczna stworzona przez PiSuar i kontynuowana przez obecna władze. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, mirro napisał(a):

Kurski albo Błaszczak.🤣

eee- nie
wtedy nie tylko tacy "kosmici" jak ja a większość by wyczaiła że to tylko propaganda a nie żadne sensowne naukowe, technologiczne czy jakiekolwiek mające cokolwiek wspólnego z rozwojem zdarzenie.

a i w Twojej nadziei

23 minuty temu, mirro napisał(a):

Dało nadzieję że jednak da się wyekspediować kosmos część współobywateli celem oczyszczenia atmosfery w Kraju.

jest spora słabość - praktycznie zawsze wracają :(
no w tym ostatnim przypadku to dobrze ale w tej Twojej opcji reszty też by było na nasz koszt

jeszcze cofnę się do poprzedniej strony bo padł tam pewien zwrot:

Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

sprawiedliwe transfery społeczne

po pierwsze to w Przyrodzie nie ma czegoś takiego
po drugie to w retoryce hasło jest tak chwytliwe że mało kto odważy się nawet spróbować zgłębić jak dużo samobójczej głupoty jest w takim ujęciu a bardziej wierze iż jest ów postulat realizowalny w praktyce
i już tylko personalna dobra i szczera rada dla @Mateusz1q - nigdy nie licz na sprawiedliwe potraktowanie przez kogo i cokolwiek; zaręczam - zawsze się przeliczysz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

najciekawsze jest to zdanie

i jakie - "abstrahując"?
PiS taki "amerykanski" a tu patrz; jakże zdradzeni pisdzielce się muszą czuć xD

Chodzi mi o jej zachowanie w sejmie - głosowanie przeciwko ustanowieniem dnia pamieci rzezi wołyńskiej.

To że   jest idiotka która nic nie robi w parlamencie to inna sprawa i znalazła tam się dzieki kasie tatusia

Przynajmniej poudaje troche pierwszą dame🤣🤣🤣.

Wpisz w google Mirosław Hermaszewski to co będziesz mial tam zdjęcia Mirka z biegająco w koło niego zoną? Przecież to cyrk jest na kółkach jest.

20 minut temu, mirro napisał(a):

Nooooo tak, bo przecież mógł polecieć Kurski albo Błaszczak.🤣

Tam mógł poleciez każdy z dobrym zdrowiem.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko tak nie powinno być. Człowiek powinien się utrzymywać z pracy a nie z socjalnego nieróbstwa. To jest patologia społeczna stworzona przez PiSuar i kontynuowana przez obecna władze. 

skoro człowiek ma się utrzymywać z pracy to trzeba ją mniej opodatkować a bardziej opodatkować kapitał. Jak to chcą zrobić to ludzie kwiczą, najbardziej biedni chcą bronić bogatych i ich kapitału. ludzie mają wyprane mózgi 

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano (edytowane)

jeśli jesteś pracownikiem w jakimś prywatnym przedsiębiorstwie to czy chciał byś aby ono upadło przez pazerność państwa
tak że bardzo względne jest tu stwierdzenie kto tak na prawdę ma

3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

wyprane mózgi 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

Lot w kosmos to tylko wycinek uczestnictwa w badaniach , więc sam lot nic nie dał ale i też wiele nie kosztował bo i tak płacimy składki i uczestniczymy w badaniach , łazik marsjański to przykład uczestnictwa w tychże badaniach 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

jeśli jesteś pracownikiem w jakimś prywatnym przedsiębiorstwie to czy chciał byś aby ono upadło przez pazerność państwa
tak że bardzo względne jest tu stwierdzenie kto tak na prawdę ma

tak tak biedni przedsiębiorcy. ciekawe skąd w Polsce w zeszłym roku więcej zarejestrowanych Porsche niż Fiatów

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

skoro człowiek ma się utrzymywać z pracy to trzeba ją mniej opodatkować a bardziej opodatkować kapitał. Jak to chcą zrobić to ludzie kwiczą, najbardziej biedni chcą bronić bogatych i ich kapitału. ludzie mają wyprane mózgi 

Przecież sam  guru biznesu w Polsce ten od od inpostu mówił że prawo w Polsce i polityka sprzyja wielkim firmom i korporacjom a gnoi małe firmy.

39 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

tak tak biedni przedsiębiorcy. ciekawe skąd w Polsce w zeszłym roku więcej zarejestrowanych Porsche niż Fiatów

Bo to są biedaki którzy cały czas dokładają. To jest normalne jak narzekanie polskich rolasów. Pracowałem w kilku firmach i zawsze właściciele beczą że nic z rego nie ma. Przed wielkanocą rozmawiałem z wlaścicielem firmy u mnie to mówił ze on nic z tego nie ma i prowadzi dzialalnosć tylko dlatego żeby ludzie mieli prace 🤣🤣🤣. Słysze to średnio kilka razy w roku.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jarecki napisał(a):

Lot w kosmos to tylko wycinek uczestnictwa w badaniach , więc sam lot nic nie dał ale i też wiele nie kosztował bo i tak płacimy składki i uczestniczymy w badaniach 

no i co nam te badania dały? nawet tak prymitywnej już wobec obecnych technologii jak broń jądrowa nie mamy, to czy sami sobie możemy lepić systemy tej klasy co Patriot nie zale ży od potencjału naukowo gospodarczego a od polityki w tym i tego pierwszego tzn potencjału siłowego, militarnego

jaki Ty @jarecki jesteś naiwny że aż takie proste rzeczy trzeba Ci tłumaczyć i niby rozumiesz w lot owe tłumaczenia a nigdy sam do nich samodzielnie nie dojdziesz.

Dla mnie jesteś bardzo ciekawym przypadkiem - nazwę - badawczo poznawczym; w co zamienia mentalność człowieka - było nie było - drapieżnika propaganda socjalistyczna - de facto - wegetacyjna. ;)

16 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

bo obecnie technologia tak spowszechniała i potaniała że jej produkty sa w zasięgu no na pewno nie wszystkich ale coraz większego odsetka populacji i jakiś prymityw technologiczny jak jakieś taczki modne z motorkiem technologicznie sprzed wieku są już tylko coraz bardziej miarą szpanu a nie bogactwa.
I pracownika co wartościowszego stać już na te prymitywne pojazdy a niebawem tylko biedota będzie się czymś podobnym dowartościowywać.
Ten który kupuje podobne ... bzdety długo na szczycie piramidy finansowej nie zabawi o ile w ogóle na niej jest a rozwalanie tej piramidy wcale nie oznacza że dolne jej kamienie znajdą się wyżej niż są
o ile mnie w tym ostatnim rozumiesz tak jak zamierzam abyś

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

niestety - dokładnie tyle to znaczy
w przypadku Polski jedyne znaczenie ma terytorium, obszar geograficzny a nie jej mieszkańcy
po upadku pierwszej RP to jest tylko obszar wpływów; obecnie to nawet podzielony i to nawet tak mniej więcej terytorialnie na pół a NAWET MOŻE I NA TRZY JEŚLI UKRAINA USTOI I OBRONI SWOJĄ SUWERENNOŚĆ
owo dużymi to nowe zjawisko i jeszcze bardziej podkreśla upadek Polski w skali millenijnej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

rozmawiałem z wlaścicielem firmy u mnie to mówił ze on nic z tego nie ma i prowadzi dzialalnosć tylko dlatego żeby ludzue mielu prace

Oni chyba wszyscy są w zmowie, też takie gadki słyszałem, normalnie słowo w słowo😆

53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko tak nie powinno być.

A jak? oyebać się za frajer każdy głupi potrafi, jeśli z zasiłków ma więcej to po co robić za mniej, dla idei?

Opublikowano
44 minuty temu, witejus napisał(a):

A jak? oyebać się za frajer każdy głupi potrafi, jeśli z zasiłków ma więcej to po co robić za mniej, dla idei?

Nie powinno być zasiłków i tyle. Zdrowy człowiek ma robić żeby się utrzymać a nie dostawać kasę z GOPS/MOPS za frajer ...

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

nazywasz dzieci motłochem? to się nazywa transfery społeczne ładnie ci się odkleja już 

Bajka o biednych dzieciach ci się włączyła? Może imigranci też dostają na dzieci?

4 godziny temu, Takeda napisał(a):

na szczęście prawdziwi wolnościowcy i prawicowcy nie żyją z pisowskich socjali, tylko na maminym i tatowym garnuszku, tak zarabiają na siebie🤣

Ot domniemanie z niemocy argumentów. Stać cie na więcej.

2 godziny temu, jahooo napisał(a):

jest jednak różnica, jak 60mld przejada 38 mln obywateli, a jak grupka 400

Nie ma żadnej. A nawet jest gorzej dawać kasę do łapy.

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Po prostu umieją liczyć a nie tyrać za darmo😆

Czyli trza dawać darmochę socjalna i naszym i beżowym?

2 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

Taki obraz Ulmana i każdego kto psioczy na sprawiedliwe transfery społeczne 

20250719_080856.jpg

W jakich to jest jednostkach i jak wyglądają np Czechy, Rumunia Chorwacja czy Słowenia?

49 minut temu, witejus napisał(a):

Popierasz promowanie nieróbstwa?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie powinno być zasiłków i tyle. Zdrowy człowiek ma robić żeby się utrzymać a nie dostawać kasę z GOPS/MOPS za frajer ...

gdyby tak było, podatki mogłyby być o wiele mniejsze, a z związku z tym zarobki tych, co pracują

znając jednak naszych , z Bożej łaski, "pracodwaców" zaraz by obniżyli pensje

po drugie - jakby się skończyło rozdawnictwo, to czym politycy w kampanii kupowaliby głosy motłochu ?

nikt rozsądny pracujący by na takiego, co by chciał "dawać" czyli potencjalnie podnosić podatki, nie chciałby głosować

a tak jest kilkanaście milionów tych, co biorą i oni zawsze zagłosują natych, co "dają"

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

gdyby tak było, podatki mogłyby być o wiele mniejsze, a z związku z tym zarobki tych, co pracują

znając jednak naszych , z Bożej łaski, "pracodwaców" zaraz by obniżyli pensje

po drugie - jakby się skończyło rozdawnictwo, to czym politycy w kampanii kupowaliby głosy motłochu ?

nikt rozsądny pracujący by na takiego, co by chciał "dawać" czyli potencjalnie podnosić podatki, nie chciałby głosować

a tak jest kilkanaście milionów tych, co biorą i oni zawsze zagłosują natych, co "dają"

Co poradzić ze ludzie to idioci i myślą że ten socjal to za darmo jest ...

Póki ludzie nie zrozumieją że państwo im nie daje pięniedzy tylko przeznacza pieniądze za***ane im w podatkach to nie będzie dobrze ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Co poradzić ze ludzie to idioci i myślą że ten socjal to za darmo jest ...

a teraz jeszcze idioci nawołują, aby matematyki nie było na maturze

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

a teraz jeszcze idioci nawołują, aby matematyki nie było na maturze

Przecież matura z matematyki jest śmiesznie łatwa i trzeba chyba być amebą umysłową żeby tego nie zdać ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przecież matura z matematyki jest śmiesznie łatwa i trzeba chyba być amebą umysłową żeby tego nie zdać ...

Kiedy światem rządzili mądrzy ludzie.
To było ciężkie.
Mądrzy zmuszali głupich do nauki.
Teraz światem rządzą idioci. Jest to sprawiedliwe, ponieważ idiotów na świecie jest więcej.
Teraz mądrzy uczą się mówić tak, aby głupi ich zrozumieli.
Jeśli głupi czegoś nie rozumie, to jest to problem mądrego.
Kiedyś tępi pieli ciężko, a teraz cierpią mądrzy.
Za to cierpienia mądrych ciągle ubywa, ponieważ samych mądrych jest coraz mniej.