Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, dysydent napisał(a):

Choćby ten pożal się Boże monarchista Braun i nawet nie dlatego że On taki Braun ale właśnie monarchista czego większość zdaje się pospólstwa współczesnego polskiego nie rozumieć co to znaczy i jaki cel podobnych ... przeżytków cywilizacyjnych. Niczym obecne zdzierstwo państwa i pogarda wobec reszty jego urzędasów w obliczu restytucji szlachty bo przecież monarchia to powrót do kastowości społecznej i może nie dosłownego ale obowiązku całowania po łapach jakichś "herbowych" smrodów tylko dlatego że są pomiotami tej a nie innej kasty.

jest chyba z piątku rozmowa Stanowskiego z Lubomirskim , to w ostatnich miesiącach jedyna taka rozmowa która mnie wciągneła wysłuchałem całą i jest sporo w tejże  rozmowie z Twojego wpisu wyjasnień 

Opublikowano

dysydent, ale nie kazdy jest taki biegly w tych informatycznych rzeczach. nauczylem na sie na tym gownanym lindowsie :) i teraz przesatwic sie na maca byloby trudno. da sie zauwazyc ze jestes ewnie z branzy IT dlatego takie trafne uwagi, bo masz racje ten okienkowy system jest badziewny!

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, jacus napisał(a):

Nieuku ja pracuję. Tam gdzie spokojnie można pisać 

Matka ci już zapisała pole?

U mnie 11 nie podchodzi podobno,Stary sprzęt i na 10 ma dożywocie.

Jak do użytku domowego to żaden problem.jesli czegoś nie pokombinuja żeby nowy kupić.

jeśli masz jakiegoś starego trupka na chodzie i może być taki no może nie na wszystkich ale tych najlepszych core2duo i nowszych procesorach co najmniej dwurdzeniowych to se odpal jakiegoś Linuksa współczesnego z XFCE; może być Mint, ja tu pisuję spod Sparky Linux (no teraz spod tej dziesiątki windy co ją tyle instalowałem ale zaraz wracam na tego Sparkiego), może być Linux Lite, przeglądarkę jakiego ff chrome czy co tam lubisz można zainstalować takie same jak w windowsie a nie wiesz jak to zawsze ktoś tam pod ręką pewnie jest kto potrafi boota na USB w kompie przestawić i bodaj z zwn dysku toto odpalić bez usuwania windy nawet na tym co teraz masz.

Zalecam obyć się z linuchami każdemu bo jankesi zaczynają koty drzeć ze wszystkimi i może tak być że będzie znów tak jak zwykle tzn - dla takich krain jak Polska poblokują co tam mogą jak te czipy ostatnio a microsoft jest ich google też i te inne mety tłiksy i podobne bzdety a i korpo coraz bardziej przechodzą na abonamenty i o windowsie marzy im się dwunastkę abonamentować, inwigilacja microsoftu, apple nawet tego co mamy na dyskach już jest a co gdy uznają nas za wrogów? u tych wariatów nic nie wiadomo; kto zagwarantuje że jakiemuś trumpopodobnemu dupkowi strzeli tam do łba kacapom udostępnić to i owo z krain które przehandlują kacapom w zamian za pomoc przy chinolach? ///..i dużo dużo jeszcze

pierwsza część tego filmidła pokazuje że ... no to co pokazuje; linuch to już nie czarna du.a konsoli

ten thunar w xfce nie ma jednej opcji; po przeciągnięciu z okna w okno od razu kopiuje lub przenosi gdy np pcman, krusader, chyba dolphin a pewnie i coś jeszcze po akcji "Przeciąg i upuść" (Drag and drop) nic nie robi tylko pyta czy przenieść, skopiować czy utworzyć dowiązanie symboliczne
idea tych dowiązań to potęga w katalogowaniu danych a nawet budowie aplikacji ale to już niech se każdy sam.
Teraz martwy czas świąteczny zwłaszcza na wsi i miast się nudzić gdzie w kącie bo baba przegoniła i pichci stosy niepotrzebnego żarcia no chyba że na poświąteczne kiszonki i tak i tak trza siedzieć w tym kącie; no bo takich frajerów którzy babie pomagają w tej nadprodukcji to ja racxej nie kojarz.... a czekaj ;) :D

Android wypiera windę z rynku i już jest masa pecetów laptopów bez windowsa do zezłomowania i czymś trzeba bodaj próbować to utrzymać przy życiu a do pisywania na af to i stareńkie 32bit pentiumy czwarte czy emki jednojajowe wystarczą tylko np taki Puppy Linux czy jaki Antix abo Porteus
istotniejsze jest środowisko graficzne niż dystrybucja a jeszcze lżejsze jest JWM czy już całkiem ascetyczny OpenBox
w linuksie leciutka a nadal zgodna z obecnym netem jet przeglądarka "Falcon browser" i jako że to typowo linuksowe to na windzie się zainstalowało i odpaliło ale durnieje gdy na linuchu śmiga i jeszcze strony w *.mhtml potrafi zapisać czyli z obrazkami i wszystkim co dla ff dopiero np dodatek "Single File potrafi" a chrome emhateele nie otwierają tak jak oryginał, nie wiem jak teraz Opera bo kiedyś to był jej wynalazek

3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Wykład który niema znaczenia .  Tylko Unia ma znaczenie i ma cele

ale przynajmniej metrażu tych cel pilnuje; no na razie tylko dla psów, dla ludzi się zaczniue jak będą za dużo szczekać

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

jest chyba z piątku rozmowa Stanowskiego z Lubomirskim , to w ostatnich miesiącach jedyna taka rozmowa która mnie wciągneła wysłuchałem całą i jest sporo w tejże  rozmowie z Twojego wpisu wyjasnień 

ale wyjaśnień do mojego czy z mojego plagiatów? no dobra - "zgodności" ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Wymień Kopciucha - włącz się do walki ze smogiem

pct

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Roman176 jak tam ceny ON w Hiszpanii ?? Opracowałeś jakieś poctawy do zbadania tego problemu ??

poctawa dla prostactwa 

https://www.rmf24.pl/ekonomia/news-oplata-paliwowa-w-gore-ile-wyniosa-podwyzki,nId,8048448

i twoja poctawa ruchania wyborcy rudego 

https://www.e-petrol.pl/notowania/rynki-zagraniczne/stacje-paliw-europa/on

🤣

nawet Szwecja ma taniej gdzie ma jedne z większych akcyz w EU 🤣     

spokojnie podwyżki po nowym roku  🤣

no wytresowani potrzeba obrazki z centrali 🤣  

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Siedzacybyk napisał(a):

dysydent, ale nie kazdy jest taki biegly w tych informatycznych rzeczach. nauczylem na sie na tym gownanym lindowsie :) i teraz przesatwic sie na maca byloby trudno. da sie zauwazyc ze jestes ewnie z branzy IT dlatego takie trafne uwagi, bo masz racje ten okienkowy system jest badziewny!

a sorry; przegapiłem Twój wpis
może moja odpowiedź @jacus-iowi nie tyle pomoże a zachęci do sprawdzenia czy darmocha może na coś się jednak przydać no i skoro jesteś na windowsie i nie straszne Ci ryzyko to po co masz na jeszcze droższe gów.o się przesiadać i szukać jakichś "maków"? 
dzisiaj tylko ignorant totalny i frajer płaci za grata do neta więcej niż góra 500zł, (na yt "Zmaslo" o laptopie z Biedronki film wrzucił i na pewno wielu ma w domu lepsze graty a za nowe przepłaca tylko dlatego że nowe bo nowe)  nawet za smartfona widziałem poniżej tej ceny i to Samsungi i te akurat nowe a miałem w łapach takiego i może demon prędkości toto nie jest ale wszystko chodzi z nawigacją Google włącznie bez dłuższych niż trzysekundowe zacięć przy uruchamianiu apek

eBankowości na windowsie w życiu bym nie uruchomił i do tego tylko Linuksa używam, no na wieśmacku może mniejsze ryzyko ale tylko takim wyłącznie do tego celu i niczego innego z którego się po różnych agrofotach nie łazi ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

hmm , kilka dni temu pisałem żę jest cos na rzeczy z niechęcią Nawrockiego do Ukrainy i dziś min. Sikorski potwierdził że Nawrocki doskonale o przekazaniu samolotów wiedział a część tego forum pisała o Cenckiewiczu 

Opublikowano

o linuksie zapomnialem. nigdy na nim nic nie robilem, ale do obslugi bankowosci bylby dobry. kompa mamy dobrego, bo ja jestem wyznawca, ze jesli gry to tylko na PC! no i to wszystko na okienkach chodzi, wiec tak sie nauczylem.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jarecki napisał(a):

Sikorski potwierdził że Nawrocki doskonale o przekazaniu samolotów wiedział a część tego forum pisała o Cenckiewiczu 

Booooo jak szef BBN się buja bez dostępu do info niejawnych, to jako pierwszy partner do informowania Pana Prezydenta w zasadzie nie ma mu czego przekazywać. Chyba że to, że sam nic nie wie. Jeżeli więc przekazywał właśnie taką wiadomość, to Pana Prezydenta nie oszukał, albowiem gen Bryś nawet mu o tym wspomnieć nie mógł. Dlatego Pan Prezydent mógł wykrzyczeć że nie był informowany. Wszystko się zgadza i zgodnie z PiSowską logiką są kryci, żaden sąd ich nie skaże.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

mniej wie, spokojniej śpi

Albo dbają żeby się wysypiał, albo boją się że im za***ie w ryło i nie wiedzą kogo wysłać z wiadomościami.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Booooo jak szef BBN się buja bez dostępu do info niejawnych, to jako pierwszy partner do informowania Pana Prezydenta w zasadzie nie ma mu czego przekazywać. Chyba że to, że sam nic nie wie. Jeżeli więc przekazywał właśnie taką wiadomość, to Pana Prezydenta nie oszukał, albowiem gen Bryś nawet mu o tym wspomnieć nie mógł. Dlatego Pan Prezydent mógł wykrzyczeć że nie był informowany. Wszystko się zgadza i zgodnie z PiSowską logiką są kryci, żaden sąd ich nie skaże.

według mnie sytuacja nie ma nic wspólnego z otoczeniem Prezydenta i Premiera ,być możę prezydent odczytuje chwilowy punkt widzenia USA 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

według mnie sytuacja nie ma nic wspólnego z otoczeniem Prezydenta

Ma i nikt z tych baranów tam się z przypadku nie wziął.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nawrocki o tych samolotach wiedział na począku listopada , o takim pomysle i to sam Prezydent przed drogą formalną był informowany 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Po kija nam te samoloty?Przecież to i tak co rusz było uziemiane.

bo jak dzieci w piaskownicy - jedno chce, drugie nie da

te samoloty może by nam się i przydały - ale nie mamy do nich części zamiennych i d.... blada, a nasze zakłady zamiast produkować do nich części, to robiły za piątą kolumnę