Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Większość zawsze była, jest i będzie głupia. To tak jakbyś w dużej firmie dał robolom głos przy zarządzaniu nią. Bankructwo murowane. 

A co do Wodeckiego to był jednym z najlepszych naszych twórców. Niestety motłoch tego nigdy nie dostrzeże. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, racyl napisał(a):

normalnym ludziom to się podoba . ludzie lubią jego muzykę i wygląd 

no dobra, se kawałek w środku jeszcze dosłuchałem i jedyne co można tolerować to warstwa muzyczna; prymitywna ale choć nie drażni

i tak mnie nie przekonasz do tego ... czegoś i co najwyżej przyznam że jest to trochę lepszy sort ale szmiry dla mas

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał(a):

Większość zawsze była, jest i będzie głupia. To tak jakbyś w dużej firmie dał robolom głos przy zarządzaniu nią. Bankructwo murowane. 

A co do Wodeckiego to był jednym z najlepszych naszych twórców. Niestety motłoch tego nigdy nie dostrzeże. 

Widzisz na tyle jesteś nie ogarnięty że podstawowego zagadnienia w biznesie nie rozumiesz a uważasz sie za wielkiego przedsiębiorcę 😂.

Biznes można zrobić na tym na co jest zapotrzebowanie a nie na tym co byś chciał żeby było zapotrzebowanie 

Wyzywasz ludzi od motłochu bo nie pozwalasz na wolny rynek który sam może zdecydować 

4 minuty temu, dysydent napisał(a):

no dobra, se kawałek w środku jeszcze dosłuchałem i jedyne co można tolerować to warstwa muzyczna; prymitywna ale choć nie drażni

i tak mnie nie przekonasz do tego ... czegoś i co najwyżej przyznam że jest to trochę lepszy sort ale szmiry dla mas

Kolego piosenki stają się przebojami nie zawsze te które chcą nawet .sami artyści . prawdziwym artystą jest który tworzy cały czas i ludziom to się podoba a nie ten co miał jeden, dwa hity a potem śpiewa to przez 20 lat  to samo .

Złote płyty, pieniadze, koncerty mówią same za siebie co jest wartościowe a co nie 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, dysydent napisał(a):

on se sam teksty pisze? odrzuciło mnie po pierwszych ośmiu słowach
esencjalne dupolo literackie bo o muzycznym nie dał mi zdzierżyć abym dosłuchał cokolwiek więcej

Ale stacje paliw ma własną 😛 i podobno kolejki są 

14 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Wasz Batyr tak się sprzeniewierzył i zaprzedał lewactwu? Normalnie szok. To pewnie dla przykrycia tego, ze po 100 dniach nie załatwił taniego prądu i podniósł podatek bankowy.

Według Ciebie dobrze zrobił wetując ustawę łańcuchową/kojcowa czy nie ?

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Według Ciebie dobrze zrobił wetując ustawę łańcuchową/kojcowa czy nie ?

Kojce na minimum 20m2 a mieszkania w bloku z pokoikami dla ludzi 10m 2

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No ciekaw jestem co ten mądrala myśli o tym weto

chodziło o powierzchnie kojców przecież np 10-12m2 w kojcu spokojnie wystarczy dla psa a nie zaraz jak te oszołomy chciały 20m2

Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał(a):

Ja tam lubie Wodeckiego, Krajewskiego czy Zauche ale to nie jest powód żeby obrażać kogoś kto nie lubi.

Albo mówienie o kimś "robol" to tylko świadczy o tym co te słowa wypowiada.

images(24).jpeg.3c744f93d0d6546fe6247145b31e519b.jpeg

• Like 2
Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał(a):

Skolim ma ciekawą barwę głosu , już kilka dni temu pisałem w chyba w cenie paliw , troche mi Rynkowskiego przypomina z ta chrypką . a Wodeckiego nigdy go nie słuchałem ale słyszałem  barwe głosu ma bardziej pod disco polo niż ten Skolim 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Biznes

nie jest miarą Kultury

dobry biznes i na truciznach można zrobić; o na tych to najlepszy np narkotykach czy wódzie co nie dość że uzależniają to robią pulpę z mózgów klienta że im bardziej kupuje tym bardziej potrzebuje
można to co najwyżej tolerować jako mechanizm naturalnej selekcji ale propagowanie ogłupiaczy to do tego się nigdy nie posunę a wręcz staram się je piętnować.
Oczywiście brak gustu muzycznego nikogo nie dyskwalifikuje całkowicie bo to jedna tylko z cech osobniczych i wcale nie najistotniejsza no ale szmira to zawsze szmira i ten tam wyżej to taka "chińszczyzna" muzyczna, tandeta a że kolorowa to esteci wzrokowi zapewne na to się łapią bo chociaż muzycznie - jak pisałem -

14 minut temu, dysydent napisał(a):

nie drażni

no ale i niczego oryginalnego ze sobą nie niesie, zawsze były takie "galanterie muzyczne" lekkie łatwe i przyjemne co tekst tu zdyskwalifikował przyjemność i dlatego muzykantów wokalistów to ja najlepiej gdy nie rozumiem co wyśpiewują ;)

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał(a):

Oczywiście brak gustu muzycznego nikogo nie dyskwalifikuje całkowicie

eee , Panie krytyk muzyczny to że sie komus podobaja rude kobiety nie znaczy że nie ma gustu tylko to żę dostrzega piękno gdzie inni go nie widzą 🤣 a poważnie ja zawsze będę powoływał się na Adel i jej barwę głosu i jej największy hit Hello - co sprawiło że stał się hitem ?   Naszczeście każdy ma inny gust muzyczny , filmowy itd

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

a to ten od stacji paliw; dzięki, nie skojarzyłem

ot i tajemnica sukcesu wyświetleń
a ja już myślałem że sama ta piosenczyna
ten jego gęgany utworek to knot a nie przebój nawet jak na dupolo i tu nie artystyczne jakieś cokolwiek zagrało a hajp wokół tych paliw

może lepiej niech se przy tych paliwach pozostanie :P

@jarecki gdyby Adelle "Set fire in the rain" nie wylansowało to byś

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Hello

nigdy nie usłyszał

i tyle co Ci mogę tak na szybko w kwestii muzycznych gustów wytłumaczyć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał(a):

nie jest miarą Kultury

dobry biznes i na truciznach można zrobić; o na tych to najlepszy np narkotykach czy wódzie co nie dość że uzależniają to robią pulpę z mózgów klienta że im bardziej kupuje tym bardziej potrzebuje
można to co najwyżej tolerować jako mechanizm naturalnej selekcji ale propagowanie ogłupiaczy to do tego się nigdy nie posunę a wręcz staram się je piętnować.
Oczywiście brak gustu muzycznego nikogo nie dyskwalifikuje całkowicie bo to jedna tylko z cech osobniczych i wcale nie najistotniejsza no ale szmira to zawsze szmira i ten tam wyżej to taka "chińszczyzna" muzyczna, tandeta a że kolorowa to esteci wzrokowi zapewne na to się łapią bo chociaż muzycznie - jak pisałem -

no ale i niczego oryginalnego ze sobą nie niesie, zawsze były takie "galanterie muzyczne" lekkie łatwe i przyjemne co tekst tu zdyskwalifikował przyjemność i dlatego muzykantów wokalistów to ja najlepiej gdy nie rozumiem co wyśpiewują ;)

Chłopie jaka trucizna ludzie chcą tego słuchać bo to sprawia im przejemność w uszach 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dysydent napisał(a):

a ja już myślałem że sama ta piosenczyna

miał ,, piosenczyzny '' przed stacją paliw z mln . widownią , nawet sprawdzilem jedna z jego piosenek 250 mln odtworzeń , więc ...... 

11 minut temu, dysydent napisał(a):

nigdy nie usłyszał

a warto posłuchac , nawet byłem na jej koncercie to robi wrażenie jak akustyka sali jestt dobra to głos ma siłe jej , to jest jeden z wiekszych swiatowych utworów wszechczasów ponad 3 mld wyswietleń 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, racyl napisał(a):

Chłopie jaka trucizna ludzie chcą tego słuchać bo to sprawia im przejemność w uszach 

widzę że toksykologiem kulturowym to Ty nie jesteś zatem uwierz - to jest trucizna a właściwie to tak jak @jarecki-emu wyżej z Tą Adelką...
gdyby cały nurt tandety rodzaju italo disco a później disko polo (się chyba przez "disco" pisze ; no właśnie ;) ) nie zatruły gustów pospólstwa to by takie ... jak jemu? "skolimy"? nie miały szans na zaistnienie bo skąd by wzorce czerpały aby wiedzieć na co owo pospólstwo się właśnie uzależniło

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał(a):

A w Polsce na tym pseudo-uniwersytecie tego miała się uczyć?

całe lewactwo to takie psynki, psurki i psubraty.Zdjęcie

Na KULu powinna się uczyć. Świetna uczelnia, taki Czarnek kończył ;)

Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

widzę że toksykologiem kulturowym to Ty nie jesteś zatem uwierz - to jest trucizna a właściwie to tak jak @jarecki-emu wyżej z Tą Adelką...
gdyby cały nurt tandety rodzaju italo disco a później disko polo (się chyba przez "disco" pisze ; no właśnie ;) ) nie zatruły gustów pospólstwa to by takie ... jak jemu? "skolimy"? nie miały szans na zaistnienie bo skąd by wzorce czerpały aby wiedzieć na co owo pospólstwo się właśnie uzależniło

Dalej nie rozumiesz i chcesz narzucić ludziom przy czym czują się dobrze i co im w ucho wpada .

Piszesz tak jakby wszyscy według ciebie musieli chodzić w różowych sweterkach bo inne kolory czy ubrania są tandetne .

Nie wiem czemu tak niektórzy od dawien dawna boją sie wolnego rynku w stacjach radiowych , telewizyjnych i narzucają ludziom co mają śłuchać .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ależ to dobrze że można publikować co kto chce i niczego narzucać nie zamierzam nikomu
lepiej żeby chała była widoczna i było jej "w opór"; prędzej się wszystkim znudzi a nawet jeśli co i toksyczne to zakazami nikomu nie uda się innych uchronić przed tego wpływem. Kto podatny tego i tak toksyna sama znajdzie a i on sam se poradzi i "pokątnie" wyszuka i wręcz zachęcam do pokazywania publicznie i za free wszystkiego co tylko się da byle personalnie niczyich praw nie naruszało; niech każdy oceni sam a że to już mi ułatwia ocenę oceniającego z mojego punktu widzenia? takie samo mam prawo oceniać kogokolwiek jak on tak samo może mnie i ja tu akurat tylko z tego prawa skorzystałem

Trochę mnie zaskoczyło że jakiś a'la "dupolowiec" może mieć jeszcze tyle wyświetleń i to z czymś takim jak ta gęganina i jeśli @jarecki jakkolwiek porównujesz to z "Helo" Adelle to nie mamy o czym rozmawiać; jeśli w ogóle porównujesz tych dwoje \(wiem - złośliwie nadużyłem okazję ale tak to wygląda)

nie wiem, nie znanm tego "artysty" wcale i może gdzie wczeszniej rzeczywiście coś Mu się udało lepiej a teraz już płynie na fali plus te jakieś pozamuzyczne paliwowe ... no i kumulacja zainteresowania to jest tych tam ileś mln wyświetleń; tyle że gdyby to była jego pierwsza piosenczyna i nikt o nim wcześniej nie słyszał to śmiem być pewny że tym akurat kawałkiem nie zwrócił by na siebie jakiejkolwiek znaczącej uwagi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał(a):

I właśnie to dobitnie znaczy że jest cała masa niedorozwinietych prymitywnych  durni bez gustu. Na takim motłochu łatwo robi się kasę. Wodecki z pewnością takiego wyniku by nigdy nie osiągnął.  

Psychiatra  natychmiast potrzebny . 

W skali 1 do 10 daje ci dziś 7 ulmanów  i 10 kaftany wzmocnione .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

A to ciekawe .

To dopiero szok dla wyznawców TVN i Tuska, "Były doradca Putina szokuje dziennikarzy TVN. „Żadna brzoza nie była w stanie zniszczyć skrzydła takiego samolotu”
Widzowie TVN w szoku, nie mniejszym gwiazdy tej stacji – Dorota Wellman i Marcin Prokop. Słowa gościa Dzień Dobry TVN Andrieja Iłlarionowa, byłego doradcy Władimira Putina, musiały zapewne wywołać niemałą konsternację w całej stacji z Wiertniczej.
Były doradca Putina wskazał, że w maju 2010 roku sformułował siedem pytań dotyczących tragedii.
Przez te lata nie otrzymaliśmy od strony rosyjskiej żadnej odpowiedzi. Nadal nie wiemy, dlaczego samolot, który spadł z wysokości 50 metrów, rozpadł się na małe kawałki i naprawdę na dużym terenie. Z tego, co wiemy z innych katastrof na podobnej wysokości, nie było żadnego przypadku, gdzie zniszczenia byłyby podobne do tych w Smoleńsku
— mówił Iłłarionow.
Dodał, że po innych, podobnych katastrofach wielu ludzi przeżyło.
Nie było przypadku, by cała załoga, wszyscy pasażerowie zginęli w takiej katastrofie. Jest wiele otwartych pytań
— tłumaczył były doradca Putina, poruszając coraz groźniejsze wątki.
Żadne drzewo, żadna brzoza nie była w stanie zniszczyć skrzydła takiego samolotu. To jest absolutnie jasne. I dlatego musimy wiedzieć, co się naprawdę stało. Musimy zadawać pytania. Dużo osób zadawało pytania do rządu i władz, ale nie mamy odpowiedzi
— mówił zaskoczonym dziennikarzom były doradca Władimira Putina.
Wiemy również, że oficjalny raport MAKu zawiera pewne elementy, czy odpowiedzi, które nie odnoszą się do rzeczywistości, do warunków panujących na lotnisku. Ale mimo to wrak samolotu nadal jest w Smoleńsku, nadal nie został przekazany stronie polskiej. Powstaje pytanie dlaczego
— ciągnął Iłłarionow.
Dodał, że po tragedii „pojawiali się tzw. świadkowie tej sytuacji i okazało się, że to byli agenci służb specjalnych, a nie prawdziwi świadkowie tej sytuacji”.
Dlatego musimy wiedzieć, co się stało
  • Haha 1
Opublikowano
18 godzin temu, Ulman napisał(a):

Uważasz że wolnościowiec wyznaje zasadę "róbta co chceta"?

Oczywiście, że nie, ale poza singapurskim relatywnie "światłym" zamordyzmem, który chyba w ostatecznym rozrachunku więcej dał niż zabrał społeczeństwu. To pozostałe przypadki chociażby patrzeć blisko w historii XIX, XX i XXI wiecznej by nie cofać się dalej w czasy mniej rozwiniętych społeczeństw nie napawają optymizmem. Gdzie byśmy nie spojrzeli w czasie i przestrzeni wszystkie te zamordyzmy tak o które tu nawołujecie, bo sam nie jesteś. Otóż niestety te trzymanie za mordę zawsze kończyło się źle albo tragicznie i to zazwyczaj bardzo szybko.

4 godziny temu, dysydent napisał(a):

i tyle co Ci mogę tak na szybko w kwestii muzycznych gustów wytłumaczyć

a to z ciekawości czegóż to słucha opozycjonista świata? Ze też tak wzgardliwie o muzyce dla mas?

Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał(a):

kiedys u nas na pastwisku wystepowal  wodecki-syndrom kazika go dopadl.na miejscu wojta zadalbym zwrotu kasy za koncert..godzina spoznienia to najmniejszy problem.

4 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja tam lubie Wodeckiego, Krajewskiego czy Zauche ale to nie jest powód żeby obrażać kogoś kto nie lubi.

Albo mówienie o kimś "robol" to tylko świadczy o tym co te słowa wypowiada.

na ostatnim hubertusie najwieksza furore zrobil mul..

Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Prawda to? 

debil ...kto zatrzyma  uciekinierow ??

taa drogi lesne obstawia ?? kim ? kazda droge ?? u was na wschodzie chyba..

ja mam do granicy powiatu 90 metrow do nastepnego z 6 km ,kolejny niewiele dalej .

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

kiedys u nas na pastwisku wystepowal  wodecki-syndrom kazika go dopadl.na miejscu wojta zadalbym zwrotu kasy za koncert..godzina spoznienia to najmniejszy problem.

na ostatnim hubertusie najwieksza furore zrobil mul..

debil ...kto zatrzyma  uciekinierow ??

taa drogi lesne obstawia ?? kim ? kazda droge ?? u was na wschodzie chyba..

ja mam do granicy powiatu 90 metrow do nastepnego z 6 km ,kolejny niewiele dalej .

Wypowiadasz się jak Ruska onuca