Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Teraz jak upadnie, to rząd nie dołoży. A jak kupi i upadnie, to dołożymy wszyscy.

Tak samo h*j mnie obchodzi czy Polskie cukrownie padną cukier jest w sklepie po 1,3 zł kilogram . Nie będzie produkowany tam gdzie jest tania produkcja . Bo chłop Polski płacze nie zarabia na buraku . Po jaki h*j dopłacać do drogiej produkcji ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
30 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To sprzedaj na ryneczku zboże powiedzmy z 100 hektarów albo mięso z 500 świń.🤣

sasiednia ferma sprzedawała tak około 3 tys swiń , miała swoje sklepy dwa . 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Tak samo h*j mnie obchodzi czy Polskie cukrownie padną cukier jest w sklepie po 1,3 zł kilogram . Nie będzie produkowany tam gdzie jest tania produkcja . Bo chłop Polski płacze nie zarabia na buraku .

jak cukrownie w Polsce upadną, to takiego ch.... zobaczysz cukier po 1,3zł

Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał(a):

Kto może, z zagranicznego kapitału, to wyzbywa się firm przetwórczych w Polsce. 

Animex, Sokołów, Superdrob, Roldrob, Indykpol, OSI, co one mają wspólnego z Polskim kapitałem?

Przetwórstwo mięsa jest w większości własnoscią obcego kapitału.

Ostatnio padła ostatnia polska przetwórnia rybna.

Jedyne co jest w większości polskie to mleczarnie.

Nie wiem jak warzywa owoce itp ale wszelkie lidle wolą brać od siebie z zagranicy.

Makarony, ketchupy itp też zagraniczne.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie wiem jak warzywa owoce itp ale wszelkie lidle wolą brać od siebie z zagranicy.

Owoce w większości zachód nad tym panuje, taki Rauch czy Dohler to wiadomo czyj kapitał ... Są jakieś małe przetwórnie, ale to dużo mniejsza skala niż tych dwóch.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I podatków pobieranych na ten kościół ... Jakieś 270mln rocznie idzie na Fundusz Kościelny ...\

A i te datki coś słabo idą bo przez ostatnie 20 lat w okolicy nie powstał ani jeden nowy kościół, a na remonty to głównie dotacje a nie datki wiernych ...

Jak mówisz że nie budują to z podatków nie dokładają 😛

12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I podatków pobieranych na ten kościół ... Jakieś 270mln rocznie idzie na Fundusz Kościelny ...\

A i te datki coś słabo idą bo przez ostatnie 20 lat w okolicy nie powstał ani jeden nowy kościół, a na remonty to głównie dotacje a nie datki wiernych ...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Czarna mafia przejada na bieżąco, zbiera te tace, po kolędzie, od ślubu czy pogrzebu a na emeryture sobie nie potrafią odłożyć ... A najlepsza inwestycja to remont dachu, tylko księciunio zapomina wspomnieć, że to remont dachu u kochanki a nie na kościele xD 

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

czy Dohler to wiadomo czyj kapitał

Przecież Prezes Dohlera dostał medal od Prezydenta Dudy za wzorowe działanie w Polsce. To jak "nie wiadomo czyj kapitał"? - Jedynie słuszny.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A najlepsza inwestycja to remont dachu, tylko księciunio zapomina wspomnieć, że to remont dachu u kochanki a nie na kościele xD 

A jak ma chłop spokojnie prowadzić posługę, kiedy kobita niespokojna, bo jej się deszczówka do garów wlewa?

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czarna mafia przejada na bieżąco, zbiera te tace, po kolędzie, od ślubu czy pogrzebu a na emeryture sobie nie potrafią odłożyć ... A najlepsza inwestycja to remont dachu, tylko księciunio zapomina wspomnieć, że to remont dachu u kochanki a nie na kościele xD 

Gdzie ten remont dachu? 

U ciebie w parafii?

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Gdzie ten remont dachu? 

U ciebie w parafii?

U mnie akurat ma być remont elewacji, księciunio nawet prosił sołtysów aby puścili w tej sprawie okólnik, czarny sobie na ten cel wyznaczył 2mln złotych xD Już pędzę mu zanieść te pieniądze xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Że tobie sie chce zaglądać co ksiądz robi, z kim, za ile?

Ale niech sobie robi co chce, tylko za swoje zamiast wyciągać łapę xD 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

U mnie akurat ma być remont elewacji, księciunio nawet prosił sołtysów aby puścili w tej sprawie okólnik, czarny sobie na ten cel wyznaczył 2mln złotych xD Już pędzę mu zanieść te pieniądze xD 

To pieprzysz o jakimś dachu 

Powinieneś dać , w końcu budynek jest wszystkich 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Powinieneś dać , w końcu budynek jest wszystkich 

xDxDxDxDxD  Niech sobie dają Ci co korzystają z tego budynku, dla mnie może mu się ten kościół zawalić ... Może jakieś Dino albo Biedronkę postawią w tym miejscu, to więcej ludzi będzie z tego korzystać xD 

Opublikowano

w mojej parafi akurat trwa wymiana pokrycia czyt . dachu miała być blacha miedziana ale koszt około 1,5 mln i jest kładziona z dodatkiem tytanu bo jest taniej ale tez około 1 mln . finansuje KPO TEN Z CZASÓW pis 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

xDxDxDxDxD  Niech sobie dają Ci co korzystają z tego budynku, dla mnie może mu się ten kościół zawalić ... Może jakieś Dino albo Biedronkę postawią w tym miejscu, to więcej ludzi będzie z tego korzystać xD 

Łeeee tam.

Kościoły ładniejsze