Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Jak mylicie kiedy poparcie pisu zjedzie na trwałe poniżej 20 %?

jak PO przestanie w swoim przekazie używać do przekazu głupków to wtedy te 2-4% zyska PO a straci PIS , z tym żę ja nie wiem czy to była dobra strategia PO z przyjęciem posłów i zmiana nazwy na KO , to tak samo jak PIS przyjął partie ziobry dla mnie to błąd , ta minister edukacji wnosi wiecej negatywnych emocji niż pozytywnych w KO 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Już nawet Tyszka z konfy sypie pisiorów.

nie pisiorów a Ziobrę bo to trochę co innego i mam takie swoje wytłumaczenie tego fenomenu; Ziobro dużo bardziej podobny poglądami do Konfederatów niż Kaczyński, dużo bardziej rzeczywiście prawicowy i tym razem może to być tylko walka o niszę polityczną z paroma jeszcze profitami już dla samego Tyszki które tylko przy okazji  a i sam Kowalski też bliżej tej niszy to dwie pieczenie na jednym ogniu

to tylko taka moja teoria i pierwsze wrażenie bo dlaczego polityk pomaga wyciąć kogoś zwłaszcza że drugiego polityka z którym raczej powinien rozważać koalicję?

akurat na to odpisałem bo też mnie zaskoczyło i zwróciło uwagę z pytaniem - po co? dlaczego?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@jarecki Kogo obchodzi minister edukacji nie pierwsza ona z dziwnymi pomysłami nie ostatnia. Można powiedzieć ludzie się przyzwyczaili. Ministrowie z pisu też mieszali w edukacji u nas społeczeństwo przyczajone, że niestety każdy robi po swojemu. Koronnym przykładem gimnazja które wprowadzało wielu polityków dzisiejszego pis z Kaczyńskim na czele i które zlikwidowali ci sami politycy. Ka więc Nowacka to pikuś. 

Ludzie są wyczuleni wciąż na złodziejstwo. I to widać w sondażach. Po aferze z działką pod CPK. Od razu pis w dół w sondażach i po żadnego przekazu nie musi tu dawać. 

Kilka dni po aferze gadam ze znajomym facet już na emeryturze pisior. On do mnie wiesz co to znaczy CPK? Ja żeby uniknąć sprzeczki mówię, ze centralny port komunikacyjny a on nie cały pis kradnie. Rozumiesz? Tak działa przekaz.

5 minut temu, dysydent napisał(a):

nie pisiorów a Ziobrę bo to trochę co innego i mam takie swoje wytłumaczenie tego fenomenu; Ziobro dużo bardziej podobny poglądami do Konfederatów niż Kaczyński, dużo bardziej rzeczywiście prawicowy i tym razem może to być tylko walka o niszę polityczną z paroma jeszcze profitami już dla samego Tyszki które tylko przy okazji  a i sam Kowalski też bliżej tej niszy to dwie pieczenie na jednym ogniu

to tylko taka moja teoria i pierwsze wrażenie bo dlaczego polityk pomaga wyciąć kogoś zwłaszcza że drugiego polityka z którym raczej powinien rozważać koalicję?

Ziobro i pisorstwo to jeden uj oni wszyscy po jednych pieniądzach. Nie wiem jakie oni mają projekty jakie wizje kto o co walczy. jedno jest pewne pis obrywa za Ziobrę wizerunkowo. A, że w pisie kłopotami Zbyszka wielu się cieszy to inna sprawa bo normalne, ze tam toczą się rozgrywki o wpływy i władzę po Jarku. Ziobro już jest raczej politycznie skończony. Morawiecki się cieszy ale do czasu. Już na niego się szykują Kuśnierowski w grudniu z Anglii wraca. Będzie kolejne pranie pisowskich brudów i kolejne zjazdy sondażowe. 

To, że konfa walczy o miejsce na prawicy najlepiej kosztem pisu to rzecz jasna. I widząc tonący pis nie bedą stronić od kolejnych ataków.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

I widząc tonący pis nie bedą stronić od kolejnych ataków.

Booooo miejsce PiSa jest obok Titanica. Trza to dobić, torpeda łaski.😂

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

no
na

23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

zjazdy sondażowe.

nie zwaracam uwagi bo czort wie kto i po co te sondaże robi; im niższe miał Nawrocki sondaże tym zdecydowaniej wygrał bo pewni swego zwolennicy popaprańców się zdemobilizowali na tyle że mniej ich poszło za Trzaskowskim i tym razem może być ten efekt jeszcze bardziej
może nie PiS na tym skorzysta (i uj z nimi) ale ktoś antypopaprański na pewno; tych co pisowcy tracą wcale KO nie zyskuje a jeśli poparańce wierzą w te sondaże to tylko samych siebie trollują

p.s.
zauważ moją taktowną bezstronność wszak napisałem

12 minut temu, dysydent napisał(a):

samych siebie trollują

a nie trollujecie ;)

ot taka ciekawostka jak cytat z posta w nim samym; niby logicznie niemożliwe a pewnie i nieregulaminowe ale da się zrobić xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
23 minuty temu, dysydent napisał(a):

nie zwaracam uwagi bo czort wie kto i po co te sondaże robi;

sondażę maja jeden cel , w uproszczeniu podtrzymanie pozycji obecnych parti 

• Haha 1
Opublikowano

a nie pozycji samych sondażowni?
co w sumie na to samo wychodzi jeśli pozycja tych sondażowni od popytu czyli zamówień zależy a kogo stać najbardziej na ten "produkt" jak nie dysponentów naszych podatków? ;)

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/domowka-z-lobbysta-jak-politycy-pis-naruszyli-zakaz-jaroslawa-kaczynskiego/59j9tnm,79cfc278

44 minuty temu, mirro napisał(a):

Booooo miejsce PiSa jest obok Titanica. Trza to dobić, torpeda łaski.😂

chyba heweliusza ..teraz w modzie jest ..

niedaleko mnie wykopali z piasku starego galara .nastepnie go zatopili zeby czekal na lepsze czasy.

z najwyzszym prezesem to sie nie uda..

Opublikowano
48 minut temu, dysydent napisał(a):

nie zwaracam uwagi bo czort wie kto i po co te sondaże robi; im niższe miał Nawrocki sondaże tym zdecydowaniej wygrał bo pewni swego zwolennicy popaprańców się zdemobilizowali na tyle że mniej ich poszło za Trzaskowskim i tym razem może być ten efekt jeszcze bardziej
może nie PiS na tym skorzysta (i uj z nimi) ale ktoś antypopaprański na pewno; tych co pisowcy tracą wcale KO nie zyskuje a jeśli poparańce wierzą w te sondaże to tylko samych siebie trollują

NO nie do końca kilka dni przed wyborami już było widać, że może wygrać. Można się z tych sondaży śmiać ale takie głupie one nie są i każda partia bez wyjątku zamawia jak chce coś sprawdzić 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Już nawet Tyszka z konfy sypie pisiorów. Kolejny może być Kowalski. Jak mylicie kiedy poparcie pisu zjedzie na trwałe poniżej 20 %? @racyl @nie? Jak tam wasza propaganda słabiej działa czy co? Dlaczego poparcie pisu spada? Musicie się lepiej starać bo michy z centrali nie będzie.😄 To rząd Tuska powinien tracić poparcie a traci opozycja? Co tu się odje....ło?😄

Edytowane 2 godziny temu przez hubertuss

tak jak z Trzaskowskim przewagą 15%  i kto jest prezydentem ?  🤣 gierek przy platformie w propagandzie jest  nowicjuszem ............... szukanie afer ....  przykrywanie swoich afer i niewygodnych rzeczy 

Trzecia duża agencja kredytowa, S&P, może w piątek obniżyć perspektywę polskiego długu do "negatywnej", co według ekonomistów przepytanych przez agencję Reutera jest oznaką rosnących obaw, że rząd nie ma planu naprawy słabnących finansów publicznych.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/polska-znowu-na-cenzurowanym-kolejna-agencja-oceni-nasz-rating/c6nhfl6

tak zle nie było ? upsssss od poprzednich rządów Po 🤣

Jak mylicie kiedy poparcie pisu zjedzie na trwałe poniżej 20 %

platforma straciła według sondażu najwięcej było 38 🤣   czyli rekordowy spadek  ?

Z najnowszego sondażu Ogólnopolskiej Grupy Badawczej (OGB) dla portalu stan360 wynika, że gdyby wybory odbyły się dziś, na Koalicję Obywatelską zagłosowałoby 38,12 proc. ankietowanych, co oznacza wzrost o 4,1 punktu procentowego w porównaniu z ubiegłym tygodniem.

Opublikowano

Niemiecki wiodący portal propagandowy w Polsce, Onet.pl podał ostatnio (w weekend), że 60% wyborców KO nie wierzy w sukces ich partii w nadchodzących wyborach, prognozując z dużym prawdopodobieństwem, że do władzy wróci PiS

Nagłaśnianie w mediach sprawy Ziobry służy jedynie przykryciu medialnemy faktu, że budżet jest w katastrofalnym stanie po dwóch latach zarządzania przez obecną koalicję,która nie ma pomysłu, jak z tej sytuacji wyjść. Dodatkowo słowa premiera o "odroczeniu" o rok ETS2 i "walce o jego duże zmiany" nie ma pokrycia w rzeczywistości, rząd tylko przytupuje nóżkami, aby zgarnąć w postaci parapodatku od obywateli kolejne setki miliardów złotych. Ze złych wiadomości jest taka, że UE nie chce pozwolić na przejadanie tych pieniędzy przez państwa członkowskie, mają trafić na specjalny fundusz rozwoju energii odnawialnej i minimalizacji emisji. O to tak naprawdę w tej chwili toczy się wojna w UE między państwami członkowskimi, które w wyniku pierwszej edycji ETS poniosły ogromne straty w gospodarce, a pieniądze z limitów CO2 generalnie przejadły albo trafiły one na wątpliwe co do celowości inwestycje. Teraz UE chce dokręcić śrubkę, a na przykłądzie polskiego budzetu widać, że zabranie kilkunastu miliardów rocznie z podatku od "CO2" może spowodowac głęboką zapaść i dojście do władzy po raz kolejny partii, która nie będzie tak wyraźnie niemieckim namiestnikiem. Aby się przed tym zabezpieczyć, pieniądze zebrane z ETS2 będą rozdzielane zgodnie z "regułą praworządności". 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

NO nie do końca kilka dni przed wyborami już było widać, że może wygrać. Można się z tych sondaży śmiać ale takie głupie one nie są i każda partia bez wyjątku zamawia jak chce coś sprawdzić 

jeszcze jak by PiS zamawiało w TVN a KO w TV Republice to może by wiarygodność tych sondaży choć trochę podskoczyła xD

klika dni przed wyborami gów.o było widać bo nawet ja odmiawałem przyjmowania zakładów który wygra; dobrze pamiętam

o; Icki znów polaczynom wcisnęli apkę hakerską za grube miliony
tym razem tańszą bo nie tak skuteczną jak "tamtym razem" ale jednak

rządy w Polsce się zmieniają, wzajem się po tiurmach wsadzają a zarabia na tym zawsze jeden i ten sam
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-11-09/nowa-licencja-polskiej-policji-miliony-na-lamanie-zabezpieczen-w-telefonach/

@jahooo czy @mirro ? bo nie pamiętam kto tu opowiadał o Żydzie ostrzeliwanym przez Araba aż się temu drugiemu amunicja skończyła a sam Żyd zadbał aby tylko chwilowo
tutaj to dwóch Żydów się ostrzeliwuje a trzeciemu to nie przeszkadza by na nich bez różnicy zarabiać. Niby taka mądra a w sumie żałosna nacja 😛 

a później lament jak się w końcu rykoszet jakiegoś holokaustu przytrafi xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Nagłaśnianie w mediach sprawy Ziobry służy jedynie przykryciu medialnemy faktu, że budżet jest w katastrofalnym stanie po dwóch latach zarządzania przez obecną koalicję,która nie ma pomysłu, jak z tej sytuacji wyjść.

do wyborów dwa lata , to będą trudne dwa lata . Nad orbanem zlitował sie Trump dając mu czas z zakupem paliwa z rosji KO tego czasu nie będzie miała już 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

jasiu nie klam sam ziobro mowi ze jego sprawa jest przykrywka dla klopotow w onkologi..

ty nie w barze pogoda barowa stara pójdzie z pracy to przyjdzie po ciebie  

Opublikowano

Już nawet Tyszka z konfy sypie pisiorów. Kolejny może być Kowalski. Jak mylicie kiedy poparcie pisu zjedzie na trwałe poniżej 20 %? @racyl @nie? Jak tam wasza propaganda słabiej działa czy co? Dlaczego poparcie pisu spada? Musicie się lepiej starać bo michy z centrali nie będzie.😄 To rząd Tuska powinien tracić poparcie a traci opozycja? Co tu się odje....ło?😄

Tylko takiego pętaka jak TY mógł przekonać tusk do siebie .

Niby taki do przodu a głupszy najgorsi posłowie pis 😄

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, jacus napisał(a):

romus znowu pijesz ?

tak pepsi zero 

Teraz, jacus napisał(a):

pszenice zasiales ?? kukurydza po ile ??

mi zostało 10ha do odchwaszczenia a ty mnie o siew pytasz 

Teraz, jacus napisał(a):

kukurydza po ile ??

370 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Niemiecki wiodący portal propagandowy w Polsce, Onet.pl podał ostatnio (w weekend), że 60% wyborców KO nie wierzy w sukces ich partii w nadchodzących wyborach, prognozując z dużym prawdopodobieństwem, że do władzy wróci PiS

Nagłaśnianie w mediach sprawy Ziobry służy jedynie przykryciu medialnemy faktu, że budżet jest w katastrofalnym stanie po dwóch latach zarządzania przez obecną koalicję,która nie ma pomysłu, jak z tej sytuacji wyjść. Dodatkowo słowa premiera o "odroczeniu" o rok ETS2 i "walce o jego duże zmiany" nie ma pokrycia w rzeczywistości, rząd tylko przytupuje nóżkami, aby zgarnąć w postaci parapodatku od obywateli kolejne setki miliardów złotych. Ze złych wiadomości jest taka, że UE nie chce pozwolić na przejadanie tych pieniędzy przez państwa członkowskie, mają trafić na specjalny fundusz rozwoju energii odnawialnej i minimalizacji emisji. O to tak naprawdę w tej chwili toczy się wojna w UE między państwami członkowskimi, które w wyniku pierwszej edycji ETS poniosły ogromne straty w gospodarce, a pieniądze z limitów CO2 generalnie przejadły albo trafiły one na wątpliwe co do celowości inwestycje. Teraz UE chce dokręcić śrubkę, a na przykłądzie polskiego budzetu widać, że zabranie kilkunastu miliardów rocznie z podatku od "CO2" może spowodowac głęboką zapaść i dojście do władzy po raz kolejny partii, która nie będzie tak wyraźnie niemieckim namiestnikiem. Aby się przed tym zabezpieczyć, pieniądze zebrane z ETS2 będą rozdzielane zgodnie z "regułą praworządności". 

Człowieku ta wasza propaganda już nie działa. Ludzie już nie kupuje tego, że ujnia to ujnia tamto. Bo większość wie, że jak pis rządził to Morawiecki się na wiele zgadzał również w kwestii obostrzeń klimatycznych.

Co do sondażu Onetu do wyborów zostało jeszcze dwa lata na dzień dzisiejszy większe szanse ma pis z konfa to i ja ci mogę powiedzieć to samo. Po prostu wyborcy ko trzeźwo patrzą na świat co nie znaczy że zagłosują na pis bo nie wierzą w ko.

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

do wyborów dwa lata , to będą trudne dwa lata . Nad orbanem zlitował sie Trump dając mu czas z zakupem paliwa z rosji KO tego czasu nie będzie miała już 

Pytanie czy ruskim paliwem Orban kupi Węgrów? A czy  ko nie będzie miała czasu? Zależy na co, na dojechanie pisorów dwa lata to sporo. Miesiąc czy dwa dobrej roboty Żurka skutecznie dał pisowi popalić A jest tam jeszcze paru w kolejce. i co raz wychodzą nowe afery. Tak więc czas pokaże.

56 minut temu, racyl napisał(a):

Tylko takiego pętaka jak TY mógł przekonać tusk do siebie .

Niby taki do przodu a głupszy najgorsi posłowie pis 😄

A możesz po Polsku ten skowyt rozwinąć? Widząc brak argumentów to jakiś bełkot z siebie wydalasz. NO napisz czemu pisowi będącemu w opozycji spada poparcie?

Władzy powinno bo władza zużywa a spada pisowi dasz radę wytłumaczyć czy już ostatecznie się zesr...ałeś?😄

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano

https://wpolsce24.tv/polska/tusk-nie-wierzy-juz-w-zwyciestwo-wie-kto-wygra-w-2027,53631

https://wiadomosci.wp.pl/pis-na-drodze-do-wladzy-polacy-przewiduja-triumf-kaczynskiego-sondaz-7219261796428736a

Onet widzę wykasował wpis o sondażu, zamiast niego pojawił się nowy artykuł, że "Tusk prognozuje wygraną w nadchodzących wyborach i wie jak to zrobić" - a pod nim masę komentarzy, głownie sceptycznych albo mocno ironicznych

Opublikowano

I czym ty się cieszysz. Za dwa lata to pis może mieć 15 % i prosić konfy o koalicję  Na dzień dzisiejszy nic nowego nie odkryłeś większość uważa, że obecna koalicja nie ma szans na władze. I to nic odkrywczego. Ale to nie znaczy, ze za 2 lata pis będzie rządził a na pewno nie sam. I być może nie w wiodącej roli. No i pytanie czy w ogóle z konfa się dogadają a ty już cały osikany z radości.