Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
39 minut temu, jahooo napisał(a):

to dlaczego ci szefowie służb nie pojawili się u niego, skoro to tylko formalność ??

Czekaj, czekaj. To jak promocję dostają na podporucznika absolwenci szkół oficerskich, to komendant każdej z nich ma lecieć ze stosem kwitów do Prezydenta? Przecież ci ludzie spełnili jakieś wymogi, do których Panu Prezydentowi nic, i przynosi mu się tylko listę do klepnięcia i to przez kancelarię jego a nie na zasadzie osobistej wizyty. Ktoś tu przypadkiem już dawno drzwi otwartych wyważać nie próbuje?

Godzinę temu, nie napisał(a):

podobno żołnierzom to 

Mnie tak.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Czekaj, czekaj. To jak promocję dostają na podporucznika absolwenci szkół oficerskich, to komendant każdej z nich ma lecieć ze stosem kwitów do Prezydenta? Przecież ci ludzie spełnili jakieś wymogi, do których Panu Prezydentowi nic, i przynosi mu się tylko listę do klepnięcia i to przez kancelarię jego a nie na zasadzie osobistej wizyty. Ktoś tu przypadkiem już dawno drzwi otwartych wyważać nie próbuje?

Mnie tak.

nie komendant każdej szkoły pewnie, tylko jakaś szycha na samej górze zwykle przedstawia dokumenty z prośbą

tylko endriu zwany długopisem podpisywał wszystko jak leci i co mu kazali

wiesz przecież, jak wygląda droga służbowa odnośnie przedstawienia żołnierza do odznaczenia, zwłaszcza wysokiej klasy - twój dowódca idzie z tym (idzie, a nie przesyła pocztą) do swojego przełożonego, ten zanosi to osobiście wyżej itd itd aż do samej góry, to nie jest praca w fabryce, tylko "proces awansowo decyzyjny" , który zawsze wymagał osobistego stawiennictwa

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

wiesz przecież, jak wygląda droga służbowa odnośnie przedstawienia żołnierza do odznaczenia,

To nie ta droga. Nadawanie odznaczeń i mianowanie na pierwszy stopień oficerski to dwie różne sprawy. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Mnie tak.

a ony to nie za pis-u szkoly zaczynaly  ???

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

To nie ta droga. Nadawanie odznaczeń i mianowanie na pierwszy stopień oficerski to dwie różne sprawy. 

ale zwyczajowy proces jest podobny - idzie się z listą w garści wyżej - na piechotę, taszcząc po schodach własne cztery litery

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

ale zwyczajowy proces jest podobny

Zwyczajowo to tu nie ma nic do roztrząsania. Ludzie ukończyli daną szkołę i mają dostać to, co ustawa przewiduje po jej ukończeniu. 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Zwyczajowo to tu nie ma nic do roztrząsania. Ludzie ukończyli daną szkołę i mają dostać to, co ustawa przewiduje po jej ukończeniu. 

no i mieliby - gdyby ktoś ruszył cztery litery i stawił się osobiście, a tak pan prezydent słusznie mógł się poczuć urażony nie zachowaniem protokołu, podpis będzie, ale później

Opublikowano (edytowane)

a dlaczego mi cytowanie posta nie weszło?
poprawię bo ma być mój wpis jak ja chcę a nie jakiś ... edytor z rolniczego portalu

13 minut temu, mirro napisał(a):

formalno prawnie Prezydent ma prawo nie podpisać czegokolwiek co ma związek z armią i to na poziomie konstytucyjnym i właśnie z tego prawa skorzystał i nasze tutaj widzimisię se może ... no

pretensję można mieć do tych co taką akurat konstytucję napisali a satysfakcję że właśnie przeciwko nim samym zostały ich własne zapisy użyte.
Nie wiem czy zdążyłeś przeczytać link z mojego poprzedniego wpisu gdzie pada - "... premierze rządu bezprawia" a skoro Prezydent takich określeń używa to można je również literalnie prawnie potraktować i jeśli rezeczywiście udowodni że rząd jest bezprawny to czy może stan wyjątkowy i rozwiązanie parlamentu orzec? a no zdało by się poczytać tego knota prawnego; znaczy polską konstytucję czy a jeśli to co może Prezydent w takiej sytuacji?

czy ma wsparcie? che - pytanie retoryczne
a no ciekawie się robi w Polsce ciekawie - jak dla mnie to aż za bardzo

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

a tak pan prezydent słusznie mógł się poczuć urażony

Uczucia Pana Prezydenta tu są najmniej ważne. Normalny facet wezwałby takiego delikwenta i powiedział iż życzy sobie aby sam przylazł z listą, ale że dla niego ważniesi są ludzie oczekujący na promocję i ich rodziny, to po raz pierwszy i ostatni podpisuje awanse w takiej formule.

1 minutę temu, dysydent napisał(a):

ormalno prawnie Prezydent ma prawo nie podpisać czegokolwiek co ma związek z armią

Tylko że tu chodziło o ABW, Inna ustawa, oficerowie ABW.🤣

• Thanks 1
Opublikowano

Prezydent Karol Nawrocki zawetował ustawę o parku narodowym Dolnej Odry.

spuścił niemieckich sługusów jak wodę w kiblu :D 💪👏

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

no to dlaczego potrzebny podpis Prezydenta?

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/mianowanie-na-stopnie-sluzbowe-funkcjonariuszy-agencji-bezpieczenstwa-22167304

Z wnioskiem o mianowanie funkcjonariusza na pierwszy stopień oficerski oraz z wnioskiem o mianowanie funkcjonariusza na stopień generała brygady Szef ABW występuje do Prezesa Rady Ministrów, który po zaopiniowaniu tych wniosków przedstawia je Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej.

Noooooooo i wszystko jasne. Wina Tuska.🤣

15 minut temu, nie napisał(a):

Prezydent Karol Nawrocki zawetował ustawę o parku narodowym Dolnej Odry.

Łoooooo Pan Prezydent to i przyrody nie lubi?😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

no akurat głowa Tuska tym razem nie leży na szafocie dymisyjnym ale szefa abw i owszem ;)
wszystko zależy czy Tusk podkuli ogon czy pójdzie na eskalację wojny z Prezydentem
o ile jestem zwolennikiem podobnych wojen to szkoda tych kotów których jest to kosztem; znaczy tych absolwentów niby to z nominacjami a jednak bez bo tu są jedynie przypadkową ofiarą wojen pisdzielców z popaprańcami

no ja już mam jednako dość i jednych i drugich i coś mi się zdaje że w tym klubie zrobi się coraz tłoczniej z każdą kolejną wojną tak naprawdę o .uj wie co

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

no akurat głowa Tuska tym razem nie leży na szafocie dymisyjnym ale szefa abw i owszem ;)

Aleeee szef ABW zgodnie z ustawą, nie lezie do Prezydenta, tylko do Tuska. A ten dopiero te kwity do Prezydenta posyła. Gdzie więc tu miejsce na ścinanie głowy szefa ABW. A może Pan Prezydent nie wie kto mu te kwity powinien przedstawić?

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Łoooooo Pan Prezydent to i przyrody nie lubi?😂

I bardzo dobrze, że to zawetował. Ten park jest tworzony po to żeby nie można było wykorzystywać gospodarczo Odry. Nikt kto tam mieszka tego nie chciał. Kto mieszka w takim parku albo tzw otulinie to się w cyrku nie śmieje. Notmalnie robią tobie ze wszystkiego skansen i nic nie można robić.

Opublikowano

trzeba co chwilę potrząsać tym workiem, żeby szczury gryzły się między sobą, zamiast gryźć nas

najgorsze jest to, że zamiast coś robić dla społeczeństwa - cała para idzie w gwizdek, tzn namiestnik przepycha tylko to, co każą mu niemcy, a reszta leży w szufladzie i sie kurzy

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

I bardzo dobrze, że to zawetował. Ten park jest tworzony po to żeby nie można było wykorzystywać gospodarczo Odry. Nikt kto tam mieszka tego nie chciał. Kto mieszka w takim parku albo tzw otulinie to się w cyrku nie śmieje. Notmalnie robią tobie ze wszystkiego skansen i nic nie można robić.

ja mam w dolinie rzeki taki skansen, rzeka, że jak się rozpędzisz, to przeskoczyć, ale najpierw Natura 2000, teraz park krajobrazowy i inne durne pomysły, teraz doszło GAEC2 , ludzie wkur... bo mają działki, z którymi nic nie mogą zrobić, a podatki tzreba płacic co roku

ja niemcy chca robić tutaj skansen, niech za to płącą, i to słono, za utrzymanie

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

trzeba co chwilę potrząsać tym workiem, żeby szczury gryzły się między sobą, zamiast gryźć nas

najgorsze jest to, że zamiast coś robić dla społeczeństwa - cała para idzie w gwizdek, tzn namiestnik przepycha tylko to, co każą mu niemcy, a reszta leży w szufladzie i sie kurzy

szkopuł w tym że Merz to nie Merkel i nie lubi Tuska jak psa a i zdaje się że z wzajemnością tak że czort wie czyje "dyrektywy" Tusk teraz wykonuje bo może tylko swoje własne a wtedy to miej nas Panie Boże w opiece, Tuska z resztą też po tym co z tego wszystkiego wyjdzie

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

a mam w dolinie rzeki taki skansen, rzeka, że jak się rozpędzisz, to przeskoczyć,

Tooooo zgodnie z najnowszą modą możesz wystapić do właściwego ministerstwa aby stwierdziki że to woda stojąca a nie płynąca i potem ten rów zasypać. Ale nie, Ty z Dawtony nie jesteś.🤣

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

a pamiętasz to, nie mogli rządzić bo duda im wszystko wetuje 

image.jpeg.ff85ee7905a071f459bf95eefd0d8fc1.jpeg

miło powspominać :D 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

czas jakiś temu wyśmiewałem tę(m)po (bo tempawe to tępo) budowy jądrówek w Polsce gdzie dwunastu lat trzeba aby ukończono budowę
w dziesięć lat to się nowe technologie wynajduje gdy u nas trzeba dwunastu by przestarzałe moooże sklecić
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,174372,32384538,usa-porzucily-te-technologie-chiny-sprawily-ze-dziala-to.html

"Poza pracami nad eksperymentalnym reaktorem, Chiny budują drugą, demonstracyjną jednostkę o mocy 100 megawatów (50 razy więcej niż obecny prototyp). Demonstrator ma udowodnić gotowość technologii do zastosowań komercyjnych do około 2035 roku. "

już pomijając czy to prawda czy przechwałki Chińczyków ale takie jest rzeczywiste tępo a nie... szkoda klawiatury

pisaliście coś o skansenach i tak mi się skojarzyło ;) cała xujnia to jeden wielki skansen

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Przecież ci ludzie spełnili jakieś wymogi, do których Panu Prezydentowi nic, i przynosi mu się tylko listę do klepnięcia i to przez kancelarię jego a nie na zasadzie osobistej wizyty. Ktoś tu przypadkiem już dawno drzwi otwartych wyważać nie próbuje?

Godzinę temu, mirro napisał(a):

Ludzie ukończyli daną szkołę i mają dostać to, co ustawa przewiduje po jej ukończeniu. 

co cię tak bardzo wzburzyło?

to już ci nie 

7 godzin temu, mirro napisał(a):

Koło penisa .......... fruwa 

???