Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Browar nie upadł tylko korporacja działa korporacyjnie. Kupuje znaną marke- konkrencje, zamyka ją i dalej będzie produkowaći sprzedawać  pod marką Namysłów w Żywcu te swoje szczyny. 

Podobnie było jak niemieckie firmy pokupowały polskie cukrownie i je po kilku latach pozamykały.

Browar w momencie zakupu był już do likwidacji. Podejrzewam, że właściciel tylko zastrzegł okres ochronny w umowie  i tyle. Po zawodach.

Rok temu tak zrobili z browarem w Leżajsku.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

jak tam zamach na dobro narodowe, podpalenie reichstagu....... tzn. kwatery głównej po? :D 

wszystkie peowskie media, dziesiątki godzin transmisji, wszyscy peowcy, patocelebryci i prestytutki prawie doznali orgazmu z podniecenia - olaboga chcą nas zabić, rzucają koktajlami mołotowa, ratunkuuuuuuuuuu

fakty: ledwo farba zadrapana

kolejna prowokacja jak z budką przy ruskiej ambasadzie

a pamięta jeszcze ktoś "podpalenie koktajlem mołotowa" synagogi w warszawie? wszystkie media, kilku ambasadorów, relacja na żywo na cały świat, faszyzm w polsce

fakty: cisza, wielka cisza, nie ma nic

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

jak tam zamach na dobro narodowe, podpalenie reichstagu....... tzn. kwatery głównej po? :D 

Cooooo ? PiS wkroczył na ścieżkę terroru politycznego i pali POwców? A może tam jaka wiedźma była i chcieli ją spalić?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał(a):

Cooooo ? PiS wkroczył na ścieżkę terroru politycznego i pali POwców? A może tam jaka wiedźma była i chcieli ją spalić?

Wehrmacht pali .

https://www.facebook.com/watch?v=1306512714072153 wielcy przyjaciele .

@mirro Tęż będziesz uciekał za Tuskiem  posłuchaj . https://www.facebook.com/watch?v=1156357759211022

15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Śmieszy cię to?

Szabat shalom wszystkim kto czuje się żydem .

https://www.facebook.com/reel/1230619305775590

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, galan99 napisał(a):

...

Nie daj boże żeby wojskowi byli u władzy jeden Jaruzelski był nic dobrego dla Polski .

Nie daj Boże żeby - Konfederacja Korony Polskiej doszła do władzy .

a spokojnie z tym drugim i "szczęść boże" nie pomoże; nie te czasy aby demokratycznie to coś jak Braun miało szansę na dojście do władzy w pokomunistycznym kraju w neokomunistycznej xujni

no chyba że siłą ale tu bez pomocy kacapów też nie ma szans a z kolei jak kacapy pomogą to znów one czemuś takiemu samodzielnie porządzić nie pozwolą

z żołdakami to już prędzej tylko te troczki od kaleson co se obecnie mundury powsadzały nawet gdyby i darmo władzę dostały szybko ją utracą bo to ofermy są co tylko dla kasy i wcześniejszych emerytur tam polazły objadać własny kraj a nie obrony czegokolwiek choćby i własnego stołka
jak wszędzie tak i w polskiej armii są wyjątki i od Takiego Jednego słyszałem podsumowanie - "w razie wojny 90% tych debili co ze mną służą wyginie w pierwszych trzech dniach tej wojny z czego połowa od "friendly fire""

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

od Takiego Jednego słyszałem podsumowanie - "w razie wojny 90% tych debili co ze mną służą wyginie w pierwszych trzech dniach tej wojny z czego połowa od "friendly fire""

To niech się kuźwa do Ordynariatu Polowego przeniesie. Dłużej pożyje.

Opublikowano
15 godzin temu, dysydent napisał(a):

nie ma różnicy między operacją wojenną a "aktem terrorystycznym" i przedziurawienie NS to operacja wojenna jak wiele innych czy to zwanymi aktem wojny czy terrorystycznym bo to jedno i to samo  a że nie tylko przeciwko samej rosji ale i niemcom to trochę sprawę komplikuje ale pytanie zawęża konieczność dalszego kontekstowania akurat do tej operacji wojennej/terrorystycznej to jeśli by co poproszę o kolejne

a czy Polska ma ścigać kacapów za akty wojenne wobec ukrów i wice wersa jeśli - przynajmniej formalnie - nie jest stroną tej wojny? no właśnie to jest ta różnica między teoretyczną logiką a rzeczywistą praktyką i dużo można by jeszcze wszak relacje Polska niemcy też są tu istotne choćby ze współprzynależności obojga do xujni i NATO i tu też bez dalszych pytań rozwijanie będzie tylko zbędną dygresją bo pytanie jest tylko o definicję

Ja uważam ze w normalnym Państwie powinni upaińca bez mrugnięcia oddać szwabom. ch*j nas obchodzi co upainiec zrobił niemcom na wodach miedzynarodowych. Nie jesteśmy w tym absolutnie żadną stroną bo ani rura nie nasza ani terytorium nie nasze. Pierniczenie tego sędziego że w czasie wojny to jest usprawiedliwione i costam, cośtam..... to zniewaga dla każdego kto jest normalny. On nie ma żadnego prawa interpretować i wydawać jakiekolwiek wyroki w sprawie która nas zupełnie nie dotyczy. Dziwi mnie ze prawie nikt tego nie dostrzega

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Śmieszy cię to?

że popaprańców żywcem próbował ktoś skremować? tyle wart ten krematornik co i te popaprańce i więcej krzyku niż zdarzenia
to jeszcze ani "to" ani teraz; choć nieuchronnie u radykalizacji idzie i to widać już od jakich co najmniej dziesięciu lat

13 minut temu, mirro napisał(a):

To niech się kuźwa do Ordynariatu Polowego przeniesie. Dłużej pożyje.

a tam to przez seminarium duchowne nie łatwiej niż przez WKU? no teraz to chyba WCU (WC... że co? chyba tego nie akronimizują? ;) )

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał(a):

Ja uważam ze w normalnym Państwie powinni upaińca bez mrugnięcia oddać szwabom. ch*j nas obchodzi co upainiec zrobił niemcom na wodach miedzynarodowych.

Aleeeee tu Niemcy musieliby jasno przedstawić sprawę iż im coś zrobił. Tzn kategorycznie przyznać iż jest to ich rura. A na razie może trochę jest ich a w ogóle, to kto pyta i dla kogo ten wywiad? 

• Haha 3
Opublikowano

Ale co nas to obchodzi? To problem Niemiec a nie nasz. Z resztą nasz durny sędzia wprost przyznał że upainiec to zrobił , co jest  debilizmem na poziomie master. 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Ulman napisał(a):

Ja uważam ze w normalnym Państwie powinni upaińca bez mrugnięcia oddać szwabom. ch*j nas obchodzi co upainiec zrobił niemcom na wodach miedzynarodowych. Nie jesteśmy w tym absolutnie żadną stroną bo ani rura nie nasza ani terytorium nie nasze. Pierniczenie tego sędziego że w czasie wojny to jest usprawiedliwione i costam, cośtam..... to zniewaga dla każdego kto jest normalny. On nie ma żadnego prawa interpretować i wydawać jakiekolwiek wyroki w sprawie która nas zupełnie nie dotyczy. Dziwi mnie ze prawie nikt tego nie dostrzega

no chyba ż za "normalne państwo" uważasz całą xujnię bo na mocy przepisów unijnych szwaby wystąpiły o .. no właśnie - ekstradycję wewn pono jednego obszaru prawno administracyjnego? to tak jak ekstradycja z Zamościa do Biłgoraja xD

tak naprawdę to nie wiem jak tam ten sędzia swój wyrok tłumaczył ale coś mi się obiło że również i tym że jakieś formalne przesłanki nie zostały spełnione przez niemieckich prawników

cała ta sprawa ma wymiar bardziej propagandowy niż formalno prawny i dlatego nie chciało mi się szczegółów dociekać no ale skoro Polska potępia ruską agresję na kogokolwiek to obywatele państw ... chm - nie narzekaj bo mogło być jeszcze gorzej - Polska mogła azylu Temu Ukraińcowi udzielić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał(a):

Z resztą nasz durny sędzia wprost przyznał że upainiec to zrobił

a przyznał?
naprawdę nie wiem ale skoro by to takiego kuriozum dawno nawet w polskim sadownictwie sądownictwie nie widziałem

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ulman napisał(a):

Poczytaj w jakim zidioceniu żyjemy 

Nooooo k**wa mocna faktycznie.

"Sąd zaznaczył%2C że wysadzenie infrastruktury krytycznej wrogiego państwa w trakcie pokoju przez służby specjalne czy grupy terrorystyczne jest sabotażem i stanowi przestępstwo."

Nooooo dobra a sąd jest w stanie określić dokładnie czy nastąpiło to w czasie pokoju, czy może wojny? Bo jeśli mamy wojnę hybrydową, to chyba czas jej wybuchu był wcześniejszy niz wjazd pierwszego ruskiego czołgu?

Aleee nieeee. Bo przecież to nie wojna tylko specjalna operacja wojskowa. No to Niemcy mogą mieć rację. 

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

a rzeczywiście zastrzegł sędzia (to czarnym tłustym)
"Natomiast tego rodzaju działania podejmowane przez siły zbrojne i siły specjalne w trakcie wojny na infrastrukturę krytyczną agresora nie są sabotażem, a aktem dywersji, które w żadnym razie przestępstwami być nie mogą. Innymi słowy Ukraina, o ile to Ukraina, siły specjalne i ścigany, czego sąd nie przesądza, zorganizowały zbrojną misję zniszczenia rurociągów wroga, to działania te nie były bezprawne. Przeciwnie, były uzasadnione, racjonalne i sprawiedliwe – uzasadnił sędzia Łubowski."

no tak - przyznał zanim zastrzegł (to sinym tłustym)
zatem wypuszczając podejrzanego jednak przesądził ale tylko domniemanie jakowoż gdyby tego czynu dopuścił się akurat obywatel Ukrainy i tu nie ważne czy Ten akurat czy dowolny inny to nie można traktować tego jako przestępstwo a działanie mieszczące się w wykonaniu obowiązku obrony własnego kraju i Polska ścigając i karząc za to stanęła by po stronie rosji

i tu już tylko moje jednocześnie złośliwe ale i retoryczne pytanie
- tylko ciekawe czy w razie kiedy złapią w Polsce jakiego kacapa co na Ukrainie co wysadził to czy też puszczą wolno a nie przychylą się do wniosku o ekstradycję na Ukrainę?

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

- tylko ciekawe czy w razie kiedy złapią w Polsce jakiego kacapa co na Ukrainie co wysadził to czy też puszczą wolno a nie przychylą się do wniosku o ekstradycję na Ukrainę?

Założę się o dobrą wódę że jego droga wiodłaby przez najbliższą placówkę CIA. 

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał(a):

Poczytaj w jakim zidioceniu żyjemy https://www.prawo.pl/prawo/wysadzenie-nord-stream-ukraina-putin,535440.html

......i dlatego trzeba go było im wydać bez zająkniecia. 

każda sprawa o ekstradycje opiera się żądanie wydania za popełnione czyny , strona Niemiecka nie przedstawiła dowodów że to ten Ukrainiec brał udział w wysadzeniu gazociągu , sąd nie może wydać kogoś na podstawie widzi mi sie nawet kierowca samochodu który spowodował wypadek w ktorym zgineły inne osoby ucieka za granice to trzeba przedstawić dowody żę jest wysokie prawdopodobieństwo na udział osoby co do której zostaje złożny wniosek o ekstradycje a Niemcy sobie w zasadzie złożyły wniosek z którego nic nie wynika

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Bo przecież to nie wojna tylko specjalna operacja wojskowa. No to Niemcy mogą mieć rację. 

niemcy też utrzymują że to "specjalna operacja wojskowa"? no skoro wystąpili o ekstradycję Tego Żurawlowa (chyba dobrze zapamiętałem nazwisko?) to dokładnie wpisują się w taką interpretację
to już nie "pełnoskalowa... "?
Oj chyba szkopki tą ekstradycją ograły samych siebie a Temu Żurawlewowi Polska niemal wprost postawiła sugestię - tam było cztery rury to dlaczego tylko trzy... ?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Mamy głupie społeczeństwo które wybiera idiotów do rządzenia a potem kolejni debile orzekają jakieś bzdury w imie poprawnosci i srawiedliwosci społecznej. Zwróćcie uwagę ze mało kto wyłapał ta najoczywistszą z oczywistych głupot. Reasumując - nie nasza rura , nie nasze terytorium, mamy winnego i go wypuścimy bośmy sługi banderlandu. Oj sie powinien trafić ktoś kto bedzie lał po mordach i kopał w d*pę cała tą rządząca swołocz. 

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

Polska niemal wprost postawiła sugestię - tam było cztery rury to dlaczego tylko trzy... ?

Bo amerykany powiedzieli że czwarta jest ich i żeby jej nie wysadzać?

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Założę się o dobrą wódę że jego droga wiodłaby przez najbliższą placówkę CIA. 

no, a Trump by zawiózł do /// gdzie oni tam teraz ? do Budapesztu jako gest dobrej woli jako ofiarnego baranka putinowi