Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

nie pomoże
to takie oszołomy że jeszcze i chętnie pójdą

to niech idą, po 2 dniach państwo będzie w rękach innych władz :D

bo oczywiście, zapomniałem dopisać - cały rząd razem z głowa państwa w pierwszym rzucie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

- cały rząd razem z głowa państwa w pierwszym rzucie

Aleeee bym se poszkolił taki pluton. 🤣 A jeszce, to kazałby im śpiewać  ' Przyjedź mamo na przesięgę".🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał(a):

Bo łone nietrunkowe som. I przez to bardziej agresywne som.😂

no tak - putin to niemal abstynent

za jelcyna rosja była "do rany przyłóż"

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A po co szkolić ?? Żeby jeszcze nie daj któryś przeżył ?? Dać jakiegoś kałacha w dłoń i do przodu ...

a po co kalacha ? bagnet w rękę i na wroga, w druga saperka, szkoda broni marnować, jeszcze by się któryś sam postrzelił

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Dać jakiegoś kałacha w dłoń i do przodu ...

Jeden by miał kałacha a drugi amunicję. Przynajmniej nauczyliby się działania wpólnego.🤣

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Jeden by miał kałacha a drugi amunicję. Przynajmniej nauczyliby się działania wpólnego.🤣

widzę, że się filmów naoglądałeś, amunicja luzem, a trzeci by dostał magazynek - pusty

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

za jelcyna rosja była "do rany przyłóż"

A widzisz? Czyli Putin to abstynent. 

Teraz, jahooo napisał(a):

widzę, że się filmów naoglądałeś,

Stara sowiecka szkoła.🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał(a):
9 minut temu, dysydent napisał(a):

A widzisz? Czyli Putin to abstynent.

dwie przeciwstawne logiki a wniosek taki sam?

ot i skwantyzowali'm logikę - stany pośrednie i niemierzalne i nieistotne; wynik zawsze ten sam

dzisiaj muszę kierować pojazdami na drogach publicznych a żeby mi prawka w razie co nie zabrali.. no dziś tego nie pojmę xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

a ja przy kompie?!

A ja tylko na chwilę, bo śniadanie przylazłem wszamać. Se z rana 20 to marchwi nakopałem. Kuźwa aleszron był rano na kombajnie. Chyba trza opryskiwacze glikolem zalać i wstawić pod dach.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Kuźwa aleszron był rano na kombajnie. Chyba trza opryskiwacze glikolem zalać i wstawić pod dach.

na szybach samochodowych też był lód

Opublikowano

u nas nawet to przymrozku  nie ma..

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

I bardzo dobre słowa morawieckiego , wartość niektórych prac jest przewartościowania , nawet i i tym ryżu nie prawdę powiedział ? Z tym że sam stał się chciwy jak te Żydy o których mówi , nigdzie nie mówi ze Polacy będą pracować ,a miskę ryżu 

A tak jak by doszło do konfliktu na Pacyfiku to którędy Chińczycy dostarcza towar do Europy ?

kiedy kapusta kosztowala zlotwke a na godzine bylo 2,5 teraz kapusta po 10 a na godzine jest 25...

stop to nie ta bajka..

44 minuty temu, mirro napisał(a):

Bo łone nietrunkowe som. I przez to bardziej agresywne som.😂

statystyki inaczej pokazuja..gdyby nie alkohol to policjanci by staruszki przed drogi przeprowadzali..

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

nie mam czasu gościa od kapusty oglądać i wybacz @galan99 że przynajmniej na razie nie skorzystam z linka

Ożeż  nie chcesz posłuchać to ci tak to wyświetlę kapusta . Tak z ciekawości gdzie jest Michał .K . Jak doże pamiętam to rozrzucał   kapustę na blokadach - protestach rolniczych .

36 minut temu, mirro napisał(a):

A ja tylko na chwilę, bo śniadanie przylazłem wszamać. Se z rana 20 to marchwi nakopałem. Kuźwa aleszron był rano na kombajnie. Chyba trza opryskiwacze glikolem zalać i wstawić pod dach.

Jaka cena marchwi na skupie ?.

Opublikowano

Centralny Port Komunikacyjny

Spółka CPK_PL zwiększyła maksymalną prędkość eksploatacyjną pociągów na projektowanej linii „Y” #Warszawa – #CPK – #Łódź – #Poznań / #Wrocław z 2⃣5⃣0⃣ do 3⃣5⃣0⃣ km/h

‼️ Jak wynika z danych Kolejowego Modelu Mikrosymulacyjnego #KMM, geometria toru umożliwi osiągnięcie prędkości🚄 >3⃣0⃣0⃣ km/h na 8⃣1⃣ proc. trasy z Warszawy do Poznania i 7⃣1⃣ proc.  trasy do Wrocławia. 

➡️ Różnica w czasie podroży w porównaniu do 250 km/h i dwóch dodatkowych zatrzymaniach na każdej z tras wynosi 40 minut.

znowu manipulują

porównują pociąg 350 z 2 przystankami  Warszawa Zachodnia i Łódź,

z pociągiem 250 z 5 przystankami Warszawa Zachodnia, CPK, Łódź, Sieradz i Kalisz

i hit: pociąg 350 będzie przejeżdżał przez dworzec cpk z prędkością ponad 300km/h!!! i bez zatrzymania się przy lotnisku:D 

później po-łgłóki powtarzają tą propagandę robiąc z siebie idiotów

Opublikowano

Łukasz Gibała

Pani Justyna Golba-Jaśkowiec. Z wykształcenia jest plastykiem, a od niedawna również wicedyrektorem Zarządu Infrastruktury Wodnej. Prywatnie to żona posła PO, Dominika Jaśkowca.

Kiedy jeden z dziennikarzy - Tomasz Borejza z Rynku Krowoderskiego - zwrócił uwagę na wykształcenie Golby-Jaśkowiec, które nijak ma się do pełnionej funkcji, dowiedział się że pani Justyna ma też dyplom z "ochrony środowiska" uzyskany w Wyższej Szkole Kształcenia Zawodowego, którą można znaleźć w Internecie pod adresem "studia-online.pl".

Dziennikarz zadzwonił więc do tej szkoły, żeby poznać szczegóły.

Jak się okazuje, dyplom z ochrony środowiska można uzyskać standardowo w rok, ale można też w pół roku. Ale jak Wam bardzo zależy, to możecie też np. dołączyć do semestru letniego na 10 dni przed jego końcem i wtedy czas zdobycia dyplomu skraca się z 12 miesięcy do… 10 dni.

Wielu "studentów" robi tam po kilka kierunków naraz, niektórzy nawet po cztery. Nie jest to problemem.

Podczas egzaminów trzeba wypełnić różne testy i materiały, ale - jak dowiedział się red. Borejza - "szkoła nie weryfikuje, kto wypełnia te testy, bo nie ma takich możliwości".

Cała ta sytuacja nasunęła mi 3 refleksje…

Dlaczego państwo polskie ciągle pozwala na działanie takich szkół? Pomimo słynnej afery Collegium Humanum?

Czy Kraków będzie dobrze zabezpieczony przed powodzią, skoro osoby, które pracują na najwyższych stanowiskach w Zarządzie Infrastruktury Wodnej, zdobywały swoje dyplomy inżynierskie na takich uczelniach?

I najważniejsze: jakie skutki dla zarządzania Krakowem ma i będzie miała nasilająca się w naszym mieście epidemia kolesiostwa?

po-tologia

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

w ktorym szpitalu on rezyduje ??

przeczytaj moj post i sprobuj zrozumiec tresc i kontekst

Żeby zrozumieć twój post to trzeba spędzić trochę życia w tych twoich szpitalach 😂

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał(a):

w ktorym szpitalu on rezyduje ??

przeczytaj moj post i sprobuj zrozumiec tresc i kontekst

zrozumiałem od początku , tylko nie wszedzie tą wydjaność da się podnieść a w niektórych przypakach taki wzrost = mniejszy zarobek 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Wojciech Wybranowski

Biorąc pod uwagę zachowanie posła Starczewskiego na wschodniej granicy - zaszkodził Polsce i zasługuje na krytykę

Ale jest  parlamentarzystą Rzeczypospolitej Polskiej. 
Został porwany przez Izrael, gdy brał udział w misji humanitarnej. I jeśli polski MSZ w takiej sytuacji tylko "monitoruje" sytuację, a nie "kategorycznie żąda uwolnienia polskiego posła" to my nie mamy MSZ....

• Haha 1