Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tutaj to akurat mit, z takiego rozdupconego na drzewie motocyklisty to za wiele do przeszczepu nie będzie ...

Zawsze coś się przyda 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Puszkarze lubią wierzyć w te różne mity, a najlepszy jest ten z stalową linką na szyi xD 

Oj tłumaczył mi jeden ze to prawda....😂

Mówię mu że to od zapłonu...ale....wie lepiej...🤭

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj tłumaczył mi jeden ze to prawda....😂

Od zapłonu albo teraz są takie linki-przypominajki do blokady od tarczy hamulcowej, jeden koniec na tą blokadę a drugi na kierownicę, żebyś nie próbował ruszyć z założoną blokadą ...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A to wiem...to już dawno są....łatwo zapomnieć...

Albo jak są te kamizelki z poduszką powietrzną, to też niektóre mają mechanizm na taką linkę, te nowsze to już raczej czujniki przeciążeń.

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Polacy to fakt, jeżdżą jak jak jeżdżą, ale nie ma gorszych debili za kółkiem jak Litwini. Oczywiście mówie o cywilizowanych krajach a nie brudasowach gdzie pierszeństwo ma ten co ma głośniejszy klakson.

A jeździłeś kiedyś po Litwie? Numery litewskie to niekoniecznie Litwini. W Albanii prawo klaksonu rżądzi, i o dziwo się sprawdza.

Opublikowano
1 minutę temu, slavvek napisał(a):

A jeździłeś kiedyś po Litwie? Numery litewskie to niekoniecznie Litwini. W Albanii prawo klaksonu rżądzi, i o dziwo się sprawdza.

Wzdłuż i wszerz kilka razy. Jestem tam pare razy rocznie i mijam kilka samochodów  na litewskich blachach codziennie. Nie ma gorszych poyebów.

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał(a):

Bo jest społeczne przyzwolenie na łamanie przepisów ruchu drogowego.

Taka prawda krew mnie zalewa jak przez wieś zapierdziela jakiś łepek ponad stówkę. Dawno temu jeździłem trochę w Niemczech busem woziłem ludzi na pole to na pięćdziesiątce Niemiec jechał 50 a na autostradzie nie można było go dogonić można wszystko na nich powiedzieć ale przestrzegają przepisów. Teraz to nie wiem jak tam jest dawno nie byłem a najebało się ciapatych.

Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wzdłuż i wszerz kilka razy. Jestem tam pare razy rocznie i mijam kilka samochodów  na litewskich blachach codziennie. Nie ma gorszych poyebów.

To mnię dziwi, bo ja jak wjeżdżam z Litwy (czy Chech/Słowacji) do Polski, to jakbym wjeżdżał w dziki kraj.

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Zygfryd Czaban CDzwoni Informuję, że 2 minuty temu zacząłem sezon grzewczy. We wrześniu. Rok temu zrobiłem to W październiku. Jeśli klimat będzie się ocieplał w takim tempie, za rok odpalę kaloryfery w sierpniu.”

@12Pafnucy @Tomasz0611  patrzycie jak dobrze 

https://www.pulshr.pl/rekrutacja/zamiast-spadku-bezrobocia-bedzie-wzrost-dzieje-sie-cos-niepokojacego,114395.html

https://dorzeczy.pl/ekonomia/784323/coraz-mniej-miejsc-pracy-liderem-warszawa.html

W Polsce rośnie bezrobocie. Kukiz: Zgodnie z tradycją rządów PO

https://dorzeczy.pl/ekonomia/783027/w-polsce-rosnie-bezrobocie-nowe-dane-gus.html

eeeeeeeeeeeee a gdzie szmaciarze ?

Największym zaufaniem Polaków cieszy się Karol Nawrocki, drugi jest Radosław Sikorski, a trzeci Krzysztof Bosak. To pierwsze podium dla Konfederacji w tym zestawieniu.

• Like 1
Opublikowano

Józefaciuk

Doskonałe wieści z Sejmu!  Udało się! 💪

Przyjęliśmy przełomową nowelizację ustawy o ochronie zwierząt, która poprawi życie tysięcy psów.

Co dokładnie się zmienia?

🐾 KONIEC Z UWIĘZIĄ!
Wprowadzony zostaje całkowity zakaz trzymania psów na stałym łańcuchu. Dotychczasowy zapis pozwalający na maksymalnie 12 godzin dziennie okazał się martwym prawem i nie dawał realnej ochrony.

🏡 GODNE WARUNKI W KOJCACH!
Od teraz psy muszą mieć zapewnione odpowiednie kojce. Po raz pierwszy w historii przepisy jasno określają minimalne standardy. 

* powierzchnia minimum 10 m² dla małych psów i 20 m² dla dużych,
* podłoże utwardzone i zadaszone,
* codzienny obowiązkowy spacer poza kojcem.

Właściciele otrzymają rok na dostosowanie warunków do nowych wymagań od momentu wejścia ustawy w życie.

Jestem dumny, że mogłem współtworzyć tę ważną zmianę jako członek Komisji Nadzwyczajnej ds Ochrony Zwierząt. Wielkie podziękowania dla organizacji i aktywistów, którzy od lat walczyli o ten moment!

Opublikowano

Ale dziś odmówiliśmy wykorzystania 21 mld euro  z KPO. 

Jest szansa na spowolnienie tempa zadłużania🤣

Opublikowano

Image

jprd jacy debile tam pracują

---------------------------------------------

Szef MSZ Ukrainy do szefa MSZ Węgier: "widzimy moralny upadek waszego rządu, jesteście pachołkami Kremla."

ostro jadą 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, racyl napisał(a):

Zawsze coś się przyda 

Wątroba na kaszankę może się nada xD Do przeszczepu to raczej nie ...

To nie mit. Motocyklista niema chronionego kręgodłupa o ile nie wyda na to tyle co na motocykl a plastikowy kkakask wcale taki zaebysty nie jest. Podsumowując - po fikole rozbita czaszka nie kasuje serca i narządy się nadają. Warunek jest taki, że ma to miejsce w sporym mieście.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał(a):

Ale dziś odmówiliśmy wykorzystania 21 mld euro  z KPO. 

Jest szansa na spowolnienie tempa zadłużania🤣

Ale jak to? Odmówiliśmy? Ja to nic nie mam z tym wspólnego. Się wkurzyłem.

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A może po prostu jeżdżę bezpiecznie ?? Nie szaleje w zabudowanym gdzie najczęściej stoją ??

W zabudowanym to już nie stoją za bardzo. Teraz stoją w krzakach co na prostym odcinku, bez zadnej przyczyny ograniczenie do 70 zrobili. Ważne aby krzaki były 

• Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, slavvek napisał(a):

Ale jak to? Odmówiliśmy? Ja to nic nie mam z tym wspólnego. Się wkurzyłem.

No masz rację, to rada ministrów zdecydowała za Ciebie🤭

Ale to chyba akurat dobrze, bo jachtów już dostatek, polne drogi doświetlone... Nie potrzeba nam więcej takiego kredytu.

Chodzi o 21,5mld zł, nie euro jak napisałem wcześniej.