Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, nie napisał(a):

choć raz prawdę napisałeś :D chyba jakieś nowe tabletki ci podali :D 

I znowu masz swój malutki sukces na miarę swego malutkiego a i tak pustego rozumku. Literówkę znalazłeś 

12 godzin temu, jarecki napisał(a):

najpierw to niech on odda kase bratankowi 

To ich prywatna sprawa nie uważam go za wybitnego polityka. Ale facet po prostu uprawia politykę. Mówi, że wspierają Nawrockiego w jego misji a tak naprawdę się z niego śmieją bo wiedzą, że jest bez szans. A ciemnota z pisu tym się jara. I o to w tej zabawie chodzi. 

4 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po ch.. nam te łodzie podwodne?

Może bardziej się przydadzą jak cpk które może być drugim Radomiem. mamy dużo infrastruktury na Bałtyku budowa samego okrętu to 6 czy 7 lat same przetargi ze dwa lata potrwają ja bym się nie przejmował. Inna sprawa, że wielu nie dogodzisz jak z tym zestrzeliwaniem dronów. Chcą kupić okręt podwodny źle nie chcieli by kupić to by było tez źle bo nie budują silnej marynarki wojennej. 

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

ta grafika z Tuskiem to jest insynuacyjny mem skojarzeniowy i można go traktować tylko jako propagandową złośliwość i nikt poważny poważnie go nie potraktuje wszak Tusk czegoś takiego tym razem nie powie

Ja mam coś dużo gorszego co traktujðę jako historyczno polityczne kuriozum

Mamy sugestię jakoby to Niemcom w ramach reparacji za militarną napaść na Polskę czyli przejęcie obronności terytorium Polski przez niemieckie siły zbrojne zażądać i tu cytuję dosłownie - "... wsparcia polskiej obronności"

-"Minister ocenił, że lepiej niż o reparacjach mówić o konkretnych formach zadośćuczynienia od Niemiec, m.in. w postaci odpowiedniego upamiętnienia ofiar II wojny światowej, odszkodowań dla żyjących pokrzywdzonych, czy np. wsparcia polskiej obronności."

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-09-17/prosba-o-zestrzeliwanie-dronow-nad-ukraina-szef-msz-radoslaw-sikorski-zabral-glos/

wszyscy memiarze internetu wysiadają przy polskiej rzeczywistości politycznej w szerszym historycznie ujęciu

@nie Zwany tu Goebbelsem lub Urbanem wkleja fejkową niskich lotów propagandę  No ale taki jest elektorat do którego to jest kierowane.  Jak pisałem wyżej z tymi dronami ludziom nie dogodzisz nie zestrzeliwują źle zestrzeliwują też źle i wina Tuska Jak zestrzeliwują to zawsze jest opcja że coś pójdzie nie tak. A od swojego ognia nie w takich armiach nawet giną ludzie nie to co jakiś dom. 

Co do tych reparacji na nic szans nie mamy żadna instytucja międzynarodowa nie zmusi Niemców. Sami nie zapłacą nam żadnych reparacji bo to da precedens innym krajom. Przy całym okrucieństwie jakie nam wyrządzili możemy tylko po dobroci starać się u nich coś uzyskać. I w żadnym razie z przyczyn politycznych czy prawnych nie należy nazywać tego reperacjami. Taka jest brutalna prawda. 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

22 minuty temu, Leszy napisał(a):

Ogólnie to po ch... nam w ogóle armia. Islandczycy takiej nie mają i żyją... 

Japończycy też.

Mają. To że okupant nazwał ją z początku inaczej dziś już nic nie znaczy.

marks50 napisał:

A co ustaliła ABW w krakowie jak złapała wschodniaków przy wodociagach ??

No i miał być wariant Rumuński ale się nie udało więc mamy wariant Grecki . Kupują łodzie podwodne i to do końca roku .Tak samo było z Grecją , kazano im kupić łodzie podwodne od niemców po czym zadłużenie grecji wzrosło do 180% PKB i zbankrutowała , wtedy niemcy wykupowali lotniska , wyspy itp. za 15% wartości .To samo teraz będzie z Polską ,,chcą te uboty kupić do końca roku , ustawa na szybko przepchnięta dziś choć szkolenie kadry do obsługi łodzi podwodnych beda szkolic latami.Tu nawet nie chodzi o obronność tylko by przyśpieszyć bankructwo Polski bo Polska nie robi nic w kierunku bezgotówkowego obrotu pieniędzy więc chcą złotówke zbankrutować .

A to w tym crlu ojronnie trzeba przyjąć?

Opublikowano

@racyl naprawdę nie szkoda ci życia na takie dyrdymały. Ty jesteś lewakiem czy jak bo nie rozumiem? Bo tak zauważyłem ,ze najwięcej zajmuje się tym prawicowe oszołomstwo. Normalni ludzie nei mają na to czasu a tu jak nie geje to kto może urodzić dziecko i inne historie wam non stop w głowach siedzą 

Opublikowano
14 godzin temu, dysydent napisał(a):

tymi MIG-ami cośmy im dali że teraz nie ma czym prymitywnych latadeł pozestrzeliwać u siebie a do tego by wystarczyły aż nadto
Może odkupimy? :P

jak w  sasiednich gminach rozbiły się dwa MIG  z bazy w Janowie czy w MIńsku maz . loty zostały wstrzymane a a to nie było dawno , więc niech się cieszą żę Ukraincy to wzieli , problem z głowy a tak to możę przyszło by do głowy komuś to remotować 

Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

@racyl naprawdę nie szkoda ci życia na takie dyrdymały. Ty jesteś lewakiem czy jak bo nie rozumiem? Bo tak zauważyłem ,ze najwięcej zajmuje się tym prawicowe oszołomstwo. Normalni ludzie nei mają na to czasu a tu jak nie geje to kto może urodzić dziecko i inne historie wam non stop w głowach siedzą 

Ja ich nie śledzę bo faktycznie szkoda czasu.

Takie rewelacje wzbudzają zainteresowanie jak ktoś nich coś chlapnie czy napisze i zaraz niesie się to po mediach

\Trudno nie zgodzić się z tym memem o lewicy . Lewica to stan umysłu bo ludzie potrzeby łóżkowe mieli i mają takie same a ci zajeli się tylko tym żeby skupić sie na pokazywaniu tego publicznie 

image.jpeg.5a2cc7a6057f7765aa46b5a1990b40c0.jpeg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Te samoloty są zbyt szybkie na strzelanie czymś innym niż rakieta. Zatem ile R73, R60 zostało zakupionych z demobilu? Stawiam, że funkcjonalność miga liczona dostępem do amunicji skończyła by się juz po drugim ostrzale jakiego doświadcza Ukraina. Trzeba by go przezbrajać na zachodnie i o ile można to łatwo zrobić z pociskami typu odpal i zapomnij to z tymi współpracującymi z radarem raczej będzie samo "forget".

se chlapnąłem niezupełnie poważnie w odpowiedzi na równie czy i bardziej niepoważne i tylko nie stanąłem na wysokości absurdu jaki @mirro z ta ucieczką pod ukraiński parasol narzucił

a co do rakiet z nadźwiękowych latadeł to z fizycznego punktu widzenia nie widzę większych przeszkód ku strzelaniu z broni lufowej z takich samolotów pociskami tylko bezwładnościowymi byle byt duża masa tych pocisków nie była i pochodny od tego odrzut czy samej lufy czy gazów prochowych w awionice samolotu

na poziom technologiczny tych ruskich arłanów czy geranii to i myśliwce z czasów drugiej wojny wystarczające od bidy i może i nie ma NATO stosownych efektorów tak na już bo baranów bez wyobraźni zawsze najwięcej w armiach czasów pokoju i nie przewidzieli bo czym? to o wiele łatwiej o zestrzelenie tego niż namierzenie jeśli nie leci w nalocie dywanowym a przecież i trzeba monitorować poważniejsze zagrożenia, większego kalibru a dopiero skala, ilość tego tałatajstwa w jednym ataku odwraca proporcje trudności namierzenia vs zestrzelenia choćby i tylko teoretyczne.

i już bez zbędnego wioskoekspertowania to na najszczelniejszą ze znanych OPl na planecie - izraelską to właśnie tędy droga do jej przeskalowania; masowy nalot setek tysięcy najróżniejszego kalibru latadeł możliwie najtańszych ale na masę w jednym czasie a na takie coś nie trzeba potęgi gospodarczej i wystarczy odpowiednia ilość nawet i sciemniaczonych islamem arabów byle wystarczajaco długo wqrwianych i czy na to jest się w stanie taka płotka terytorialno ludnościowa jak nie tylko Izrael ale i Polska jakkolwiek zabezpieczyć?
Jakoś ucichło kowbojowanie jankesów na Morzu Czerwonym, czyżby to było "to"? niekoniecznie że grę przegrali a że stała się dla nich zbyt kosztowna jak na koszt drugiej strony?

aj niedocytowałem @jarecki-ego bo i na Jego cytat ze mnie miała być /jest to odpowiedź

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał(a):

Trump ogłosił Antife za ugrupowanie terrorystyczne , mają zbadać finansowanie tej lewicowej grupy 

Już tylko takie akcje mu zostały po tym Jak Rosja Chiny Indie go olały. 

@racyl ty zajmujesz się homoseksualizmem i innymi głupotami w cyklu, ze jakiś facet urodzi czy tam nie urodzi. A tu takie debilizmy wasi odstawiają 

767-wolak-polakowi-wolakiem-na-obcej-ziemi.jpg

Opublikowano
38 minut temu, hubertuss napisał(a):

Śledzisz bo widać co wklejasz.

i my też samochcąc i tu też śledzimy bo widzimy co akurat wklejane
Może tylko @racyl o ogniwo wcześniej w tym memowym łańcuchu pokarmowym i tylko przekleja skądinąd to czego tam najwięcej napotyka?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Trump ogłosił Antife za ugrupowanie terrorystyczne , mają zbadać finansowanie tej lewicowej grupy 

antifa tak samo podsuwa się do działań agresywnych, przemocowych co i bojówki faszystowskie tak że jednych i drugich do jednego wora tylko można być kolejnym co ich metody musi przejąć bo dobrowolnie do tego wora sami nie pójdą

Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał(a):

ta grafika z Tuskiem to jest insynuacyjny mem skojarzeniowy i można go traktować tylko jako propagandową złośliwość i nikt poważny poważnie go nie potraktuje wszak Tusk czegoś takiego tym razem nie powie

chyba muszę ci napisać, że mem to taki obrazkowy żart

-------------------------------------------------------------------------

sytuacyjny żart z tuska, nawiązujący do jego wcześniejszych działań to

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

fejkowa niskich lotów propaganda

(dla po-łgłówka żart z tuska to propaganda :D , wręcz świętokradztwo)  

natomiast to 

W dniu 14.09.2025 o 10:22, hubertuss napisał(a):

W dniu 14.09.2025 o 16:23, hubertuss napisał(a):

1757727676_uyqlcx_600.jpg

to jest arcydzieło światowego memingu

chamskie i prostackie dla największych idiotów, upośledzonych umysłowo po-łgłówków

I znowu masz swój malutki sukces na miarę swego malutkiego a i tak pustego rozumku.

moje całe życie to sukces :D 

a twoje, jak widać, to porażka 

pustego rozumku

to twój autorski wymysł? 

pusty to ty masz łep :D 

poproś lekarza prowadzącego żeby zmienił ci tabletki, bo coraz gorzej z tobą

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

moje całe życie to sukces :D 

a twoje, jak widać, to porażka 

Jeżeli powielanie tępej propagandy dla debili można uznać za sukces, to tak, twoje życie jest sukcesem xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli powielanie tępej propagandy dla debili można uznać za sukces, to tak, twoje życie jest sukcesem xD 

ty też masz tego samego lekarza?

Opublikowano (edytowane)
Teraz, nie napisał(a):

ty też masz tego samego lekarza?

Ja w przeciwieństwie do Ciebie psychiatry nie potrzebuję ;) Płacą Ci chociaż coś za to czy charytatywnie robisz z siebie debila ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Ja w przeciwieństwie do Ciebie psychiatry nie potrzebuję ;) 

wyparcie to nieświadomy mechanizm obronny polegający na usuwaniu z świadomości lękotwórczych myśli

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

większych debili jak nasi rządzący nie znajdziesz ...  jak to było dron spadł na dom pojechali do nato potwierdzili to , tym czasem rzeczpospolita wyciąg brudy ze to od naszych żołnierzy bombka , Sikorski ogłasza ze poczekajmy na wyniki śledztwa eeeeeeeeeeee to po uj potwierdzili  ? 

efekt stracili notę dyplomatyczną  wiarygodności    😆

chcesz więcej debili ? 

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

z twojej karty leczenia :D 

Tylko nie wiem jak ją zdobyłeś Goebbels jak ja nigdy u psychiatry/psychologa itp specjalisty nie byłem ;) Więc pewnie ze swojej skopiowałeś a teraz wmawiasz że to moja xD 

Opublikowano

Tylko nie wiem jak ją zdobyłeś Goebbels jak ja nigdy u psychiatry/psychologa itp specjalisty nie byłem ;) Więc pewnie ze swojej skopiowałeś a teraz wmawiasz że to moja xD 

nie musisz się tłumaczyć, choroba to nie wstyd, zdrowia życzę :D 

Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

nie musisz się tłumaczyć, choroba to nie wstyd, zdrowia życzę :D 

Ale to ty jesteś chory, co chwila dostajesz mokra szmatą po ryju i jeszcze traktujesz to jako sukces ...