Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Wpaw napisał:

3 godziny temu, mirro napisał(a):

Generalnie pijemy wódkę.🤣 Można zabezpieczyć ,całą granicę, co będzie kosztowało miliony monet ale gwarancji że nic sie nie prześliźnie i tak nikt nie da. Horyzont radarowy, to pojęcie klucz a przy obiektach lecących tak nisko, to może gdyby radary były na sterowcach zakotwiczonych , to dałoby się osiągnąć lepsze efekty. Zdaje się nasi zamówili taki system  i bodaj ma się nazywać Barbara., ale w jakim to jest obecnie stanie nie odpowiem , bo nie wiem.

To czyli jesteśmy bezbronni brawo 👏

Ponoć to było 130 km od Warszawy ile by potrzebował ten dron żeby tam dolecieć? Ach jak wielki by było zdziwienie w stolicy, czego im nie życzę 🤭.

Ale może to tak ma być musi zginąć wiele osób zanim się za to wezmą...

Przebija się tu jakieś zyebane poczucie, że jak się nakupi wszystkiego co jest dostępne to żadna amunicja nie doleci...

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał(a):

u nas prymitywnych metod nie ma kto obsługiwa

Aleeee w artylerii był pododdział rozpoznania dźwiękowego ( nie wiem czy teraz też).

Opublikowano
konteno napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Ukraincy je wykrywają głównie za pomocą sieci nasłuchowej dźwięku...

u nas prymitywnych metod nie ma kto obsługiwać a nowoczesne tego nie wykrywają albo kupione by były a nie działały 

Jakich? Trzeba przyznać - masz pojęcie...

mirro napisał:

2 minuty temu, konteno napisał(a):

u nas prymitywnych metod nie ma kto obsługiwa

Aleeee w artylerii był pododdział rozpoznania dźwiękowego ( nie wiem czy teraz też).

A ja znów raz spytałem, widząc drzewko z mikrofonów na pojeździe czy to wóz prasowy...

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Ulman napisał(a):

Czyli nie ma problemów z bobrami ale tereny wybitnie bobrowe? Macie jakieś bobry co na polach żyją i polują na myszy? Weź się zastanów co piszesz bo to klasyczne zaprzaństwo , żeby nie nazwać tego bardziej dobitnie. 

No debil, po prostu debil z ciebie 🤣

Dobrze wytłumaczę na takim przykładzie, który chyba zrozumiesz. Mamy u siebie w okolicy naprawdę potężną liczbę Ukraińców i nie ma z nimi problemu. 

Dla ciebie nawet jeden Ukrainiec to problem, ale wielu Ukraińców idących "drogą do Jerozolimy" to powód do radości.

Ot myślistwo 

BTW w latach 2010-2014 policja zanotowała 34 ofiary, myśliwi 21 "ludzkich trofeum" także wiesz ..... 

edit wkradła się literówka 2010-2024 powinno byc

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał(a):

u nas prymitywnych metod nie ma kto obsługiwać a nowoczesne tego nie wykrywają albo kupione by były a nie działały 

Ale za to nowoczesne jeże betonowe przy wschodniej granicy jak i rów przeciwczołgowy nas uchroni przed całym złem z tamtej strony 🤣

Opublikowano
5 minut temu, Takeda napisał(a):

BTW w latach 2010-2014 policja zanotowała 34 ofiary, myśliwi 21 "ludzkich trofeum" także wiesz ..... 

Czyli jest wieksze prawdopodobieństwo iż zostan ie się zastzrelonym przez myśliwego przed własną brama, niż rozpiżdzżonym przez ruskiego drona.🤣 

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

Od rana stara płytę grasz..

Ciebie powala nad piwnica pod kim się załamała? 

Fobia piwnicy dalej trzyma? Może kozetka u psychoanalityka pomoże,  jeśli psychiatra bezradny.

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał(a):

Po tej tragedii w Stężycy w tamtym roku , zadzwoniłem do PGE i mówię że w dwu miejscach mam wysokie napięcie chyba za nisko. Przyjechali pomierzyli wyszło że 4,7 metra nad ziemia, gdzie kombajny mają 4,2m. No i panowie stwierdzili że nic z tym zrobić nie mogą ale dali kwit że zabraniają pracy maszynami pod liniami jeśli nie ma 1.5 metra luzu do linii.🤣 Pokazałem im słup co się chyli na łące i pewnie piźnie niedługo, to stwierdzili że na tej linii stoją dużo gorsze i nikt im d*py nie zawraca. 

Myślę że gdybyś swoje postulaty wyraził w krótkich żołnierskich słowach to nie musiałbyś długo czekać na realizację.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Bo to nie jakie proste. Systemy antydronowe powstaaały równolegle z systemami dronowymi. Jednak ponieważ za to wzięły się firmy prywatne, te znienawidzone przez PiS, to ruchu w temacie nie było.

To prywatne firmy odpowiadają za bezpieczeństwo ludzi? Jak nie pasuje firmą to won i tyle.

Jeszcze jedno słowo przepraszam 🤭 "burdel" 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

Czynnik ludzki częściej jest przyczyną wtopy niż systemy. Przypuszczam, że gdzies ktoś tego drona wczesniej zauwazył, może nawet zameldował, ale teraz się sprawę zatenteguje.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

po wielkości uszu dobierany? wilk z "Czerwonego Kapturka" miał predyspozycje na dobrego zwiadowcę
miał; bo ... ach ci myśliwi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Godzinę temu, Takeda napisał(a):

Dobrze wytłumaczę na takim przykładzie, który chyba zrozumiesz. Mamy u siebie w okolicy naprawdę potężną liczbę Ukraińców i nie ma z nimi problemu. 

Dla ciebie nawet jeden Ukrainiec to problem, ale wielu Ukraińców idących "drogą do Jerozolimy" to powód do radości.

Ot myślistwo 

Nie próbuj rozmywać tematu i to tak nieudolnie.  

Bóbr ze swojej natury spiętrza wodę i zawsze gdy występuje na terenach zagospodarowanych , jest szkodnikiem. Ty próbujesz wmówić że na terenach rolniczych jest masa szkodników ale nie ma szkód.  

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, jahooo napisał(a):

Czynnik ludzki częściej jest przyczyną wtopy niż systemy. Przypuszczam, że gdzies ktoś tego drona wczesniej zauwazył, może nawet zameldował, ale teraz się sprawę zatenteguje.

Dokładnie, ale ja mam pomysł ustawiać ambony na wschodniej granicy i na zmianę obserwować więcej wyłapiemy jak te zasrane radary które pewnie i tak nie działają. 

Przecież to jest dramat ruskie dokładnie wiedzą że jesteśmy bezbronni jak dzieci w piaskownicy.

Marzy się pisiorom i innym perłowca najsilniejsza największa armia w Europie komedia 🙆

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

ciekawe

Bardzo, jako rosyjski żyd z pochodzenia najbardziej nadawał się do tego.

Ciekawe ilu Polaków walczy w rosyjskim wojsku na Ukrainie.

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ty wiesz?

Sam robisz za babę...🤭

Krótko mówiąc babochłop.

Opublikowano
2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

To prywatne firmy odpowiadają za bezpieczeństwo ludzi?

Prywatne firmy starają się, bo widzą "piniądz". PGZ ma w piżdzie wszystko, bo i tak dostanie "piniądz".

Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

już mam!

znaczy - tytuł do tej parafrazy "Bocianów" Chełmońskiego

Zakapiory

A ja mam zamiast "Lecą bociany" to "Stoją bałwany"

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

czy kiedyś nadejdzie taki czas gdzie to zwykli ludzie tak się będą bawić swoimi przywódcami jak oni bawią się swymi podwładnymi

Yyyyyyy ale to już było, dość dawno temu i to zdaje się we Francji. Nawet ciekawe urządzenia w tej zabawie wykorzystywano. Dosyć nowatorskie i o znacznej przepustowości.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyy ale to już było, dość dawno temu i to zdaje się we Francji. Nawet ciekawe urządzenia w tej zabawie wykorzystywano. Dosyć nowatorskie i o znacznej przepustowości.

a niee; tam to jedni przywódcy bawili się innymi a lud jeszcze musiał kosze z łbami za durno targać spod tej zabawki
tylko wtedy było odwrotnie; władzę wygrywali nie ci co najwięcej kartek do urn na nich przynieśli a ci których najmniej łbów wynieśli
tam - zdaje się - było parę kadencji w/g tej "ordynacji wyborczej"
dziki kraj, dzikie czasy, teraz tam też pono pełno dzikich

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
  • Confused 1