Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

se pada ostro. chwilowo oslablo .

8 godzin temu, jarecki napisał(a):

jak sie pojedzie do wiekszego miasta to tych emigrantów jest sporo więc i takie przypadki coraz czesciej będa sie  przytrafiać , ciekawe co było przyczyną 

ty i  miliony innych, ktorym sie nie chcialo dzieci wychowywac ..

5 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Nie musisz tego wszystkiego tak brać dokładnie, powiedział że tysiąc według mnie to była taka przenośnia...

panstwo bylo biedne to i na urzednikow nie bylo kasy.

podatki oplacal pad od swoich dymow wiec urzednikow nie trzeba bylo.

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

a mam takie; stówkę i dychę co się z portkami wyprały
w żadnym sklepie nie chcą przyjąć

no ale radość była kiedy znalazłem w kieszeni i okazało się że całe tylko się jak by "sfilcowały i ciut mniejsze od innych się porobiły
no ja wiem że pranie pieniędzy to jakieś straty ale żeby aż tak?

no ale farba dobra; nie wyblakła

albo proszek do prania kijowy :D

zanies do banku-jesli sa numery to musza przyjac.

29 minut temu, racyl napisał(a):

ma racje -co widac po tobie i innych 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

ma racje -co widac po tobie i innych 

Nawet w drobnych kwestiach się kompromitujesz lewacki leszczu 

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał(a):

ty i  miliony innych, ktorym sie nie chcialo dzieci wychowywac

No chyba to nie tak , wychowanie dzieci skutkuje większymi wymaganiami tychże dzieci a one oczekują lepszej pracy a do miej wymagających prac i miej płatnych potrzeba   emigrantów , nawet zagraniczne koncerny przenosiły do Pl centra usług bo widziały i widzą potencjał w pracownikach 

Opublikowano (edytowane)

Każde pokolenie miało i będzie mieć większe aspiracje i potrzeby niż swoi rodzice.

To chyba zależy od promocji wartości rodziny, dzieci i zastępowalności pokoleń a nie lewackich wynaturzeń .

Było biedniej, nie było gdzie mieszkać a ludzie mieli więcej dzieci a teraz mamy lepiej a dzieci mniej.

Ludziom jak np podczas debaty prezydenckiej wmawia się że jakby aborcja była dostępna na każdym kroku to i dzietność byłaby większa.

Każdy kto chce być inny to i tak będzie ale nie trzeba tego promować i dawać jakieś nadzwyczajne prawa 

Edytowane przez racyl
Opublikowano
dysydent napisał:

40 minut temu, DTaras napisał(a):

a ja oldskulowo się po prostu spytam ..

jeżeli mnie to o co?

bo nie chwytam z kontekstu o co Ci...

Kontekst dotyczył fejsbuka i posiadania do niego kont falszywych.

mirro napisał:

33 minuty temu, dsbh napisał(a):

Czyli jednak gotówka lepsza od karty ?

Aaaaaaa tam zaraz lepsza. Tak samo przydatna. Takie tam zaskórniaki a ile moga sprawić radości.

Kufa. Ja se nakitrałem w euro. Jak przyszło co do czego to był problem zrealizować... Czytam to i kuźwa niewiem - nie można po prostu korzystać z każdej formy? Skoro obligacje są na papierach to o czym ta dyskusja?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał(a):

zanies do banku-jesli sa numery to musza przyjac.

oj wiem, są numery tylko z takimi sumami szkoda tracić czas na łażenie po bankach specjalnie a ostatnio jakoś nie było po drodze. Właśnie bankowość internetowa a teraz lato i wszystko co na wsi z tym związane. Zbierze się więcej i w czas "mniej wartościowy" to się... no i pewnie jeszcze się uzbiera bo mam kolejną dychę oraz dwadzieścia w naddartych i też nikt tego nie przyjmie w rozliczeniach; nawet nie wiem kto mi to wcisnął i kiedy ale ja nie zamierzam w ten sam sposób innym

5 godzin temu, DTaras napisał(a):

Kontekst dotyczył fejsbuka i posiadania do niego kont falszywych.

ależ jakich fałszywych? mam stary "spalony"  ale czynny nr telefonu a spalony bo bywał w publicznej przestrzeni podawany w tym w otwartym necie np w portalach sprzedażowych a podawanie prawdziwych danych personalnych choćby w nicku można obejść a wręcz nie powinno się podawać pełnych; imienia i nazwiska na podobnych "syfowniach" jak szajs-zbuk a w zasadzie nigdzie w otwartej przestrzeni no chyba że jest się firmą a takie ... no jako jedną z form reklamy tylko wtedy nie będzie to jak @jacus nazwał konto fejkowe a reklamowe a takie już większość z nas nauczyła się rozpoznawać z daleka i inaczej traktować niż stricte prywatne.

Oczywiście musowo wybrać jakąś z tych "syfowni" choćby dla darmowej skrzynki mailowej i tu google nasuwa się samo co choć też pod groma ma za uszami ale .... a czy muszę tłumaczyć różnice między fb a google?

btw to od pewnego czasu tu na af nie można zalogować się poprzez konto google a jak najbardziej można poprzez ten syf od Zuckerberga - ciekawe; prawda? ;)  jak najgorzej to świadczy, jak najgorzej

a czekaj bo sprawdziłem i już i poprzez fb nie można tylko z nicka i hasła
no i bardzo dobrze

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ja mam internet 20 lat i mam darmowe konto pocztowe a nawet 2 . w tym jedno fejkowe do fb i to zawsze podaje.

8 godzin temu, racyl napisał(a):

Nawet w drobnych kwestiach się kompromitujesz lewacki leszczu 

idz tam gdzie miejsce prawdziwych prawakow.. wez ze soba klamke ,oczywiscie ta do drzwi 

8 godzin temu, jarecki napisał(a):

No chyba to nie tak , wychowanie dzieci skutkuje większymi wymaganiami tychże dzieci a one oczekują lepszej pracy a do miej wymagających prac i miej płatnych potrzeba   emigrantów , nawet zagraniczne koncerny przenosiły do Pl centra usług bo widziały i widzą potencjał w pracownikach 

zastepowalnosc pokolen ..

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

idź rób siebie głupka gdzieś indziej ... albo poczytaj forum co dzieje  .. 

Taaaaa, i jak zwykle . Najprostsze pytania przerastają twój yntylykt. Ciebie to by nawet dzieciak z podstawówki zaorał 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

zastepowalnosc pokolen ..

w ,, krajach zachodu '' to emigranci odpowiadają za przyrost naturalny , więc jesteśmy skazani na emigrantów , najlepiej byłoby gdyby przybysze byli podobni ,,  kulturowo '' ale na białorusi i ukrainie raczej wiele ludzi nie zostało 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

ja mam internet 20 lat i mam darmowe konto pocztowe a nawet 2 . w tym jedno fejkowe do fb i to zawsze podaje.

oczywiście można mnożyć wirtualne byty w nieskończoność; tyle, że wszystko pochłania czas a ten można wykorzystać inaczej niż kręcenie się w miejscu i liczenie obrotów; tyle samo energii i czasu wystarcza na poruszanie się w przestrzeni docierając jako jeden z pierwszych w miejsca .... no - zostawiając innych z tyłu na tych swoich facebookach gdzie w obliczu zmian jakie już zaszły to tenże fb jest obecnie bardziej zagrożeniem niż jakąkolwiek przydatnością.

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał(a):

Kufa. Ja se nakitrałem w euro. Jak przyszło co do czego to był problem zrealizować... C

Jak problem? Dwie wycieczki i po problemie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

w ,, krajach zachodu '' to emigranci odpowiadają za przyrost naturalny , więc jesteśmy skazani na emigrantów , najlepiej byłoby gdyby przybysze byli podobni ,,  kulturowo '' ale na białorusi i ukrainie raczej wiele ludzi nie zostało 

wszystkie kraje których przyszłością byli imigranci bardzo szybko upadały i znikały. Przyszłością Indian amerykańskich też byli imigranci, Rzymu starożytnego, Babilonii itp xD

z jednym z Tobą się zgodzę i to jeszcze zanim to sam odkryłeś i zrozumiałeś a jest dalszą konsekwencją logiczną Twojego rozumowania - potrzeba imigrantów nie jest przyczyną a wskaźnikiem upadku i bliskiego końca i krain i tej potrzeby głosicieli/orędowników

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał(a):

z jednym z Tobą się zgodzę i to jeszcze zanim to sam odkryłeś i zrozumiałeś a jest dalszą konsekwencją logiczną Twojego rozumowania - potrzeba imigrantów nie jest przyczyną a wskaźnikiem upadku i bliskiego końca i krain i tej potrzeby głosicieli/orędowników

a tak ogólnie to nasza część europy nie jest zbyt przyjazna osadnictwu z historycznego punku widzenia , przyroda sama czesto reguluje populacje 

Opublikowano (edytowane)

nie

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

czesto

a zawsze

degeneracja czy adekwatniej - zwyrodnienie to zjawiska czysto przyrodnicze

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nikt nie zauważył sukcesu jaki dobry pakt wynegocjowała ursula von der leyen w USA , 15% cło na produkty z UE  a w zamian europa ma kupować gaz i uzbrojenie 🤣

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a bo te kabarety ostatnio to coraz durniejsze to i

11 minut temu, jarecki napisał(a):

nikt nie zauważył

może katastroficy zauważą bo to nawet bardziej dla nich ocena tego "sukcesu" niż prześmiewców

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1