Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, DTaras napisał(a):

przechowywania

To nie jest opłata od przechowywania tylko od odtwarzania, a właściwie posiadania, podobnie jak z radiem i telewizorem, nie musisz słuchać, oglądać, może być zepsuty telewizor a płacić musisz.

Opublikowano (edytowane)

Image

----------------------------------------------------

W Orlenie jest już rekordowa liczba 37 dyrektorów wykonawczych. Koncern zapewnił im właśnie nowe, służbowe limuzyny - Audi A6 w jednej z najbogatszych wersji. Dotychczasowe Skody Superb i Volkswageny Passat okazały się za słabe dla obecnej kadry zarządzającej.

---------------------------------------------------------------

A co tam z powszechnym szkoleniem wojskowym mężczyzn w Polsce, którego koncept, jak głosił premier Tusk, miał być opracowany do końca marca 2025?

tak samo jak z audytami cpk, które miały się skończyć w marcu 2024, a jeszcze się nie zaczęły :D 

głupie po-łgłówki lubią być dymane, ........więc dymać peowskich frajerów

Edytowane przez nie
Opublikowano

I dr popadało z 10 mnie po robocie 

4 godziny temu, dysydent napisał(a):

z innej beczki choć z ropą z tego samego złoża

po co hitlerowi było podbijać jakieś Rumunie, zęby łamać na jakimś Baku przez co d.pę mu obito pod Kurskiem bo był "za bardzo do przodu" na to Morze Kaspijskie właśnie za ropą to "z tyłu zabrakło"
gdyby wiedział że ma owo złoże .... trzeba było Polaków, utraty tych terytoriów na rzecz Polski ....

i nadal czytamy w już raz wyżej linkowanym
https://www.dw.com/pl/die-welt-czy-polska-podzieli-się-zyskami-z-bałtyckiej-ropy/a-73381068

Nasza przyszłość nie polega na ropie naftowej z Morza Bałtyckiego, ale energii ze słońca, wiatru i biomasy” – gazeta cytuje słowa Tilla Backhausa, ministra klimatu, rolnictwa i ochrony środowiska Meklemburgii-Pomorza Przedniego. Jego zdaniem projekt reprezentuje „zacofaną politykę przemysłową w zakresie polityki klimatycznej, która jest sprzeczna z interesami środowiska i turystyki po stronie niemieckiej”.

a z czego pobudujesz te instalacje do pozyskiwania tej energii półgłówku Backhaus? Izolacje kabli, komponenty tworzyw z których wiatraki, rury w instalacjach biogazowni i wiele wiele innych najtaniej i najprościej formułuje się z ropy naftowej, nawozy azotowe z czystej energii się nie da bo węgiel w amoniaku pochodzi z gazu ziemnego wszak z biomasy to za mało aby odtworzyć tę biomasę na nawożenie pól i pod tę biomasę bo żaden cykl zamknięty nie jest idealny i ma ujemny bilans rozproszenia

Niemcy wymordowali swoich Żydów którzy dysponują statystycznie najwyższym intelektem na planecie i rzeczywiście same półmózgi w tych Niemczech zostały to i nie dziwota że wymierają wypierani przez niewiele mądrzejszą swołocz turecką i skąd tam jeszcze sobie nasciągali

to nie strach, to pogarda i obrzydzenie, Niemiec to tępa choć pracowita w ryciu świnia i tylko ryj warunkuje jak głęboko się wryje bo mózgu to relatywnie mniej używa od innych gatunków i wprawdzie mózg ich w tym ryciu zbytnio nie rozprasza to wcale solidnie im to rycie wychodzi ale nigdy ne zgłębią się na tyle by sięgnąć  wszystkiego co nawet u siebie mają bo niczego wymyślić ani odkryć samodzielnie nie potrafią
a im bliżej chlewni mieszkasz tym po przez zwykłe i naturalne przyzwyczajenie węchu tym mniej smród świńskiego gnoju Ci przeszkadza

no u nas podobne znieczulenie na inny odór - onuc kacapskich co przecież sam zauważasz tu nie raz i można by biblijnie - na odległość u bliźniego smród niepranej szmaty wyczuwasz a niebotyczna pryzma świńskiego gnoju tuż za twą miedzą dla ciebie perfumą? :D

piłka nożna to sport głupoli i dla głupoli a kanoniczne jest już powiedzenie - "w piłkę nożną grają wszyscy ale na koniec zawsze wygrywają...."

A Polak to pijak i złodziej 

Zamiast odlatywać a kosmos, pojedź do Niemiec..

Pogadaj z jakimś Niemcem z Polski, żebyś zrozumial co mówi...a później walnij się się w łepetyne..

3 godziny temu, dysydent napisał(a):

aaa to holokaustu sami sobie winni bo Niemców to Oni nauczyli a nie w drugą stronę co ja tam wyżej...?

no i kolejny raz niemiecka świnia nas.ała w polskie interesy
https://businessinsider.com.pl/gospodarka/niemcy-wstrzymali-budowe-terminala-w-swinoujsciu-rzad-zapowiada-walke/ky3d30b

nawet adekwatną do celu se nazwę wybrali

"To efekt skargi wniesionej przez niemiecką organizację ekologiczną Lebensraum Vorpommern."

A nazwa polskiej jaką jest?

2 godziny temu, nie napisał(a):

oby tak dalej myśleli o swojej przyszłości

to dobre 👍

-------------------------------------------------------------------

trump wysłał wczoraj wiadomość dla tuska

"Wielkie zwycięstwo w Polsce Karola Nawrockiego. Będzie wielkim prezydentem. Wygrał, bo naprawdę kocha Polskę". 

Dumpf myśli że mu jakąś dziewczynę załatwi na godzinkę ??

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jacus napisał(a):

A Polak to pijak i złodziej 

Zamiast odlatywać a kosmos, pojedź do Niemiec..

Pogadaj z jakimś Niemcem z Polski, żebyś zrozumial co mówi...a później walnij się się w łepetyne..

pijaków kończy selekcja już eliminować a kraść po co jak łatwiej darmochę socjalną wydębić

a poważniej to ani na temat ani na jakikolwiek te Twoje... już lepiej było zignorować i wcale nie odpowiadać a tak jak zwrot wyrwany z kontekstu tak i jeden osobnik nic świadczy o całości grupy do której... z którą się utożsamia

no nie wysiliłeś się wcale to i nie mam powodu ani na co sensownie reagować a w Niemczech byłem, nieczęsto ale bywam i co z tego?
Jeśli czegoś nie rozumiesz albo wydaje Ci się że rozumiesz ale i tak Ci nie działa, nie wychodzi to pomaga Ci naparzanie się w czerep?
Dobra rada - nie praktykuj tej terapii bo tylko możesz pogorszyć funkcje swojej mózgownicy a już tym bardziej innym tego nie doradzaj no chyba że celem jest ich totalne ogłupienie o ile są już na tyle głupi że się zastosują

mało sensu w powyższym? a w Twoim więcej?

Godzinę temu, jacus napisał(a):

A nazwa polskiej jaką jest?

nie wiem, nie było mi to potrzebne to nie szukałem

a czy są postulaty proekologiczne instrumentalizowane politycznie tak jak np przez Niemców? z tego co widać choćby w statystykach pożarów składowisk odniemieckich śmieci w Polsce to pytanie jest czysto retoryczne.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

z tego co widać choćby w statystykach pożarów składowisk odniemieckich śmieci w Polsce to pytanie jest czysto retoryczne.

Edytowane 42 minuty temu przez dysydent

Sugerujesz że Niemcy przyjeżdżają do Polski podpalać wysypiska smieci co mogły zostać zaimportowane z ich ojczyzny? A to polscy importerzy nie mieli już za tę usługę zapłacone od razu?🤣

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

pijaków kończy selekcja już eliminować a kraść po co jak łatwiej darmochę socjalną wydębić

a poważniej to ani na temat ani na jakikolwiek te Twoje... już lepiej było zignorować i wcale nie odpowiadać a tak jak zwrot wyrwany z kontekstu tak i jeden osobnik nic świadczy o całości grupy do której... z którą się utożsamia

no nie wysiliłeś się wcale to i nie mam powodu ani na co sensownie reagować a w Niemczech byłem, nieczęsto ale bywam i co z tego?
Jeśli czegoś nie rozumiesz albo wydaje Ci się że rozumiesz ale i tak Ci nie działa, nie wychodzi to pomaga Ci naparzanie się w czerep?
Dobra rada - nie praktykuj tej terapii bo tylko możesz pogorszyć funkcje swojej mózgownicy a już tym bardziej innym tego nie doradzaj no chyba że celem jest ich totalne ogłupienie o ile są już na tyle głupi że się zastosują

mało sensu w powyższym? a w Twoim więcej?

nie wiem, nie było mi to potrzebne to nie szukałem

a czy są postulaty proekologiczne instrumentalizowane politycznie tak jak np przez Niemców? z tego co widać choćby w statystykach pożarów składowisk odniemieckich śmieci w Polsce to pytanie jest czysto retoryczne.

W Polsce są miliony alkoholików..

Na szczęście kosmitów o wiele mniej.

Do Polski przywozili śmieci nawet z Afryki czy Australii..

Opublikowano
witejus napisał:

42 minuty temu, DTaras napisał(a):

przechowywania

To nie jest opłata od przechowywania tylko od odtwarzania, a właściwie posiadania, podobnie jak z radiem i telewizorem, nie musisz słuchać, oglądać, może być zepsuty telewizor a płacić musisz.

Jak już se nagrałeś tę kasetę - to do kolekcji? Opłata reprograficzna czyli od możliwości tworzenia własnych kopii. Gdybyś miał od odtwarzania to byś płacił jakiś abonament.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał(a):

Sugerujesz że Niemcy przyjeżdżają do Polski podpalać wysypiska smieci co mogły zostać zaimportowane z ich ojczyzny? A to polscy importerzy nie mieli już za tę usługę zapłacone od razu?🤣

tak to zrozumiałeś? niemożliwe; zbyt jednoznacznie ująłem, zbyt jednoznaczny kontekst ... "faktograficzny"

no ale Twój wizerunek Twoja prywatna sprawa
skoro chcesz być tak postrzegany to Twój wybór

Monty Python już do swego cyrku nie werbuje co wcale nie zabrania... prób naśladowania

powiem tak - tym razem jakieś bidne trzy na dziesięć
nie o "utylizatorów" śmieci mi chodziło a o ekologów co jakoś nawet jeśli i co wykryją władza jakoś nie nagłaśnia i po sądach nikogo nie ciąga

1 godzinę temu, jacus napisał(a):

Do Polski przywozili śmieci nawet z Afryki czy Australii.

a co? listy przewozowe widziałeś? a nawet jeśli byś i widział to wierzysz we wszystko co napisane? czy tylko w to co Ci pasuje? to że i z kosmosu nawet jankeskie śmieci same tu spadają wcale nie umniejsza innych kierunków i ciekawe z którego procentowo najwięcej nie na papierze a fizycznie spływa? ;)
tu "kontroli obywatelskich" nikt nie będzie robił
od tego są ekolodzy a zwłaszcza tacy finansowani z budżetu państwa czy xujni
no właśnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

Monty Python już do swego cyrku nie werbuje co wcale nie zabrania... prób naśladowania

Celowałem bardziej w pięć, ale skoro taka sroga ocena, to przyjmę ją z pokorą. Aaaaa poza tym, to chciałem dać do zrozumienia iż pomimo na[lepki na śmieciach "made in Germany" to jednak nasi obywatele zafundowali je mam. Bo zdaje się żadnego Niemca na wywalaniu ich nie złapano.

Opublikowano (edytowane)

W związku z rekonstrukcją rządu po nieco ponad 500 funkcjonowania znika Ministerstwo Przemysłu, którym kierowała Marzena Czarnecka. Na początku ubiegłego roku, kiedy tworzono nowy resort Ministerstwo Finansów szacowało, że koszt utworzenia Ministerstwa Przemysłu pochłonie ponad 150 mln zł.

----------------------

Image

zabawa państwem

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, mirro napisał(a):

Celowałem bardziej w pięć, ale skoro taka sroga ocena, to przyjmę ją z pokorą. Aaaaa poza tym, to chciałem dać do zrozumienia iż pomimo na[lepki na śmieciach "made in Germany" to jednak nasi obywatele zafundowali je mam. Bo zdaje się żadnego Niemca na wywalaniu ich nie złapano.

tu akurat trudno o pretensje do Niemców. Kupują usługę, płacą za full serwis czyli utylizację czy tam recykling a że "polska technologia" recyklingu konkurencyjna cenowo... no bo po ile teraz pudełko zapałek? łoś "byznesman" polski i tak ma przebitkę tylko byle jakiś wiarygodny bajer wcisnął że to jaki samozapłon, zwarcie, piorun czy pali głupa że nie wie a i tak w protokole - "przyczyna nieznana" i łoś po za podejrzeniem

co do surowej oceny to sam postawiłeś sobie wysoką poprzeczkę bo zwykle śmiech niemylny z większości co wrzucisz i padłeś ofiarą własnej renomy ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał(a):

Nic bardziej głupiego nie umiesz wymyślić?

poczytaj o dumpfie i prostytutkach..

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

tak to zrozumiałeś? niemożliwe; zbyt jednoznacznie ująłem, zbyt jednoznaczny kontekst ... "faktograficzny"

no ale Twój wizerunek Twoja prywatna sprawa
skoro chcesz być tak postrzegany to Twój wybór

nie o "utylizatorów" śmieci mi chodziło a o ekologów co jakoś nawet jeśli i co wykryją władza jakoś nie nagłaśnia i po sądach nikogo nie ciąga

a co? listy przewozowe widziałeś? a nawet jeśli byś i widział to wierzysz we wszystko co napisane? czy tylko w to co Ci pasuje? to że i z kosmosu nawet jankeskie śmieci same tu spadają wcale nie umniejsza innych kierunków i ciekawe z którego procentowo najwięcej nie na papierze a fizycznie spływa? ;)
tu "kontroli obywatelskich" nikt nie będzie robił
od tego są ekolodzy a zwłaszcza tacy finansowani z budżetu państwa czy xujni
no właśnie

a ty w co wierzysz ?? procz sygnalow z kosmosu ??

Opublikowano
30 minut temu, dysydent napisał(a):

tu akurat trudno o pretensje do Niemców. Kupują usługę, płacą za full serwis czyli utylizację czy tam recykling a że "polska technologia" recyklingu konkurencyjna cenowo... no bo po ile teraz pudełko zapałek? łoś "byznesman" polski i tak ma przebitkę tylko byle jakiś wiarygodny bajer wcisnął że to jaki samozapłon, zwarcie, piorun czy pali głupa że nie wie a i tak w protokole - "przyczyna nieznana" i łoś po za podejrzeniem

najnowsza technologia, przechowywanie w chmurze :D 

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał(a):

Mnie a nie mię. I kto tu jest idiota? 

W którym miejscu napisałem że ją popieram i w czym?

nie poprawiaj jak sam walisz błędy ostatnio nerwica nie pozwoliła napisać nie napisałeś ne ... ale nikt nie bawi się w polonistkę jak ty 

byłeś zachwycony jej lotem po męża  

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, gra w piłkę nożną, gra w futbol amerykański i tekst

21 godzin temu, DTaras napisał(a):

Roman. Jak chcesz kobicie zrobić dzień to jej dajesz kwiaty albo mówisz że ładnie wygląda. Jak chcesz jej zrobić tydzień to namawiasz na an... W każdym razie możliwości są dwie. Albo Ulman lubi taki dość egzotyczny typ urody albo wskazał jedyną zaletę tej kobiety. Kumasz?

jeśli nie prowadzisz dłuższego dialogu lepiej się nie wypowiadać do jednego tekstu 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Nie jestem tak zboczony jak ty. Interesuj się swoim rozporkiem nie cudzym.

Nie dziw się..

Brakuje widać mu czegoś że ciągle skręca ...w te klimaty...głodne to ...po prostu ...🤭😆

• Like 1
Opublikowano

Janusz Korwin-Mikke

Tak często słyszymy, że w Polsce nie ma miejsca na antysemityzm, rasizm, ksenofobię i inne „fobie”. Szkoda tylko, że ci sami ludzie, którzy najgłośniej krzyczą, zapominają o jednym – że w Polsce przede wszystkim nie powinno być miejsca na… antypolonizm.

💪👏👏

-----------------------------------------------------------------------------

Wywiad z polskim astronautą. W studio oczywiście najważniejsza osoba misji kosmicznej poseł po, żona astronauty. 

I te pytania

Pytania dziennikarza tvn były typu „A czy czuł Pan związek z całą Ziemią? „Jak się Pan czuł, reprezentując ludzkość?”.

jak za komuny

Opublikowano
39 minut temu, Roman176 napisał(a):

nie poprawiaj jak sam walisz błędy ostatnio nerwica nie pozwoliła napisać nie napisałeś ne ... ale nikt nie bawi się w polonistkę jak ty 

byłeś zachwycony jej lotem po męża  

Taaaa...... mię, poctawy i zburz  nieuku patentowany. Jakbym robił błędy to ty i tak będziesz ostatnią osobą która to wyłapie. 

Co jest złego w jej locie?

• Haha 1