Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy to pierwsze czy ostatnie dziecko ktorego matka siedzi ?? 

ogladzasz wiezienie kobiet ?? chyba kazda ma dzieci .

mogli go dac z matka na oddzial kobiecy wiezienia. 

czy posiadanie dziecka powinno chronic przed wiezieniem ?? nawet malego ??

tak czytam i ten poszukiwany morderca  to pochodzi z tych samych stron co ojciec adriana-sasiednie wsie .ciekawe czy to rodzina ?? 

maz kuzynki z nastepnej 🤣

Opublikowano

"Z rozczarowaniem przyjąłem sposób, w jaki KE poinformowała państwa członkowskie o zakończeniu negocjacji z Ukrainą w ostatnim dniu polskiej prezydencji w Radzie UE. Jako przewodniczący Rady UE ds. rolnictwa i rybołówstwa (AGRIFISH) zwracałem wielokrotnie uwagę na potrzebę prowadzenia przez Komisję Europejską negocjacji handlowych w sposób bardziej transparentny i w dialogu rolnikami" - oświadczył w swoim oświadczeniu do informacji o tej decyzji minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski.
Zaznaczył, że KE podjęła decyzję o zakończeniu negocjacji "bez uprzedniej konsultacji ani z państwami członkowskimi UE, ani z organizacjami rolniczymi".

nikt ich nie ogra

bo nit ich nie dopuści do gry :D 

banda patałachów

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał(a):

czy to pierwsze czy ostatnie dziecko ktorego matka siedzi ?? 

ogladzasz wiezienie kobiet ?? chyba kazda ma dzieci .

mogli go dac z matka na oddzial kobiecy wiezienia. 

czy posiadanie dziecka powinno chronic przed wiezieniem ?? nawet malego ??

tak czytam i ten poszukiwany morderca  to pochodzi z tych samych stron co ojciec adriana-sasiednie wsie .ciekawe czy to rodzina ?? 

maz kuzynki z nastepnej 🤣

Ty dalej nie rozumiesz o czym jest mowa. Tu nie chodzi o to jakie przestępstwo popełniła tylko w jaki sposób zostało jej odebrane dzieci i dlaczego jedno z nich zmarło. To jest temat sprawy. To że było przestępstwo każdy wie. Była sprawa i była kara. Kara nie została wypełniona z przyczyn niezależnych więc powodem do aresztowania było co? Nie wykonanie kary? Tak tylko czy dano jej możliwość w późniejszym czasie wykonać kare? O tym nie ma żadnej wzmianki. Widać że to było bardziej robione szybko i tak aby nikt się przypadkiem nie dowiedział. Jednak sprawa została nagłośniona i teraz dopiero się zacznie sprawdzanie dlaczego, jak do tego doszło, 

Druga sprawa jest śmierć dziecka czy może było to śmierć lózeczkowa czy ktoś się przyczynił. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

@Qwazi to jest ten groźny przestępca ? Całe 3 tys zł ?

Najważniejsze pytania padają na końcu. Ten filmik nie wyjaśnia całej sytuacji, a wręcz dokłada wątpliwości, jakie mi osobiście się pojawiają po obu stronach.

Znowu naklepałem za dużo, ale się wycofałem i publicznie tego nie opublikuję. Jeśli chcesz poznać te wątpliwości to na PW. Cała sprawa mi się nie podoba 

Co do samego stosowania gejszy, to nic tutaj nie zostało wyjaśnione. Napiszę tylko tyle, że nawet jeśli z tą gejszą przegięli, to nie widzę powodu, żeby za to zdymisjonować Ministra SWiA, jak powiedział Pan Marszałek Sawicki. Bo po pierwsze to za grubo, a po drugie Slużba Więzienna podlega pod Ministra Sprawiedliwości. Dlatego stwierdziłem, że ta jego wypowiedź jest lekko kompromitująca. 

Natomiast od siebie dodam tylko jedno. Raz walczyłem z matką nad zwłokami dziecka. Uszarpaliśmy się we dwóch bardziej niż z młodym krewkim byczkiem. Ale to na marginesie 

Opublikowano
W dniu 29.06.2025 o 13:33, hubertuss napisał(a):

Jak byś nie kombinował ten sławek z prawej i za kasę by nie poleciał. Kandydatów było zbyt wielu a on no cóż brakuje dużo.

Sławek mentzen z konfederacji potrafi zarobić własnymi rękami na swoje marzenia i nie trzeba w niego ładować publicznych pieniędzy 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Kara nie została wypełniona z przyczyn niezależnych więc powodem do aresztowania było co?

Wyjaśnię Ci procedurę, może będzie trochę czytelniej. 

Po pierwsze aresztowanie to jest zupełnie coś innego i robi to sąd.

Po drugie, jak się komuś zarządza wykonanie kary pozbawienia wolności, to też to robi sąd, w następujący sposób. Po zarządzeniu wykonania kary na sali sądowej, sąd wysyła takiej osobie wezwanie do stawiennictwa w Zakładzie Karnym wskazanym z adresu, we wskazanym okresie czasu. Jeśli ta osoba się nie stawi zgodnie z tym wezwaniem, ten Zakład Karny informuje i tym sąd, a sąd wydaje Nakaz Doprowadzenia do Zakładu Karnego, który przesyła do realizacji Policji. Cały temat do tego momentu może trwać ok miesiąca. Policja, po otrzymaniu tego nakazu, podejmuje swoje działania, żeby taką osobę do placówki penitencjarnej doprowadzić

Opublikowano

I jeszcze wiecie, co mnie w tym materiale uderzyło...to, że nie pozwolili tej kobiecie ubrać się na czarno. Nawet jeśli ona nie jest taka, jak się w tym wywiadzie przedstawia, a duuuużo gorsza, to co im szkodziło. Niechby się ubrała w kolorze żałobnym

Opublikowano

z jednej strony mamy aparat panstwa a z drugiej niewyksztalconych ,na nisim poziomie intelektualnym, margines spoleczny,zapewne nie stroniacy od alkoholu-jak sadzicie komu mozna bardziej wierzyc ?? kuratorom ,policjantom czy mentom ??

27 minut temu, galan99 napisał(a):

https://www.facebook.com/photo?fbid=1309412871190435&set=a.173225038142563

Napisał to sam Włodzimierz Skalik Konfederacja Korony Polskiej   Sama prawda przemawia @ulman nie podważy 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „dla Prawdopodobne miesięczne średnie Imigrantów świadczenia wyrownanie do czteroosobowej nlemiecklej pomocy socjalnej rodzíny zasiłek (2 dorosłych) 4 910 zł zasiłek rodzinny (2 dzieci) 2 175,22 175, zł łącznie: 7 085,22 zł mieszkanie socjalne ο powierzchni min, 80 m² kursy, bonusy dla dzieci”

mieszkanie socjalne 80 metrow ..

nawet ktos psychicznie chory powinien mies swiadomosc polskich realiow ..

17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ty dalej nie rozumiesz o czym jest mowa. Tu nie chodzi o to jakie przestępstwo popełniła tylko w jaki sposób zostało jej odebrane dzieci i dlaczego jedno z nich zmarło. To jest temat sprawy. To że było przestępstwo każdy wie. Była sprawa i była kara. Kara nie została wypełniona z przyczyn niezależnych więc powodem do aresztowania było co? Nie wykonanie kary? Tak tylko czy dano jej możliwość w późniejszym czasie wykonać kare? O tym nie ma żadnej wzmianki. Widać że to było bardziej robione szybko i tak aby nikt się przypadkiem nie dowiedział. Jednak sprawa została nagłośniona i teraz dopiero się zacznie sprawdzanie dlaczego, jak do tego doszło, 

Druga sprawa jest śmierć dziecka czy może było to śmierć lózeczkowa czy ktoś się przyczynił. 

sekcja zwlok moze wykazac przycyzne smierci a moze i nie..chwile to potrwa.

w koncu to wy jestescie zwolennikami zbigniewa zero czy nie ??? 

chyba w niedziele zostal vice -jaroslawem ..

to prawo ma byc surowe i bezwzgledne ?? czy zalezy kto aktualnie rzadzi ??

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Wyjaśnię Ci procedurę, może będzie trochę czytelniej. 

Po pierwsze aresztowanie to jest zupełnie coś innego i robi to sąd.

Po drugie, jak się komuś zarządza wykonanie kary pozbawienia wolności, to też to robi sąd, w następujący sposób. Po zarządzeniu wykonania kary na sali sądowej, sąd wysyła takiej osobie wezwanie do stawiennictwa w Zakładzie Karnym wskazanym z adresu, we wskazanym okresie czasu. Jeśli ta osoba się nie stawi zgodnie z tym wezwaniem, ten Zakład Karny informuje i tym sąd, a sąd wydaje Nakaz Doprowadzenia do Zakładu Karnego, który przesyła do realizacji Policji. Cały temat do tego momentu może trwać ok miesiąca. Policja, po otrzymaniu tego nakazu, podejmuje swoje działania, żeby taką osobę do placówki penitencjarnej doprowadzić

Dobrze ale czy to wszystko się odbylo. Każdy rozumny człowiek podporządkował by się temu. Nie widać w tym tego aby wszystko odbyło się zgodnie z zasadami o których jest mowa. Wybacz Qwazi ale ja tego nie widzę aby w tym przypadku było wszystko załatwione zgodnie z procedurami. A pamiętajmy że także mogli popełnić błąd w adresie i co wtedy ? Aresztowanie i odebranie dzieci. Te pociechy miały jeszcze rodzinę która mogła się nimi zająć. 

Tutaj trzeba zastanowić się czy to było w porządku zrobienie takiej szobki aby tylko pokazać że wszystko jest w porządku z wymiarem sprawiedliwości. 

10 minut temu, Qwazi napisał(a):

I jeszcze wiecie, co mnie w tym materiale uderzyło...to, że nie pozwolili tej kobiecie ubrać się na czarno. Nawet jeśli ona nie jest taka, jak się w tym wywiadzie przedstawia, a duuuużo gorsza, to co im szkodziło. Niechby się ubrała w kolorze żałobnym

To jest właśnie jedna z przyczyn która mi tu nie pasuje. Jedno mówi że może drugie że nie. Wydaje mi się że w więzieniach niezbyt lubią kobiet którym są odbierane dzieci i to jedno umiera. Przecież to kobieta jest winna bo jeśli ona by nie popełniła przestępstwa by dziecko żyło. To była dla niej kara nałożona przez tzw klawiszy 

Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Dobrze ale czy to wszystko się odbylo. Każdy rozumny człowiek podporządkował by się temu. Nie widać w tym tego aby wszystko odbyło się zgodnie z zasadami o których jest mowa. Wybacz Qwazi ale ja tego nie widzę aby w tym przypadku było wszystko załatwione zgodnie z procedurami. A pamiętajmy że także mogli popełnić błąd w adresie i co wtedy ? Aresztowanie i odebranie dzieci. Te pociechy miały jeszcze rodzinę która mogła się nimi zająć. 

Tutaj trzeba zastanowić się czy to było w porządku zrobienie takiej szobki aby tylko pokazać że wszystko jest w porządku z wymiarem sprawiedliwości. 

Napisałem, że mam wątpliwości po obu stronach. Procedurę opisałem po to żeby było jaśniejsze to o czym jest dyskusja. Odebranie dzieci to jest odrębną procedura. A właściwie dwie. Jedną w trybie normalnym i druga w interwencyjnym. I tutaj po obejrzeniu tego filmu też mam wątpliwości 

15 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Przecież to kobieta jest winna bo jeśli ona by nie popełniła przestępstwa by dziecko żyło

To jest, moim zdaniem, mocno przesadzone stwierdzenie. To, że kobieta popełniła przestępstwo, nawet jeśli było ono ciężkie, nie zwalnia instytucji państwowych z tego, aby rzetelnie sprawować opiekę nad jej dzieckiem, jeśli pod taką opiekę to dziecko trafi. Ono niczego nie popełniło 

Jednak przyczyny śmierci tego dziecka też nie znamy

Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Jak może być winna rodzinny zastępczej jeśli ona jest wybierana i sprawdzana na wszystkie sposoby. Przynajmniej teoretycznie. Tu trzeba zapytać gdzie w takim razie są te dzieci oddawana i dlaczego po decyzji zatwierdzającej rodzinne zastępcza nie są kontrolowane wszystkie rodzinny tylko zazwyczaj wyrywkowo to się dzieje lub wcale tego już nie jestem pewna. Tylko są moje domysły. 

Pamiętasz sytuację z patologią w domu opieki nie tak dawno ? Kontroluje to ktoś teraz ? Prawdopodobnie jest z rodzinami zastępczymi. Dopóki nic się nie wydarzy, nikt nie widzi problemów.

26 minut temu, Qwazi napisał(a):

Najważniejsze pytania padają na końcu. Ten filmik nie wyjaśnia całej sytuacji, a wręcz dokłada wątpliwości, jakie mi osobiście się pojawiają po obu stronach.

Znowu naklepałem za dużo, ale się wycofałem i publicznie tego nie opublikuję. Jeśli chcesz poznać te wątpliwości to na PW. Cała sprawa mi się nie podoba 

Co do samego stosowania gejszy, to nic tutaj nie zostało wyjaśnione. Napiszę tylko tyle, że nawet jeśli z tą gejszą przegięli, to nie widzę powodu, żeby za to zdymisjonować Ministra SWiA, jak powiedział Pan Marszałek Sawicki. Bo po pierwsze to za grubo, a po drugie Slużba Więzienna podlega pod Ministra Sprawiedliwości. Dlatego stwierdziłem, że ta jego wypowiedź jest lekko kompromitująca. 

Natomiast od siebie dodam tylko jedno. Raz walczyłem z matką nad zwłokami dziecka. Uszarpaliśmy się we dwóch bardziej niż z młodym krewkim byczkiem. Ale to na marginesie 

Moje wątpliwości. Teraz można było dać bransoletę, wcześniej nie. Partner był poszukiwany, coś tam przeskrobał kiedyś. Policja go przesłuchała i wypuściła. Jeżeli chodzi o dzieci. Czy były wcześniej sygnały o zaniedbaniach ? Czy rodzina miała kuratora ? Czy była pod opieką MOPSu ? Jakie były przesłanki że dzieci oddano do domu opieki ? Według mnie ktoś był nadgorliwy w tym przypadku. Jeżeli chodzi o rodzinę zastępczą. Ile lat się zajmują dziećmi i ile lat zajmują się maluchami ? Czy mają odpowiednie kwalifikacje do tego ?

@jacus gaś światło, rano trzeba wstać :ph34r:.

Opublikowano

Przypomina się mi sprawa Gabriela Fernandeza w której są oskarżeni poniekąd pracownicy społeczni. Własnie dzięki nim dziecko umarło ale też były osoby które choć wiedziały że źle się dzieje to jednak nic nie zgłosiły bo wolały odwrócić wzrok. 

Dlaczego mówię że dzięki nim bo oni właśnie umiejscowili Gabriela ponownie w swojej rodzinie bo tak należało postąpić bo dziecko najlepiej ma u bliskich ( matka i jej partner którzy nad nim się znęcali).

Tylko że miał kochających bliskich już wcześniej tylko że to był wujek homoseksualista z partnerem którzy wychowywali go kiedy matka go nie chciała. To według urzędników było nie wyporzadku. 

Zapomnieli wtedy o jednym czy liczy się ludzie czy liczy się dobro dziecka. 

Taka jest prawda że urzędnicy będą robić co im się podoba choć wiemy doskonale że za nimi stoi prawo. 

Tylko w jednym i drugim przypadku zostało popełniony błąd który w obu przypadkach skończył się tragicznie 

13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Napisałem, że mam wątpliwości po obu stronach. Procedurę opisałem po to żeby było jaśniejsze to o czym jest dyskusja. Odebranie dzieci to jest odrębną procedura. A właściwie dwie. Jedną w trybie normalnym i druga w interwencyjnym. I tutaj po obejrzeniu tego filmu też mam wątpliwości 

@dsbhTak jest w każdym tematem jeśli chodzi o popełnianie błędów przez urzędników tego nikt nie zmieni. Choć powinni to zrobić bo to już zaczyna być patologia. A przecież patologia nie może działać dla dobra ludzi i dzieci. Co za tym idzie bardzo często urzędnicy mają do czynienia z patologia więc sami siebie bronią a udciwych ludzi traktują gorzej niż samych siebie. 

Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał(a):

z jednej strony mamy aparat panstwa a z drugiej niewyksztalconych ,na nisim poziomie intelektualnym, margines spoleczny,zapewne nie stroniacy od alkoholu-jak sadzicie komu mozna bardziej wierzyc ?? kuratorom ,policjantom czy mentom ??

zobacz sobie debilu setkę najbogatszych .. jakie mają szkoły sam solorz ma technikum górnicze 

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

A skąd ta pewność żę to postulaty ,, głupiej wiekszosci ? więc wróć jak masz chwile do mojego pytania i przeczytaj jeszcze raz .

Pewność stąd że programy partii są układane tak by głupia większość właśnie ich wybrała. 

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Jest kraj gdzie nie ma głupiej większości, gdzie głupia większość nie wybiera rządzących, gdzie jest władca jedyny, mądry i nieomylny, kraj twoich marzeń.Zgadnij co to za państwo?

Wszędzie jest głupia większość tylko nie wszędzie jest ona dopuszczona do wybierania sobie podobnych głupków. Chiny są dobrym przykładem. 

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

https://www.facebook.com/photo?fbid=1309412871190435&set=a.173225038142563

Napisał to sam Włodzimierz Skalik Konfederacja Korony Polskiej   Sama prawda przemawia @ulman nie podważy 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „dla Prawdopodobne miesięczne średnie Imigrantów świadczenia wyrownanie do czteroosobowej nlemiecklej pomocy socjalnej rodzíny zasiłek (2 dorosłych) 4 910 zł zasiłek rodzinny (2 dzieci) 2 175,22 175, zł łącznie: 7 085,22 zł mieszkanie socjalne ο powierzchni min, 80 m² kursy, bonusy dla dzieci”

A czemu mam podważać? 

Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

dobra 

No ale na tej propozycji więcej zyskają bogaci jak biedota. Nie stoi to w sprzeczności z twoimi lewackimi poglądami?

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

800 zł niedobry socjal dla Polskiego dziecka .

Dobry socjal wspaniały .

Debil.

Opublikowano
41 minut temu, Ulman napisał(a):

No ale na tej propozycji więcej zyskają bogaci jak biedota. Nie stoi to w sprzeczności z twoimi lewackimi poglądami?

ludzie pracy a nie biedota 

Opublikowano

Jak tam sie trzymacie wschodni wielkopolanie i Radomiacy ? Dołączyliście do elity której ja należę "..uj tam z Polska wschodnia " Jak jeszcze nieoficjalnych gnębień regionów gdzie są stoczniowcy i górnicy .To kto głosował na Tuska ?? prócz farszawki , wybrzeża mafijnego no i zalani powodzianie którzy i tak zawsze głosuja na Tuska i to nie ważne czy paprykarze Wrocławianie czy z ostatniej powodzi .Jeśli Tusk przeanalizuje kto na niego głosuje to zaleje cały kraj wodą by im bardziej ludzie zanurzeni w wodzie tym bardziej na niego głosują .

• Like 1
  • Haha 1