Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

pewnie przyzwaczaił sie przez 8 lat do obietnic PIS , bo co obiecali to zrobili 😁

Masz rację z takim wyjątkiem że ten okres to był czas rekordowych zarobków w moim gospodarstwie , zresztą nie tylko u mnie . Paliwo po 3 zł zboże po 1500 zł 

Tak było, pszenice po 1600 sprzedałem 

Opublikowano
43 minuty temu, DTaras napisał(a):

Chy chy osiem baniek w lodówce - lata dziewięćdziesiąte wracają?

Kolegom konta poblokowali, to ten myślał że będzie cwańszy i w gotówce trzymał 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Przez kilka miesięcy po wybuchu wojny. Chcesz powiedzieć, że wojna na UA to zasługa pisu? Człowieku wy się burzycie, że was ciemnotą nazywają To weź mi napisz jaka była zasługa pisu w tej twojej sytuacji.

Pis co chwiała próbował dokopać rolnikom.

- 5 dla zwierząt

- zielony łąd

- podwyżka nawozów wprowadzona przez GA wciągu jednego dnia o 50 % gdzie nawozy wyprodukowanie były jakiś czas temu i podwyżki gazu które dopiero się zaczynały nie miały na nie wpływu.

- minister z pisu każe nie sprzedawać zboża by było miejsce na to z UA.

- rząd pis by mieć wpływy do budżetu celowo pompuje inflację rosną do nie spotykanych wcześniej poziomów ceny wszelkich środków produkcji w rolnictwie ceny maszyn energii itd.

- Morawiecki zgadza się na szczytach do ograniczeń ekologicznych emisyjnych itd. Za co Ziobro nazywa go miękiszonem co powoduje np wzrost cen energii elektrycznej.

Chodziło mi o to, że nie obiecywali wszystkiego na 1,5roku a że nie zrobili 100 konkretów na 100 dni to tego nie neguje. Inne rzeczy były obiecane na całą kadencję inne na 100 dni

A Tusk co zrobił dobrego? Zezwolił na legalne zabijanie dzieci do 12 tygodnia i co jeszcze 🤔 

Mil

9 minut temu, mirro napisał(a):

Kiedy ostatni PiSowiec zostanie zamknięty.🤣

Panie Pslowcu , przecież nie śmiało chcecie wejść w koalicję z PiSem i konfederacją 🙂, więc zamykanie nie realne

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A Tusk co zrobił dobrego? Zezwolił na legalne zabijanie dzieci do 12 tygodnia i co jeszcze 🤔 

Mil

Jakoś mało wedle tego co Hubertus napisał....

Zresztą i aborcja to PiS namieszał i bałagan zaczął robić . 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jakoś mało wedke tego co Hubertus napisał....

Zresztą i aborcja to PiS namieszał i bałagan zaczął robić . 

Ale przecież PiSu nie rozliczamy bo już został odsunięty od władzy., rudy rządzi to go tak nie brońcie 

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale przecież PiSu nie rozliczamy bo już został odsunięty od władzy., rudy rządzi to go tak nie brońcie 

Bo to dopiero Rudy sprząta po kurduplu...

Spory bałagan, to i schodzi....🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Plan sprzątania kreśli...🤭

Tam nie ma co sprzątać. Trza zatankować miotacz płomieni i wypalać do spodu.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Tam nie ma co sprzątać. Trza zatankować miotacz płomieni i wypalać do spodu.🤣

A to znowu duży ślad węglowy....

To nie takie proste....przez to Tuskowi się schodzi.....🤭 

A cza pojechać do miasta....

Kupić co któremu we sklepie?🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
38 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Panie Pslowcu , przecież nie śmiało chcecie wejść w koalicję z PiSem i konfederacją 🙂, więc zamykanie nie realne

„MSZ potwierdza: wiceminister Władysław Teofil Bartoszewski nie ma poświadczenia bezpieczeństwa ABW. Sąd pierwszej instancji nakazał, by oddał 13 mln z odsetkami, razem około 27 mln zł.” Czyli grillowanie PSL - start! I sakramentalne pytanie - wiceminister - gdzie była ABW?

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał(a):

Wiernopoddańcza ,magistrze, natura wyborcy platformy niemieckiej się odezwała.

Widać argumenty się skończyły tylko błędy ci zostało poprawiać  Szkoda, że tak nie rwiesz się do poprawiania błędów swoich panów ale na to mentalność ci nie pozwala bo pan to pan.

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

dopłata do sprzedanego zboża ,  zwiekszenie stawki dopłat do paliwa . Nawet nie chce mi sie z tobą dyskutować , napisałem żę paliwo po 3 zł a zboże po 1500 a ty wyskakujesz z jakimsimi zilonym ładem , zresztą ta 5 dla zwierząt powoli wchodzi w zycie tylko innym sposobem , zielony ład w moim przypadku też nie jest zły 

Ja ci napisałem jak pis dokopał rolnikom a ty wyskoczyłeś z ochłapami dopłaty do zboża i paliwa. Raz dopłacili do zboża trochę groszy do paliwa a ile nawozy potaniały ile chemia ile maszyny podrożały ile podrożały usługi energia?

44 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mil

A kto ci każe dzieci zabijać? 

39 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie rozliczymy bo ludzie o mentalności chłopa pańszczyźnianego na to nie pozwoli i wybrali tego co ułaskawi złodziei. Mentalność chłopa pańszczyźnianego nie pozwala na rozliczanie pana bo pan to pan a chłop to chłop. Przy czym chłop nie donosi się tu do rolnika czy mieszkańca wsi a do mentalności pewnej grupy społeczeństwa. Która uważa ,że ich panowie mogą ich okradać bo taka ich rola a rola tych ludzi to być okradanym przez swoich panów.

Opublikowano

Hubcio według badań to praktycznie milin ludzi głosowało na Nawrockiego z wykształceniem podstawowym, co proponujesz zabrać im prawa obywatelskie? Czy tylko prawo do głosowania? A może sprawdzić inne ograniczenia 🤔

Opublikowano
29 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ja ci napisałem jak pis dokopał rolnikom a ty wyskoczyłeś z ochłapami dopłaty do zboża i paliwa. Raz dopłacili do zboża trochę groszy do paliwa a ile nawozy potaniały ile chemia ile maszyny podrożały ile podrożały usługi energia?

a ja mam świadomość, że obecna władza nie dopłaci nawet tych ochłapów, Siekierski już zaczął swoje żale od tego, że "piniędzy nima"

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Hubcio według badań to praktycznie milin ludzi głosowało na Nawrockiego z wykształceniem podstawowym, co proponujesz zabrać im prawa obywatelskie? Czy tylko prawo do głosowania? A może sprawdzić inne ograniczenia 🤔

Ponad  2 mln wyborców z wykształceniem wyższym nie  oddało głosu na Trzaska, to dopiero ujma .....🤪

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

jeszcze musi przyjąć ślubowanie marszałek a Tusk ogłosić wyrok nielegalnej izby sądu najwyższego

Spokojna twoja naszczalnikowa, marszałek przyjmie ślubowanie, Tusek ogłosi wyrok izby.

52 minuty temu, hubertuss napisał(a):

bo pan to pan a chłop to chłop.

Twoja wielkopańska mentalność dostała kopa w d*pę od chłopa i dotąd nie możesz tego przeboleć.

Opublikowano (edytowane)

Ta sama izba decydowała o ważności wyborów w 2023 i w 2024 roku a więc jeśli ta izba jest nieważna to i Tusk nie jest premierem... Ale jakoś im to  nie przeszkadza

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, witejus napisał(a):

Twoja wielkopańska mentalność dostała kopa w d*pę od chłopa i dotąd nie możesz tego przeboleć.

To jest jakiś książę chyba 🤔😅

41 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mieszkania wystarczą...🤭

Zadziwiające że tak trzymasz z hubciem  , jeszcze niedawno skakaliście do gardeł poróżnieni przez najlepszego rolnika z plutycz