Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jahooo napisał(a):

Prosisz się o dłuższy urlop od forum, obrażając innych użytkowników

Coś takiego szkoda, ze tylko mnie widzisz. Merytorycznie nie daliście rady obronić że pis sprowadzał imigrantów do Polski i na to zezwalał rozdając wizy to może chociaż nastraszyć to może przestanie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał(a):

NO ale to influenserzy sprawują politykę wizową w danym kraju czy aktualnie rządzący? To co twój znajomy widział to właśnie efekt polityki wizowej pisu. 

sarkazm panie sarkazm to był z mojej strony, chyba nie wyłapaleś

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

jak pisdzielcy wyzywają to jest przecież ok 🤣..im wolno pluć i wyzywać 😲

no ja ubolewam, że druga strona sporu stwierdziła, że skoro pisdzielcy mogli to popaprańcy też

• Like 1
Opublikowano

Wasza ignorancja historii nie wiem czy bardziej bawi, czy śmieszy. We Francji czy Belgii, nie wspomnę o Anglii, w czasie I Wojny Światowej zginęło masę żołnierzy, jak wiadomo, w 99% mężczyzn. Ubyło po kilka milionów obywateli. Brakowało ich potem w gospodarce. Dlatego rząd Republiki Francuskiej podjął decyzję, Belgia podobnie, aby żołnierzy z kolonii nie odsyłąc do domu, tylko osiedlić na terenie kraju. Ci potem w dwudziestoleciu międzywojennym ściągali swoje rodziny , wspierani przez rządy.  Po II Wojsnie sytuacja była jeszcze trudniejsza , zatem kontynuowano politykę importowania kolorowych, także z krajów, które nie były koloniami Francji czy Belgii. W Niemczech po I WS pozostała spora liczba turków, którzy walczyli wraz z niemcami na wojnie. Po rewolucji , upadku Państwa Osmańskiego i Turcji część, głównie pochodzenia kurdyjskiego czy ormiańskiego, nie miała po co wracać. Ściągali rodziny. Potem zaczęto importować do pracy turków z terenu Grecji i bałkanów.  Po II WOjnie znowu brakowało mężczyzn do pracy, więc zachęcano obcokrajowców do osiedlania się .  Trend ten jednak nigdy nie został zastopowany, mimo rozwoju przemysłu i radykalnego zmniejszenia ilości potrzebnych robotników, a w latach 90-tych wręcz eksportu przemysłu z Europy do Chin Tajlandii czy Wietnamu. Dziś Niemcy czy Francja chcą się "pozbyć" problemu, eksportując uchodźców na przykłąd do Polski. To, że Polska prowadziła rocedurę zachęcania wykształconych obcokrajowców do osiedlenia się u nas, obiecując wizy - to jedno. Fakt, że grupa złodziei uczyniła sobie z handlu wizami interesik na boku, pzując wizerunek kraju i ściągając byle kogo - to drugie. Trzeci fakt jest taki, że większość tych, co na te wizy przyjechała, nie pozostała w naszym kraju, oni byli tylko zainteresowani "otwarciem drzwi do UE". I tu kładnia się polityka UE, a nie Polski. To, że rudy straszy, że "nie przyjmie uchodźców" to tylko slogan. Nie ma na to wpływu, niecy codziennie deportują do nas dziesiątki zatrzymanych na woim terenie osób. A nasze służy nic z tym nie robią.  Obrzucanie PiS błotem za machlojki urzędników za granica nie ma sensu - od wykrywania takich afer sa odpowiednie służby, które powinny działac niezależnie od tego, która partia rządzi. I tu mała dygresja - niezależnieod tego , która partia rządzi, tak juz rozmontowano aparat kontroli w postaci służb i sądów, że to nie działa. I żeby mi nikt nie wrzucał kamyczków , że "PiS" - zaczęło się to dużo wczesniej, a obecna kolaicja przez półtorej roku nawet nie kiwnęła ręką, aby to zmenić, nic nie zrobiła, bo jest jej to na rękę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

To lepszy sort oni się cały czas za lepszych uważają ale życie pokazuje, że jest odwrotnie. Oni wyzywają w imię Boga i katolicyzmu w imię Polski więc mogą  Kiedyś pamiętam jak Kaczyński się przyczepił do Dorna, że rozwodnik. A tu ciach szybko podliczyli i w pisie wyszło wtedy najwięcej rozwodników sejmie.

@jahooo daj spokój z tymi Głupotami. Belgia potrzebowała pracowników do budowy metra w latach 70 tych. Chcieli górników z PL Gierek się nie zgodził wzięli sobie z Maroka i nie trzeba dorabiać do tego głupich bajek.

Intencje krajów zachodu były tutaj proste jak intencja pisu. Potrzeba ludzi do taniej pracy dla gospodarki itd. Więc dajemy wizy i ściągamy z kolonii. Teraz porobiły się duże społeczności i są problemy. Pis pomyślał tak samo potrzeba pracowników. Dajemy wizy komu popadnie. Taki sam mechanizm bez dorabiania do tego zbędnych dyrdymałów. Ale żeby nie było to zaczął was straszyć tymi imigrantami, że młode byczki itd. Na zachodzie jak ściągali to otwarcie mówili po co. Pis jak ściągał to wam nie mówił po co tylko straszył gwałtami rabunkami młodymi byczkami których ściągał do pracy. Którym dawał wizy i pozwalał przyjeżdżać do PL.

Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jakoś 80 lat temu się wyprowadził z Polski ...

Tak samo się wprowadził jak komuna po 89roku. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

Wasza ignorancja historii nie wiem czy bardziej bawi, czy śmieszy. We Francji czy Belgii, nie wspomnę o Anglii, w czasie I Wojny Światowej zginęło masę żołnierzy, jak wiadomo, w 99% mężczyzn. Ubyło po kilka milionów obywateli. Brakowało ich potem w gospodarce. Dlatego rząd Republiki Francuskiej podjął decyzję, Belgia podobnie, aby żołnierzy z kolonii nie odsyłąc do domu, tylko osiedlić na terenie kraju. Ci potem w dwudziestoleciu międzywojennym ściągali swoje rodziny , wspierani przez rządy.  Po II Wojsnie sytuacja była jeszcze trudniejsza , zatem kontynuowano politykę importowania kolorowych, także z krajów, które nie były koloniami Francji czy Belgii. W Niemczech po I WS pozostała spora liczba turków, którzy walczyli wraz z niemcami na wojnie. Po rewolucji , upadku Państwa Osmańskiego i Turcji część, głównie pochodzenia kurdyjskiego czy ormiańskiego, nie miała po co wracać. Ściągali rodziny. Potem zaczęto importować do pracy turków z terenu Grecji i bałkanów.  Po II WOjnie znowu brakowało mężczyzn do pracy, więc zachęcano obcokrajowców do osiedlania się .  Trend ten jednak nigdy nie został zastopowany, mimo rozwoju przemysłu i radykalnego zmniejszenia ilości potrzebnych robotników, a w latach 90-tych wręcz eksportu przemysłu z Europy do Chin Tajlandii czy Wietnamu. Dziś Niemcy czy Francja chcą się "pozbyć" problemu, eksportując uchodźców na przykłąd do Polski. To, że Polska prowadziła rocedurę zachęcania wykształconych obcokrajowców do osiedlenia się u nas, obiecując wizy - to jedno. Fakt, że grupa złodziei uczyniła sobie z handlu wizami interesik na boku, pzując wizerunek kraju i ściągając byle kogo - to drugie. Trzeci fakt jest taki, że większość tych, co na te wizy przyjechała, nie pozostała w naszym kraju, oni byli tylko zainteresowani "otwarciem drzwi do UE". I tu kładnia się polityka UE, a nie Polski. To, że rudy straszy, że "nie przyjmie uchodźców" to tylko slogan. Nie ma na to wpływu, niecy codziennie deportują do nas dziesiątki zatrzymanych na woim terenie osób. A nasze służy nic z tym nie robią.  Obrzucanie PiS błotem za machlojki urzędników za granica nie ma sensu - od wykrywania takich afer sa odpowiednie służby, które powinny działac niezależnie od tego, która partia rządzi. I tu mała dygresja - niezależnieod tego , która partia rządzi, tak juz rozmontowano aparat kontroli w postaci służb i sądów, że to nie działa. I żeby mi nikt nie wrzucał kamyczków , że "PiS" - zaczęło się to dużo wczesniej, a obecna kolaicja przez półtorej roku nawet nie kiwnęła ręką, aby to zmenić, nic nie zrobiła, bo jest jej to na rękę.

A co dotyczy niemców to w 1961 podpisali umowe z Turcją  o masowym przyjęciu ludzi do pracy.

Tak jak piszesz problemem nie są ludzie którzy  przyjeżdżają do pracy tylko nieroby co nic nie robią i są w ue. Oni już są systematycznie przywożeni do Polski z innych krajów. 

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

Jak się troche zagłebisz w ten temat ale i ogólnie w politykę to raczej pisowcy sa bardziej dyplomatyczni , a najgorsi są byli pisowcy jeden już ,, dożynał watachę '' giertych , nitras , trela itd . to są osoby które nie potrafią nic sensownego powiedzieć z pisu jednak aż tak nie przeginają .

20 minut temu, hubertuss napisał(a):

Teraz porobiły się duże społeczności i są problemy.

to też jest dysksyjne czy tam sa problemy , brat cioteczny mieszka w monachium to był obok ich domu obóz dla uchodzców , tak to okreslił teraz sytuacja sie uspokoiła i unormowała i mówił żę jest ok  są grupy emigrantów na ulicy ale daje sie z tym żyć tak powiedział 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, GABBER85 napisał(a):

Ale  macie problemy,  ja to sie zastanawiam co  jutro  zrobić

Idź rano do kościoła i pomódl i w intencji naszej Ojczyzny. Zdaj sie na łaskę Pana i przebiegłość przyrody albowiem będąc podobnym do ziarnka piasku wiatrem niesionego , mniej więcej tyle masz do decydowania.🤣

21 minut temu, jarecki napisał(a):

Jak się troche zagłebisz w ten temat ale i ogólnie w politykę to raczej pisowcy sa bardziej dyplomatyczni

Jakoś nie zauważyłem aby kiedy mówią komuś  "spierdalaj" ten cieszył się na mysl o czekającej go podróży.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

kura co za człowiek ,musi wstawiać cudze teksty bo sam ani beee ani meeee 🤣

28 minut temu, jarecki napisał(a):

Jak się troche zagłebisz w ten temat ale i ogólnie w politykę to raczej pisowcy sa bardziej dyplomatyczni , a najgorsi są byli pisowcy jeden już ,, dożynał watachę '' giertych , nitras , trela itd . to są osoby które nie potrafią nic sensownego powiedzieć z pisu jednak aż tak nie przeginają .

to też jest dysksyjne czy tam sa problemy , brat cioteczny mieszka w monachium to był obok ich domu obóz dla uchodzców , tak to okreslił teraz sytuacja sie uspokoiła i unormowała i mówił żę jest ok  są grupy emigrantów na ulicy ale daje sie z tym żyć tak powiedział 

o czym ty belkoczesz człowieczku 😲...odniosłem się do udzielających się pisdzielców w tym temacie 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano

no własnie twój wpis jest potwierdzeniem 

6 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

o czym ty belkoczesz człowieczku 😲...odniosłem się do udzielających się pisdzielców w tym temacie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Co sądzisz?

50 minut temu, jahooo napisał(a):

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tak jak piszesz problemem nie są ludzie którzy  przyjeżdżają do pracy tylko nieroby co nic nie robią i są w ue. Oni już są systematycznie przywożeni do Polski z innych krajów. 

PiS dawał im wizy. Oni przyjeżdżali, uciekali zaraz od nas na zachód, niestety, okazało się że tam ich służby wyłapuja i odsylają do kraju z którego mają wizę, czyli do nas ... Ot cały mechanizm przywożenia inżynierów z Niemiec czy Francji ...

Prawo międzynarodowe które podpisaliśmy pozwala na takie akcje i nic się z tym nie zrobi ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał(a):

no własnie twój wpis jest potwierdzeniem 

robisz te swoje wywody z deee wyjęte  a nie czytasz co kto pisze ...pisałem ci co warte twoje wypociny o niczym ....to że ty tak uważasz czy inaczej bo przekręcasz fakty to nic nie oznacza ..to nawet nie jest opinia czy zdanie tylko zwykły bełkot 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

A co dotyczy niemców to w 1961 podpisali umowe o masowym przyjęciu ludzi do pracy.

Zostań wyborcą pisu i naucz się tworzyć w swojej głowie alternatywną rzeczywistość to wasze hasło powinno być  Dobrze, że przynajmniej nie wypierasz się tego, ze pis rozdając wizy na lewo i prawo otworzył granice Polski przed imigrantami z Azji i Afryki w tym z krajów muzułmańskich.

Co do nierobów jedni są tacy co faktycznie już przyjechali po zasiłki. Ale wielu jest takich którzy wywodzą się z tych co to przyjechali do pracy ale nie spełnił się ich sen o Europie jaki sobie wymarzyli.

Pis otwierając granice i rozdając wizy zrobił dokładnie to samo co wiele krajów zachodnich kilkadziesiąt lat temu. A najlepsze jest to ,że was tym straszył i kazał głosować przeciw temu co robił w jakimś kuriozalnym referendum.

42 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jest różnie. Bo i różni ludzie przyjeżdżają jako imigranci. Różni ludzie rosną z dzieci tych imigrantów co kiedyś przyjechali do pracy itd.

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, dodatkowo można uchylić okna bez strachu,.bo za oknem rośnie akacja, nie ma kupy gówna za oknem ...

a ja myslalem ze twoja zona uciekla od ciebie, bo jestes zwyklym zjebem, a ona mila uczulenie na pylki 🤣

trzeba bylo wyciac, a nie byc przez lata posmiewiskiem dla calej okolicy..

do dzisiaj sie z ciebie smieja czy juz zapomnieli ??

15 godzin temu, galan99 napisał(a):

Zabójcy i gwałciciele chcą mieć swojego Prezydenta.

https://www.facebook.com/watch?v=1407576903597775

psychicznie chorzy juz maja

12 godzin temu, Agrest napisał(a):

Kampania dobiega końca. 

Niech każdy wybierze czy to mniejsze zło, czy w zgodzie z sumieniem czy przekonaniem czy poglądami. 

Zagłosujmy

Czy to za Nawrockim

Czy to przeciw Trzaskowskiemu.

jak komu pasuje.

wy juz wybraliscie to, ze wasze pokolenie bedzie tym ktore zgasi swiatlo w waszych wioskach.

14 godzin temu, mirro napisał(a):

Już widzę jak walą do tego NRD rozentuzjazmowane tłumy aby nabyć upragnionego Trabanta.

chyba melexa ? w mielcu go produkuja.

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Jest jeszcze gorzej, jesteś większym durniem niż myślałem.

dla ciebie skali juz dawno braklo.

zapytaj dzieci kiedy w krakowie zaroilo sie od milosnikow solarium..

od kiedy na kazdym kroku spotykasz imigrantow..

16 minut temu, Wpaw napisał(a):

Co sądzisz?

chyba tylko rownie chorym, jak ona, algorytmy podsuwaja takie filmy..

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał(a):

Zostań wyborcą pisu i naucz się tworzyć w swojej głowie alternatywną rzeczywistość to wasze hasło powinno być  Dobrze, że przynajmniej nie wypierasz się tego, ze pis rozdając wizy na lewo i prawo otworzył granice Polski przed imigrantami z Azji i Afryki w tym z krajów muzułmańskich.

Co do nierobów jedni są tacy co faktycznie już przyjechali po zasiłki. Ale wielu jest takich którzy wywodzą się z tych co to przyjechali do pracy ale nie spełnił się ich sen o Europie jaki sobie wymarzyli.

Pis otwierając granice i rozdając wizy zrobił dokładnie to samo co wiele krajów zachodnich kilkadziesiąt lat temu. A najlepsze jest to ,że was tym straszył i kazał głosować przeciw temu co robił w jakimś kuriozalnym referendum.

Powtarzasz uparcie swoją tezę , gdzie nawet tego typu ustaleń nie potwierdziła komisja sejmowa, stwierdzono nieprawidłowości przy ponad kilkuset wizach z kilkuset tysięcy wydanych w okresie  kilku lat .

Opublikowano (edytowane)

""Według raportu Najwyższej Izby Kontroli, rząd PiS w latach 2018-2022 wydał 6,5 mln wiz. To więcej niż Hiszpania czy Niemcy w tym samym okresie. Z danych Izby wynika ponadto, że ponad 366 tys. wiz trafiło do obywateli krajów muzułmańskich i afrykańskich, a MSZ w tamtym czasie nie kontrolowało, kto wjeżdża do naszego kraju na podstawie wydanych dokumentów. """

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

.to nawet nie jest opinia czy zdanie tylko zwykły bełkot 

Nauka udowodniła że ludzki umusł zdrowych osobników  potrafi odczytać słowa z poprzestawianymi literami , ale skoro masz problem z czytaniem to diagnoza mi się nasuwa pewna 🤣

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał(a):

a ja myslalem ze twoja zona uciekla od ciebie, bo jestes zwyklym zjebem, a ona mila uczulenie na pylki 🤣

trzeba bylo wyciac, a nie byc przez lata posmiewiskiem dla calej okolicy..

do dzisiaj sie z ciebie smieja czy juz zapomnieli ??

Że z Ciebie się śmieją to nie znaczy że z każdego ...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Jak się troche zagłebisz w ten temat ale i ogólnie w politykę to raczej pisowcy sa bardziej dyplomatyczni 

sp***rzaj dziadu

Wystarczy? Czy przytaczać dalej cytaty?

Edytowane przez Takeda