Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

Redaktorzy z WP, którzy nagłośnili niebywałą aferę z finansowaniem hejterskiej kampanii sztabu Trzaskowskiego z zagranicy, już w tej chwili straszeni są wieloletnimi wyrokami więzienia.

Wszystkich wsadzić. I hejterów i redaktorów i Pisowców.😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

@nie daj spokój z tym bełkotem naprawdę w to nikt nie uwierzy. Ktoś straszy redaktorów WP lecz nie wiadomo kto. Same niedomówienia jak u Batrya z mieszkaniem. Wasze kapiszony medialne to takie same kity jak z tą eksmisją 6 latka czy Marszałkowską 66. To wszystko lipa.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał(a):

biskupi jak wiadomo wola chlopcow, wiec lokalizacja dla ulicznic troche dziwna.

jak wiadomo ty wolisz dzieci i z tym się nie kryjesz o nie wszystkich wypytujesz, twoje dorosły to szukasz nowych ofiar? Nie dość ci krzywd które wyrządziłeś? To jednak zwyrolstwo jest, chodzi taki w kurtce z lat 90 i szuka niewinnych

6 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Póki co najbardziej służalczy i uległy był Duda

Ale w czym problem? Krytykujesz Dudę za bycie długopisem jednocześnie głosujesz na długopis 2.0, chociaż dla mnie bardziej wieczne pióro, też brak kręgosłupa i moralności, a to, że na arenie międzynarodowej umowy podpisuje się piórem, a nie długopisem to trochę mało.

Edytowane przez Takeda
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, hubertuss napisał(a):

@nie daj spokój z tym bełkotem naprawdę w to nikt nie uwierzy. Ktoś straszy redaktorów WP lecz nie wiadomo kto. Same niedomówienia jak u Batrya z mieszkaniem. Wasze kapiszony medialne to takie same kity jak z tą eksmisją 6 latka czy Marszałkowską 66. To wszystko lipa.

A jesteś pewny że nie straszą? A pamiętasz wtargnięcie do ,,wprost,?,,https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1583729,1,abw-wkroczyla-do-redakcji-wprost-premier-zabiera-glos.read.  Jeśli kryzys jest zbyt głęboki, to być może jedynym rozstrzygnięciem będą wcześniejsze wybory – mówi Donald Tusk. Na początku przyszłego tygodnia premier oceni, czy Bartłomiej Sienkiewicz będzie zdolny do sprawowania funkcji szefa MSW.Premier mówił, że nie ma wątpliwości, że rząd zapłaci cenę za te wydarzenia: – A ceną może być ostra ocena w najbliższych wyborach, które mogą się odbyć nawet za kilka czy kilkanaście tygodni. Dodał, że wcześniejsze wybory mogą być jedynym rozstrzygnięciem, jeśli okaże się, że kryzys jest tak głęboki. I ten sam niedobry Sienkiewicz zostaje za parę lat likwidatorem TVP...Ja nie znoszę ani Kaczyńskiego ani Tuska ale ty jesteś tak zmanipulowanym przez tego drugiego że aż szkoda gadać...poszukaj sobie co mówili dzisiejsi protuskowi dziennikarze o tamtej aferze zdziwilbys się co wtedy o nim myśleli...myślisz że się zmienił?buhaha😁 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

akcja demokracja afera platformy finasowanie platformy przez zagranice 🤪

budka nie wie co powiedzieć 

polsat news 

Polityczny WF". Zwrócili uwagę, chociażby, iż wyborcy mający 70 lat lub więcej chętnie wybierają Trzaskowskiego (46 proc.)

komuna SB i reszta 

Opublikowano

17 godzin temu, nie napisał(a):

presstytutki

Dobrze, że zostało to ujawnione. Teraz czekamy na informacje odnośnie kosztów programów Wysockiej i innych gwiazd TVP ? Ile Lis brał za swój program bo zapomniałem a nie chce mi się szukać ? Na pewno więcej chyba niż Stanowski kilka lat później.

10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Trol to sam jesteś nie masz nic do napisania za wyjątkiem ulania sobie żółci. Wy jak sobie nie radzicie albo nie po waszemu to już lament i epitety. Jak racyl pokazał niski poziom szorowania po dni z eksmisją 6 latka to wyjaśniłem te niskich lotów kłamstwo po kolei od a do z. A ty jedynie że trol bla bla bla. Pewnie to co wkleiłeś to taka sama prawda albo pół prawdy jak z eksmisją 6 latka. Tym was karmią i wy ten kit łykacie. i powielacie.

Na Marszałkowskiej mieszkańcy pomimo, że dostali lokale zastępcze liczyli że miasto wyremontuje im mieszkania i wrócą do apartamentów wartych miliony za darmo. I znowu będą babcie wnuczki i kolejne pokolenia w darmowych apartamentach które wyremontuje im miasto.

Kamienica byłą w złym stanie nie było co wind itd. Lokatorzy dostali mieszkania zastępcze. Miasto chce sprzedać kamienice. Ich własność ich prawo. A wam znowu kity żenią

Czyli kamienica należy do miasta. To w czyim obowiązku należy jej remont mieszkańców czy miasta ? Mieszkańcy płacili czynsz czy zalegali ? Skończyły się umowy najmu ?

przyjedz, posiedz chwile-koniecznie wieczorem 🤣.

wez wiagre ze soba 😂 i pare-set zlotych na poczatek.

kiedys na tym placu to mozna bylo za darmo od alfonsa w morde dostac.teraz kamery,straz miejska 

biskupi jak wiadomo wola chlopcow, wiec lokalizacja dla ulicznic troche dziwna.

I skąd ty to wszystko wiesz 🤔 ?

@12Pafnucy widzisz na co jacus wydaje kasę ? No to się nie dziw. Przyjemności kosztują :ph34r:.

45 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ktoś wydał kilkaset tysięcy na spoty wyborcze promujące jednego kandydata i ty to nazywasz kapiszonem ?

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał(a):

akcja demokracja afera platformy finasowanie platformy przez zagranice 🤪

budka nie wie co powiedzieć 

polsat news 

Jest w tym jakiś cel jeżeli wygra Nawrocki ,to na życzenie Tuska sąd podważy legalność wyborów- że względu na fakt iż " jeden z kandydatów był finansowany z funduszy zagranicznych" przez co został wypaczony wynik wyborów . Kwestia tylko właściwej " interpretacji " faktów.🤪😁😁😁  

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał(a):

widzisz na co jacus wydaje kasę ? No to się nie dziw. Przyjemności kosztują

Najpierw by musiał mieć, by wydawać..

To raczej taki społecznik...wszystko o wszystkich wie....

no zwykły plotkarz...

Opublikowano

Przecież pracuje to ma. Sam się chwalił. Według mnie żona i dzieci to kamuflaż 🤣. Na Litwie był z wycieczką parafialną, teraz jedzie do Lichenia. Wszystko się układa w całość :P.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, dsbh napisał(a):

Ktoś wydał kilkaset tysięcy na spoty wyborcze promujące jednego kandydata i ty to nazywasz kapiszonem ?

Właśnie ktoś. Jeśli udowodnią, że sztab o tym wiedział to jest afera. Jeśli nie udowodnią a zrobił to jakiś idiota nawet z dobrych dla kandydata pobudek to żadna afera. Ja mogę w drugiej turze zakupić spoty szkalujące innych w imieniu Nawrockiego. A np byłem czy jestem w pisie i masz podobny mechanizm. Czy to będzie wina sztabu jeśli nie wiedział a zrobiłem to sam. Nie. Trzaskowski nie miał potrzeby na lewo finansować jakichś spotów bo one nic nie wniosą. A w sondażach prowadzi z rezerwą sporą. Tak wiec to jest kapiszon jak z tymi eksmisjami i Marszałkowską 66.

21 minut temu, witejus napisał(a):

Siedział na ławce i dostał po mordzie, to wie.

Dlaczego ty jesteś taki chamski i agresywny. Dlaczego musisz wylewać tu swój jad? Na stare lata to ci będą w domu miskę kijem podsuwać a ty będziesz warczał jak tu.

Czyli kamienica należy do miasta. To w czyim obowiązku należy jej remont mieszkańców czy miasta ? Mieszkańcy płacili czynsz czy zalegali ? Skończyły się umowy najmu ?

Miasta i miasto chce to wyremontować lub sprzedać. Problem z remontem jest taki, że tam są apartamenty po 200m2 i konserwator nie pozwala ich zmniejszać tj robić z tego np po 3 mieszkania. Grupka lokatorów sobie ubzdurała ,że miasto zrobi im remont a oni wrócą do apartamentów 200 m 2 jako lokali komunalnych wartych miliony i będą sobie tam pokoleniami mieszkać w darmowych salonach jak ten 6 latek od wnuczka babci.

Mieszkańcy dostali lokale zastępcze. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
43 minuty temu, dsbh napisał(a):

Przecież pracuje to ma. Sam się chwalił. Według mnie żona i dzieci to kamuflaż 🤣. Na Litwie był z wycieczką parafialną, teraz jedzie do Lichenia. Wszystko się układa w całość :P.

A widzisz jaki...cwany

Opublikowano

Więźniowie Francji na Wschodzie?
Podczas gdy Francja ma obecnie 62 000 miejsc w więzieniach dla 83 000 osadzonych, francuska administracja więzienna stara się znaleźć rozwiązania mające na celu zmniejszenie przepełnienia więzień. Ministerstwo Sprawiedliwości potwierdziło, że pracuje nad projektem przeniesienia niektórych cudzoziemskich więźniów „na Wschód”, na wzór Danii. Kopenhaga podpisała umowę z Kosowem na wysłanie 300 zagranicznych więźniów do ośrodka więziennego, który został zbudowany w Kosowie w 2017 roku. Sytuacja Danii jest równie skomplikowana, jak Francji: kraj ten ma 4200 więźniów, z czego połowa to obcokrajowcy, na 5,8 miliona mieszkańców. Po próbach wynajęcia miejsc w więzieniach na Litwie i w Rumunii królestwo w końcu doszło do porozumienia z Kosowem.

Podczas wywiadu telewizyjnego w TF1 prezydent Emmanuel Macron przyznał, że można rozważyć takie rozwiązanie. Według dziennika „Le Figaro” Francja mogłaby zwrócić się do „krajów wschodnich”, aby odciążyć francuskie więzienia, nie precyzując jednak, o jakie kraje może chodzić. Propozycja ta może jednak okazać się trudna do zrealizowania. Francuskie prawo więzienne jest niezwykle skomplikowane i pobłażliwe. Czy przeniesieni więźniowie „będą mogli domagać się telewizorów, lodówek, płyt grzewczych i innych przedmiotów codziennego użytku?”, pyta gazeta.

to już wiadomo po co tusk był we francji

Opublikowano

Obejrzeć, przemyśleć.

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Właśnie ktoś. Jeśli udowodnią, że sztab o tym wiedział to jest afera. Jeśli nie udowodnią a zrobił to jakiś idiota nawet z dobrych dla kandydata pobudek to żadna afera. Ja mogę w drugiej turze zakupić spoty szkalujące innych w imieniu Nawrockiego. A np byłem czy jestem w pisie i masz podobny mechanizm. Czy to będzie wina sztabu jeśli nie wiedział a zrobiłem to sam. Nie. Trzaskowski nie miał potrzeby na lewo finansować jakichś spotów bo one nic nie wniosą. A w sondażach prowadzi z rezerwą sporą. Tak wiec to jest kapiszon jak z tymi eksmisjami i Marszałkowską 66.

Na razie to Tusku i Trzaskowski zachowują się tak jak by się nic nie stało a chyba im powinno zależeć na rozwiązaniu tej afery. Tym bardziej że ta organizacja kręciła się wokół prezydenta Warszawy i tym bardziej dziwi jego zachowanie.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/afera-z-reklamami-politycznymi-jest-ruch-szefa-abw/37g4x8e

2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Miasta i miasto chce to wyremontować lub sprzedać. Problem z remontem jest taki, że tam są apartamenty po 200m2 i konserwator nie pozwala ich zmniejszać tj robić z tego np po 3 mieszkania. Grupka lokatorów sobie ubzdurała ,że miasto zrobi im remont a oni wrócą do apartamentów 200 m 2 jako lokali komunalnych wartych miliony i będą sobie tam pokoleniami mieszkać w darmowych salonach jak ten 6 latek od wnuczka babci.

Mieszkańcy dostali lokale zastępcze. 

Czyli miasto doprowadziło lokal powiedzmy do ruiny nie remontując go a teraz wpadło na pomysł sprzedaży i wyeksmitowania legalnie tam mieszkających osób. Chyba że te osoby nie płaciły czynszu to wtedy inna sprawa.

Z innej beczki 🤣.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/poslanka-zukowska-na-zdalnym-posiedzeniu-krs-siedziala-w-wannie-przepraszam/87dt4ls?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

Opublikowano

Image

Dominik Tarczyński
Przetłumaczę z politycznego niemieckiego na polski:

Jesteśmy w d*pie, przyłapali nas, przyślijcie dwie dywizje, liczymy na przystawki z lewactwa i ZSL. 

Mamy dwa dni! 
Służby też w d*pie bo wyjaśnione przez internautów!

Ratujcie!

odpowiedź niemców :D 

• Haha 1
Opublikowano

Wojciech Balcerzak

„Sprawa rzekomych „ataków hakerskich” na http://platforma.org i http://psl.pl wygląda coraz bardziej jak tania inscenizacja, a nie realne cyberzagrożenie.

Oto, co naprawdę się wydarzyło (dla tych, którzy jeszcze mają ochotę myśleć samodzielnie):

1. Serwery były cały czas dostępne. Nie padły, nie zostały przeciążone, nie były celem DDoS-a. Po prostu… sobie były. Żyły. Oddychały. Odpowiadały na zapytania.

2. Na serwer Platformy można było się zalogować. Czyli nikt go nie przejął, nie zaszyfrował, nie usunął danych. Żadnego śladu po „hakerach”.

3. Serwer PSL wyłączył tylko porty 80 i 443 – czyli te od strony www. Ale porty pocztowe? Działały. A więc serwer był dostępny, tylko strona wyłączona. Co ciekawe, działała dziś rano bez zarzutu, czyli wyłączenie było zrobione ręcznie.
To jakby ktoś zamknął sklep na klucz i powiedział: „Zamknięte z powodu napadu!”.

4. Serwer http://platforma.org miał włączone przekierowanie 302 – czyli „tymczasowe przeniesienie” – na stronę z komunikatem 503 „Service Unavailable”. Czyli… nikt nie zhakował strony. Ktoś ustawił przekierowanie, które w 3 kliknięciach da się zrobić nawet w panelu cPanel.

5. Po tym, jak ktoś to ujawnił na X, przekierowanie zmieniono na 200, ale… podstawiono pustą stronę z błędem. Czyli: „Złapali nas na gorącym uczynku, to szybko zmieniamy bajkę”.

A teraz najlepsze – winni już znani: rosyjscy hakerzy.
Bo przecież nikt inny nie potrafiłby wyłączyć strony internetowej jednym przekierowaniem, prawda?

Tylko że to już przestaje być śmieszne.
Bo kiedy politycy robią z ludzi idiotów, to jeszcze pół biedy.
Ale gdy media idą za tym bez pytania, powtarzają bzdury o „cyberataku” i nie sprawdzają żadnych technicznych faktów, to mamy do czynienia z czymś znacznie groźniejszym:
Produkcją emocji i strachu zamiast informacji.

Zamiast logów – narracja.
Zamiast faktów – groźne słowa.
Zamiast wyjaśnień – zasłona dymna.

Bo przecież obywatel ma nie rozumieć. Ma się bać. Ma się nie pytać.

Załączam screeny. Fakty mówią same za siebie.
A cała ta historia to podręcznikowy przykład, jak robi się z ludzi idiotów – technicznie, politycznie i medialnie.”

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli miasto doprowadziło lokal powiedzmy do ruiny nie remontując go a teraz wpadło na pomysł sprzedaży i wyeksmitowania legalnie tam mieszkających osób. Chyba że te osoby nie płaciły czynszu to wtedy inna sprawa.

Zadajesz pytania o rzeczy których dowiedzieć można się w dwie minuty.

Kamienica po wojnie była zrujnowana. Nie przeżyli spadkobiercy więc poszło na miasto. Wawa miała całe masy takich ruin. Jakoś polepili to ludzie i tak se mieszkali. W kamienicy nie było CO tak wiem winny Trzaskowski, ze przez tyle lat po wojnie nie zrobił. Ale miasto po prostu ociągało się z remontami czegoś po co w każdej chwili mógł się zgłosić spadkobierca.

Ileś lat temu miasto dało tym ludziom normalne mieszkania. Kamienica miała być wyremontowana. A oni mieli tam wrócić. I tu pojawił się problem o którym pisałem. 200 m 2 mieszkań nie pozwolił konserwator podzielić na kilka mniejszych. Moga tam być albo apartamenty po 200 m2 albo biura. Miasto nie może dać tym ludziom mieszkań komunalnych wartych po kilka jak nie kilkanaście milionów sztuka. Chociaż co nie dziwi ci ludzie bardzo by chcieli.

No i ostatnia najważniejsza rzecz był czas gdzie ci ludzie mogli wykupić te rudery za grosze. Ale ten czas przebimbali. Bo najlepiej mieszkać za darmoche i płacić grosze czynszu. A teraz miliony stanęły przed oczami i życie za darmoche w apartamencie wartym miliony. 

@nie tych elaboratów nikt nie czyta. Batyr i tak przegra odpuść już to nie ma sensu. Jutro pewnie temat zamkną i tak tych twoich pierdół nikt nie zobaczy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

@nieza 47 godzin i tak będziesz wył. To nic nie da.

Normalny jesteś?przecież za 47 godzin będzie początek kampanii  drugiej tury kto ma wyć?będzie i Nawrocki i twój guru też będzie więc o jakim wyciu?płacz to może być od miejsca 4-7 bo pierwsza trójka jest znana,płakać może ten co płakał nad konstytucją lub pani Biejat która miała być na 3-4 miejscu a może być nawet za Braunem na 7.

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Zadajesz pytania o rzeczy których dowiedzieć można się w dwie minuty.

Kamienica po wojnie była zrujnowana. Nie przeżyli spadkobiercy więc poszło na miasto. Wawa miała całe masy takich ruin. Jakoś polepili to ludzie i tak se mieszkali. W kamienicy nie było CO tak wiem winny Trzaskowski, ze przez tyle lat po wojnie nie zrobił. Ale miasto po prostu ociągało się z remontami czegoś po co w każdej chwili mógł się zgłosić spadkobierca.

Ileś lat temu miasto dało tym ludziom normalne mieszkania. Kamienica miała być wyremontowana. A oni mieli tam wrócić. I tu pojawił się problem o którym pisałem. 200 m 2 mieszkań nie pozwolił konserwator podzielić na kilka mniejszych. Moga tam być albo apartamenty po 200 m2 albo biura. Miasto nie może dać tym ludziom mieszkań komunalnych wartych po kilka jak nie kilkanaście milionów sztuka. Chociaż co nie dziwi ci ludzie bardzo by chcieli.

No i ostatnia najważniejsza rzecz był czas gdzie ci ludzie mogli wykupić te rudery za grosze. Ale ten czas przebimbali. Bo najlepiej mieszkać za darmoche i płacić grosze czynszu. A teraz miliony stanęły przed oczami i życie za darmoche w apartamencie wartym miliony. 

@nie tych elaboratów nikt nie czyta. Batyr i tak przegra odpuść już to nie ma sensu. Jutro pewnie temat zamkną i tak tych twoich pierdół nikt nie zobaczy.

Jego pier**l nie zobaczą i twoich pier**l też nie...

4 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

A jesteś pewny że nie straszą? A pamiętasz wtargnięcie do ,,wprost,?,,https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1583729,1,abw-wkroczyla-do-redakcji-wprost-premier-zabiera-glos.read.  Jeśli kryzys jest zbyt głęboki, to być może jedynym rozstrzygnięciem będą wcześniejsze wybory – mówi Donald Tusk. Na początku przyszłego tygodnia premier oceni, czy Bartłomiej Sienkiewicz będzie zdolny do sprawowania funkcji szefa MSW.Premier mówił, że nie ma wątpliwości, że rząd zapłaci cenę za te wydarzenia: – A ceną może być ostra ocena w najbliższych wyborach, które mogą się odbyć nawet za kilka czy kilkanaście tygodni. Dodał, że wcześniejsze wybory mogą być jedynym rozstrzygnięciem, jeśli okaże się, że kryzys jest tak głęboki. I ten sam niedobry Sienkiewicz zostaje za parę lat likwidatorem TVP...Ja nie znoszę ani Kaczyńskiego ani Tuska ale ty jesteś tak zmanipulowanym przez tego drugiego że aż szkoda gadać...poszukaj sobie co mówili dzisiejsi protuskowi dziennikarze o tamtej aferze zdziwilbys się co wtedy o nim myśleli...myślisz że się zmienił?buhaha😁 

Czemu pewne fakty pomijasz?

Edytowane przez MariuszDe
  • Haha 1
Opublikowano

Po prostu @hubertuss  wie chyba więcej niż my wszyscy bo ciągle mówi o tym wyciu. Piński już mówi, że Kaczyński przygotowuje się do unieważnienia wyborów. Podobnie druga strona. Czyli kto by nie wygrał szykuje się cyrk.