Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jarecki napisał:

Pamiętam reklamy firmy amazon z ofertą pracy w zachodniej Polsce kilka lat temu na magazynie , kusili darmowymi obiadami i chyba znalezli chętnych , w Polsce ,, B'' mlekiem i miodem  płynącej [ miody z mazur ] nikt na obiad by się nie skusił 

Nom. Wszelka maść tam robi i Polacy też. Dużo robotów. Ale Jezus tyłem stoi i nie grzmi.

racyl napisał:

A później wszyscy się dziwią, że w Polsce spada dzietność...

image.jpeg

Ty. Ale mając 40 to dzieci mogą być już na studiach. Te co jej zazdroszczą mogą mieć po prostu młodsze....

nie napisał:

Cezary Kaźmierczak
Unia zwariowała. Po wejściu systemu ETS-2  koszt ogrzewania dla przeciętnej rodziny może wzrosnąć nawet o 24 018 zł. Szaleństwo Unii nieczego nie zmienia dla planety, a przełomowe technologie, które mialy powstać i zapewnić UE światową dominację - niestety nie powstały.

ETS-2 będzie obejmował swoim zakresem budynki, transport drogowy i paliwa dla innych sektorów, związanych z działalnością przemysłową, nieobjętą istniejącym systemem handlu uprawnieniami do emisji. W praktyce oznacza to, że nowy system obejmie opłatami paliwa używane w transporcie drogowym i ogrzewaniu budynków (wszystkie budynki publiczne i prywatne - mieszkalne, usługowe, handlowe i przemysłowe poniżej dotychczasowego progu włączenia do EU ETS).

Polska to jeden z tych krajów, którego obywatele najdotkliwiej odczują uruchomienie ETS-2

Prognozowane wzrosty cen paliw prezentuje się następująco:

cena gazu [zł/MWh]
wzrost o 47,11 zł do 2030 r.
wzrost o 248,39 zł do 2040 r.
wzrost o 445,38 zł do 2055 r.
cena tony węgla [zł/t]
wzrost o 560 zł do 2030 r.
wzrost o 2954 zł do 2040 r.
wzrost o 5298 zł do 2055 r.
dodatkowy koszt netto paliw transportowych będzie się zwiększał następująco [zł/l]
diesel
wzrost o 0,65 zł do 2030 r.
wzrost o 3,41 zł do 2040 r.
wzrost o 6,12 zł do 2055 r.
benzyna
wzrost o 0,54 zł do 2030 r.
wzrost o 2,84 zł do 2040 r.
wzrost o 5,10 zł do 2055 r.
LPG
wzrost o 0,38 zł do 2030 r.
wzrost o 1,99 zł do 2040 r.
wzrost o 3,58 zł do 2055 r.

Co to oznacza dla statystycznej polskiej rodziny?

Na potrzeby raportu, twórcy przyjęli następujące założenia:

powierzchnia mieszkania 75m2
liczba osób w gospodarstwie domowym 2,9
roczne zużycie ciepłej wody 53 m3
roczne zużycie gazu do gotowania posiłków 2 400 kWh
liczba aut na 1 mieszkańca 0,701
średni roczny przebieg auta 13 323 km
średnie roczne zużycie paliwa 7,71 l/km
zużycie węgla na cele grzewcze 34 kg/m2
zużycie gazu na cele grzewcze 117 kWh/m2
Biorąc pod uwagę powyższe założenia dodatkowe koszty dla przeciętnej polskiej rodziny prezentują się następująco:

dodatkowy koszt netto ponoszony przez przeciętną rodzinę [do ogrzewania mieszkania, podgrzewania ciepłej wody oraz gotowania posiłków – użyty gaz ziemny]
wzrost o 145 zł do 2030 r.
wzrost o 9647 zł do 2040 r.
wzrost o 17 347 zł do 2055 r.
dodatkowy koszt netto ponoszony przez przeciętną rodzinę [do ogrzewania mieszkania, podgrzewania ciepłej wody oraz gotowania posiłków – użyty węgiel]
wzrost o 2985 zł do 2030 r.
wzrost o 25 738 zł do 2040 r.
wzrost o 28 330 zł do 2055 r.

https://forsal.pl/finanse/twoje-pieniadze/artykuly/9789523,ceny-gazu-pojda-gwaltownie-w-gore-nowe-unijne-przepisy-wkrotce-wchodza-w-zycie.html

głosujcie na trzaskowskiego

Aaaa ile będzie warta złotówka w tym 2055?

racyl napisał:

Dopóki ich nie ujawniają mogą mieć prawo ich przetwarzania. Aaa kto opublikował zdjęcie?

racyl napisał:

Oglądając debatę to już wiemy że polki nie chcą mieć dzieci bo nie ma skrobanki na większą skalę 😂

Tak powiedzieli? Jak poległem to niewiem. Oni tam wszyscy dyskutowali nad sposobem wiązania sznurowadeł to odpadłem. W radiu słyszałem od Błaszczaka, że Nawrocki coś z mieszkaniem pocznie a jak pocznie to się wszyscy dowiedzą. Do dziś niewiem czy będzie tego Jerzego jednak finansował czy nie. Zatem przypuszczam na tej podstawie, że coś naciągłeś.

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, DTaras napisał(a):

Ty. Ale mając 40 to dzieci mogą być już na studiach. Te co jej zazdroszczą mogą mieć po prostu młodsze....

Dopóki ich nie ujawniają mogą mieć prawo ich przetwarzania. Aaa kto opublikował zdjęcie?

Jasne 😂. mało kto dzisiaj ma dzieci w wieku 20 lat a tym bardziej do 30tki to nie wie co chcę .

Przetwarzać to sobie możesz płody rolne. 😂 Jerzy żywicki był mieszkańcem gdańska i tam został objęty pomocą społeczną a następnie został umieszczony w dps a nie warszawy podległej trzaskowskiemu

Opublikowano (edytowane)

Po tym numerze konta wiemy w którym dps Jerzy przebywa

Dom Pomocy Społecznej Polanki

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, andrzej78 napisał(a):

Tak czy inaczej , mieszkania są pod wynajem i to właśnie w najemców uderzy taki podatek, czyli uczniów , studentów i młode rodziny ( jeżeli zostanie wprowadzony)

Polska to pod wieloma względami chory kraj , ceny wynajmu są już i tak wysokie każdy podatek płaci konsument tak jak banki po wprowadzeniu podatku bankowego zyski banków rekordowe to i tu zysk się zwiekszą 

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

ile bierzesz za wynajem w Łodzi ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, DTaras napisał(a):

Nom. Wszelka maść tam robi i Polacy też. Dużo robotów. Ale Jezus tyłem stoi i nie grzmi.

Aaaa ile będzie warta złotówka w tym 2055?

Tak powiedzieli? Jak poległem to niewiem. Oni tam wszyscy dyskutowali nad sposobem wiązania sznurowadeł to odpadłem. W radiu słyszałem od Błaszczaka, że Nawrocki coś z mieszkaniem pocznie a jak pocznie to się wszyscy dowiedzą. Do dziś niewiem czy będzie tego Jerzego jednak finansował czy nie. Zatem przypuszczam na tej podstawie, że coś naciągłeś.

Też nie oglądałem bo debaty nie mają sensu ale widziałem urywki na YouTube i Arcykapłanka propagandy tak powiedziała zadając pytanie że nie ma legalnej aborcji to niby sie kobiety boją dzieci rodzić... takie chore lewackie rozumowanie...

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał(a):

Kurna jak się uda to znowu będę w zoo

Tylko kto będzie chciał cię tam oglądać 🤔 ?

• Haha 5
Opublikowano

w internecie tego dużo a w wolnych mediach ukrywanie tematu

NASK informuje o próbie nielegalnej ingerencji w kampanię wyborczą

Tylko w ciągu ostatnich 30 dni:

📍Strona "Stół Dorosłych" na filmy promujące @trzaskowski_
 wydała 141 795 zł, w tym 75 101 zł w ostatnim tygodniu.

📍Strona "Wiesz, jak nie jest" na 25 reklam atakujących 
@NawrockiKn
 czy 
@SlawomirMentzen
 wydała 285 131 zł, w tym 114 729 zł w ostatnim tygodniu.

📍Strona "Twój głos jest ważny" na 23 reklamy dehumanizujące 
@pisorgpl
 czy 
@KONFEDERACJA_
  wydała 138 145 zł, w tym 40 980 zł w ostatnim tygodniu.

Łącznie tylko te 3 strony wydały:
- w ostatni miesiąc 565 tysięcy zł‼️
- w ostatni tydzień 230 tysięcy zł‼️(więcej, niż jakikolwiek inny komitet wyborczy wydał na materiały polityczne).

Ponad 500 tysięcy złotych wydanych na atakowanie 
@NawrockiKn
 oraz 
@SlawomirMentzen
. NASK pisze, że finansowanie reklam "może pochodzić z zagranicy", o czym zawiadomił ABW, ale umówmy się, jest tylko jeden REALNY beneficjent tych ataków i nie jest to Putin.

"Jeśli nie wiesz, kto płaci, sprawdź, w czyim interesie to działa"

Dziesiątki reklam i setki tysięcy złotych działają w interesie TYLKO jednego kandydata - Pana 
@trzaskowski_
. Nie ma tu o czym dyskutować.

Zresztą przeczytajcie opis strony "Wiesz, jak nie jest", która w tydzień wydała 115 tysięcy:
- "Tu nie ma przypadku – są układy, kolesie i pogarda dla zwykłych ludzi. Nawrocki to nie nowa jakość, tylko stary system w nowym opakowaniu. Mniej dla szpitali, więcej dla Kościoła. Zero niezależności, pełna kontrola z Nowogrodzkiej."

Ta sprawa to największa afera tych wyborów. Afera, o której wszystkie duże media czy dziennikarze milczą.

To jest jednak niesamowita bezczelność. Od wielu tygodni lecą na FB filmy za miliony złotych, finansowane przynajmniej częściowo z Rosji, wspierające RT, a dehumanizujące KN i SM oraz ich wyborców.
Prawica alarmuje od tygodni - NASK milczy od tygodni. 
Red. 
@WojciechMucha
 zidentyfikował aktorów z tych filmów - to znani sympatycy PO. 
Nagle NASK się budzi, robi wielką chryję, pomija kluczową informację, kto jest ofiarą a kto sprawcą, oraz mówi o POZORNYM wspieraniu, robiąc z Trzaskowskiego ofiarę i przygotowując grunt pod wariant rumuński, bo RT przegra wybory - z wewnętrznych sondaży wynika, że to już pewne. Oczywiście dziwnym trafem NASK obudził się dopiero, kiedy Trzaskowski fatalnie wypadł na debacie i jego klęska w wyborach stała się nieunikniona.

Kochani, okazało się, że te fanpejdże na Facebooku, które w ciągu tygodnia wydawały po kilkaset tysięcy PLN na oczernianie przeciwników Rafała Trzaskowskiego oraz wspieranie samego Rafała to wg NASK zagraniczna ingerencja w nasze wybory.

Ciekawi mnie tylko jak wytłumaczą to, że w klipach z tych stron biorą udział osoby powiązane lub sympatyzujące z Koalicją Obywatelską

Acha i widzę, że Meta napisała, że jednak wątek ruskiej interwencji jest nieprawdziwy, a za reklamy odpowiada podmiot polski.
Więc tutaj NASK skłamał w sposób zupełnie otwarty - byle tylko dać rządowi wyjście na wariant rumuński.

To, co NASK zakomunkował jako ZAGRANICZNĄ INGERENCJĘ W WYBORY to...

... wspieranie Rafała Trzaskowskiego ufundowane z różnych źródeł, uderzając głównie w Karola Nawrockiego.

Zrobili fikołek na polecenie, bo sprawa wyszła na jaw.

To jest ogromna afera sztabu Trzaskowskiego.

Zwróćcie uwagę, co napisało NASK na SWOJEJ STRONIE INTERNETOWEJ.

Twierdzą, że reklamy które były tworzone przez działaczy i sympatyków Trzaskowskiego by atakować Karola Nawrockiego i Sławomira Mentzena...

"mogły działać na SZKODĘ RZEKOMO WSPIERANEGO".

To jest bantustan ruski.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jacus napisał(a):

A czemu tobie ? 

...powracam do tego ...zapytania...

Człowiecze z kupki gnoju w drzwiach domu... , wedle twoich teorii, ja z Polski ...b, biednej...ja nie miałem szans...a ty, mimo tego, że warunki sprzyjaly, osiągnąłeś mniej niż ja...no to gdzie to... Eldorado...tam u was...

Potrafisz odpowiedzieć?

Możesz jakoś to skomentowac?

...co poszło nie tak że tobie się nie udało osiągnąć sukcesu?

Gdzie popełniłeś błąd?😢

27 minut temu, nie napisał(a):

NASK informuje o próbie nielegalnej ingerencji w kampanię wyborczą

...do ciebie dzwonił 🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, nie napisał(a):

... wspieranie Rafała Trzaskowskiego ufundowane z różnych źródeł, uderzając głównie w Karola Nawrockiego.

A w kogo mają uderzać? W Kunta Kinte?

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...powracam dobrego ...zapytania...

Człowiecze z kupki gnoju wxdrzwiach domu... , wedle twoich teorii, ja z Polski ...b, biednej...ja nie miałem szans...a ty, mimo tego, że warunki sprzyjaly, osiągnąłeś mniej niż ja...no to gdzie to... Eldorado...tam u was...

Potrafisz odpowiedzieć?

Gdzie popełniłeś błąd?😢

A masz trzy córki?  Mieszkasz blisko Krakowa? Masz ego większe od bebzona? 

Nieee?

No to co Ty osiągnołeś?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

A masz trzy córki?  Mieszkasz blisko Krakowa? Masz ego większe od bebzona? 

Nieee?

No to co Ty osiągnołeś?

...upssss...😢 

No nie.... nawet do elektrowni mam daleko...😭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie.... nawet do elektrowni mam daleko...😭

Ja mam tak daleko że dwie fazy muszą nieść tę trzecią żeby na liczniku się zgadzało.

• Haha 6
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał(a):

A masz trzy córki?  Mieszkasz blisko Krakowa?

Korci mnie odpowiedzieć ale to było by za mocne i skończył bym jak @many12 :ph34r:.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Ja mam tak daleko że dwie fazy muszą nieść tę trzecią żeby na liczniku się zgadzało.

Takie uroki nie mieszkania, ....tam ...w edenie...

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bez przesady. Ile masz do Kozienic ??

A daj spokój...coś że 65 kilometrów w prostej linii...gdzie mi do ....kupy gówna u Jacuś...🤭

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A daj spokój...coś że 65 kilometrów w prostej linii...gdzie mi do ....kupy gówna u Jacuś...🤭

Wątpię że ktoś ma bliżej elektrownie niż Jacuś kupę gówna ...

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Korci mnie odpowiedzieć ale to było by za mocne i skończył bym jak @many12 :ph34r:.

Albo gorzej. Chyba że many siedzi...

Opublikowano
25 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...powracam do tego ...zapytania...

Człowiecze z kupki gnoju w drzwiach domu... , wedle twoich teorii, ja z Polski ...b, biednej...ja nie miałem szans...a ty, mimo tego, że warunki sprzyjaly, osiągnąłeś mniej niż ja...no to gdzie to... Eldorado...tam u was...

Potrafisz odpowiedzieć?

Gdzie popełniłeś błąd?😢

...do ciebie dzwonił 🤭

Czepiasz się, nie miał czasu się dorobić bo wychowywał dzieci proste nie?😁🤔 

Wiesz wenecja te sprawy też nie tanie🤷