Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, dsbh napisał(a):

Miał być Murzyn i koniec świata. Znowu się zawiodłem :ph34r:.

Murzyna nie będzie a koniec świata tez się odwoła, jak przyjdzie pora.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

mysle,ze juz jest dawno dogadany, ale siedza cicho ,bo rafalek by polegl. graja na klamstwie, jak zwykle po-kłam.

z myśleniem to akurat u ciebie to nie żartuj sobie 🤣

nic do ciebie nie mam ..ale twoja logika i wypociny tutaj to naprawdę szkoda komentować nawet 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Czym się różni prawica od lewicy 🤭😁

Opublikowano
45 minut temu, dsbh napisał(a):

Z moralnego punktu  zachowanie Nawrockiego jest skandalem. Zamiast codziennie robić Jurkowi zakupy, sprzątać mieszkanie, sprawdzać rano i wieczorem czy wziął leki, gotować obiady, wyprowadzać na spacer, zaglądać do niego w nocy czy wszystko w porządku i czegoś nie potrzebuje to pojechał sobie do pracy a Jurka zostawił samego w mieszkaniu. Z prawnego punktu poczekajmy co z tego wyniknie, czy ktoś ukręci sam na siebie bat. :ph34r:.

"Mówisz, że tak to powinno wyglądać,zapewne info otrzymałeś od żony Trzaskowskiego ,( przejęła mieszkanie za dożywotkę) i zapewne dojeżdżała , może nawet codziennie z Warszawy do Rybnika ??. Nie wymyślajcie teorii na własny użytek Jest wiele podobnych sytuacji , seniorzy pożyczają kasę aby wykupić mieszkania , następnie je przekazują aby nie wpaść w spiralę  zadłużenia .Jedni sprzedają rodzinie , inni za emeryturę, bywa, że tylko za kilka emerytur bo kończą żywot.

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

27 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

mysle,ze juz jest dawno dogadany, ale siedza cicho ,bo rafalek by polegl. graja na klamstwie, jak zwykle po-kłam.

z myśleniem to akurat u ciebie to nie żartuj sobie 🤣

nic do ciebie nie mam ..ale twoja logika i wypociny tutaj to naprawdę szkoda komentować nawet 

bo nie sa lewackie, dlatego ci nie pasuje? gdzie nie widzisz logiki, w przyjmowaniu imigrantow? uwazasz, ze donald nie dogadal sie niemcami o przyjeciu ich do polski? przeciez nawet w powiatach zaczynaja zglaszac sprzeciw, nie chce ich przyjmowac do zadnych osrodkow. wiec wskaz mi brak lofiki w powiazaniu donalda i imigrantow? nie pisz tylko ,ze pis tez tak robil! chetnie poczekam,po wyborach jesli nie sprowadza zadnego inzyniera, sam sie tutaj ukorze. jesli jednak przyjmą, czy wy udrerzycie sie w piers? czy dalej bedzie nielogiczne owo polaczenie?

Opublikowano
hubertuss napisał:

Trump postraszył Watykan taryfami i proszę wybrali.😄 Teraz tylko patrzeć jak oznajmi amerykanom, że im to załatwił.😄

Był na pogrzebie i załatwiał.. Tylko on tak opowiada przy załatwianiu, że go nie skumali i wybrali Roberta. Za to nałoży na Watykan cła i zrobi MAGA.

dsbh napisał:

19 minut temu, Ulman napisał(a):

no to niech nadal pierdzi za biurkiem i przekłada papiery. Prezydent powinien coś sobą reprezentować,  mieć jakieś osiągnięcia, rozmach. To ma być lider a nie urzędnik. 

Prezydent pełni funkcje reprezentacyjne czyli typowy urzędnik.  Lider to premier i od niego wymagaj.

yyyy a kto kogo powołuje?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bundeskanzler Friedrich Merz
Wyzwolenie Niemiec i Europy spod narodowosocjalistycznej tyranii dało nam przyszłość. 8 maja jest dla nas dniem wdzięczności. 

fck niemieckie syny, nie było żadnego wyzwolenia niemiec, tylko pokonanie niemieckich morderców i złodziei, waszych zdegenerowanych ojców i dziadków zabijających ludzi w komorach gazowych i później palących ciała w piecach

Tomasz Wróblewski
CDU jeszcze przed wyborami zadeklarowala, że w żadnych okolicznościach nie  zawrze przymierza  z Alternatywą dla Niemiec, obecnie najpopularniejszą partią w kraju. I dotymrzymało slowa, co pewnie należydocenić. Kiedy nowemu kanclerzowi zabrakło głosów do zbudowania większości, zawarł  sojusz z Zielonymi i z Die Linke, czyli skrajną  lewicą, 
 Die Linke  to następczyni prawna Socjalistycznej Partii Jedności, niegdyś komunistycznej partii Niemieckiej Republiki Demokratycznej (NRD), stworzonej przez ZSRR na podobienstwo innych partii komunistycznych w podbitych państwach Europy Środkowej. Komuniści  działałali pod tym szyldem do 1990. 
Die Linke nigdy nie zerwała ze swoimi komunistycznymi  korzeniami. Nigdy nie potępiła komunistycznych zbrodni i domagala się rehabilitacji komunistycznych zbrodniarzy. Partia byla tak odrażająca w swojej postsowieckiej narracji, że  w 2018 roku  CDU opublikowało dokument wyjaśniający, dlaczego nigdy nie będzie  współpracować z postkomunistami :  "Wrogowie polityczni i dysydenci byli nie tylko szpiegowani i prześladowani, ale także mordowani w NRD... napisano w  partyjnej deklaracji  zaledwie 7 lat temu.  Dziś Merz wyraża przekonanie, że współpraca dobrze będzie się układała miedzy , uwaga: naszymi pro-demokratycznymi ugrupowaniami. Chyba faktycznie idzie to w kierunku dobrej współpracy,  bo w oddzielnym komunikacie 
 kanclerz Merz napisał o zagrożeniu dla demokracji płynącym z Ameryki. Jeszcze raz przekonujemy się,  że "demokracja" to bardzo, bardzo pojemny termin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

maga :D 

Image

Edytowane przez nie
Opublikowano
13 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nadal nie rozumiem czemu ten pan ważny?

Znaczy kim był i co robił?

jakos inaczej rozgrzeszać Nawrockiego chcesz?

Prędzej uwierzę Nawrockiemu niż politykom PO którzy krytykowali pomysły pis a teraz opowiadają to samo co pis albo cytują Lecha kaczyńskiego którego wcześniej wyśmiewali .

Przynajmniej lewaki są wierne swoim poglądom : walka z kościołem i aborcja bezgraniczna 

Tego jerzego nawrocki znał dużo wcześniej https://www.facebook.com/reel/1394697765311374

Po za tym jakby ten jerzy trafił na prawdziwego wyłudzacza mieszkań to aż 12 lat by w tym mieszkaniu nie mieszkał.

Trochę ludzie się w tym zagalopowali i nie mają świadomości jak działają tacy złodzieje .

Nawrocki i ten jerzy to coś w stylu renty hipotecznej. przepisujesz mieszkanie a potem dostajesz kasę co miesiąc od funduszu co go wykupił

13 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taki sąsiad że od mieszkania Nawrockiego do mieszkania Jerzego jest pół godziny pieszo. W mieście nie wszyscy mieszkający w jednej klatce się znają ...

Obecnego mieszkania nawrockiego które kupił na kredyt w 2013r i do tej pory spłaca

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Nawrocki i ten jerzy to coś w stylu renty hipotecznej. przepisujesz mieszkanie a potem dostajesz kasę co miesiąc od funduszu co go wykupił

Aaaaa miałbyś ochotę spróbować czy faktycznie tak to działa?😂

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Aaaaa miałbyś ochotę spróbować czy faktycznie tak to działa?😂

Ale co w tym śmiesznego takie fundusze od dawna działają. nawet swego czasu reklamy leciały w tv

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Ale co w tym śmiesznego takie fundusze od dawna działają. nawet swego czasu reklamy leciały w tv

Lecialy, już nie lecą, bo to zwykli wyludzacze byli ...

Teraz, mirro napisał(a):

Amber Gold tez się reklamowało. 🤣

I OLT Express xD

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Lecialy, już nie lecą, bo to zwykli wyludzacze byli ...

Dalej to jest legalne , wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "renta hipoteczna" i wyskakuje

Tylko tam zdaje się trzeba mieć ukończone 65lat i jakieś mieszkanie na siebie

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Amber Gold tez się reklamowało. 🤣

Amber gold było z gdańska matecznika PO i tak się rozlało na całą polskę a platfusy niby nic o tym nie wiedziały jak on działa

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Amber gold było z gdańska matecznika PO

Gdańska czy nie, ale moja Śp. ciotka utopiła tam chyba 40 tyś, bo chciała se fundusze na dostatniejszą starość pomnożyć. Choć w zasadzie niczego jej nie brakowało. Oczywiście potem się na nich obraziła.

6 minut temu, racyl napisał(a):

Tylko tam zdaje się trzeba mieć ukończone 65lat i jakieś mieszkanie na siebie

Iiiiiii koniecznie nowotwór w zaawansowanym stadium. Wtedy dostajesz złotą kartę, zdrapkę z pobliskiego zakładu pogrzebowego i karnet do hospicjum. Zostajesz też wpisany do złotej księgi klientów tego funduszu.😂

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał(a):

No i znalazło się oświadczenie alfonsa o zobowiązaniu do łożenia na utrzymanie jerzego datowane na kilka dni po objęciu przez alfonsa stanowiska szefa ipn.

Taki dokument i kilka dni musieli go szukać ?? xD

Opublikowano
1 minutę temu, jacek1296 napisał(a):

No i znalazło się oświadczenie alfonsa o zobowiązaniu do łożenia na utrzymanie jerzego datowane na kilka dni po objęciu przez alfonsa stanowiska szefa ipn.

I gdzie ten alfons i ile miał panienek ?

Opublikowano

Renta hipoteczna nie jest niczym złym i jest potrzebna , jesli ktoś nie ma rodziny lub rodzina według nas nie zasługuje na dziedziczenie to można skorzystać 

14 minut temu, racyl napisał(a):

Dalej to jest legalne , wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "renta hipoteczna" i wyskakuje

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Gdańska czy nie, ale moja Śp. ciotka utopiła tam chyba 40 tyś, bo chciała se fundusze na dostatniejszą starość pomnożyć. Choć w zasadzie niczego jej nie brakowało. Oczywiście potem się na nich obraziła.

Iiiiiii koniecznie nowotwór w zaawansowanym stadium. Wtedy dostajesz złotą kartę, zdrapkę z pobliskiego zakładu pogrzebowego i karnet do hospicjum. Zostajesz też wpisany do złotej księgi klientów tego funduszu.😂

Nie możliwe że nikt sobie w gdańsku nie zadawał pytań co to jest amber gold .

Co mają zrobić ludzie bez wystarczających dochodów

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taki dokument i kilka dni musieli go szukać ?? xD

Spokojnie jeszcze kampania się toczy i sporo się wyjaśni . media tak działają że temat ma byc chwytliwy