Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Lepsze 20 żołnierzy z kijami zamiast karabinów, czy 4 zamkniętych w metalowej puszce zwanej czołgiem ??

Rosja tymi  kijami pokonała Niemców , przewagą też robi różnice nawet przy obecnej taktyce 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Lepsze 20 żołnierzy z kijami zamiast karabinów, czy 4 zamkniętych w metalowej puszce zwanej czołgiem ??

Sugerujesz że ruskie chodzą z kijami? 

Opublikowano
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Jaką ma Szwecję i Finlandia populacje ludności? 15milionow razem z czym do ludzi?

jak masz zamiar walczyć na sposób rosyjski, to mało, ale Finlandia już kiedys powstrzymała nawałe ZSRR na 4 lata niewielkimi siłami, może warto się od nich uczyć ?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

jak masz zamiar walczyć na sposób rosyjski, to mało, ale Finlandia już kiedys powstrzymała nawałe ZSRR na 4 lata niewielkimi siłami, może warto się od nich uczyć ?

Wiem że zatrzymali, ale to było dawno i zimno było. Nie odbieram męstwa Finom. A czy mają dobrą armię obecnie? nie wydaje mnie się.

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Rosja tymi  kijami pokonała Niemców , przewagą też robi różnice nawet przy obecnej taktyce 

Ruskie mieli przewagę w czołgach, a nie w kijach. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Wiem że zatrzymali, ale to było dawno i zimno było. Nie odbieram męstwa Finom. A czy mają dobrą armię obecnie? nie wydaje mnie się.

Jak szukasz sojusznika po liczbie obywateli to szukał bym w Chiach, Indiach albo w Afryce ... Tam ludne kraje ...

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Myślę, że lepszą niż nasza, to nie jest państwo biedne, a poziom świadomości społeczeństwa bardzo wysoki. Pewne rozwiązania można by od nich przeszczepić.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jak szukasz sojusznika po liczbie obywateli to szukał bym w Chiach, Indiach albo w Afryce ... Tam ludne kraje ...

Chiny to akurat nowa potęga. Indie to jeszcze syf, ale też zaczynają iść do przodu. 

Opublikowano

Przypomniał mi się kawał, jak Chiny chciały wypowiedzieć Polsce wojnę. Nasz minister pyta - a ile was jest ? No, miliard. Uuuu, to nic z tego, powiedział nasz minister, Polska to mały kraj, gdzie my was wszystkich potem pochowamy po naszym zwycięstwie.

• Haha 1
Opublikowano

Miało być blisko 🤭

Teraz, jahooo napisał(a):

Myślę, że lepszą niż nasza, to nie jest państwo biedne, a poziom świadomości społeczeństwa bardzo wysoki. Pewne rozwiązania można by od nich przeszczepić.

Ja myślę że gorszą, no biedne nie są jak i norwedzy szwedzi.

Jedyne co mają to dużo bunkrów i schronów, u nas też by się przydały

3 minuty temu, Leszy napisał(a):

Chiny to akurat nowa potęga. Indie to jeszcze syf, ale też zaczynają iść do przodu. 

No nie gadaj że Indie to syf pewnie z marszu wzięliby całą Europę 🫣

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A czemu nie Korea Południowa ,to poniekąd niewielki ale zaludniony kraj i ze swoim kompatybilnym sprzętem by przybyli.

Opublikowano

Jak blisko to z ludnych to Rosja 🤭

No może tam gdzieś są w Kołymie jeszcze nasi?

Opublikowano

a z kim mozna zawiazac sojusz? anglia, francja , niemcy wlosi, hiszpania, czesi, chorwaci, benelux to strata czasu. mozemy brac pod uwage finow i szwedow, wegrow, slowakow, rumunow i turkow. chiny ciekawe, ale oni za silni by z takim slabeuszem sie bratac.

Opublikowano
18 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

a z kim mozna zawiazac sojusz? anglia, francja , niemcy wlosi, hiszpania, czesi, chorwaci, benelux to strata czasu. mozemy brac pod uwage finow i szwedow, wegrow, slowakow, rumunow i turkow. chiny ciekawe, ale oni za silni by z takim slabeuszem sie bratac.

Z kimś kto pójdzie z nami w dym a nie wypnie się w potrzebie 

Opublikowano

Wojciech Mucha
Jak się manipuluje odbiorcami. Czy czytelników Onetu śmieszy wizyta Nawrockiego u Trumpa?

W portalu Onet jest coś takiego, że przy niektórych(!) tekstach można dać reakcję - coś jak na facebooku: 👍❤️🤔😅😡😢😲

I te reakcje na tekst są widoczne na górze, przy tytule, autorach i wprowadzającym tekście.

Ta opcja poza takimi rzeczami jak badanie przez Onet "sentymentu do treści" służy także "ustawianiu" Czytelnika do tego, co przeczyta (albo nie przeczyta, bo się zatrzyma na tytule).

Onet manipuluje tym w dość wstrętny sposób, taki jak widać poniżej, na skrinie tekstu o tym, że 
@NawrockiKn
 spotkał się z 
@realDonaldTrump

Co widzimy? Ano tyle, że informacja zdobyła ponad 20 tysięcy reakcji, w tym dominuje rechot 😆i wściekłość🤬.

Wniosek? Osiłek Nawrocki spotykał się z Pomarańczowym, beka z typa, żałosny spektakl, ludzie to widzą i się śmieją/denerwują, prawda?

Tyle tylko, że na dole tekstu widać wyszczególnienie całości reakcji i okazuje się, że z tych 20,3 tys różnych aż 19,3 tys to "polubienia" 👍 a więc jest ich niemal 95 %!

Nim do tego jednak dojdziecie (jeśli w ogóle) to macie już wbite, że właśnie - rechot i wściekłość te uczucia, które powinny Wam towarzyszyć w lekturze.

Myślicie, że to przypadek? 

Nie, nic podobnego - obserwuję to od dłuższego czasu, jest to nagminne. Podaje się nie liczbę polubień, tylko drugiej i trzeciej "wiodącej" reakcji. Tą "drugą i trzecią wiodącą" najczęściej jest oczywiście rechot lub wściekłość.

Co ważne, przy niektórych (co nie zaskakuje - np. krytycznych wobec rządu) tekstach ta opcja jest wyłączona. 

To tylko pozorna bzdurka, jednak z takich mikromanipulacji składa się inżynieria mediaworkerstwa i politycznego ogłupiania mas.

Image

niemieckie syny 🤮

• Like 1
  • Haha 1