Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Andrzej twoje urojenia to nie jest prawo RP. Możesz sobie wymyślać swoje interpretacje prawa ale to tylko na własny użytek.

O jakich Ty urojeniach wspominasz , nie rób błazenady , czy do ciebie to żadne argumenty nie docierają ? Proponuję zdjąć klapki z oczu i uruchomić myślenie. Wstawiłem poniżej - do przeczytania ,jeżeli problem ze zrozumieniem to czytać kilka  razy.

Screenshot_20250412-223028.png

10 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Ty naprawdę nie rozumiesz co ja piszę? Każdy kandydat może sobie iść do tvp jeśli znajdzie drugiego kandydata i debatować i tvp to pokaże. To jest właśnie równy dostęp.

A teraz porównaj sobie treść rozporządzenia z tym co napisałeś.  To dopiero bajka.😁

• Haha 1
Opublikowano

trzaskowski podczas debaty użyl 70 razy zwrotów: europa, unia europejska, unii europejskiej, ...............

------------------------------------

brawo

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał(a):

trzaskowski podczas debaty użyl 70 razy zwrotów: europa, unia europejska, unii europejskiej, ...............

To znaczy że chyba wie gdzie leży kraj na którego prezydenta kandyduje? 

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał(a):

Obywatele RP mają jedną flagę i zdaje się jest ona biało - czerwona. Obywatele RP maja też jednego prezydenta i facet kandydujący na niego powinien wiedzieć iż ma być prezydentem wszystkich Polaków, nawet tych, co na niego nie głosowali. Ale nieeee. Trza było przyleźć na debatę z flagą LGBT i wciskać innemu ją do łapek. A Pani Biejat zamiast powiedzieć Nawrockiemu żeby się jebnął w baniak łopatą do węgla, ratuje barwy LGBT przed pohańbieniem i jeszcze wciska ciemnotę że pewnie Trzaskowski już nie będzie ich lubił. 

Ja pier**lę, przecież jedynym i podstawowym zadaniem prezydenta jest reprezentowanie wszystkich swoich obywateli. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, andrzej78 napisał(a):

O jakich Ty urojeniach wspominasz , nie rób błazenady , czy do ciebie to żadne argumenty nie docierają ? Proponuję zdjąć klapki z oczu i uruchomić myślenie. Wstawiłem poniżej - do przeczytania ,jeżeli problem ze zrozumieniem to czytać kilka  razy.

Screenshot_20250412-223028.png

A teraz porównaj sobie treść rozporządzenia z tym co napisałeś.  To dopiero bajka.😁

A teraz przeczytaj, czego dotyczy to rozporządzenie i sprawdź, czy dotyczy "debaty w Końskich".

Opublikowano
W dniu 11.04.2025 o 21:24, witejus napisał(a):

jak TVN, NILEGALNA TVPw likwidacji od blisko półtora roku, w którą dodatkowo władowano z 5 mld złotych, oprócz przymusowego haraczu zwanego abonamentem.

W zeszłym roku TVP otrzymało w transzach ok. 2,4 mld zł w ciągu roku czyli 300 tys zł mniej niż Pis dał. W tym roku pierwsza transza już poszła, nie pamiętam dokładnie ile a zaraz pewnie kolejna bo się zaczął nowy kwartał. Zdrojewski ostro pracował nad nową ustawą abonamentową i na pracach się skończyło bo słuch o tym zaginął. Czyli dalej TVP jest finansowana z abonamentu i podatków ale o tym cisza bo to nie Pis teraz rządzi.

Jakby coś to płacę abonament RTV i mam prawo w związku z tym do krytyki.

Dopisze tylko że TVP chce zlikwidować trzy kanały misyjne. Historia, Dokument i Nauka mają być połączone w jeden kanał oraz TVP Kobieta i Alfa. Natomiast nie ma słowa o likwidacji TVP Info. Czyli Trzaskowski zrobił w wała swoich zwolenników. Teraz mu już TVP Info nie przeszkadza.

W dniu 11.04.2025 o 22:46, GRZES1545 napisał(a):

Zlituj się Tomasz, Stanowski też źle nie mówi. 

Ale Tomasz nie przepada za Stanowskim. Jego kandydatem jest Trzaskowski.

W dniu 12.04.2025 o 00:45, nie napisał(a):

drugim najlepszym momentem debaty było podarowanie tęczowej flagi trzaskowskiemu przez nawrockiego, bążur nie wiedzial co zrobić

a najlepszym momentem było odebranie tej flagi trzaskowskiemu przez biejat

Ja ją wezmę, bo się jej nie wstydzę - powiedziała Magdalena Biejat. :D 

biejat, zabierając tęczową flagę trzaskowskiemu, zrobiła mu większą krzywdę niż nawrocki wręczając mu ją

Z jednej strony Nawrocki za bardzo schodził poniżej pewnego poziomu i tak było według mnie z tą flagą a z drugiej strony, reakcja Trzaskowskiego bezcenna 😛.

W dniu 12.04.2025 o 10:15, andrzej78 napisał(a):

Co tym tłumaczeniem chcesz udowodnić, komu chcesz zamydlić oczy bzdetami . Republika zrobiła swoją debatę na rynku ale Rafałek zostawił puste miejsce. Było 2 debaty i 5 telewizji ( w sumie ) 😜. Chołownia doskonale to spuentował, że Rafałek się z tego nie wybroni - w znaczeniu z organizacji  tej psudo debaty. Może przegapiłem - było losowanie kolejności wypowiedzi ? . Sam fakt że  była to ustawka Trzaskowskiego gdzie żadne komitety wyborcze nie miały nic do powiedzenia też przemawia na niekorzyść Rafałka. Ponadto ciekaw jestem kto zapłacił za wynajem hali. 

Skoro to była debata Trzaskowskiego to on powinien za to zapłacić. TVP chyba sobie strzeliła samobója, jeżeli się potwierdzą informacje o finansowaniu hali. Zastanawiam się gdyby tak na przykład Braun lub kandydat na M (zapomniałem nazwiska), który był w Końskich, chcieli zorganizować taką debatę to te trzy stacje również tak ochoczo udostępniły by sygnał w najwyższej oglądalności ?

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

Zdrojewski ostro pracował nad nową ustawą abonamentową i na pracach się skończyło bo słuch o tym zaginął.

oj to nawet można podać dokładną datę po której ten "słuch" się niechybnie odnajdzie

Opublikowano
15 minut temu, dsbh napisał(a):

Czyli dalej TVP jest finansowana z abonamentu i podatków ale o tym cisza bo to nie Pis teraz rządzi.

Jakby coś to płacę abonament RTV i mam prawo w związku z tym do krytyki.

Jakby co to ja tez płacę i mam to w dupsku co tam pokazują. Abonament to jak podatek a podatek i śmierć są nie do uniknięcia, więc szkoda zdrowia.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał(a):

Ja pier**lę, przecież jedynym i podstawowym zadaniem prezydenta jest reprezentowanie wszystkich swoich obywateli.

a Ty ... my takie durne "obywatele" co wierzą że to możliwe?

na szczęście prezydent w Polsce figę może bo jak tak popatrzeć na tych pretendentów to i dzięki  Bogu

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Czyli Trzaskowski zrobił w wała swoich zwolenników. 

Ne pierwszy i ostatni raz.Nie przeszkadza bo teraz w TVP Info jest przedstawiany w odpowiednim dla niego świetle.Ochoczo chcieli likwidować gdy nie była ich, po napaści już im przeszło i zamiast na onkologię dzieci pakują kasę w TVP.Tak samo było z senatem, nawiasem mówiąc potrzebny ten senat jak qrwie majtki.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał(a):

no chyba, że to pisiory to można im zabrać dowód

5 godzin temu, racyl napisał(a):

Jeszcze tej nocy, zanim kogut zapieje, trzy razy się Mnie wyprzesz :D 

• Haha 2
Opublikowano

Obywatele RP maja też jednego prezydenta i facet kandydujący na niego powinien wiedzieć iż ma być prezydentem wszystkich Polaków, nawet tych, co na niego nie głosowali.

Ci co na niego nie głosowali nie chcą by był ich prezydentem😂

Opublikowano

jedno mnie zastanawia-skad wy wiejscy wyznawcy pis-u czerpiecie wiedze o wyborcach innych partii ??

gdzie na wsiach mozecie sie  z nimi spotkac i pogadac o polityce ..

wasze rodziny w miescie na kogo glosuja ??

czemu z terenow pis-owski prawie wszyscy mlodzi uciekaja ,gdy zaczynaja  dorastac ??

zastanawialiscie sie czasami czemu u was niedlugo ostatni zgasi swiatlo a nawet imigranci nie chca mieszkac ??

12 godzin temu, nie napisał(a):

------------------------------------

brawo

twoj ideal urban uzywal slowa usa albo zachod..

Obywatele RP mają jedną flagę i zdaje się jest ona biało - czerwona. Obywatele RP maja też jednego prezydenta i facet kandydujący na niego powinien wiedzieć iż ma być prezydentem wszystkich Polaków, nawet tych, co na niego nie głosowali. Ale nieeee. Trza było przyleźć na debatę z flagą LGBT i wciskać innemu ją do łapek. A Pani Biejat zamiast powiedzieć Nawrockiemu żeby się jebnął w baniak łopatą do węgla, ratuje barwy LGBT przed pohańbieniem i jeszcze wciska ciemnotę że pewnie Trzaskowski już nie będzie ich lubił. 

co mysla takie pis-owskie dziadki gdy teczowe wnuki przyjada z miasta na swieta czy wakacje ?? 

tutejsz pis-uray to krypto geje i dzeic nie maja ale inni ?? 

wicia -masz wnuki w  krakowie ?? jak wygladaja ?

Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał(a):

Ci co na niego nie głosowali nie chcą by był ich prezydentem😂

No to musi tak sprawować urząd aby uznali że się mylili. Wtedy będzie sukces.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

czemu z terenow pis-owski prawie wszyscy mlodzi uciekaja ,gdy zaczynaja  dorastac ??

Bo PiS im oczy otworzył. Paradoksalnie plując na resztę świata a ta reszta jawiła się atrakcyjniejszą niż oferta PiSu tu na miejscu,

Teraz, witejus napisał(a):

Znasz jakiegoś takiego prezydenta?

Nie, ale ciągle czekam.