Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

jaki zapytal sie jaka to praworzadnosc,

A taka, na jaką Polacy nie pozwolili PiSowi. Pan Jaki zdaje się przespał coś w międzyczasie. Może doradzić Fracuzom aby wyszli na ulicę i protestowali. 🤣

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, pawel885 napisał(a):

Nawet nie jeden ... przybył z Niemiec żeby wspierać kampanię jegomościa 😂😂😂https://www.facebook.com/share/r/12MPyzDBuBn/

Żebyś nie był amebą umyslową to byś wiedział że w zeszłym roku był w Polsce bardzo duży problem z produkcją ogórka. Urbanek to akurat lokalna firma. Niedaleko mnie i skupują bardzo dużo ogórka ... Tylko że z tym krajowym był w zeszłym roku problem, to aby nie stracić rynku zbytu pewnie muszą wspomagać się importem, bo takie ameby nie wiedzą że był problem w produkcji ogórka w 2024 ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko że z tym krajowym był w zeszłym roku problem, to aby nie stracić rynku zbytu pewnie muszą wspomagać się importem,

Tu nie problem w tym że firma importuje ogórki i sprzedaje dalej by wypełnić kontrakty, problem w tym że ten jełop reklamuje niemieckie ogórki jako polskie.Jakby już w Polsce nie było polskich ogórków.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał(a):

Tu nie problem w tym że firma importuje ogórki i sprzedaje dalej by wypełnić kontrakty, problem w tym że ten jełop reklamuje niemieckie ogórki jako polskie.Jakby już w Polsce nie było polskich ogórków.

Urbanek to polska firma, przetwarzająca bardzo duże ilości ogórka produkowanego m.in. w mojej okolicy, to że akurat ten ogórek jest niemiecki to pewnie tylko przez to że w 2024 nie mieli czego kupić ... Sąsiad mial 2ha ogórka. Zrobił chyba 2 zbiory i potem już nie było co zbierać, zaraza wszystko zniszczyła. Na rynkach hurtowych kg ogórka gruntowego dochodził do 10zl/kg ... Myślę że nie tylko ta firma musiała się wspomagać importem po 2024r gdzie nie mieli jak kupić surowca ...

W zeszłym roku z ogródka udało się zrobić mojej kobitce 6 czy 7 słoików kiszonych, gdzie normalnie z tego samego kawałka było na 30 słoików kiszonych, do tego jakieś sałatki, konserwowe itp itd, a w zeszłym roku zaraza szybko skasowała ogórki ...

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał(a):

problem w tym że ten jełop reklamuje niemieckie ogórki jako polskie.J

A na giełdzie w Broniszach sprzedają niepolskie truskawki jako polskie i jeszcze tłumaczą że to bardzo dobre i na bank spod Grójca.😂

• Like 1
Opublikowano
Teraz, pawel885 napisał(a):

Żebyś nie był jełopem to byś zrozumiał kogo popierasz ....

Chłopie. Czy ja powiedziałem że go popieram ??? Ja Ci tylko tłumacze skąd taka a nie inna sytuacja z tymi ogórkami ... Urbanek to lokalna firma i mogę Cię zapewnić że przerabiają bardzo duże ilości ogórka krajowego ...

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W zeszłym roku z ogródka udało się zrobić mojej kobitce 6 czy 7 słoików kiszonych, gdzie normalnie z tego samego kawałka było na 30 słoików kiszonych, do tego jakieś sałatki, konserwowe itp itd, a w zeszłym roku zaraza szybko skasowała ogórki ...

Przy takich temperaturach mączniak wcina wszystko jak leci. Jeżeli ktoś nawadnia deszczownią, to dobija oparzeniami.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie. Czy ja powiedziałem że go popieram ??? Ja Ci tylko tłumacze skąd taka a nie inna sytuacja z tymi ogórkami ... Urbanek to lokalna firma i mogę Cię zapewnić że przerabiają bardzo duże ilości ogórka krajowego ...

Ale tam wyraźnie jest napisane wyprodukowano w Niemczech 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, pawel885 napisał(a):

Ale tam wyraźnie jest napisane wyprodukowano w Niemczech 

A jak znajdę takie wyprodukowane w Polsce ??? Nie było surowca to kupili gotowy produkt, oznaczyli tak jak trzeba więc o co chodzi ?? Że nie było ogórka to mają go nie zapewnić takiej Biedronce ?? Rok nie dostarcza towaru, to w następnym roku Stonka zerwie z nimi umowę i tyle ... 

3 minuty temu, mirro napisał(a):

Przy takich temperaturach mączniak wcina wszystko jak leci. Jeżeli ktoś nawadnia deszczownią, to dobija oparzeniami.

Truskawkę ledwo od mączniaka uratowałem, takiego roku żeby co tydzień od niego pryskać to nie pamiętam, zazwyczaj starczało co 10-14 dni.

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A jak znajdę takie wyprodukowane w Polsce ??? Nie było surowca to kupili gotowy produkt, oznaczyli tak jak trzeba więc o co chodzi ?? Że nie było ogórka to mają go nie zapewnić takiej Biedronce ?? Rok nie dostarcza towaru, to w następnym roku Stonka zerwie z nimi umowę i tyle ... 

To w końcu przetwarzają czy kupują gotowe?

🤦

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał(a):

To w końcu przetwarzają czy kupują gotowe?

🤦

W tym roku pewnie musieli kupić i gotowe w związku z tym, że podaż krajowego surowca była bardzo mała, ale taka ameba jak ty nie zrozumie tego, tak samo jak jakiś miastowy, on ma mieć ogórki na półce i je sobie kupić, nie interesuje go to że mączniak skasował krajowe uprawy, on chce zjeść ogórka i tyle ...

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

A na giełdzie w Broniszach sprzedają niepolskie truskawki jako polskie i jeszcze tłumaczą że to bardzo dobre i na bank spod Grójca.😂

noo pod Grójcem to takie fachowce że wszystko im tam plonuje 24x7 a nawet x365 i tylko raz na cztery lata w przestępny se jeden dzień wolnego biorą :P

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

W tym roku pewnie musieli kupić i gotowe w związku z tym, że podaż krajowego surowca była bardzo mała, ale taka ameba jak ty nie zrozumie tego, tak samo jak jakiś miastowy, on ma mieć ogórki na półce i je sobie kupić, nie interesuje go to że mączniak skasował krajowe uprawy, on chce zjeść ogórka i tyle ...

Ale przed chwilą pisałeś że kupili ogórki bo nie było surowca w kraju do przetwórstwa 

Słoików też nie było ? 😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Ale przed chwilą pisałeś że kupili ogórki bo nie było surowca w kraju do przetwórstwa 

Słoików też nie było ? 😆

Już mi brak sił do Ciebie ... Mogli rzeczywiście zapakować w słoiki w Polsce, napisać wyprodukowano w Polsce i taka ameba jak ty by się cieszyła że je polskie ogórki a nie niemieckie xD Dla mnie szacun dla tej firmy, że jest napisane na opakowaniu skad to pochodzi a nie sztuczna podmiana kraju produkcji ... Do importu nic nie mam, byle by był poprawnie oznaczony, najgorsze jest sprzedawanie towaru importowanego pod etykieta wyprodukowano w Polsce ...

• Like 1
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-nieprzyjemnie-dziwi-zelenski-o-reakcji-sojusznika-po-ataku-n,nId,21392653

Upaińce dalej nie wyciagją wniosków bo myślą że jak w Przewodowie zabili dwóch Polaków i powiedzieli że to ruskie to myśla ze wszyscy na świecie przyjeli taka narracje tak samo myślą że jak  dzieci zgineły od rakiet przeciwlotniczych stosowanych przez banderowców to wina kacapa :) , Banderland przyją zasadę że co by nie zrobili , co by nie ukradli to winni wszyscy tylko nie banderowce . Samolot z własnymi jeńcami też sami zestrzelili ?????? oni wymorduja własny naród a na koniec będą szukać winnych kto to mógł zrobić . Podobne działanie maja eskimosi że mordują w koło a krzyczą że ich mordują i mordowali w bizneshokałście  tylko z ta różnicą że sami czapeczkowi nie giną .

Tak jak pisałem wcześniej że bombardowania były juz wcześniej ale informacji nie było a dziś dopiero info 

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-polska-reaguje-na-wydarzenia-w-ukrainie-komunikat-armii,nId,21392672

niby samoloty poderwali w nocy a te latały już w sobotę rano , manipulacja jest ogromna , ja wiem ze wojna rządzi sie swoimi zasadami ale jaki cel maja by oszukiwać w tej wojnie własnych obywateli ??? Właśnie takie przekazy pokazują że stoimy po złej stronie , tak było za adolfa że zwykłemu niemcu który dowiedział sie o obozach czy skalowych mordach tlumczono że dla Polaków i eskimosów jest lepsze życie w obozie a nawet smierć niz żyć w tej biedzie jaką mieli - tak tłumaczono niemcom efekty 2WS . Tak teraz nam tłumaczą działania wojenne na ukrainie , że za nas walczą a jedyne co za nas robią to trwonią nasze pieniądze .I jeszcze ten żebrak robi taka narracje że jemu nikt mądry nie powinien nawet podać kromki chleba by zrozumiał jaką krzywdę robi własnym ludziom ale jak widać zachód woli robić gefsszty i zarabiac na tej wojence.

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mogli rzeczywiście zapakować w słoiki w Polsce, napisać wyprodukowano w Polsce i

Ale przed chwilą pisałeś że kupują niemieckie ogórki i u nas przetwarzają 

Teraz że szacun za oznaczanie  że wyprodukowano w Niemczech  

Ciekawe co za chwilę napiszesz 😂😂😂

Szacun że można je kupić w niemieckim markecie w Polsce  ? 😂

Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał(a):

to ty teczowy jestes ??  

Zimno biało i żadnej tęczy nie widzę.

Przyznaj się za tobą też stoi silna tęczowa kobieta 😄

Opublikowano

jak rubel stoi ?? chyba malo ci placa bo bredzisz coraz bardziej bez sensu.. niech ci pisza lepsze skrypty..

wiec czemu nie pisales wczoraj ze lataja ?? tylko po przeczytaniu tekstu ze w nocy lataly ??

po takich drobiazgach widac ze to ruski troll.

11 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

pobieranie oplat w takich miejscowosciach, tylko zniecheca do przyjazdu. wiecej straca niz im sie wydaje

a brak miejsc do zaparkowania zacheca ??

parkowanie po krzakach,lasach czy blocie na prywatnych polach zacheca ??

47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Urbanek to polska firma, przetwarzająca bardzo duże ilości ogórka produkowanego m.in. w mojej okolicy, to że akurat ten ogórek jest niemiecki to pewnie tylko przez to że w 2024 nie mieli czego kupić ... Sąsiad mial 2ha ogórka. Zrobił chyba 2 zbiory i potem już nie było co zbierać, zaraza wszystko zniszczyła. Na rynkach hurtowych kg ogórka gruntowego dochodził do 10zl/kg ... Myślę że nie tylko ta firma musiała się wspomagać importem po 2024r gdzie nie mieli jak kupić surowca ...

akurat w tamtym roku z ogorkami nie bylo szalu -ale bylo sporo, nawet sprzedalem troche,2 lata temu koncowki nawet nie zbieralem .

lepiej zajac sie alfonsem albo drobnymi nieprzyjemnosciami-w koncu chlopami jestesmy a nie kucharzami..

sniegu brak .a moja to ma paznokcie teczowe..spadly jej 2 zlote na dywan i nie moze podnsiecs-bo paznokcie za dlugie 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał(a):

Ale przed chwilą pisałeś że kupują niemieckie ogórki i u nas przetwarzają 

Teraz że szacun za oznaczanie  że wyprodukowano w Niemczech  

Wyjaśniłem Ci tylko, że ten import z powodu tego, że w 2024r nie było krajowego ogórka ... Ale jeżeli to jest główny problem dla PiSuaru to pokazuje tylko jak nędzny jest ich kandydat, że nie ma merytorycznych argumentów tylko jakieś ogórki xD 

1 minutę temu, jacus napisał(a):

akurat w tamtym roku z ogorkami nie bylo szalu -ale bylo sporo, nawet sprzedalem troche,2 lata temu koncowki nawet nie zbieralem .

W moim rejonie był dramat, sąsiad robi na zagonach foliowych, uprawa na naprawdę fajnym poziomie, ale zaraza wszystko skasowała, dobrze że cena była fajna to jakoś na koszty wystarczyło ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wyjaśniłem Ci tylko, że ten import z powodu tego, że w 2024r nie było krajowego ogórka ... Ale jeżeli to jest główny problem dla PiSuaru to pokazuje tylko jak nędzny jest ich kandydat, że nie ma merytorycznych argumentów tylko jakieś ogórki xD 

Co ty za bzdury opowiadasz. wyprodukowano w niemczech to wyprodukowano w niemczech i nie ma znaczenia gdzie ten ogórek wyrósł. Liczy się gdzie w jakim kraju znajduje się linia do pakowania tych ogórków

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wyjaśniłem Ci tylko, że ten import z powodu tego

Nie , próbowałeś ściemniać że ratowali się niemieckim surowcem 

A wyraźnie jest napisane że gotowy produkt jest z Niemiec 

Skończ już wstydu oszczędź 😆