Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Beata Maciejewska
Tak to jest obrzydliwa sprawa. Szejna ciągle chodził pijany i większość posłów oraz pracowników Klubu Parlamentarnego Lewicy o tym wiedziała. Kiedyś nie przyszedł na ważne głosowania, bo nie był w stanie.  Dostał potem "bana" na chodzenie do mediów. 
Nigdy nie widziałam Szejny za kierownicą. Raz jechaliśmy do niego do okręgu.  W umówione miejsce przywiózł go kierowca klubu parlamentarnego. Zanim wsiadł do mojego auta  zniknął na kilka minut w toalecie stacji benzynowej. 
Kilka dni temu, po ujawnieniu nieprawidłowości  dot. Szejny napisał do mnie dawny działacz Lewicy:  Tak, to trwa od lat... Bywało nawet gorzej. Pobił kiedyś [tu pada nazwisko partyjnej działaczki]. Miała złamany nos, a ona go szantażowała, że pójdzie z tym do mediów jeśli nie będzie jej opłacał mieszkania i życia w Warszawie i tak bal trwa do dziś....

w nagrodę został wiceministrem spraw zagranicznych

6 minut temu, hubertuss napisał(a):

A co twoi ci nic nie wymyślili? No ale przynajmniej Nowogrodzki obiecał wam nie "podwyższać" emerytur. Cieszycie się co?

kiedy zaczną się te audyty cpk, które to miały skończyć się w marcu ........ ubiegłego roku? :D :D 

znowu po-łgłówki zostały wydymane :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Chyba jednak ładuja w ten banderland bo juz dwie cysterny latają nad Polską , do tego masa zwiadowczych , dwa dni temu jak przekazywali te niby F-16 to oczywiście przez Polskę , jeden oczywiście juz pod kurskiem tego samego dnia został strącony albo sprzedany jak to u dej dej dejów bywa nie mnie stan samolotów -1 jeden . pytnie kto siedział za sterami bo dzicz uryńska to technologicznie to MIGi ogarnia a dalej wszystko zdradzieccy najemnicy .

https://geekweek.interia.pl/militaria/news-wazna-operacja-polskiego-f-35-pilot-to-ogromny-zaszczyt,nId,21322573

Nie zdziwi bym sie jak by teraz te szkolenia prowadzili na urynie :)  bo nawet Pegsus KC46A(cysterna) to juz nowsza generacja i do 35 może być stosowana nie mniej z racji tankowania nad adriatykiem mógł posłużyć parchom bo ci kretyni też bombardują .

Edytowane przez marks50
Opublikowano

Image

na zdjęciu płot zbudowany przez pis :D , który to oni zwalczali, "ten płot nie powstanie nigdy" - wyrokował tusk 

matrix

nie wiem kto głupszy, oni, czy ci co na nich głosują

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

na końcu najgłupsi okazują się ci co głosowali na pis.

Płot zbudowany przez pis inżynierowie przechodzili jak przez masło. Minuta kopania saperką lub kilkadziesiąt sekund lewarkiem samochodowym rozpychania aluminiowych przęseł. 

Tarcza Wschód to duże pieniądze na umocnienie granicy ale onuce z pisu nie poparły.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

"Ten mechanizm spowoduje, że dostaniemy tyle pieniędzy, ile potrzeba, tyle, ile będziemy chcieli na działania związane z Tarczą Wschód" - powiedział Donald Tusk.

"głupich szukaj wśród swoich" - powiedzieli ludzie :D 

postradał zmysły 

Tylko w dwóch pierwszych miesiącach tego roku, rząd Donalda Tuska zaciągnął dług w wysokości 80 miliardów złotych. Nigdy tak szybko polska się nie zadłużała. Nigdy. 
Wystarczyło im na to 14 miesięcy, rząd wygenerował nowy dług Skarbu Państwa w wysokości 363 mld zł.

i na wszystko brakuje, ciekawe na czyje konta trafiły?

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

Wystarczyło im na to 14 miesięcy, rząd wygenerował nowy dług Skarbu Państwa w wysokości 363 mld zł.

i na wszystko brakuje, ciekawe na czyje konta trafiły?

Masz jakieś domysły i teorie kto mógł tą kasę przytulić? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Jak ci brakuje to do mops u

powiedz to tym co umierają, bo tusk nie płaci szpitalom

Godzinę temu, Ulman napisał(a):

znajomi królika, chyba nie sugerujesz, że zniknęły się?

wcześniej też "piniędzy nie ma i nie będzie" było doktryną tuska, a przyszedł pis i nagle 40mld na 500+ znalazło się

ile tutaj głosów było, twój pewnie też, że nie da się bo zbankrutujemy jak grecja

Opublikowano (edytowane)

są spore problem w szpitalach , ostatnio ojciec robił jakies przeswietlenie miało być na NFZ a kosztowało 160 zł bo NFZ  nie płaci i  robią tylko prywatnie gdzie było zawsze refundowane , do tego gigantyczna dziura budżetowa , według mnie potrzeba cięć wydatków publicznych 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Tarcza Wschód to duże pieniądze na umocnienie granicy ale onuce z pisu nie poparły.

w rezolucji było wiele innych niekorzystnych rzeczy, może tobie się podoba by z budżetu automatycznie szły środki na Ukrainę, nie wiem czy to te mityczne 8 mld według konfy, ale to łatwo przeliczyć ze wskaźnika procentowego od PKB.

Zwłaszcza, że makaroniarze i żabojady zblokowały marne grosze na amo dla zielińskiego.

BTW Widzę, że Herr Tusk już popada w megalomanię, usiłuje udawać Churchilla chociażby w słowach, bo parafrazował jego wypowiedź o hańbie i wojnie, ale nawet w słowach mu nie dorównuje, a gdzie dopiero w czynach

1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

a to potrzeba teorii i domysłów? Te same stanowiska co w poprzednim rządzie, ale za to inne nazwiska. A, że niestety dziady z PSL-u są najpazerniejszą partią w Polsce to i deficyt większy, a dziwne bo tam juz chłopów mało, ale pazerność chłopa pańszczyźnianego im została.

ty mi lepiej powiedz @Ulman jak tam ci twoi z konfy chcą rządzić jak w terminie nie potrafia złożyć papierów do PKW? Może i Bosak nadaje się na premiera, Bryłka rozsądnie gada, Zajączkowska wygląda, ale poza tym pustynia

5 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jakie ma poglądy Trzaskowski? -wszystkie.

4 godziny temu, Ulman napisał(a):

To teraz Roman musi na niego zagłosować 😁

Nie może, bo niestety Trzaskowski w poniedziałki jest Mentzenem, we wtorki "obywatelskim" w środy przydupasem premiera, czyli taki Andrzej bis, w czwartki kij wie kim, w piątki może trochę sobą ale to już łikend

Edytowane przez Takeda
Opublikowano (edytowane)

Jest po prostu elastyczny i dostosowuje się do wyborców. Jest na spotkaniu z młodymi lewakami - planeta płonie, na śląsku - wspiera polskoe górnictwo, na wsi - on wspiera polskie rolnictwo a jego żona jeździ traktorem.

Ciemny lud wszystko kupi.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
36 minut temu, nie napisał(a):

powiedz to tym co umierają, bo tusk nie płaci szpitalom

znajomi królika, chyba nie sugerujesz, że zniknęły się?

wcześniej też "piniędzy nie ma i nie będzie" było doktryną tuska, a przyszedł pis i nagle 40mld na 500+ znalazło się

ile tutaj głosów było, twój pewnie też, że nie da się bo zbankrutujemy jak grecja

ale na to byłaby potrzebna 3 kadencja, niestety tutaj zgodnie chyba z @DTaras, szkoda, bo przydałoby się pozbyć chociaż jednego dziadostwa

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Jest po prostu elastyczny i dostosowuje się do wyborców. Jest na spotkaniu z młodymi lewakami - planeta płonie, na śląsku - wspiera polskoe górnictwo, na wsi - on wspiera polskie rolnictwo a jego żona jeździ traktorem.

Coemny lud wszystko kupi.

a właśnie, dlaczego nie ma jeszcze orderu i odznaczenia dla Putina za zakończenie epidemii covid19 i dlaczego nie ma odznaczenia dla Trumpa który najwyraźniej zgasił planetę, no w UE opanował ogień

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

są spore problem w szpitalach , ostatnio ojciec robił jakies przeswietlenie miało być na NFZ a kosztowało 160 zł bo NFZ  nie płaci i  robią tylko prywatnie gdzie było zawsze refundowane , do tego gigantyczna dziura budżetowa , według mnie potrzeba cięć wydatków publicznych 

Jak szpital zleca to nic nie płacisz. Coś tam było namieszane pewnie. Coś źle zrozumiał albo skierowanie od prywatnego lekarza było albo państwowego z innej placówki czy coś 

Godzinę temu, Takeda napisał(a):

w rezolucji było wiele innych niekorzystnych rzeczy, może tobie się podoba by z budżetu automatycznie szły środki na Ukrainę, nie wiem czy to te mityczne 8 mld według konfy, ale to łatwo przeliczyć ze wskaźnika procentowego od PKB.

Dziwne podejście niech nie dają nam kasy aby tylko na UA nie było. Jak mają dać nam i UA to lepiej żeby nikomu nic. Ja nie wiem ile miało pójść na UA konfie bym w tych sprawach nie wierzył Na tarcze wschód na umocnienia zamontowane u nas poszły by miliardy. Tymi zasiekami nie dowodzili by Niemcy nie kazali by im odmaszerować do Niemiec. To by było u nas. Ale lepiej nie bo UA coś dostanie. Lepiej żeby nic nie było bo ruskie onuce nie chcą nic. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak szpital zleca to nic nie płacisz. Coś tam było namieszane pewnie. Coś źle zrozumiał albo skierowanie od prywatnego lekarza było albo państwowego z innej placówki czy coś 

zlecał lekarz rodzinny a robione w przychodni prywatnej gdzie zawsze było na NFZ  , gdyby wiedział żę ma zapłacić pewnie by do szpitala się wybrał ale w szpitalu gdzie oczekiwanie podobno było około 3 tyg zawsze teraz jest 5-6 miesiecy to zwykłe badanie brzucha czy jakoś tak , OCZYWISCIE wyszło niedomówienie ale ktoś kto zapisyał na to badanie miał nr skierowania i ktoś poleciał w ,, ciula ''