Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

Postaw psa przy wybiegu dla kur. U mnie to pomogło.

U mnie nie pomoże, bo nasz pies chyba raczej bawi się w berka z tymi lisami. A drugiego szukać nie mam zamiaru.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

U mnie nie pomoże, bo nasz pies chyba raczej bawi się w berka z tymi lisami. A drugiego szukać nie mam zamiaru.

Żołnierzu KBK AK i ciągłym ogniem😁 a futerko na szal dla żonki.🤭

Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał(a):

W przypadku "Pani Basi" należało by sprawdzić czy przesłuchanie mogło się przyczynić do śmierci. W jakich warunkach się odbywało

Prokuratura każdego powinna wysyłać wcześniej na kompleksowe badania. Potem komisja lekarska, protokół z adnotacja że zdolny do odpowiadania na pytani, nawet te niewygodne i stresujące.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Potem komisja lekarska, protokół z adnotacja że zdolny do odpowiadania na pytani, nawet te niewygodne i stresujące.

To ja poproszę takie zaświadczenie, że mnie to nie wolno zatrzymywać xD Nie lubię panów w niebieskich wdziankach i białych czapeczkach, z takim świstkiem bym miał od nich spokój xD A dopisanie punktów karnych do konta powoduje u mnie stan przedzawałowy xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, mirro napisał(a):

u sąsiadów psy ganiają kury a lisa na kamerach się nagrało i tak widziałem jak od Nich coś noca targał

u mnie kur nie ma
kiedyś były i nawet nieźle sobie radziliśmy z lisami ale ogrodzeniem ale teraz nie ma dla kogo  to...
i tak chleba jem więcej niż jajek a nikt własnego młyna i piekarni nie stawia

z kurami na koniec był ciekawt efekt ewolucyjno wolnościowy
Ktoś sprezentował nam kilka kurczaków liliputów z których parę kogutów wyrosło i pokrzyżowały się z tymi normalnymi kurami i porosło to z korpusem liliputa a skrzydłami dużej. bez rozpędu nie tylko zagrodę ale i stodołę potrafiło przefrunąć.

dałem sobie spokój z dorabianiem jeszcze siatki od góry zagrody i powoli lisy te uciekinierki wyłapały a reszta sama się skasowała bo rzeczywiście jakaś choroba dokończyła i nikt już stada nie odtwarzał
mamy zaufanego hodowcę tyle że to też ferma choć nie z tych największych no ale w tysiące szt i tak

dosyć oględnie ale na użytek zartu mogę powiedzieć że moje kury ewoluowały i odleciały xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał(a):

pies zjadl kury ??? 🤣..mialem na chwile takiego,dalem go na kurnik kuzyna.zaniedlugo go auto przejechalo.

Miałem takiego co w powietrzu kury łapał. Jak się okazało poprzedni właściciel żywił go od małego odpadami z masarni. Wystarczyło że złapał jedną kurę i potem już poszło.

19 minut temu, mirro napisał(a):

Wybieg dla psa wokół wybiegu dla kur. Chyba że lisy najpierw psa wtrąbią 🤣.

13 minut temu, mirro napisał(a):

Prokuratura każdego powinna wysyłać wcześniej na kompleksowe badania. Potem komisja lekarska, protokół z adnotacja że zdolny do odpowiadania na pytani, nawet te niewygodne i stresujące.

Wszystko zależy od tego jak to przesłuchanie przebiegało. Skoro teraz się będzie d*pa palić prokuratorce to pewnie wszystko przebiegało prawidłowo bez uchybień.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dsbh napisał(a):

Wszystko zależy od tego jak to przesłuchanie przebiegało. Skoro teraz się będzie d*pa palić prokuratorce to pewnie wszystko przebiegało prawidłowo bez uchybień.

Ale skoro przesłuchanie było źle przeprowadzone, to dlaczego ZaRublika od razu tego nie nagłośniła, tylko dopiero po śmierci przesłuchiwanej ?? 🤔 Skoro Bodnarowcy coś odwalili, to dlaczego nie było to od razu nagłaśniane ?? Potrafią live'y robić z zatrzymania takiego Mateckiego a tu nic ?

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Potrafią live'y robić z zatrzymania takiego Mateckiego a tu nic ?

Reporter nie dobiegł. Kłeczek akurat buty wiązał a tu drzwi zamknęli.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

2 jajka ??

gdzie taka ferma jest ?? w zadnej sie nie swieci bez przerwy..

fermach ale bardzo rzadko praktykowane bo kura szybko się wyniosą 

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Reporter nie dobiegł. Kłeczek akurat buty wiązał a tu drzwi zamknęli.

A może za małe datki były wpłacane i Kłeczek musiał biegać w butach bez sznurówek, bo na sznurówki już nie starczyło xD 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Wrócił Tusk i weekendowe samobójstwa🤔

żeby tylko to 

Kryzys w firmie z 80-letnią tradycją. Spółce grozi upadłość

Serwis dodaje, że firma jeszcze dwa lata temu dynamicznie się rozwijała. Problemy zaczęły się w połowie 2024 roku, kiedy to zmienił się zarząd spółki. Teraz spółce grozi upadłość. 

Poseł wytyka błędy nowego zarządu. Apeluje o ratowanie spółki

Opublikowano
3 godziny temu, pawel885 napisał(a):

Hubercik jak to jest w końcu z tym dymaniem ?

Bo nie ma cię w cenach paliw 

Czemu za poprzedniej władzy w hurcie było grosze taniej  niż na stacji a teraz 80gr ?

I uprzedzam nie pisz zaraz że dystrybutory były zamknięte bo u nas nie było problemu z dostępnością 

Pawełku bo mnie ten temat ani te ceny nie interesują. Ja mam po 5. Jest masa stacji gdzie kupisz poniżej 6. Nie interesuje mnie żaden hurt. Bardziej patrzę na ceny nawozów. A te za obecnej władzy też są jednak tańsze niż za pisu. 

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Na jedno wychodzi.

Drogo jest w ch*j. Na orlenie suwałki 6.34.

Masa stacji jest gdzie kupisz on  bene poniżej 6 jak dal ciebie drogo siedź w dom.

Pis sięga dna znowu próbują robić politykę na trupach. kandydat Nowogrodzki realnie zagrożony nie wejściem do drugiej tury. W pisie desperacja. Znowu próbują polityki na trupach jak ze Smoleńskiem. A to już widać trupa ale pisu. Po wyborach przerżniętych przez Nowogrodzkiego chyba szykuje się rozpadzik.

480961143_1058852889603814_3545266399457758265_n.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

romus-gdybys tylko dodal o jaka spolke chodzi ..

40 minut temu, dysydent napisał(a):

u sąsiadów psy ganiają kury a lisa na kamerach się nagrało i tak widziałem jak od Nich coś noca targał

u mnie kur nie ma
kiedyś były i nawet nieźle sobie radziliśmy z lisami ale ogrodzeniem ale teraz nie ma dla kogo  to...
i tak chleba jem więcej niż jajek a nikt własnego młyna i piekarni nie stawia

z kurami na koniec był ciekawt efekt ewolucyjno wolnościowy
Ktoś sprezentował nam kilka kurczaków liliputów z których parę kogutów wyrosło i pokrzyżowały się z tymi normalnymi kurami i porosło to z korpusem liliputa a skrzydłami dużej. bez rozpędu nie tylko zagrodę ale i stodołę potrafiło przefrunąć.

dałem sobie spokój z dorabianiem jeszcze siatki od góry zagrody i powoli lisy te uciekinierki wyłapały a reszta sama się skasowała bo rzeczywiście jakaś choroba dokończyła i nikt już stada nie odtwarzał
mamy zaufanego hodowcę tyle że to też ferma choć nie z tych największych no ale w tysiące szt i tak

dosyć oględnie ale na użytek zartu mogę powiedzieć że moje kury ewoluowały i odleciały xD

ja dzieciom raz w tygodniu po 10 jajek daje.jakbym zapomnial to sie upominaja .

Opublikowano
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Trafiłeś kulą w płot. Zazwyczaj to jest standardowe postępowanie w przypadku osób starszych lub chorych. Zdarzały się przypadki że ktoś zszedł podczas przesłuchania. Są odpowiednje procedury, czy są przestrzegane, nie wiem🤷‍♂️

17 minut temu, Roman176 napisał(a):

żeby tylko to 

Serwis dodaje, że firma jeszcze dwa lata temu dynamicznie się rozwijała. Problemy zaczęły się w połowie 2024 roku, kiedy to zmienił się zarząd spółki. Teraz spółce grozi upadłość. 

W zbrojeniówce prezesem jest kobieta z po od zieleni miejskiej. Czego się dziwić. Mieli być fachowcy wybierani w przejrzystych  konkursach🤣🤣🤣

images (6).jpeg

Opublikowano
26 minut temu, Roman176 napisał(a):

żeby tylko to 

Ratować spółkę założoną za komuny ?

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

🤷‍♂️

W zbrojeniówce prezesem jest kobieta z po od zieleni miejskiej. Czego się dziwić. Mieli być fachowcy wybierani w przejrzystych  konkursach🤣🤣🤣

images (6).jpeg

No w mesko niedaleko mnie

Opublikowano
54 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale skoro przesłuchanie było źle przeprowadzone, to dlaczego ZaRublika od razu tego nie nagłośniła, tylko dopiero po śmierci przesłuchiwanej ?? 🤔 Skoro Bodnarowcy coś odwalili, to dlaczego nie było to od razu nagłaśniane ?? Potrafią live'y robić z zatrzymania takiego Mateckiego a tu nic ?

Nie wiem co tam nadaje Republika czy TVN bo nie oglądam i nie potrzebuje ale śmiać mi się chce bo do niedawna nikt nie oglądał TVP a prawie każdy wiedział o czym stacja mówiła i podobnie jest teraz z Republiką jak widzę.

A co do przesłuchania, nie byłem to i nie wiem jak było prowadzone ale można też psychicznie zniszczyć człowieka. Ale na pewno niezależna prokuratura stanie na wysokości zadania i jeżeli były uchybienia to pociągnie odpowiednie osoby do odpowiedzialności.

:ph34r:

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-donald-trump-wydal-rozporzadzenie-waza-sie-losy-glosu-ameryk,nId,7931864

to akurat mi się podoba
nie tylko puszczanie z torbami państwowej propagandy ale ogólnie - odchudzenie administracji państwowej jako całości

A kto nam powie jaka to Ameryka jest wspaniała .To tak jakby teraz zabrakło TV Republika i przekaż że wszystkich kierunków był jednoznaczny że PiS to złodzieje ,nawet ci najbardziej fanatyczni wyborcy PiS mieli by dylemat 

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, dsbh napisał(a):

A co do przesłuchania, nie byłem to i nie wiem jak było prowadzone ale można też psychicznie zniszczyć człowieka. Ale na pewno niezależna prokuratura stanie na wysokości zadania i jeżeli były uchybienia to pociągnie odpowiednie osoby do odpowiedzialności.

:ph34r:

Gdyby umarła godzinę po wyjściu gdyby w trakcie. Była w charakterze świadka już ja tak psychicznie tam niszczyli. Tobie nie wstyd takie dyrdymały produkować. Kobieta starsza umiera trzy dni po przesłuchaniu i winna prokuratura.? A jak by nie była w prokuraturze i umarła to może Kaczyński by powiedział, ze zamach/morderstwo co? Tonący brzytwy się chwyta a pis tonie. Po zdradzieckim głosowaniu w PE gdzie wielu posłów pis ma wątpliwości trzeba było to czymś przykryć. 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, dsbh napisał(a):

A co do przesłuchania, nie byłem to i nie wiem jak było prowadzone ale można też psychicznie zniszczyć człowieka.

Można też ze spokojem odpowiadać na pytania mając na uwadze mówienie prawdy. Można też ze spokojem odmówić odpowiedzi. Można też zadeklarowac pełna współpracę i wyśpiewać wszystko co sie wie w sprawie. Oczywiście nie jest to sposób dla Prawych i Sprawiedliwych. 

23 minuty temu, dsbh napisał(a):

Nie wiem co tam nadaje Republika czy TVN bo nie oglądam i nie potrzebuje ale śmiać mi się chce bo do niedawna nikt nie oglądał TVP a prawie każdy wiedział o czym stacja mówiła i podobnie jest teraz z Republiką jak widzę.

Ja tam oglądam jak leci. Al Jazirę też. A nawet Padre Pio TV ale tam kijowo akcja sie rozwija,

Edytowane przez mirro
  • Like 1