Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, jahooo napisał(a):

i kury mają wolny wybieg

Tiaaa nasze też miały swego czasu bardzo duży. Po dwu dniach z dwudziestu został tyko kogut bo zdążył sp.erdolić lisowi na gałąź. Myślałem że to koniec hodowli ale żona zaraz przywiozła nowe i kazała zrobić mniejszy wybieg ale z krawężnikami pod siatką . A lisy mają w d*pie to wszystko i łażą se dalej dookoła i 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał(a):

na szczesci jajek nie lubie..

nie ma szans -co najmniej 5 tygodni i pare dni do wagi handlowej .

Czy to ważne 4 tygodnie czy 5? Świństwo i tyle.

10 minut temu, mirro napisał(a):

Tiaaa nasze też miały swego czasu bardzo duży. Po dwu dniach z dwudziestu został tyko kogut bo zdążył sp.erdolić lisowi na gałąź. Myślałem że to koniec hodowli ale żona zaraz przywiozła nowe i kazała zrobić mniejszy wybieg ale z krawężnikami pod siatką . A lisy mają w d*pie to wszystko i łażą se dalej dookoła i 

Ja bym ci proponował kupić jedną łajkę i 2 teriery niemieckie i lisków nie będzie 🤭

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał(a):

che; czyli kury od tych jajek na pewno antybiotykowane nie były

salmonella prawdopodobniejsza właśnie w produktach od drobnych producentów bo jest stałym i odwiecznym elementem środowiska naturalnego. W dzikiej przyrodzie tak samo występuje a nawet częściej jak w tej chemizowanej czy sterylizowanej np UV żywności marketowej

a to dobre; D. Tusk ma personalnego sobowtóra i to dwuosobowego
ze zlepka personaliów politycznych nierozłączków - D. Trumpa i Muska

https://spidersweb.pl/2025/03/nie-wierza-ze-donald-tusk-istnieje.html

Hehe. Nie chciałem tego pisać ale sam to napisałeś, że salmonella jes naturalnym towarzyszem drobiu i zarówno mięso jak i jajka często i gęsto mają salmonelle. W większości nieszkodliwą, gorzej jak typhimurium i enteritidis ale i tak dla dorosłego zdrowego nie powinno zaszkodzić, trzeba spożywać po obróbce cieplnej.

Zakłady zajmujące się przetwórstwem i kurniki mają swoje sposoby żeby jej nie było albo żeby jej nie wykryć.

Po 1 i najważniejsze wszystko z drobiu grzebiącego spożywać po porządnej obróbce cieplnej i myć ręce.

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „12 WYDANIE SPECJALNE NAŻYWO NA 0ง RESRONK EEM OE 55007007 NA AWOZTRANSMISYJNY WOZ TRANSMISYJN 40 WESPRZYJNAS! PILNE JAROSLAW KACZYŃSKI ZA CHWILĘ BĘDZIE GOŚCIEM SPECJALNYM REPUBLIKI R DD7ESI DD7ESHLICHANIA NIE ŻYJE BARBARA SKRZYPEK, KOBIETA ZMARŁA PO 5 GODZINACH DD757 DDOKUDATOD EWE WDZOSEK wS. TZW. DWÓCH WIEŻ ŚMIERĆ BARBARY SKRZYPEK ENNIKÓW PRZECIWNIKÓW PRE SERSRLIN POLSKA Prokuratura potwierdziła: petnomocnik B. Skrzypek nie został dopuszczony do jej przesłuchania. I grozi pozwami”

Wrócił Tusk i weekendowe samobójstwa🤔

Opublikowano (edytowane)

Nie dopuszczenie adwokata do przesłuchania. Grubo. 

Jeszcze ktoś to potwierdził zamiast kłamać do końca - pewnie w poniedziałek dostanie wypowiedzenie.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Wrócił Tusk i weekendowe samobójstwa🤔

Jeżeli komuś zależało na samobójstwie tej pani to jest raczej ktoś nikłego wzrostu mieszkający przy Mickiewicza na warszawskim Żoliborzu ...

A to mówienie o stresie, że to wina prokuratury, to robienie polityki na czyjejś śmierci, tak bardzo PiSowskie od 2010r. ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli komuś zależało na samobójstwie tej pani to jest raczej ktoś nikłego wzrostu mieszkający przy Mickiewicza na warszawskim Żoliborzu ...

A to mówienie o stresie, że to wina prokuratury, to robienie polityki na czyjejś śmierci, tak bardzo PiSowskie od 2010r. ...

Tak Kaczyńskiego wina 😁

Jestem ciekawy za dwa lata jak sytuacja się odwróci. Wtedy popcorn i TVN będę oglądał i płakał ze śmiechu. 

A odwróci się na pewno.

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał(a):

co tam takiego jest ?

praca dla rzadu jaruzelskiego ..sekretarka jakiegos generala..

9 godzin temu, dysydent napisał(a):

przyznaję - fajnie Ci to pytanie wyszło ale kury te takie - nazwę - podwórkowe rzeczywiście wpieprzają co popadnie, smary rozlane, chemię pestycydów z robakami, no całą tablicę Mendelejewa której w obejściach pełno a większość i drobnych chodowców kupuje pasze czy dodatki do pasz w tym i antybiotykowe i rzeczywiscie z takiego chowu jest szansa zarówno na czysty towar ale i skrajnie skażony

ktora pasza zawiera antybiotyki ??

podaj nazwe i producenta  

8 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Urodziła się, całe życie pracowała, zmarła. Normalny człowiek.

ktos w stanie wojennym zaczyna prace w rezimowym rzadzie....

8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

ja to wiem ale niemota coś pisał ze zła 

dziecko specjalnje troski przeczytaj jje biografie...

7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

cały cykl kura stoi na gnoju ,

jak głodzisz kury i żrą olej to tak 

serii top farmer opowiada .....   jak byś dobrze poszukał to są badania co kurą zje to ma w jajku i tylko jedna rzecz szkodziła mianowicie spalanie śmieci w piecu i sypanie im tego popiołu jak go jedzą 

ja mam jednak swoje kury  3 lata temu ponad 200 było mają durzy plac z trawą w lato potrafiły to zjeść to kosiłem im kosiarką ,po deszczu zbierają  glisty trawa mają a w gniotowniku  przygotowaną specjalną mieszankę soi pszenicy itp  

dużo odpadu pszenicy miałem po separacji itp  sorry jak ty nie widzisz różnicy kury która sama sobie zbiera co smakuje jej i jest na słoncu , ja nie umie zjeść jajka kupnego nie ten smak na gościnach się nie tykam   

ja odbieram pomiot kurski  z ferm i wiem na wątrobę lekarstwa się daje nie ale dzięki 

salmonella znajduje sie na skorupce to normalne ... gdy salmonella jest w środku  tu jest problem większości przypadków to fermach bo są wysoko wydajne co qura znosi 2 jajka na dobę , tak sie robi prostym sposobem nie gasi się światła ona 24 godziny zjada i daje się jej lekarstwa na wątrobę  

2 jajka ??

gdzie taka ferma jest ?? w zadnej sie nie swieci bez przerwy..

2 godziny temu, mirro napisał(a):

ja ma pastucha zalozonego i jak na razie spokoj..

wujo wyruchal na kase austriaka . ksiadz kase wzial, zniknal,sutanne zrzucil-ot pis-owska norma..nie ma co prokuratury absorbowac jakimis marnymi milionami .

Opublikowano
W dniu 4.03.2025 o 10:54, hubertuss napisał(a):

dymali was jak frajerów

Hubercik jak to jest w końcu z tym dymaniem ?

Bo nie ma cię w cenach paliw 

Czemu za poprzedniej władzy w hurcie było grosze taniej  niż na stacji a teraz 80gr ?

I uprzedzam nie pisz zaraz że dystrybutory były zamknięte bo u nas nie było problemu z dostępnością 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pawel885 napisał(a):

Czemu za poprzedniej władzy w hurcie było grosze taniej  niż na stacji a teraz 80gr ?

Chłopie, zazwyczaj za PiSu była różnica 40-50 gr na korzyść hurtu w porównaniu do stacji, nie pamiętasz czy ZaRublika mózg już kompletnie wyprała ? A jak taniało w hurcie to ta różnica się powiększała, nawet do 60 i więcej groszy ...

• Like 1
Opublikowano

hurt a stacje benzynowe żyją swoim życiem , raz jest róznica mniejsza , innym razem wieksza . na stacji PKN ORLEN łochów pracuje 13 osób , na same wypłaty sporo kasy idzie .

Opublikowano
28 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Pełnomocnika a nie adwokata.

Na jedno wychodzi.

13 minut temu, pawel885 napisał(a):

Hubercik jak to jest w końcu z tym dymaniem ?

Bo nie ma cię w cenach paliw 

I uprzedzam nie pisz zaraz że dystrybutory były zamknięte bo u nas nie było problemu z dostępnością 

Drogo jest w ch*j. Na orlenie suwałki 6.34.

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał(a):

gdzie masz 80 gr taniej ? po 5,20 czy 10 jest ??

kilka razy w hurcie byo drozej niz na stacji.. to dopiero jest cud  czytaj wolny rynek.

Niektórzy już nawet o 86 gr piszą ...

10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, zazwyczaj za PiSu była różnica 40-50 gr na korzyść hurtu w porównaniu do stacji, nie pamiętasz czy ZaRublika mózg już kompletnie wyprała ? A jak taniało w hurcie to ta różnica się powiększała, nawet do 60 i więcej groszy ...

Nie oglądam tv 

Twoje teorie wystarczająco mi mózg piorą 🤭

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Na jedno wychodzi.

u mnie na orlen 6,29 ON a w Lublinie na prywatnej 5,98 i nie jest to cena hurtowa, tylko regularna

czyzby intencją Orlen było utrzymanie maksymalnych cen paliwa w kraju ?

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie poniżej 6zl ON

Nie pamiętam dokładnie ile musiałbym zobaczyć fakture

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Orlen Łowicz tydzień temu już poniżej 6 było ... ON 5.99 a benzynkę jakoś po 5.94 czy 5.96 tankowałem.

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

u mnie na orlen 6,29 ON a w Lublinie na prywatnej 5,98 i nie jest to cena hurtowa, tylko regularna

czyzby intencją Orlen było utrzymanie maksymalnych cen paliwa w kraju ?

Rqczej zarobienie dobrej kasy. Czy to pierwszy raz? Przed wyborami ropa na świecie podrożeje a na stacjach potanieje. Wszystkie ekipy tak robią. Tyle że jak robili pisowcy to teraz obajtkowi stawiają zarzuty a to jedna chwała.

Podejżeqam że po wyborach prezydenckich to zacznie się gruba jazdq z vatem, cenami nośników energii i paliwa.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, pawel885 napisał(a):

Twoje teorie wystarczająco mi mózg piorą 🤭

Tam już nie ma co prać.

5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zmarła kobieta trudno. Raczej jej tam nie bili, zdarza sie.

Zgadza się.

Tylko nie piszcie, że nie dopuścili adwokata.

Opublikowano
48 minut temu, jacus napisał(a):

ktora pasza zawiera antybiotyki ??

z gotowych w obrocie handlowym nie wiem
chodziło mi o dodawanie antybiotyków do pasz juz w gospodarstwie

no tak; mogłem napisać dodatki antybiotyków a nie antybiotykowe