Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dysydent napisał:

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Łoooooo Panie, To się dobrze skończyć nie może. Powiedz jeszcze że niepijący i ja się boję od razu.😂

acha; to już wiem czego się boją wiarusy frontowe
a myślałem że niczego :o

Ale co? Racji nie przyznasz? Bo ja się zgadzam na stówę.

Opublikowano (edytowane)

jak mi wytłumaczył to teraz to się zgadzam i nawet na siedemset pięćdziesiąt

p.s. ale tyle to może już na trzech? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
13 minut temu, dysydent napisał(a):

jak mi wytłumaczył to teraz to się zgadzam i nawet na siedemset pięćdziesiąt

p.s. ale tyle to może już na trzech? ;)

Na początek może być , ale dobrze żeby co jeszcze w poblizu stało w gotowości.🤣

Opublikowano

Za pisu przyjęli chyba jakąś ustawę, że majątek pochodzący z przestępstwa przekazany już w inne ręce też może być skonfiskowany coś mi się tak kojarzy. Ale nie wiem czy czegoś nie pokręciłem.

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

ukręcić bat na swoje własne dupsko xD

Aleee potem zauważyli ten bat i chcieli ustawy o nietykalności.🤣

Opublikowano (edytowane)

https://www.money.pl/gospodarka/polska-skorzysta-na-zbrojeniach-niemiec-ekonomisci-tlumacza-7132229273381376a.html

tak Polska skorzysta tym razem na militaryzacji Niemiec jak ostatnich kilkaset razy w Historii

Polska korzysta tylko wtedy gdy Niemcy są bezbronne militarnie
z reszta tylko dzięki temu mogła się odrodzić po zaborach a i to co mamy obecnie też to potwierdza

skąd oni takich debili propagandzistów biorą co piszą tak jawnie naciągane propagandowo szmatławce?
te debile liczą że my - Polacy w to uwierzymy?

nadal uważacie że popychadło jawnie przecież proniemieckiego Tyska powinno wygrać najbliższe wybory? Przecież to popychadło wręcz nakaże się z argumentacją tego szmatławego artykułu zgodzić.

dla dobra Polski Niemcy mogą być gospodarczo silne i to nawet jest wskazane ale militarnie nigdy

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Premier 
@donaldtusk
 stwierdził w Sejmie, że Polska wypowie Konwencję o zakazie użycia amunicji kasetowej (ang. Convention on Cluster Munitions, CCM). Nikt mu nie powiedział, że Polska nigdy jej nie podpisała, nie jest jej stroną ani sygnatariuszem.

wódz peowskich idiotów :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

skoro sam Premier Polski chce wypowiedzieć to znaczy że uznaje i teraz co? trzeba będzie ruskim reparacje wypłacić za wysyłanie na Ukrainę takiej amunicji?

gdzie nie spojrzy - idiota; we wszystkich jako tako znanych językach od polskiego po angielski przez ruski, ukraiński że o niemieckim nie trzeba wspominać bo to głównie Niemcy tej unijny syf ostatnio projektują

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, witejus napisał(a):

Ciekaw jestem co ma przykryć ta szopka z Mateckim.

Chyba wiesz już co . Idziemy na wojenkę tak jak mówi Tfusk , do końca roku ma być model i każdy mężczyzna zdolny do słuzby ma być przeszkolony , w banderlandzie podczas wojny nie było takich szopek . Tak więc panowie do zobaczenia na poligonie .... a przepraszam ja tam pi.....ele i na wojenkę się nie wybieram , przeczekam w domu ostatecznie w paczkomacie a za banderland bić się nie zamierzam .

https://wydarzenia.interia.pl/news-tusk-zapowiada-mowil-o-szkoleniach-wojskowych-kazdego-polaka,nId,7926593

Mozna zaklinać żeczywistość , można mówić gdzie mam dowody ale przecież nikt wcześniej nie powie że idziemy na wojne bo po tygodniu ostatni zgasi światło . Testy zamykania granic juz przeprowadzone , teraz szkolimy niby dla szkolenia to bedzie gdzieś co najmniej 10 mln chłopa , ale żeby nie było że państwo nie zadba o kobiety , bo ich powoływać nie zamierzają ( dzięki Bogu) a jak już się stado na froncie przeżedzi to rząd zadba o to by inżynierowie i lekarze zajeli się kobietami .

Edytowane przez marks50
Opublikowano

azoty tarnow maja materialy wybuchowe produkowac w ciagu 2-3 lat.

5 godzin temu, Wpaw napisał(a):

Zatrzymali Mateckiego, ponoć jechał do prokuratury ale i tak zablokowali pół Warszawy.

pol warszawy ?? to jest jakas inna, niz ta co jest stolyca ?? i mozna ja byle czym zablokowac.

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

Ty to głosujesz dla samego głosowania bo to takie "nowoczesne" "świadome obywatelsko" .... dopisz sobie co tam jeszcze wymyślisz gdy i tak da się to podsumować - głosujesz dla szpanu i samego hajpu żeś taki niby "lepszy" "uświadomiony" słowem... no powtórzę - szpanu boś przecie niegłupi i dobrze wiesz że głos Twój, mój; czyjkolwiek mniej znaczy jak gów.o muchy gdy je za kropkę w jakiej ustawie literalny prawnik poczyta

zapomniałeś jak kilka lat temu jeszcze za Kopaczowej ja co prawda miałem Jej dość z resztą tak jak większość ale to Ty publicznie deklarowałeś że na pisdzielców zagłosujesz gdy ja i wtedy i teraz powtarzam to samo - na coś takiego jak PiS ja nigdy nie zagłosuje nawet gdyby nie było nikogo innego (no chyba że pod przymusem ale wtedy to nie głosowanie a instynkt samozachowawczy) a teraz szpanujesz ... ... nno dobra - co do poparańców aż tak deklaratywnie jednoznaczny nie jestem i co prawda na tych dzisiejszych nie i nie zalecam czaskoskiego wybierać mimo że nie ma nikogo mniej ryzykownego zamiast to pasowało by utrzeć im mordy bo zlewaciały nad miarę (te poparańce) i to juz nie ci popaprańcy jakimi byli kiedyś choć personanie niby ci sami (teraz to już się o nich pisze "te" a nie "ci")

w sumie bym nie odpisywał Tobie bo nie ma komu ale skoro była okazja przestrzec przed zbyt dużej władzy powierzaniem tym co jeszcze jej nie mając, co już wyczyniają? to i pretekst takiego radosnego ... jest takie pytanie - "wariat czy turysta?", pretekst takiego turysty też dobry

sam się chełpisz lumpersko bezcelową turystyką ku oglądaniu rzeczy zbędnych i kiczowatych li tylko na pokaz dla pospólstwa z byle drobnym groszem lepionych, tak i polityczny turysta z Ciebie tak samo świadomy jak ten stricte w tego słowa znaczeniu xD

p,s
jak by co to Ty pierwszy (znów) mnie zacytowałeś no to masz ;)

ale ja odpisalem w paru slowach a nie calym elaboratem..

kazdy czlowiek odkad zszedl z drzewa robi rzeczy zbedne i niepotrzebne.. nawet i malpom sie zdarza 😂

gdy nie tacy jak ja ciekawych swiata ludzkosc by dalej w dzungli siedziala.. w sumie dla was piwniczaow to bylo by dobre.. 

od rana sie do pola wybieram ale sie nie wybiore ,chyba ze do ogrodka samym wieczorem..

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Racja żywnosciowa - jedno danie. Tylko że bez sensu chyba weszło mi to na stałe do łba i jak robię dziecku i sobie jeść to też jest to eska...

To tera tak. Jak człowiek był młody to startował w różne kierunki. Nigdy nie był przesadnie rozmowny ale i żartem przyebać potrafił, trzeba było coś zjeść to nie koniecznie kupował kebaba, a że był wyluzowany to i jak z siebie głupka zrobił to dla niego nie było problemem. Z doświadczenia tych czasów wyszła sentencja iż jak już zahaczysz foczkę i nie rzyga na Twój widok to wystarczy, że ją rozbawisz i nakarmisz a zapewnisz sobie tozrywkę. Gdy przy okazji rozbudzisz w niej odrobinę macierzyńskiego instynktu swoją głupotą to ona zacznie tą rozrywkę organizować. Więc niewiem o czym wy cycki tu z tym pantoflem pier..licie.

To by się zgadzało. Na to właśnie unieważniają.

A widzisz. Musk trenuje w tych rakietach silniki na dalsze orbity i loty poza orbitalne. Przy okazji ten cały cwancyk nośny ma być wielorazowy... To niegłupie biorąc pod uwagę iż raz po raz mu coś wyebie to może być zabawa z paliwami a to już temat na zestrzeliwanie ruskich orzechówek i szatanów...

Mamy i u siebie takiego...

oni jeszcze zyja starymi wyobrazeniami o zwiazku..

52 minuty temu, dysydent napisał(a):

https://www.money.pl/gospodarka/polska-skorzysta-na-zbrojeniach-niemiec-ekonomisci-tlumacza-7132229273381376a.html

tak Polska skorzysta tym razem na militaryzacji Niemiec jak ostatnich kilkaset razy w Historii

z reszta tylko dzięki temu mogła się odrodzić po zaborach a i to co mamy obecnie też to potwierdza

skąd oni takich debili propagandzistów biorą co piszą tak jawnie naciągane propagandowo szmatławce?

nadal uważacie że popychadło jawnie przecież proniemieckiego Tyska powinno wygrać najbliższe wybory? Przecież to popychadło wręcz nakaże się z argumentacją tego szmatławego artykułu zgodzić.

dla dobra Polski Niemcy mogą być gospodarczo silne i to nawet jest wskazane ale militarnie nigdy

silne niemcy sa tylko w waszej wyobrazni..tych co nigdy nie byli za odra.. 

to co stalo sie z niemcami od pierwszej mojej wizyty w poczatku lat 90 do ostatniej niedawno jest porazajace..

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/9753317,prezydent-duda-proponuje-poprawke-do-konstytucji-kluczowa-zmiana-na-w.html

A tu dowód że POPiSowcy działają razem , wiedzą że nie wygra ani bonżur aani najwro więc muszą wszystko przygotowac przed wyborami by maszyna ruszyła , potem okrągly stół w kołchozie UE i władze przejmuje kotłownia jako marszałek i toczymy sie do wojenki krok po kroku . Wyglada na to że sie przygotowali na przerżnięte wybory i nawet jak wybralibyśmy gaśnicowego Brauna to i tak zechcą nas do wojny wepchać , Mówiłem od poczatku że PiS PO jedno zło a  teraz dla dobra ukrainy beda musieli się :zjednoczyc ponad podziałami" by nas wysłać na wojenkę i zmielić .

że gdyby nastąpiły jakieś demokratyczne zmiany u nas, co zawsze oczywiście może w demokracji nastąpić i przyszedł np. jakiś gabinet, który stwierdzi, że po co wydawać tyle na obronność, to żeby znów wymagało to poważnego konsensusu politycznego". Jak państwo wiecie 2/3 jest potrzebne w Sejmie do tego, aby dokonać zmiany konstytucji i to jest rzeczywiście wtedy poważny konsensus polityczny- wskazał Duda.

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał(a):

silne niemcy sa tylko w waszej wyobrazni..tych co nigdy nie byli za odra.. 

to co stalo sie z niemcami od pierwszej mojej wizyty w poczatku lat 90 do ostatniej niedawno jest porazajace..

to akurat prawda tylko Polska nadal jest od i tych dzisiejszych Niemiec słabsza a właśnie czytam że do osłabienia gospodarczego Niemcy będą rosnąć militarnie
kalka republiki weimarskiej to moze nie jest ale cień na pewno

po wczorajszym mam na razie pola dosyć
po zimowym misiowaniu tak dzień po dniu można zakwasów się tylko nabawić
Powoli trzeba wchodzić na pełne obroty bo starym gratom to i kapitalnego remontu nie zechcą robić jak się zatrze z przeciążenia z zimowej rdzy niedotarty

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

gdy pis zbroił polskę, to, kilka miesięcy przed wojną, peowsko-lewaccy idioci pokazywali swoje mądrości

Tomasz Trela
Na obronność PiS wydaje mniej więcej tyle, ile wynosi subwencja edukacyjna dla samorządów w Polsce na prowadzenie wszystkich typów szkół. Mamy 110 tys żołnierzy, ma być 250 tys, wydatki wzrosną horrendalnie. Fanaberie mędrca Jarosława znów ważniejsze niż przyszłość naszych dzieci!

gebelsowskie chamidło udające dziennikarza

Opublikowano
dysydent napisał:

Dopóki jest tak, że nie napychają tego sprzętu ludźmi - a nie za bardzo to im idzie - możesz być spokojny... Jednakowoż sekretarz NSDAPu coś o gospodarce jako wniosek z wojny wymodził.

Opublikowano
nie napisał:

Premier 
@donaldtusk
 stwierdził w Sejmie, że Polska wypowie Konwencję o zakazie użycia amunicji kasetowej (ang. Convention on Cluster Munitions, CCM). Nikt mu nie powiedział, że Polska nigdy jej nie podpisała, nie jest jej stroną ani sygnatariuszem.

wódz peowskich idiotów :D 

nie jarzę. Polska jako przewodnik UE może? Czy o CCWC mu chodziło?

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał(a):

on też nie wie o co mu chodziło :D 

komorowski wyprowadzał nas z nato a tusk z konwencji, której nie podpisaliśmy :D banda idiotów

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

że co?
certyfikat championa wyścigu chartów?

nawet nieźle się kojarzy ale chyba nie o to Ci chodziło? xD

Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał(a):

Chyba wiesz już co . Idziemy na wojenkę tak jak mówi Tfusk , do końca roku ma być model i każdy mężczyzna zdolny do słuzby ma być przeszkolony , w banderlandzie podczas wojny nie było takich szopek . Tak więc panowie do zobaczenia na poligonie .... a przepraszam ja tam pi.....ele i na wojenkę się nie wybieram , przeczekam w domu ostatecznie w paczkomacie a za banderland bić się nie zamierzam .

https://wydarzenia.interia.pl/news-tusk-zapowiada-mowil-o-szkoleniach-wojskowych-kazdego-polaka,nId,7926593

Mozna zaklinać żeczywistość , można mówić gdzie mam dowody ale przecież nikt wcześniej nie powie że idziemy na wojne bo po tygodniu ostatni zgasi światło . Testy zamykania granic juz przeprowadzone , teraz szkolimy niby dla szkolenia to bedzie gdzieś co najmniej 10 mln chłopa , ale żeby nie było że państwo nie zadba o kobiety , bo ich powoływać nie zamierzają ( dzięki Bogu) a jak już się stado na froncie przeżedzi to rząd zadba o to by inżynierowie i lekarze zajeli się kobietami .

A ty znowu mieszasz swoje urojenia z rzeczywistością. Szkolenie poparł nawet Kaczyński a ty portkami trzęsiesz.