Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

głośno nie mów gdzie powinno zostać przerzucone, bo Cię zaraz tu zjedzą

Te promy co po Bałtyku miały pływać - one w zamyśle były dwufunkcyjne.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Elon Musk pali rakiety nad Polską, fragmenty rakiet spadają w Polsce. Niech Antoni to zbada, bo ja tu widzę Amerykański zamach na Polaków xD

rzecz przestaje być śmieszna jeśli to pod Poznaniem to truchło po jankeskiej rakiecie w całkiem sporym kawałku niespalone w atmosferze doleciało

coś jak wcale nie delikatna sugestia - Trumpa z palucha nie ustrzelisz a na łeb jak najbardziej twardego coś ci spaść może ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

rzecz przestaje być śmieszna jeśli to pod Poznaniem to truchło po jankeskiej rakiecie w całkiem sporym kawałku niespalone w atmosferze doleciało

Podobno to fragment rakiety tego debila od czajniczków elektrycznych ...

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

znaczy co? celowo w Polskę wycelowane jak by oceanów czy innych odludzi na planecie nie było?

sojuszniki qwa ich mać

Tarczyński im d*py przed wyborami nadstawiał, to teraz mu na pamiątkę fragment rakiety Musk zrzucił ...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

d*py przed wyborami nadstawiał

trzeba mieć sporawą  jak na taki czopek
Bez%C2%A0tytu%C5%82u_7.png?h=a9e96d07&it

kacapów śmiechem wykończymy
rządali dowodów na latanie ichnich rakiet nad Polską to pierwszy jaki się znalazł akurat po amerykańskiej

w moskwie pewnie niejeden popuścił ze śmiechu xD

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

znaczy co? celowo w Polskę wycelowane jak by oceanów czy innych odludzi na planecie nie było?

sojuszniki qwa ich mać

trzeba mu odpisać " nie strasz nie strasz bo sie .... sam najlepiej wiesz co :)  .

Tak sie wczoraj na kanale "Nocne niebo" zachwycali odłamkami z tego szrotu że pięknie płoną a jak widać nie wszystko się zwęgliło .Teraz jak bu niemcy coś fikali ze za dużo MPMów w powietrzu to od razu zgonić na Muska - niech mu w rękaw płaczą :)  że rozsiewa czastki, CO2 a nawet złom :) 

A co tam niemiaszki kombinują ??? w powietrzu . Ćwiczą naloty dywanowe ? Jeszcze nie widziałem by tak duże samoloty wojskowe  eskadrą latały . Chyba że do USA po złoto latają i nie ma czasu pojedynczo startować :)   

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

dobrze że komu na łeb nie spadło

truizm ale większą moc ma napisany

to na prawdę nie są żarty i oczekujemy od naszych kacyków jakiegoś oficjalnego .. nie wiem? na protest popapruchy się nie odważą ale jakiejś bodaj noty dyplomatycznej o wyjaśnienie czy "cóś" ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

to na prawdę nie są żarty i oczekujemy od naszych kacyków jakiegoś oficjalnego .. nie wiem? na protest popapruchy się nie odważą ale jakiejś bodaj noty dyplomatycznej czy "cóś" ?

Ja to bym sankcje na tego Muska wprowadził. O na przykład zakaz ładowania czajniczków elektrycznych marki Tesla na wszelkiej maści publicznych ładowarkach...

Opublikowano (edytowane)

w porozumieniu z Chorwatami opłatę licencyjną za wykorzystanie nazwiska a najlepiej zakaz sprzedawania na terenie xujni pod nazwą "Tesla"
o - możemy za udział w zyskach nazwy "Melex" użyczyć :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał(a):

dobrze że komu na łeb nie spadło

Obłożyć dziada sankcjami. Gdzie mnie obrzuca kapitalistycznym złomem socjalistycznego robotnika. 🤣

• Haha 2
Opublikowano

Miesiąc temu to samo było na Hawajach , tam też po udanym starcie i złapaniu"silników" druga część spłoneła niby nad atlantykiem ale gdzieś nicy też jakieś szczątki spadły i do dziś komisja w USA prowadzi śledztwo . 

Może w ramach przeprosin niech postawi nam mór na wschodniej granicy :) taki na 4 metry i długi 535 km :) 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Albo jakiś podatek zaporowy na te Tesle

Eeeee tam. Ja w ramach ostatecznej zniewagi kazałbym przerobić je na gaz.🤣

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Albo jakiś podatek zaporowy na te Tesle ;) żeby nikt tego nie kupił ;)

wystarczy cła na chińskie znieść bo całkiem słusznie Musk wyśmieje czymś typu - "a macie jakieś zamiast? pewnie "Izery"? :P

Opublikowano
30 minut temu, marks50 napisał(a):

Chyba że do USA po złoto latają i nie ma czasu pojedynczo startować :) 

nie wiem o co chodzi , ale moze tego zlota juz w USA nie ma 🤣, Musk chce sprawdzić czy w skarbcu w usa jest bo około 50 lat nie było kontroli stanu magazynu 

Opublikowano

Okazuje się, że nie tylko komendant pisowskiej Policji przywoził z UA broń. Na jaw wyszło, ze zniszczony sprzęt wojskowy z wojny w UA jaki przywieziono do Polski i obwożono po największych miastach zawierał amunicję i granaty. Oczywiście sprawne gotowe do użycia. Głupota jest wpisana w DNA pisu.

2 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

No właśnie Breżniew urodził się na terenach dzisiejszej  Ukrainy a Chruszczow w  obwodzie kurskim czyli Rosji 

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Nie przejmuj się tu są sami eksperci 🤭

Ok ale to Chruszczow dał Krym Ukrainie i choć się urodził w obwodzie kurskim to jednak swoją karierę polityczną zaczynał na Ukrainie a wcześniej pracował na Donbasie za młodu. Więc z UA był związany. Breżniew nic do granic UA nie miał. A po rozpadzie ZSRR granice UA zostały wytyczone tak jak innych byłych republik.

Opublikowano (edytowane)

Krym został przypisany do USSR dużo przed rozpadem "cepolandu" a w czasie rozpadu poszło po granicach coś jak by naszych województw

kiedy przypisywali Krym do ukraińskiej "respubliki" wierzyli że sowietzkij sojuz przetrwa co najmniej tysiąc lat :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, marks50 napisał(a):

Może w ramach przeprosin niech postawi nam mór na wschodniej granicy

nie da rady
powiedzą - sami się modlicie "od moru głodu i wojny, zachowaj nas Panie"

@Pafnucy12 gdzieś się szlaja i jeszcze by przepuścił taaką (ortograficzna) okazję to ... no nie mogłem się powstrzymać :ph34r:

chociaż od morów to jankesi twierdzą że są ChińczykixD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał(a):

od moru głodu i wojny, zachowaj nas Panie

Amen. Ale może by jeszcze dopisać ... od rakiet Muska .... a jak nie to niech stawia mur ,,, może być elektryczny jak Tesla :)   

Ach ci podli anglosasi 

https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-boris-johnson-broni-donalda-trumpa-wskazuje-na-europe-tlumac,nId,7915389

Jedni hamerykanie zapłacili za majdan o czym informują oficjalnie , następnie jedzie Boris Jonson i każe zerwać negocjacje pokojowe i nakazuje wojnę a teraz graja dobrego wujka dobra rada :)   i wybijają sie na pacyfistów i wielkich ludzi walczących o pokój :)   , hipokryci eee ba ni 

• Thanks 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, mirro napisał(a):

Łoj, ale to już było. 

No było, było, mamy zamiłowanie do rozpamiętywania historii, ale z czerpaniem nauki z niej już problem ... Jak słyszę PiSowskie skandowanie że trzeba bronić każdego centymetra od razu przy granicy to mi się 39r przypomina, też wtedy się rozstawiliśmy przy samej granicy ... Jeden dobrze wbity "klin" i było pozamiatane ...

Możliwości są dwie: albo my ich albo oni nas. Zatem skoro nie była granica przygotowana do obrony pozostało: my ich. Nie było na to sił. Bo żołnierze z pospolitego ruszenia przeciw nowatorskiej taktyce... Zawsze są miejsca do obrony. Hel bronił się najdłużej. Na dziś? Było nękać od zaplecza. Blitzkrieg by wyhamował. Ruski by się pewnie z dwa dni zastanawiał dłużej....