Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
marks50 napisał:

24 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

Jak myslicie, czy chłop w sweterku założy koszule jak będą tańczyć wesołego oberka na zakończenie wojny?

Jak sie wojna skończy to gość w sweterku założy pasiaka za to co wypłynie po tej wojnie , ma tak nagrabione za handel bronia , "częściami zamiennymi" , rozkazy by bombardować " w nocy jak w Buczy" itd. dlatego nie chce pokoju bo skończy sie lans '

Co do samolotów to nawet Tfusk coś dziwnie powiedział w stylu że wiem ale nie powiem ale chodziło o operacje na morzu ze niby ruskie mieli coś sabotować i robić dywersje , kacapy mieli robić akcje terroru powietrznego i to dla lotnictwa na całym świecie ale zamiast powiedzieć o co chodzi mataczy jak to Tfusk . 

P8 zeszła na niższy pułap nad bałtykiem i wyłaczyła transla... . :)  transporder tak więc coś kombinują .

Jprd.. Czego Ty chcesz? Znowu jakiś naukowy statek kabel do Szwecji przeciął. Szukają statku i narzędzia bo na Bałtyku obecnie prowadzone są działania związane z tymi wszystkimi "przypadkami".

marks50 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-gorzki-wpis-leszka-millera-oczekiwal-przeprosin-od-zelenskie,nId,7893260#google_vignette

Nawet komuchy dzis blizej społeczeństwa niż zdawało by sie udajace narodowe partie , żebrzeński przyjechał dzis do polski jako potrzebujący tylko jako namiestnik po pieniadze . Pewnie jeszcze strzeli focha że za mło mu dali a po powrocie do siebie znów obsmaruje że Polacy za mało daja i to przez nas wojne przegrywaja . Tfusk natomiast obiecał prad o już przy granicy wschodniej przejdziemy na 110V i bedziemy mieli amerykę . Juz w swieta napiecie spadało nawet poniżej 220 V jak teraz jeszcze więcej oddadzą prądu to napięcie będzie g...niane na stałe . np,w tej chwili mam 221V , niech każdy zmierzy  i sie sam przekona że nie ma 230 V 

Godzina 22.00 L1 245,5 V L2 245,8 V L3 242,3 V na falowniku w mieście. W chacie to 228 do 233 V.

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał(a):

ROZPADA SIĘ TWA PARTIA GRZEŚ ATOMOWY WYSADZI .

Piękna sprawa .

Nikt nie będzie narzucał nikomu swych  poglądów wolę Amerykę i Trumpa .

Są wielbiciele ONUCY to jazda do Moskwy .

I myślisz że to w jakikolwiek sposób zmieni moje poglądy? To nie twoja łżeprawicowa sekta na którą ciemny lud  głosuje stadnie a poglądy ma takie jak im powiedzą w TV.

Nikt nikomu nie będzie narzucał? No przecież właśnie nam ameryka masę rzeczy narzuca. Nie przeszkadza ci to? 

1 godzinę temu, galan99 napisał(a):

Polska wolna od ONUCY nigdy więcej Onucy .

Wolni bracia Ukraińcy Tusk spiera i cały Naród Polski .

jak to spiera? Co spiera? z czego spiera?

Opublikowano

miało być tak że mieli przejąć ruskie aktywa w azotach a teraz to wygląda na to że sprzedadzą swoje i jak znam życie to się okaże że kupi jakiś podstawiony słup kacapa albo słup ukraińca tak jak z ursusem . 

Opublikowano
marks50 napisał:

miało być tak że mieli przejąć ruskie aktywa w azotach a teraz to wygląda na to że sprzedadzą swoje i jak znam życie to się okaże że kupi jakiś podstawiony słup kacapa albo słup ukraińca tak jak z ursusem . 

Ktoś kierował spółką kalkulując ciągłą kroplówkę od Państwa a nie realia. Wiemy jak ma się Pewna grupa zbrojeniowa..

Opublikowano

Dlaczego Grupa Azoty ma straty?

— Polimery Police (obecnie PDH Polska — przyp.red.) to projekt, który jest największym obciążeniem dla sytuacji finansowej grupy — przyznaje w odpowiedzi dla Business Insidera Andrzej Skolmowski, wiceprezes grupy. Rozpoczęta w 2020 r. inwestycja miała pozwolić wejść spółce na wyższy poziom. To się jednak na razie nie udało, a firma wykorzystuje ok. 60 proc. założonych mocy produkcyjnych.

Problem potwierdzają analitycy. — Budżet projektu PDH wzrósł dramatycznie — z początkowej koncepcji około 2 mld zł do ponad 6,5 mld. Doszła linia polimeryzacji propylenu oraz cała infrastruktura pomocnicza z magazynami gazu. Analitycy wskazywali na ryzyko ukończenia inwestycji w okresie gorszej koniunktury na propylen i polipropylen w Europie — i właśnie z tym mamy do czynienia. Obecnie marże polimeryzacyjne są ujemne, a marże na produkcji propylenu z propanu, choć dodatnie, są znacznie niższe niż w momencie rozpoczęcia projektu. Początkowo szacowaliśmy, że projekt może generować zysk EBITDA między 700 mln, a nawet ponad miliard złotych. Teraz na 2025 r. realnie szacujemy około 300 mln, może 500 mln zł – szacuje Jakub Szkopek.

REKLAMA
Opublikowano
2 godziny temu, marks50 napisał(a):

Noooo boooo to jest tak jak z pszenicą. Chłopom ubzdurało się że bedą rządzić ceną pszenicy a Azotom ubzdurało sie że jak się zbiorą do kupy , to będą dyktować ceny nawozów. No i jedni i drudzy się zdziwili.

• Like 1
Opublikowano

a jakiś konkret dasz? Czy jak zwykle negatyw...

jacek1296 napisał:

projekt może generować zysk EBITDA między 700 mln, a nawet ponad miliard złotych. Teraz na 2025 r. realnie szacujemy około 300 mln, może 500 mln zł 

Co oznacza, że są przeinwestowani a w obliczu od dawna forsowanej redukcji zużycia tworzyw wraz ze wzrostem odzysku nie powinno dziwić.

mirro napisał:

Noooo boooo to jest tak jak z pszenicą. Chłopom ubzdurało się że bedą rządzić ceną pszenicy a Azotom ubzdurało sie że jak się zbiorą do kupy , to będą dyktować ceny nawozów. No i jedni i drudzy się zdziwili.

ZnacZyy... jak idzoe o propylen to tematem jest bardziej o sznurek do snopowiązałek. Ktoś wybudował linię aby nie zabrakło - jak niegdyś. Ursus to gra na coś innego bo to był trup.

Opublikowano

--------------------------

policja polska urządza polowania na staruszków

wcześniej 71-latek a teraz 66-latka - państwo w niebezpieczeństwie :D 

Opublikowano
17 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Z uznaniem śląskiego za język regionalny jeszcze parę miesięcy musimy poczekać (wybory!), ale i tak się dzieje!

wy***rdalać platforma !!!!!!!!!!!!!!!!

image.png

image.png

I tak jest lepiej niż było. Pamiętasz jak kilka lat temu Kaczyński nazywał was zakamuflowaną opcją niemiecką?

• Like 1
Opublikowano

A sami ostrzegają żeby nie dać się nabrać na policjanta.   🙆‍♂️

6 minut temu, nie napisał(a):

Opublikowano
37 minut temu, nie napisał(a):

Mogli nie słuchać zaRublikaTV i nie robić głupot to by dalej sobie spokojnie siedzieli w domu ...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mogli nie słuchać zaRublikaTV i nie robić głupot to by dalej sobie spokojnie siedzieli w domu ...

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Tak działa szczujnia Szczuje starych durni a ci idą łamią prawo. Wpadają w kłopoty a ci co ich szczuli dalej się bawią dobrze.

a jak nawołują do zabicia kaczyńskiego to macie ubaw 

rzygać mi się chce 🤮

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

A ktoś poszedł i próbował? Bo jak pójdzie i spróbuje to będzie takim samym durniem jak ci co do Owsiaka te groźby pisali. Z drugiej strony Kaczynki może zgłaszać do prokuratury czy na policję. 

Ja tu nigdy nikogo nie nawoływałem do niczego. A ci co nawołują do zabicia Kaczyńskiego tak samo powinni odpowiadać ja nie mam z tym problemu nie jestem hipokrytą jak ty.

Ty tu plujecie na Owsiaka bo kasę zbiera. A prosta spraw jest nie chcesz nie dajesz. Ja nie pluje na Sakiewicza bo na republikę zbiera nie chce nie daje. Mogę się z tego pośmiać a i owszem ale nie nawołuję by go zabijać czy, że on taki czy owaki.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, nie napisał(a):

a jak nawołują do zabicia kaczyńskiego to macie ubaw 

rzygać mi się chce 🤮

Gdzie nawołują, gdzieś w TVN czy TVP ?? Jak tak to dawaj linka do jakiegoś artykułu ...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A ktoś poszedł i próbował? Bo jak pójdzie i spróbuje to będzie takim samym durniem jak ci co do Owsiaka te groźby pisali. Z drugiej strony Kaczynki może zgłaszać do prokuratury czy na policję. 

a cyba???????????????????????????????????????????????? już po-łgłówki zapomnieliście?

co da zgłaszanie jak sprzedajni sędziowie wszystko umarzają, patuska, która krzyczała do kamery: "jarek zajebiemy cię" została uniewinniona

palikot mówiący o wypatroszeniu kaczyńskiego uniewinniony, i setki innich

o czym ty gadasz?

• Haha 2