Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

„Animex Foods dokonał zakupu świń z Niemiec, stanowiących ok. 3% tygodniowego zapotrzebowania firmy na trzodę chlewną. Transakcja wynikała z braku dostępności tucznika na rynku krajowym oraz konieczności zachowania ciągłości produkcji i utrzymania dostaw – wyjaśnia swoje „niemieckie zakupy” największa na polskim rynku firma mięsna.”

Opublikowano

jak tuczniki jaką do nas z Niemiec, to giełda powinna wzrosnąć bo ubędzie towaru u sąsiada, a jak nie jadą to u nas powinien być niedobór 

a jak będzie faktycznie? 

Opublikowano

7,50 za E sprzedawałem wczoraj... Nie wiem skąd ta różnica. Może dlatego że ja ze wschodu i z Niemiec transport to trochę daleko i wyższe koszty? 

Ogólnie brakuje tuczników w ubojni bo chcą przyspieszać odbiory.

Opublikowano
3 godziny temu, MatiHolland napisał(a):

Jak sprzedajecie po 7 zł to dajecie się dymać bez wazeliny 

U nas na pierwszym miejscu jest terminowość odbioru, czyli max kilka dni, po drugie długoletnia współpraca 25 lat ,cena akurat nie dostajemy max ale też nie dostajemy min w przypadku załamania na rynku ,ostatnio przy załamaniu w styczniu najniższa cena oferowana przy kilku szt to było 5.1 , gdzie  w okolicy oferowano 4,7-4,8  więc zbytnio narzekać nie można 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Neveragain napisał(a):

Mościbrody z marszu dają 7,40... Więc negocjujcie

Nie wiem z kąd Moscibrody kupują towar ale tego nie da się jeść w okolicznym miasteczku pewnie się zamknie , mają konkurencję w postaci Somianki mięso jest o dwa poziomy wyżej w Somiance , kolejka w sklepie to też odzwierciedla 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ten wniosek o średniej liczbie djp, tam w podstawowych informacjach o wniosku jaki rok trzeba wpisać 2024 czy 2025? Wiem że średnia liczba dotyczy ubiegłego roku ale wniosek jest z tego, tak więc jak?

Opublikowano

Wiem ze może temat już bym gdzieś znalazł ale kamera na porodówkę by mi się zdała. Chociaż jedna. Oczywiście niedrogo i fajnie jakby to miało podgląd gdzieś z telefonu czy coś. Nieraz się gdzieś wyjedzie i podgląd by się przydał. Tylko ja zielony w tym jestem. Zasięgu Wi-Fi brak w oborze ale może dałoby to jakoś inaczej rozwiązać. Może coś polecicie 

Opublikowano
2 godziny temu, migacz napisał(a):

Wiem ze może temat już bym gdzieś znalazł ale kamera na porodówkę by mi się zdała. Chociaż jedna. Oczywiście niedrogo i fajnie jakby to miało podgląd gdzieś z telefonu czy coś. Nieraz się gdzieś wyjedzie i podgląd by się przydał. Tylko ja zielony w tym jestem. Zasięgu Wi-Fi brak w oborze ale może dałoby to jakoś inaczej rozwiązać. Może coś polecicie 

2 kamery mam Sayus, nie wiem jaki masz budżet, obie są na wifi, mają lampę na czujkę i rejestrację ruchu, podgląd z aplikacji + karty pamięci mam w środku. U mnie co prawda są w podwórzu, ale  myślę że w chlewni dały ba radę bez problemu, dodatkowy atut to dobra jakoś obrazu w nocy.

Opublikowano

Ale żeby działały na wi-fi to muszą mieć zasięg z domu? A tego brak chyba żeby jaka antenę dołożyć. Myślałem o czymś takim koło tysiąca złotych. Z czasem by się wróciło bo można jakiegoś prosiaka uratować.