Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, bizon1 napisał(a):

Wszelka odzież i obuwie robocze przejdzie i nie musi być pisane że do bioasekuracji sprzęt to opryskiwacz - ciśnieniowy lub spalinowy , myjka ciśnieniowa ( chociaż uważam że to sprzęt do czyszczenia tak samo jak odkurzacz ) środki do dezynfekcji typu virkon dezodan , środki na muchy ,gryzonie , stacje deratyzacyjne , maty , bramy dezynfekcyjne też pewnie by przeszły .

To wszystko zależy od placówki arimr, twojej arimr wystarczy np. Faktura, a moja oprócz faktury chce jeszcze potwierdzenie zapłaty 

Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, Stach123 napisał(a):

Potwierdza to moje zdanie iż sama faktura jako papier  to tylko papier i  ze względu na strukture nie nadaje się nawet do wycierania zwieracza . Prawdę powiedziawszy potwierdzenie zapłaty nie daje gwarancji że zakup aktualny . bo zakup był , płatność również ale nastąpił zwrot i potwierdzenie zapłaty zostało i  faktura również a towar pojechał z powrotem a za towar kase zwrócili ,  ale jak ARIMR będzie miała wglad w skarbówkę to sprawdzi czy sprzedawca WAT rozliczył od sprzedaży  i ewentualnie po zwrocie nie wystawił faktury korygującej która transakcje uważa za nie było 

Edytowane przez Stach123
n
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzenie wpłaty to jest jakby obowiązkowy załącznik w każdej refundacji.

Tak podsumowując:

Odzież robocza

Buty 

Trutki

Środki dezynfekcyjne

Bramą dezynfekcyjna, opryskiwacz (czy musi być że do dezynfekcji 😉), sprzęt do bielenia, myjka.

Jak wyglądają materiały na zrobienie drzwi stalowych przejdą 🤔

Piszcie co tam jeszcze można "podciągnąć" pod program 🤔.

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano
6 godzin temu, Stach123 napisał(a):

nip ,  ile sztuk , data wystawienia sposób zapłaty

jaki sposób zapłaty,towar mi dajesz tylko na papierze to i musisz zaznaczyć że kase dostałes do ręki już 

Opublikowano

Ja ci napiszę że dostałem do ręki chociaż  takiej możliwości nie ma  , jest opcja że faktura opłacona  to zażądasz zwrotu gotówki i zrezygnujesz zakupu  , a kasę trzeba zwrócić , pisze o tym nie żeby się sprzecać tylko żeby inni się dowiedzieli mniej więcej jak to hula . Bo cwaniaczki  np z aAAlegro napiszą  na papierze co sobie klijent zażyczy a wina będzie tuska 

4 minuty temu, simpleNICKpl napisał(a):

dk blue 30kg

Dalej po pińcest zostaje na sztuce za te blue ?

Opublikowano

Widzę że się rozumiemy , dodam tylko tyle że na obecną chwile dokumenty nie wszystkie muszą być podpisane żeby były ważne , umowę również można zalegalizować ustnie  np przez telefon więc do telefonu też czasem trzeba wiedzieć co  powiedzieć 

Opublikowano
44 minuty temu, Stach123 napisał(a):

pomyłka może nie tylko pułapka , dostałeś zwrot do bioasekuracji a nie powstrzymałeś wirusa to odszkodowania nie dostaniesz 

Wiesz napewno, czy zgadujesz?

Opublikowano
2 godziny temu, Stach123 napisał(a):

pomyłka może nie tylko pułapka , dostałeś zwrot do bioasekuracji a nie powstrzymałeś wirusa to odszkodowania nie dostaniesz 

Odpowiedzialność za to co się teraz dzieje w rolnictwie bierze cała koalicja rządząca...

Opublikowano

Przecież takie rzeczy dzieją się co 2 czy 3 lata niezależnie kto rządzi.

Płacz że się nie opłaca i trzeba dokładać to ja już lata słyszę, ale jak się pojawi gdzieś jakiś kawałek ziemi czy to do kupna czy dzierżawy to ustawiają się kolejki.

• Like 1
Opublikowano
21 godzin temu, Stach123 napisał(a):

Ja ci napiszę że dostałem do ręki chociaż  takiej możliwości nie ma  , jest opcja że faktura opłacona  to zażądasz zwrotu gotówki i zrezygnujesz zakupu  , a kasę trzeba zwrócić , pisze o tym nie żeby się sprzecać tylko żeby inni się dowiedzieli mniej więcej jak to hula . Bo cwaniaczki  np z aAAlegro napiszą  na papierze co sobie klijent zażyczy a wina będzie tuska 

Dalej po pińcest zostaje na sztuce za te blue ?

kolejny rok dokładasz do interesu? na codzień świnki złe a pojawi się informacja o kolejnym śmiesznym dofinansowaniu na pierdoły to ruch w temacie robi się jak na targowisku

• Like 4
Opublikowano

A co to niby za wielkie dofinansowanie przekroczył ktoś 50 koła,ceny od razu wygórowane X2, lepiej poczekajcie na zwroty i dopiero  się cieszcie,Ale przy tych cenach za tucznika to co to na rolnika, lepiej pochwalcie się kto buduje nowe obiekty ale nie takie 20x15 bo jak sami wiecie większość to wybudowali wam rodzice i dziadkowie.