Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Fugeo napisał(a):

Sprzedawał ktoś bydło do ubojni Gramar z Włodawy? Jakieś opinie, nie ma problemu z płatnościami?

Handluje od dłuższego czasu, złego słowa nie mogę powiedzieć, z płatnością nigdy nie było problemu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Matys1990 napisał(a):

Ile płacą

W przyszłym tygodniu na przyjechać ktoś od nich obejrzeć i wycenić, bo ceny za najsłabsze hfy zaczynają się od 14-15 zł a górna granica to pewnie jakieś 20 zł za czyste lm.

1 godzinę temu, Dragon155 napisał(a):

Handluje od dłuższego czasu, złego słowa nie mogę powiedzieć, z płatnością nigdy nie było problemu 

Przelew 14 dni czy dłużej? Jakie ceny proponują ma tle innych ubojni? ile potrącają z wagi?

Opublikowano
2 godziny temu, Fugeo napisał(a):

W przyszłym tygodniu na przyjechać ktoś od nich obejrzeć i wycenić, bo ceny za najsłabsze hfy zaczynają się od 14-15 zł a górna granica to pewnie jakieś 20 zł za czyste lm.

Przelew 14 dni czy dłużej? Jakie ceny proponują ma tle innych ubojni? ile potrącają z wagi?

Z Jarkiem z opola nie handlujesz?

Opublikowano

@mickas092 nie, dwa razy wziąłem od nich cielaki. za drugim razem dwa cielaki padły, a trzeciego ledwo odratowalismy. 

Kiedyś oglądali u mnie byki i jakoś się nie dogadaliśmy odnośnie ceny. Od kilku lat wszystko zabiera ode mnie Artus Maciejowice.

Gramar polecił mi znajomy i chce zobaczyć co powiedzą.

Opublikowano
9 godzin temu, Fugeo napisał(a):

Sprzedawał ktoś bydło do ubojni Gramar z Włodawy? Jakieś opinie, nie ma problemu z płatnościami?

Raz u mnie oglądali bydło ale się nie dogadaliśmy. Ostrożni z ceną żeby chociaż za dużo nie zapłacić😀

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zarowno Artus jak i Gramar w kwestii platnosci nie ma problemu.

Duzo od nich kupuje.

Co to klasy i wyboju to nie wiem bo nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Ale generalnie oni oboje maja z regoly mocny towar wiec raczej kupuja od hodowcow co ogarniaja.

Leszek w Artusie rzadzi bez zmian juz z 30 lat. Sp. Krzysztof odszedl ale corki sie odnalazly z mojego punktu widzenia. Nie przewiduje problemow

Gramar Gramar czy Agrostar bijacy uslugowo?

Edytowane przez Karol8885
  • Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Karol8885 napisał(a):

Zarowno Artus jak i Gramar w kwestii platnosci nie ma problemu.

Duzo od nich kupuje.

Co to klasy i wyboju to nie wiem bo nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Ale generalnie oni oboje maja z regoly mocny towar wiec raczej kupuja od hodowcow co ogarniaja.

Leszek w Artusie rzadzi bez zmian juz z 30 lat. Sp. Krzysztof odszedl ale corki sie odnalazly z mojego punktu widzenia. Nie przewiduje problemow

Gramar Gramar czy Agrostar bijacy uslugowo?

Agrostar to pośrednik?

Opublikowano
17 godzin temu, Fugeo napisał(a):

@mickas092 nie, dwa razy wziąłem od nich cielaki. za drugim razem dwa cielaki padły, a trzeciego ledwo odratowalismy. 

Dwa upadki z ilu sztuk ? Duże wagowo były? 

Opublikowano

Chłopaki jest sens teraz robić drugie podejście siania trawy na suchym torfie? Skosilem pojedyncze komosy bo tylko to wyrosło po pierwszym siewie jakoś w kwietniu i teraz myślę czy siać np pszenżyto+ jakieś trawy czy za wcześnie? Jakie gatunki polecacie na taki torf żeby w ogóle wzeszło coś :) Myślałem Kupkówka, życica, Kostrzewa albo czysta Kupkówke cos doradzicie?

Opublikowano

Ile można by dać za jałówki hf w wieku 12-14 miesięcy? Sytuacja rodzinna zmusiła znajomego do sprzedaży i się pytał czy nie chcę kupić. Jałówki wysokie dosyć. Pod zacielenie będą. Takie normalne hf. Ni ładne wybitnie ale też nie brzydkie.

Nie kupowałem takich dużych dawno. Kuj-pom.

Opublikowano
3 godziny temu, maroko napisał(a):

Ile można by dać za jałówki hf w wieku 12-14 miesięcy? Sytuacja rodzinna zmusiła znajomego do sprzedaży i się pytał czy nie chcę kupić. Jałówki wysokie dosyć. Pod zacielenie będą. Takie normalne hf. Ni ładne wybitnie ale też nie brzydkie.

Nie kupowałem takich dużych dawno. Kuj-pom.

Teraz to wszystko od 20 zł w górę. Dziś kupione hf po około 2 miesiące. 2 tysiące sztuka. Przy mnie miał dwa tel czy jeszcze są. Wystawione godzinę wcześniej 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Niezle karmiony 2 miesiące i już 140 kg to nie wiem czy na mamce tyle by miał jakiś mięsny?

Realne 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

Ja to pier**** zakup cieląt... Kupię 15 max 20bo coś koło tego brakuje mi do obsady do prowu i czekam do grudnia/stycznia z tym co się będzie działo... Do tego momentu powinno się wszystko ustabilizować i wyjaśnić sprawa co dalej... Chyba że od swoich dostawców to wtedy ewentualnie będę kupował jak się dogadamy z ceną, a jak nie to trudno. A po nowym roku trzeba zacząć myśleć o budować stada podstawowego mamek 🤔

• Like 2