Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, koordynator napisał(a):

Dokładnie. Wynik to 13250 netto za 530 kg mięsa po 25zł. Przeliczony na fakturze na wagę żywą po 15 netto x 883kg bo tak był umówiony a że nie dał się zważyć to policzony na WBC. Cego tu nie rozumieć. Koniec wątku.

A jaki wiek był tego byka .

Opublikowano (edytowane)

A u mnie takie misie pojechały tydzień temu. 678kg średnia waga 6sztuk. Hf, mieszaniec. 15zł brutto  Mazowieckie. Najmłodszy niecałe 16miesięcy najstarszy 18.  9400zł sztuka. Wynik mnie zadowala wszystkie byczki od swoich krów. 

20250319_105951.jpg

20250322_105052.jpg

Edytowane przez Xion
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Xion napisał(a):

A u mnie takie misie pojechały tydzień temu. 678kg średnia waga 6sztuk. Hf, mieszaniec. 15zł brutto  Mazowieckie. Najmłodszy niecałe 16miesięcy najstarszy 18.  9400zł sztuka. Wynik mnie zadowala wszystkie byczki od swoich krów. 

20250319_105951.jpg

20250322_105052.jpg

Czemu takie młode koty sprzedałeś, przecież one dopiero co by fest masy nabierały 

Opublikowano
18 minut temu, Xion napisał(a):

Kasa potrzebna była, spodziewałem się obniżek ,pasza ubywa i brak miejsca, na ich stanowisku już 8 sztuk stoi. 

Długo mleko piły? Niezła waga w tym wieku 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Około 2 miesięcy bywało i  dłużej ale z wodą się rozrabia bo za tłuste. Powiem szczerze że paszy specjalnie  nie chce mi się im przygotowywać to dostają tmr dla krów mlecznych ze śrutą sojową rzepakową witaminy drożdze + dodatkowo osypka  18miesięcy 7stów spokojnie łapią ale koszty robię. Szuwarem ich nie karmię. Jak tmru mało to kiszonka z kukurydzy zawsze dokładam.

Edytowane przez Xion
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Piotruniu25 napisał(a):

A co będzie za tydzień,dwa lub za miesiąc?Moim zdaniem dobrze zrobił,kasa na koncie i głowa spokojna.

Wszystko zrozumiałem kolego, w sumie moje pod koniec czerwca będą miały wiek Twoich sprzedanych, ale trzymam, dopiero co prawie 2 letnie poszły 

Opublikowano
6 godzin temu, Damianek20 napisał(a):

Sprzedana jałówka hf ponad 800 kg brutto cena 13 brutto.

Tel za tel miał żeby przyjechał za bydłem . U mnie dopchał samochód naczepa zaladowana już była. 

Masz zdjęcie tej jałówki ?

Opublikowano

Sprzedane wtorek byk hf 620kg netto po 13 zł brutto RR SM/hf 680kg netto po 13.8 zł brutto RR wiek 19 miesięcy waga swoja i handlarza różnica 2kg 

Opublikowano
19 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Sprzedane wtorek byk hf 620kg netto po 13 zł brutto RR SM/hf 680kg netto po 13.8 zł brutto RR wiek 19 miesięcy waga swoja i handlarza różnica 2kg 

Czyli jednak handlarze nie oszukują na wadze🤫kto odbierał?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, malorolny121 napisał(a):

I pojechały  jałówki o 6 rano tylko 3 szt mm. 950kg, 780, i 740 po 15,50 brutto.

Ta 950 kg to jaka rasa? Jałówki nie tanieją?

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
Opublikowano
12 godzin temu, Xion napisał(a):

Kasa potrzebna była, spodziewałem się obniżek ,pasza ubywa i brak miejsca, na ich stanowisku już 8 sztuk stoi. 

Dobrze zrobiłeś ładna cena była. 

Opublikowano
9 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Ta 950 kg to jaka rasa? Jałówki nie tanieją?

Podobno taniej, ale te jalowki nie zmieściły  sie do byków w zeszłym  tyg i teraz tylko zabrali po uzgodnionej cenie. Jalowka MO×BB.

Opublikowano
19 minut temu, Marcin133 napisał(a):

Czyli jednak handlarze nie oszukują na wadze🤫kto odbierał?

Skowron Kolbuszowa chyba jedyny którego waga na podwórku nie straszy.... ale zawsze ma jakieś ale....

Cena wg niego 1 zł w dół do zeszłego tygodnia a ludzie wypychają na siłę...

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Skowron Kolbuszowa chyba jedyny którego waga na podwórku nie straszy.... ale zawsze ma jakieś ale....

Cena wg niego 1 zł w dół do zeszłego tygodnia a ludzie wypychają na siłę...

Potwierdzam 1zl w dół wyceniają na ten tydzień,  dzisiaj poszły kilka szt. ale skupnik dał cenę z tamtego tygodnia tak jak było umówione .

Więc wszystko zależy od skupnika

Opublikowano
12 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Od zeszłej środy czytam i słyszę wszędzie " odebrali bydło jeszcze po starej cenie , ale od jutra ostro w dół" 🤔

Jacy miłosierni i litościwi Ci kupcy :D

• Like 3