Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A może naprawdę mu tak dobrze?

Może tak woli?

Po co kogoś uszczęśliwiać wedle siebie?

Jakie według siebie,cala natura polega żeby znaleźć sobie kobietę cz faceta mieć dzieci przedłużyć gatunek,a ci inni skazani są na wymarcie.

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

u znajomego podobnie , pierworodny co zaliczył wpadke i poszedł do miasta z dziewczyną zawsze był lepiej traktowany przez ojca bo miał lepszy dryg do maszyn i szybciej kumał o co chodzi w ich obsłudze pomimo że przy krowach z których żyło gospodarstwo mniej robił 

to samo pokolenie wcześniej , senior 20lat starszy od właściciela miał lepsze relacje i zawsze lepiej traktował tych co szkoły zrobili i poszli w świat a syna co został i pomnażał majątek wyzywał od partaczy 

mnie w domu matka tez jebała bardziej niż siostre co poszła do miasta i w bloku siedzi a teraz sie wcale nie odzywa i przestała mieć pretensje na szczęście bo chyba zaczyna do niej dochodzić że za dużo chciała ode mnie niż to na co moge sobie pozwolić i zrobić za swoje pieniądze 

Normalne zjawisko. Znajomy mógł zostać w domu ale poszedł na swoje. Najpierw wynajmował a potem kupił działkę. Bo na swoim robi co chce i kiedy chce i nikt mu nie marudzi.

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Były.

Czyli jednak ktoś się koło Ciebie kręci.

Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

Jakie według siebie,cala natura polega żeby znaleźć sobie kobietę cz faceta mieć dzieci przedłużyć gatunek,a ci inni skazani są na wymarcie.

Ale sa osoby które inaczej to widzą...

Może potrzebują czegoś innego by być szczęśliwymi....a może sobie wmawiają by nieocipiec...

Dopóki nie robią nic złego, to niech robią co im bardziej odpowiada...

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Po co mam cudze dzieci niańczyć nie mogąc mieć swoich? Na co mi to potrzebne? Mam spokojne, stabilne życie bez fajerwerków typu dziecko zachorowało, żona ma zachcianki. Wiem co będę robił jutro, pojutrze i zakłócić mi to może w zasadzie jedynie choroba lub śmierć.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Normalne zjawisko. Znajomy mógł zostać w domu ale poszedł na swoje. Najpierw wynajmował a potem kupił działkę. Bo na swoim robi co chce i kiedy chce i nikt mu nie marudzi.

Czyli jednak ktoś się koło Ciebie kręci.

Kręcił. A przynajmniej może próbowały. Sytuacje w porę opanowane i natrętki odgonione.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

I pewnie wielu jest tu takich Wieśków tylko nie chcą tu o tym pisać żeby nie być wyśmiewanym i chejtowanym.  

I tak samo jest wielu co nie wierzą a też sobie doskonale radzą ... A tak patrząc typowo finansowo to lepiej wierzyć, że Mesjasz jeszcze nie przyszedł i cały czas na niego czekać  ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał(a):

I pewnie wielu jest tu takich Wieśków tylko nie chcą tu o tym pisać żeby nie być wyśmiewanym i chejtowanym.  

Ja mam to w d*pie bo przewaznie tacy się smieja co kupują rozsiewacze za 5tyś nowe tacy to się najwięcej udzielają czy tacy co się o dobrą żonę nie pomidlili inni juz mniej co są mondrzejsi bo wiedzą ze coś w tym jest.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

Wiesiek chłopak wierzący, modli się i widać że ma wsparcie z góry. Żonę dostał dobrą,z finansem. Gospodarstwo rozwija że aż miło popatrzeć. On jest najlepszym przykładem👍

Bliźnich miłuje, przykazań kościelnych przestrzega. Wstrzemięźliwość zachowuje, seksu przedmałżeńskiego pewnie nie uprawiał 😉😅

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, marulekk napisał(a):

coś 3-4miesiace na oko  bo ludzie różnie zgłaszją urodzenia :D 

drożdze moze były w tej tubce, poźniej zobacze skład

Wet kazał wlać łyżke czubatą sody, mówił ze mu to napewno niezaszkodzi 

Tyle to nie zaszkodzi

Może się przeżarł 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał(a):

Bliźnich miłuje, przykazań kościelnych przestrzega. Wstrzemięźliwość zachowuje, seksu przedmałżeńskiego pewnie nie uprawiał 😉😅

Ja tam nie jestem o wyszukiwanie czyichś grzechów. Pisze to co zaobserwowałem. 

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał(a):

Mam pytanie kosiarki dyskowe składane w górę mają jakieś zabezpieczenia w razie awarii hydrauliki czy wszystko leci w dół? 

Zazwyczaj mają. Mam krone 320 na centralnym to ma.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał(a):

Mam pytanie kosiarki dyskowe składane w górę mają jakieś zabezpieczenia w razie awarii hydrauliki czy wszystko leci w dół? 

Mają, ale czy wszystkie to nie wiem. Rotacyjna taka to leciała w dół..... 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mf362 napisał(a):

Mają zawór na siłowniku od węza do podnoszenia do transportu ze jak zamnknieś to tylko tłok musiał by puścić aby walnęła.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja tam nie jestem o wyszukiwanie czyichś grzechów. Pisze to co zaobserwowałem. 

Toć nie my od tego jesteśmy. Jednak pożartować zawsze można.😉

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I tak samo jest wielu co nie wierzą a też sobie doskonale radzą ...

No i trafiłeś w punkt z istotą dzisiejszej ewangelii, to są ci synowie marnotrawni, tylko nie wszyscy wrócą do domu Ojca.

• Haha 2
Opublikowano
32 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

W domu i tak

To by musiał "Michał" mnie zabrać tam gdzie chodzi 🤭

Do Żelechowa byś musiał pojechać 🤷🤭

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

No i trafiłeś w punkt z istotą dzisiejszej ewangelii, to są ci synowie marnotrawni

Że tak powiem jak Pioter, mało mnie interesują baśnie H.Ch. Andersena ...

A może to Mahomet miał rację a nie jakiś Jezus ?? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
46 minut temu, marulekk napisał(a):

był wet do cielaka, żadne płuca a żołądek nie pracuje , dostał zastrzyki , tube na rozruch w pysk, zaraz pojde mu jeszcze sody  wlać i czekamy

Niech biega sobie i ze słomy owsianej mu taki kantar Ala zrobić żeby żuć zaczął. U nas wódkę leja też albo drozdze

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, mf362 napisał(a):

Moja ma przy siłowniku taki uchwyt, który po podniesieniu kosiarki się zabezpiecza zawleczką i można zluzować hydraulikę 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Leszy napisał(a):

Wiadomo to grzech ale ja raczej za tym aby spubować bo każdy ma inne potrzeby jednej co dziennie potrzeba innej co tydzień a innej raz na miesiać orzenisz się a potem niespodzianka bo myślałeś ze będzie inaczej najlepiej aby mieć takie same potrzeby,jak baba zaspokojona i chłop to nie szuka wrażeń po bokach. 

Opublikowano
50 minut temu, marulekk napisał(a):

był wet do cielaka, żadne płuca a żołądek nie pracuje , dostał zastrzyki , tube na rozruch w pysk, zaraz pojde mu jeszcze sody  wlać i czekamy

I przy problemach żołądkowych ma podwyższoną temperaturę?...coś ta diagnoza taka...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v