Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał(a):

A Dej spokój przydługo trochę Ale odespałem ciutke, jeszcze z dwa dni tak przybarloze i będzie dobrze

Jak zmęczony to się nie dziwię. Ostatnio jak śpię dłużej niż 12h to plecy mnie jebią k**ewsko 🤬

Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał(a):

A Dej spokój przydługo trochę Ale odespałem ciutke, jeszcze z dwa dni tak przybarloze i będzie dobrze

To nie dziw się że dziadem jesteś jak tak długo śpisz 🤣

@Buszmen11 ja mam że dłużej niż 8 godzin i mnie plecy bolą jak śpię 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Dali my po gardełku

qrła żebyś wiedział , chrzciny u siostry ciotecznej , śwagier odwózł ale jak nie straciłem rachuby w kieliszkach to większe pół litra pękło i jeszcze prosto idę jak 007

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał(a):

qrła żebyś wiedział , chrzciny u siostry ciotecznej , śwagier odwózł ale jak nie straciłem rachuby w kieliszkach to większe pół litra pękło i jeszcze prosto idę jak 007

Czyli węże tropisz O.o

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

idąc tym tokiem myślenia wszystkie zakałdy pracujące w "4brygadówce" powinny pójść z dymem , u mnie jest zamiast tego przesunięty tydzień pracy , wolne w tygodniu kosztem pracującej soboty i niedzieli 
to też firma ma pójść z dymem?

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał(a):

To nie dziw się że dziadem jesteś jak tak długo śpisz 🤣

@Buszmen11 ja mam że dłużej niż 8 godzin i mnie plecy bolą jak śpię 

Normalnie to 8 jak prześpię to jest wsio ok, a weź tylko poleż dłużej np w święta...

Wychodzi siuntka, rusek i bydło od gówniarza 

Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

wolne w tygodniu kosztem pracującej soboty i niedzieli to też firma ma pójść z dymem

U znajomego w firmie tam co tydzień w niedzielę się pali jak jest w pracy xD Pracuje w miejskiej kotłowni xD 

Opublikowano
4 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Normalnie to 8 jak prześpię to jest wsio ok, a weź tylko poleż dłużej np w święta...

Wychodzi siuntka, rusek i bydło od gówniarza 

Ja się z tym samym zmagam 9 godzin w łóżku i już krzyż czuje 🙈

Z szwagrem po pijaku to si do roboty nie idzie bo to się zawsze źle kończy 😅

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał(a):

idąc tym tokiem myślenia wszystkie zakąłdy pracujące w "4brygadówce" powinny pójść z dymem , u mnie jest zamiast tego przesunięty tydzień pracy , wolne w tygodniu kosztem pracującej soboty i niedzieli 
to też firma ma pójść z dymem?

I jak się pracuje? Fajnie jest jebać przy taśmie w niedziele czy w sobote jak wszyscy koledzy w tym czasie imprezują czy siedzą z rodziną?

Mój kolega z liceum jest dyrektorem w firmie za granicą a konkretnie we Francji. Rozmawialiśmy kiedyś jak tam pracują francuzi to tylko się zaśmiał. Tam nawet na drugą zmiane w piątek nie chcą przychodzić. Firma ma oddział we Francji tylko ze względów politycznych i wizerunkowych bo przynosi same straty. Od zapierdolu są oddziały w Polsce a ostatnio i Polacy są za drodzy to przenoszą do Rumunii.

My nie posiadający własnych firm jesteśmy na to skazani.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

jak się pracuje? Fajnie jest jebać przy taśmie w niedziele czy w sobote jak wszyscy koledzy w tym czasie imprezują czy siedzą z rodziną?

Pewno tak samo jak mając hodowlę ..

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pewno tak samo jak mając hodowlę ..

Spróbuj zobaczysz co lepsze.

Ja 6 lat pracowałem na 3 zmiany włącznie z sobotami. Już tam nie pracuje. Szkoda życia. 

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

I jak się pracuje? Fajnie jest jebać przy taśmie w niedziele czy w sobote jak wszyscy koledzy w tym czasie imprezują czy siedzą z rodziną?

Nie chcesz, to nie robisz w niedzielę czy sobotę, nikt Cię nie zmusi ... Nikt nikogo w pracy nie wiąże na sznurku, można zanieść wypowiedzenie i poszukać innej ...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie chcesz, to nie robisz w niedzielę czy sobotę, nikt Cię nie zmusi ... Nikt nikogo w pracy nie wiąże na sznurku, można zanieść wypowiedzenie i poszukać innej ...

Dokładnie. Jak nie pasuje to trzeba sp***dalać i szukać szczęścia w innej a nie dorabić Januszów czy zachodnie korpogówna. A do tego narzekać.

Tylko że takie obozy produkcyjne są w Polsce bo jesteśmy murzynami europy - duży kraj w centrum europy nie posiadający żadnych większych firm. Straszne.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tylko że takie obozy produkcyjne są w Polsce bo jesteśmy murzynami europy - duży kraj w centrum europy nie posiadający żadnych większych firm. Straszne.

Widocznie ludziom tak pasuje ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ładnie rosną przyszłe pieniądze. 

Kupa grosza 😁🙆‍♂️

Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

No jak, przeca trzeci zostałeś?

Bo ja kwasiego do założenia tematu namaścił 🤭 a Zbychu poparł to czemu ja czeci 🤭😁🤦🤔

50 minut temu, 6465 napisał(a):

Z Zosią? Czy ze szwagrem🤔

Z diabłem 🤭🤔😁

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Fajnie jest jebać przy taśmie w niedziele czy w sobote jak wszyscy koledzy w tym czasie imprezują czy siedzą z rodziną?

My nie posiadający własnych firm jesteśmy na to skazani.

mi to lotto bo najniższa krajowa to nie sa pieniądze które pozwalaja na założenie rodziny czy utrzymanie jej na godnym poziomie a jeśli już to kosztem innych celów a siedzieć ze starą emerytką( zagorzałą fanatyczką PiSu) w domu to nie przyjemność, znajomi z wyższymi zarobkami yebią na credo albo wspólne życie kosztem potomstwa i wyzwań z tego tytułu 

za sobote i niedziele w robocie jest 2 dni wolne w tygodniu i są to 2 dni robocze innych firm i instytucji kiedy mam czas coś załatwić czego nie jestem w stanie ruszyć pracując normalnie od poniedziałku do piątku 

z resztą nie ma co porównywać twojej firmy z moją w kwestii możliwości , oczekiwań ,wymagań a tym bardziej zarobków

jest rotacja pracujących w tym systemie tzn co kwartał zmiana pracowników przydzielonych do tego systemu , 9 osób z kilkuset pracowników i kilkudziestu osób pracujących na danej maszynie której ten przesunięty tydzień pracy dotyczy 

z resztą to pomysł dyrektora który karierę "po trupach do celu" robi dziadując na kasie na w różnych dziedzinach i kwestiach w funkcjonowaniu różnych firm 

Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widocznie ludziom tak pasuje ...

Akurat tutaj to bym polemizował. Po prostu tak sobie ludzi pracodawcy wychowali i ich słynne 10 za rogiem za Ciebie stoi + sytuacja zmusza do zarabiania przy takich kosztach życia. Pokolenia się zmieniają i teraz młody już tak jebać nie chce. Kwestia 15lat i to wszystko się pozmienia, tak jak i na zachodzie. Od laicyzmu, po takie kwestie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Akurat tutaj to bym polemizował. Po prostu tak sobie ludzi pracodawcy wychowali i ich słynne 10 za rogiem za Ciebie stoi + sytuacja zmusza do zarabiania przy takich kosztach życia. Pokolenia się zmieniają i teraz młody już tak jebać nie chce. Kwestia 15lat i to wszystko się pozmienia, tak jak i na zachodzie. Od laicyzmu, po takie kwestie. 

Mam nadzieje że to się zmieni. Na razie nie wygląda to dobrze. Kilkadziesiąt najbogatszych ludzi świata ma taki majątek jak pozostałe kilka miliardów.

Wystarczy troche poczytać, pojeździć, pooglądać, popytać starszych ludzi jak było kiedyś w normalnych krajach. W takim RFN w latach od  70 do końca 90 w rodzinie gdzie pracowało dwóch dorosłych stać ich było na dom, dwa nowe samochody i wakacje za granicą. Podobnie w USA gdzie jeszcze w latach 50 pracownik średniego szczebla, powiedzmy kierownik zarabiał tyle, że żona nie pracowała, miał dom, dwa auta i wykształcił dzieci. Teraz musisz yebać na dwóch etatach żeby jakos żyć. Tak nas urządzili wielcy tego świata przez korporacje i układy. To samo tyczy się rolnictwa. Niedługo jak nie będziesz miał 300 hektarów swojej ziemi to nie będzie cie stać na godne życie.

Dlatego tak im zależy na sprowadzaniu uchodźców. Cały czas liczą na roboli za miske ryżu.