Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...bigosu...

Bramę już widziałem...

Ale jak kupisz to chętnie jeszcze raz zobaczę.

Wtedy oba pojedziem..

O jeszcze i Grześ....

Marluk też podjedzie...no i zlot jak się patrzy...😆👍🏍️

Zbyszek nie chcesz kaska kupić? 

Opublikowano
16 minut temu, pedro2 napisał(a):

To dla chrześniaka na komunię. Tą wersję pro wezmę. 4 stówki drożej, a sporo lepsza. 

Dzięki wielkie za pomoc 👍🍺🍺🍺

Dla mnie to jaka 6seta 🙃 elektryczny to może być czajnik 😉 

Tylko najpierw trzeba prawko ogarnąć. Może się zbiore w tym roku 

@pedro2 ile srednio teraz sie daje na komunie? bo wypadlem z tematu, a w maju bede mial chrzesniaczki:>

Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ogarniaj, nic trudnego takie prawko jak już wcześniej na jakimś komarku, WSK czy podobnym jeździłeś. Straszyli tym nowym egzaminem w Internecie, że to takie trudne, a praktycznie bez problemu za pierwszym podejściem zrobiłem, gdyby nie szarpiący silnik na ssaniu gdy 8-mke robiłem to było by bezbłędnie, a tak musiałem poprawiać.

23 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Na prawko i ja mam chęć zrobić...

Aby te testy zdać, bo chyba dużo materiału do zapamiętania, a u mnie z pamięcią kiepsko 😬

Nie boję się, ciężarówki, autobusy zdane, przewozy rzeczy i osób, koparki i inne cuda. Ale czasu brak. 

10 minut temu, ahten napisał(a):

@pedro2 ile srednio teraz sie daje na komunie? bo wypadlem z tematu, a w maju bede mial chrzesniaczki:>

A ja wiem? 🤔

Może ktoś oświeci?

Pierwszy chrześniak dopiero do komunii.

Taka hulajnoga chyba starczy... 

Czy dziaduje? 😁

Ja dostałem rower za 3 stówy i byłem wniebowzięty, a tera to wiesz jakie te dzieciaki... 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ciapek przy oborniku od początku roku zrobił 26 godzin, palony dwa razy dziennie 

A prądem nie kopie? 🤭 Fotel full skóra czy kubełek pół skóra? 🤪 

@Tomasz0611 to na 99% wina tych foteli. Tak se podumałem i jak wsiadam to nigdy nie kopie...

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał(a):

Dzięki,ale dopóki w białej nie skończą stacji to będzie jak jest. A bydło do gramaru bez pośrednika agrostara.

Gdzie będę tankować Panie kierowniku? 

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

A ić stont😉

FB_IMG_1742220618259.jpg

Fajni panowie.

• Haha 1
Opublikowano
21 godzin temu, tommy66692 napisał(a):

Ja bym nie usnął bez kąpieli 

Ja bym nie usnął bez kąpieli 

Mi to bez różnicy. To jedna z niewielu pozytywnych fizycznych cech - położyć się tylko to od razu się chrapie i najlepiej przed 21 bo później to już organizm zaczyna się wyłączać.

Słoneczny ale wietrzny dzień.

Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał(a):

Fajni panowie.

Niestety, ale raczej nie są zainteresowani Twoją osobą🤪

Musisz pozostać przy swoim starym🤷‍♂️

Godzinę temu, ahten napisał(a):

U mnie słyszałem że coś około 3tys.

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Niestety, ale raczej nie są zainteresowani Twoją osobą🤪

Musisz pozostać przy swoim starym🤷‍♂️

U mnie słyszałem że coś około 3tys.

Ładnie się w d*pach przewraca. Na wesele jak świadek to minimum 5k🙆

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał(a):

Komunia to nie wesele , to co tym tropem iść to na wesele 5 minimum?

Ja od chrzestnego 21lat temu dostałem 2tys. To myślę że teraz 5 to żaden rarytas.

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Ładnie się w d*pach przewraca. Na wesele jak świadek to minimum 5k🙆

Też tak myśle. Popierdoliło się w głowach.

Ja tam tyle nie daje. A do jakieś dalszej rodziny itp to nawet nie chodzę na takie imprezy.

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja od chrzestnego 21lat temu dostałem 2tys. To myślę że teraz 5 to żaden rarytas.

Kurła, dobrze, że nie mam żadnej rodziny, jedną wypłatę stracić na parę godzin poza chałupą, zjedzenie obiadu i wypicie litra...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Zawsze jak kojarzę, to mówiło się, że chrzestny daje taką dobrą pensję, to by się w sumie zgadzało z tym co napisałeś.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie, że tyle pieniędzy na takie rzeczy można stracić... To, że stary jesteś to wiem.

No w maju u chrzesniaczki komunia. Był plan 2tys. Ale jak tu czytam to trza chyba dołożyć bo mało. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v