Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ale przykręcane bardziej podatne. A generalnie to jeśli zębatki, które ciągną łańcuchy są już sfatygowane to jeszcze większą tendencja do takich rzeczy. Ja mam na jednym krótkie wsuwane a na drugim długie przykręcane. Jak narazie bez takich ekscesów...odpukać w puste i niemalowane...

Koła gniazdowe igła. Coś nie pykło i tyle.

Nie ma co mędrkować, rano złożyć i rura

Pocieszające jest to, że po sąsiedzku przyjechali dużym rozrzutnikiem i ładowarką i zrobili połowę tego co ja 🤭

yebała im się cały dzień, a na koniec zaciągnęli do domu 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, radekz200 napisał(a):

Zbyszek czemu nie kupisz se lepszej siewki?

Po co?

Mi wystarcza, stary jestem, a nikt tu nie będzie się bawił z tym moim...hobby.

13 minut temu, radekz200 napisał(a):

lepiej mniej ale dobrze przypilnować? prawda Zbyszek?

Prawda.

12 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

No sztachety tak

Z balika na deseczki

Ciekawe czy z młodszych który by potrafił...

Się wszystko zmienia...dobrze że na lżej ...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
malaczarna napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

dzieci do przedszkola odprowadzone i świentujeta i świntuszyta 🤭

chyba tam jakiś zgarniacz obornika był w tle 😉😀😀😀

Plan wykonał. 

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Nie od trajzegi. Pianki dla moich dziewczyn, one je uwielbiają. Ja nie za bardzo. 

Obcięło palec? Moja córka nie znosi i ja tez

jak plan wykonał to i nagrodę dostanie

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Widział który takie coś?

IMG_20250310_184744.jpg

Ba to raz🤭 za nie długo i takie nogi będą w sklepie.

IMG_20250127_155635.jpg

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano

W styczniu wiozłem mięso z drobiu do Hiszpanii. A w lutym wiozłem mięso drobiowe z Hiszpanii do Polski. 

Różnica była taka że te z Polski było halal.

Opublikowano
52 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

U mnie też kupę lat nieużywana...

Wolę piłą spalinową..

Teraz w modzie rembaki. krajzegi wyszły z użytku... 

Nawet tarcicę....łatwiej zamówić gotową..

Ojjj.

Co się stało????

Oddział urologii 

Wodniak jądra 

• Confused 1
  • Sad 2
Opublikowano
17 minut temu, malaczarna napisał(a):

Widział który takie coś?

IMG_20250310_184744.jpg

Kupuje czasami taką. Sprowadzamy w firmke z Litwy a litwini sprowadzają z Hiszpanii. Miejscami gruba na 10cm. Kroje na cieńsze plastry sole, przyprawiam, do lodówki a później zagrycha do bimbru.

Opublikowano

Stary już 

Godzinę temu, donweter1989 napisał(a):

Dobry wieczór,🖐️ pytanie mam. Będę kupował przyczepę od rolnika vatowca, ja jestem RR . Trza z tym do skarbowego iść?

Jeśli da fv to nie

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Sam nie wiem ile za sadzenie brać

No sugerowałem ile.

Za siew wiem ile...

źle być niezdecydowanym ...w tym fachu...

Teraz, malaczarna napisał(a):

Podrożało?

Nie.

Nie ma powodów podnosić ceny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v