Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał(a):

do czego masz więcej baterii ? yato czy parksajd 

trzeba było głodówke od łikendu robić

zamówiłem yato żeby bateria od tawotnicy była bardziej eksploatowana 

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał(a):

i skąd ty to możesz wiedzieć 🤔

sie naoglądał człowiek tego i owego , na doświadczenie trzeba poczekać bo takiego jak ja to żadna nie potrzebuje 

niech lepsi korzystają , ja i tak mam problemy przez pretensje jakie mają do mnie rodzina i znajomi 

człowiek tylko nerwicy sie dorobił patrząc na innych nie pilnując swego , cały czas tylko bolą plecy nogi i głowa 

wczoraj całe popołudnie i noc przespałem

21 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

...Trzeba cieszyć się tym co mamy, a nie tylko marudzić jak niektóre forumowe marudy.

jeśli to do mnie ja nie marudze , chce tylko dać do zrozumienia że nie ma potrzeby za wszelką cene wchodzić w związki relacje itp kiedy ci co mają prostsze lżejsze ,dostatniejsze i łatwiejsze życie takich celów sie nie podejmują

a że ktoś oczekiwał że ja za swoje skromne pieniądze będę w stanie podejmować sie tych samych zobowiązań co inni niech sie puknie i tak nie mam tyle kasy z etatu do zainwestowania w jakość i poziom swojego życie niż inni to po co mi koszowniejsze wyzwania? 

dziś matka rozpalała w piecu to tylko buchneło jej w ogniem twarz spod fajerek i co mam sie martwić ? szkoda ale muszę 

nikt za nią tego robić nie bedzie a na lepsze życie nie stac, a dziewczyna żadna takiego zycia nie potrzebuje raczej 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, konteno napisał(a):

sie naoglądał człowiek tego i owego , na doświadczenie trzeba poczekać bo takiego jak ja to żadna nie potrzebuje 

niech lepsi korzystają , ja i tak mam problemy przez pretensje jakie mają do mnie rodzina i znajomi 

człowiek tylko nerwicy sie dorobił patrząc na innych nie pilnując swego

Po pierwsze, nie masz poczucia własnej wartości, a to bardzo niedobrze, po drugie miej wszystkich w d*pie i licz sam na siebie.

Edytowane przez Desperado
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

po drugie miej wszystkich w d*pie i licz sam na siebie.

ty tak podchodzisz do innych?

Ciekawe podejście...ale nic na takim myśleniu nie zbudujesz ...chyba że tylko tak gadasz..

6 minut temu, konteno napisał(a):

człowiek tylko nerwicy sie dorobił patrząc na innych nie pilnując swego , cały czas tylko bolą plecy nogi i głowa

...kurna....gdzie Ty pracujesz🙆

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ciekawe podejście...ale nic na takim myśleniu nie zbudujesz ...chyba że tylko tak gadasz..

Niektórzy ludzie nauczyli się żeby myśleć za nich i szukają głupich i jeleni do pomocy do wykorzystania i takich trzeba mieć w d*pie.

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

Niektórzy ludzie nauczyli się żeby myśleć za nich i szukają głupich i jeleni do pomocy do wykorzystania

Wiesz...

Myślę że powinieneś spojrzeć szerzej..

Nie tylko przez własne doświadczenia...

Konteno robi co w jego sytuacji mozna zrobić... zauważ że nie czeka na socjale.

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wiesz...

Myślę że powinieneś spojrzeć szerzej..

Nie tylko przez własne doświadczenia...

Konteno robi co w jego sytuacji mozna zrobić... zauważ że nie czeka na socjale.

No i widać jak się z tym czuje, coś mi się zdaje że słyszysz że dzwonią, tylko nie wiesz gdzie.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ojciec w zimie puszcza rano kury i jeśli się przewinie to pozbiera jajka. No i jak mu się powie i nie zapomni to siano przewróci jak się suszy ale to coraz mniej.

Pada, namielone kurom, pszczoły dostały pić, teraz gotować.

Chodzić koło kur to ja mogę, zbierać jajka również ale patroszyć już nie. Za dużo babrania się w tym dla mnie.

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Chodzić koło kur to ja mogę, zbierać jajka również ale patroszyć już nie. Za dużo babrania się w tym dla mnie.

Ja bym świni nie obrobił. Skubię własnymi rękami i patroszę średnio rocznie dobrą trzycyfrówkę. Bardzo to lubię.

• Like 2
Opublikowano
29 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...kurna....gdzie Ty pracujesz🙆

Podejście jak podejście moim zdaniem nie ma co miec na wszystkich wywalone tylko trzeba każdego tak traktować jak on ciebie i wszystko 

Opublikowano

pada od paru godzin..

5 godzin temu, dsbh napisał(a):

Kiedyś bronowało się zboża ozime wczesną wiosną, teraz już tego nigdzie nie widzę.

Czyli nie stosujesz środków chwastobójczych 🤔 ? Zawsze jakieś siewki się trafią.

teraz zielony lad wprowadza to z powrotem.

4 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Chodzi o 👊 🐴

image.png

4 godziny temu, Popier96 napisał(a):

W sobotę co innego miałem na głowie. Ale na spokojnie, rozsieje się w któryś poranek bo ma mrozić. Nowy przychówek przywiozłem, zobaczymy co z tego będzie. 

IMG_20250227_124506.jpg

gdzie kupujesz ?

4 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

W Ameryce se uwypuklają 

Jak jestes niezła D to może być i duża D 😉

sie rozmarzyles ..

4 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

Aby maksymalnie wykorzystać sprzyjające warunki pogodowe i czas, transport nawozu na pola w potężnym siedleckim kombinacie rolnym odbywa się koleją, sposób taki zapewnia maksymalną wydajność i brak przestojów ciągnika z rozsiewaczem. 

IMG_20250227_092358.jpg

w hamryce z wagonow bydlo karmia..

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał(a):

pada od paru godzin..

...a i u mnie coś kropi, ale tyle co nic...

Chyba się wyprowadzę tam nad waly ...Wisłowe...

Tam aby mieszkać, to prestiż rośnie...😆

• Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

tak ubrudzić taka ładna nowiuśką Pronarke

Nowiuśka to ona była 10 lat temu.

Zobaczysz jutro rano jak wygląda po dzisiejszym 😁

Też mnie serduszko bolało pierwszy raz jak do gnoju poszła, ale to ma pracować. Myjka jest 😉

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Znajoma kupiła kiedyś kilkadziesiąt sztuk takich pisklaków.....miała jedzenia na cały rok. A miały być same kury.

Sąsiad swego czasu przywiózł 50 pisklaków z targu z Proszowic. Wszystkie koguty :P. Ale tutaj się nie martwię, z sprawdzonej wylęgarni i odmiany seksowane. Kogutka nie będzie ani jednego. 

27 minut temu, jacus napisał(a):

gdzie kupujesz ?

Te nioski z wylęgarni. Za Chrzanowem odbierałem. A brojlera biorę z Wołowic. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mf362 napisał(a):

Nie jest u was mokro ?

Nie pamiętam tak fajnej wiosny jest w sam raz ,wszędzie się wiedzie ,zboża nie stoją w wodzie ,owies praktycznie zawsze siałem koniec kwietnia ,dlatego cześć posiałem zimowego owsa bo miał być na mokrych kawałkach i jak by była wiosna jak zawsze to siał bym w maju .

Edytowane przez Azor07
  • Confused 1
Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja bym świni nie obrobił. Skubię własnymi rękami i patroszę średnio rocznie dobrą trzycyfrówkę. Bardzo to lubię.

Wolał bym już chyba świniaka obrobić, niż skubać i patroszyć kurę. No ale szacun. Jest co przy tej ilości robić.

3 minuty temu, Popier96 napisał(a):

Sąsiad swego czasu przywiózł 50 pisklaków z targu z Proszowic. Wszystkie koguty :P. Ale tutaj się nie martwię, z sprawdzonej wylęgarni i odmiany seksowane. Kogutka nie będzie ani jednego. 

Tu było to samo. Kupione z targu, miały być w większości kury i były koguty :).

Opublikowano
49 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jeśli do mnie pijesz to sam wiesz jak to widzę. 

gdzie do ciebie , ty to pionek 

ja o ludziach z wyższych sfer o lepszych zarobkach itp

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Co to ta motorówka? i skąd ty to możesz wiedzieć 🤔

Widocznie ruc*ał więc wie🤷