Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, Strongman napisał(a):

Ale solary na dachu z 9m nad ziemią ale dzisiaj naizimniejszy poranek tej zimy.

W porównaniu z poprzednimi dniami to dzisiaj rano można powiedzieć że u mnie cieplutko ;)

• Like 1
Opublikowano

🤝 🙋‍♂️

-8°☁️ ☃️ mgła

🕯️ ______✝️ _______🕯️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

P0 zostałym Szczęść Boże 

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale sprawi, że nie będę musiał o tym czytać. 

To co ty tak się tych kobiet boisz, w podstawówce jakaś cię dręczyła psychicznie i tak zostało Czy ty po prostu innej orientacji jesteś ?

U nas też jest taki 50-letni kawaler ogier to jego życie to tylko pole i obora nigdzie nie wyjdzie póki rodzice żyją to jest jeszcze okej później będzie kaplica . Ja myślę że jakby go dziewczyna dotknęła to był by "wybuch" 🤭 jak w filmie american pie

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, Strongman napisał(a):

Ale solary na dachu z 9m nad ziemią ale dzisiaj naizimniejszy poranek tej zimy.

Wczoraj oglądałem filmy U Pana Boga w królowym moście i tam odłączyli ten teren od Polski i stworzyli nowe państwo i posłowie Zgodzili się na to żeby polske podzielić ze potem podzielą drugi raz Polskę na Polskę zachodnią gdzie będzie rządzić po i Polskę wschodnie gdzie będzie rządzić PiS

na jakim oglądałeś?

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Polska zdrowa żywność. Podobnie zboża i inne. Napierdalają tej chemii ile się da a później na strajkach jaka to polska żywność jest zdrowa🤣🤣🤣. Jak widze jak sąsiad biznesmen napierdala po tym polu z opryskiwaczem to wcale się nie dziwie że tak jest.

2 minuty temu, pedro2 napisał(a):

-11 

Pierdacze, nie sieję azotu. 

Takie mrozy, gleba na 10cm na bank skuta. Nie ma widoków żeby szybko puściła. Słoneczko zje ten nawóz 

Wal. Będziesz pierwszy w wiosce a to najważniejsze.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Sadowniki

Opamiętaj ta się

🙆‍♂️

https://biznes.wprost.pl/amp/11937993/przebadano-pomarancze-z

4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

A u naszych sadowników to zdrowe owoce? Jak widzę u okolicznych farmerów to oprysk pogania opryskiem i tak co drugi dzień , na pewno tako samo "zdrowe"jak te zagranicy 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał(a):

A u naszych sadowników to zdrowe owoce? Jak widzę u okolicznych farmerów to oprysk pogania opryskiem i tak co drugi dzień , na pewno tako samo "zdrowe"jak te zagranicy 

A czytałeś

P0lskie jabłka bardziej nasz pikowane niż te pomarańcze z zagranicy

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał(a):

-11 

Takie mrozy, gleba na 10cm na bank skuta. Nie ma widoków żeby szybko puściła. Słoneczko zje ten nawóz 

Wystarczy że jeden wyjedzie i presja na innych zostanie wywarta , efekt domina pójdzie 😁

Opublikowano
9 minut temu, marulekk napisał(a):

Mają być bez plamki, piękne, idealne to takie są ... Klient dostaje towar taki jaki chce ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mają być bez plamki, piękne, idealne to takie są ... Klient dostaje towar taki jaki chce ...

Od kilku lat przez wioskę co miesiąc jeździ żukiem taki mały sadownik kilka wiosek dalej mieszka i się kupuje po kilka kg na bieżąco, z plamkami też są, do tej pory niemiałem zastrzeżeń ale ostatnio tak nasmarowane jakimś woskiem te jabłka że nie da się tego w ogóle umyć , mam podejrzenie że bierze po prostu z hurtowni albo z biedry i sprzedaje jako swoje

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, marulekk napisał(a):

Wystarczy że jeden wyjedzie i presja na innych zostanie wywarta , efekt domina pójdzie 😁

No w sumie jakby tak turem potłuc to by się dobrał do nie zmarzniętego żwiru 🥸

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał(a):

No w sumie jakby tak turem potłuc to by się dobrał do nie zmarzniętego żwiru 🥸

Nie masz no takiego wapna granulowanego. Weź no zasyp w siewke i tak choć że 150kg/ha. Daj ma zboże. Będzie sraczka na wsi. 

Opublikowano
7 minut temu, marulekk napisał(a):

Od kilku lat przez wioskę co miesiąc jeździ żukiem taki mały sadownik kilka wiosek dalej mieszka i się kupuje po kilka kg na bieżąco, z plamkami też są, do tej pory niemiałem zastrzeżeń ale ostatnio tak nasmarowane jakimś woskiem te jabłka że nie da się tego w ogóle umyć , mam podejrzenie że bierze po prostu z hurtowni albo z biedry i sprzedaje jako swoje

Moja też już nawet do sałatek przestała kupować, dziadostwo jakby towotem wysmarowane.

Opublikowano
37 minut temu, pedro2 napisał(a):

-11 

ja chyba lecę z nawozem w poniedziałek 

Opublikowano
46 minut temu, marulekk napisał(a):

To co ty tak się tych kobiet boisz, w podstawówce jakaś cię dręczyła psychicznie i tak zostało Czy ty po prostu innej orientacji jesteś ?

U nas też jest taki 50-letni kawaler ogier to jego życie to tylko pole i obora nigdzie nie wyjdzie póki rodzice żyją to jest jeszcze okej później będzie kaplica . Ja myślę że jakby go dziewczyna dotknęła to był by "wybuch" 🤭 jak w filmie american pie

Kobieta to zło. Zabierze pieniądze, ograbi z połowy majątku, nie da nic w zamian a i ja jej nic nie dam (poza pieniędzmi i połową majątku). Podwoisz swoje obowiązki, tyrając na nią, na wczasy, na remonty a prawa zejdą już całkowicie do zera. Kończy się swoje "ja" a zaczyna się "ty" albo, co gorsza, "my". To ja wolę spokojne życie i nie dostosowanie się pod nikogo. A żeby to przepie*dolić (co i tak by się stało z drugą osobą) to mi nikogo nie trzeba.

34 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Jak Pietrka czytał 😅 

Screenshot_2025-02-20-08-07-44-24.jpg

Dokładnie, mądry chłop.

Zimno, -10 rano było.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Nie masz no takiego wapna granulowanego. Weź no zasyp w siewke i tak choć że 150kg/ha. Daj ma zboże. Będzie sraczka na wsi. 

Piach mam za darmo 😉

jak tam znalazłeś coś ciekawego?

Koleżka szuka XC60, w weekend jedziemy na mazury oglądać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v