Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, MonteChristo napisał(a):

Wiecie może ile biorą teraz za 1m^2 dachu na gotowo? 

Za 16*10 plus 7*8 w murach dach normalny dwuspadowy powiedział mi 30tys z zalaniem wieńca 

2 godziny temu, konteno napisał(a):

jak jesteś fizycznie i psychicznie zdrowy ,zaradny i ogarniety życiowo jak również względnie zadbany oraz znalazłeś kogoś komu pasuje to jaki jesteś , co robisz w życiu zawodowo i hobbystycznie to może i tak , dobrze że ci nikt nikt z rodziny  nie naciska i presji nie wywiera na formalizacę związku i możecie żyć jak chcecie tak jak i @pedro2 czy inni bo wychodze z założenia że nie sztuka narobić komuś przebiegu i się prędzej czy później rozstać bo zaczynanie relacji z kimś kto oczekiwałby czegoś innego lub więcej niż potrafię sobą zaoferować nie ma kompletnie najmniejszego sensu jeśli tym bardziej poświęcenie dla drugiej osoby pogorszy i tak już kiepskie samopoczucie a zwiększy frustracje z powodu dotychczasowych niepowodzeń w różnych dziedzinach

a ludzie z problemami nie są za bardzo odpowiednim partnerem do zawierania związków , może to czegoś uczy drugą stronę ale nie jest gwarantem powodzenia relacji i jej trwałości 

nawet u mnie takich nie ma tylko szalowane /zalewane betonowe

Naciskają nie bój się, ale trzeba mieć w du pie co ktoś gada a żyć tak jak się chce samemu ;);

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Daj Piotrowi odpocząć. Pujdzie na etat to choć posiedzi na wózku. A w domu to ciągle coś robi. 

Zobaczyłeś sam i zmądrzał 🤣🤔

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

to czasem cofanie się w rozwoju bo na dużo mniej męczących warunkach będzie pewnie mniej na wypłate choć i teraz ocieram sie o najniższa krajową a trzeba od nowa sie czegoś uczyć by się wdrożyć 

ile większa to skala musiałaby być byś wyszedł na tyle ile masz z etatu

na zus nie wiem czy zarobie a gdzie jeszcze od kogoś brać sprzęt , sąsiady dekarze ,mają zarejestrowane działalności i tanio nie jest u nich a czekać w hvj trzeba

najlepiej na krusie robiąc fuchy na czarno i kombinując w międzyczasie z RMG ale to też już pewnie ten program teżpoza moim zasięgiem 

Ślubu z robotą się nie bierze. Pojęcie o elektryce masz, robiąc na jedną/dwie zmiany będziesz miał czas na fuchy.  Elektrykę w chałupie byś ogarnął?

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Za 16*10 plus 7*8 w murach dach normalny dwuspadowy powiedział mi 30tys z zalaniem wieńca 

mi za jednospad na budynku gospodarczym 21x5  z zalaniem wieńca po długości z jednej strony powiedział dyche za robote ale sie rozmyslił i nie przyszedł choć cena niewygórowana

2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Elektrykę w chałupie byś ogarnął?

nie,nie robiłem w zawodzie a przy instalacjach to wogóle, w chacie mam jeszcze alu i nie ruszam bo zawsze coś tzn póki licznik w domu to nie tykam sie tego bo wymieniać trzeba wszystko a tym bardziej szkoda drzeć w już wyrenontowanych pomieszczeń, wziąłem od znajomego resztki styropianu z ociepleń by tanio na strych dać zamiast trocin i dużymi plytami z mebli szaf przykryć to matce się ten pomysł nie podoba , póki żyje to nic nie bede robił 

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał(a):

mi za jednospad na budynku gospodarczym 21x5  z zalaniem wieńca po długości z jednej strony powiedział dyche za robote ale sie rozmyslił i nie przyszedł choć cena niewygórowana

nie,nie robiłem w zawodzie a przy instalacjach to wogóle, w chacie mam jeszcze alu i nie ruszam bo zawsze coś tzn póki licznik w domu to nie tykam sie tego bo wymieniać trzeba wszystko a tym bardziej szkoda drzeć w już wyrenontowanych pomieszczeń, wziąłem od znajomego resztki styropianu z ociepleń by tanio na strych dać zamiast trocin i dużymi plytami z mebli szaf przykryć to matce się ten pomysł nie podoba , póki żyje to nic nie bede robił 

Przyjedź do mnie to dsm Ci ścinków z ocieplenia tylko sporą przyczepką to kawałek strychu ocieplisz...

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał(a):

Pytam bo z instalacji dobry pieniądz i nie taka ciężka robota

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Przyjedź do mnie to dsm Ci ścinków z ocieplenia tylko sporą przyczepką to kawałek strychu ocieplisz...

Gdzie mu śmieci wciskasz🙆

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

nie tyle tym co się znają tylko tym którzy chcą się aż tak bardzo poświęcać aby poruchać 

Jakby się nad tym zastanowić, to jest to nadrzędny cel pozwalający przetrwać gatunkowi 🤔🤔

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Uziu92 napisał(a):

U mnie też księżyc widać, miał śnieg sypać, a nawet słońce było trochę. 

Trochę padało ale topił się, pod Łukowem biało  było teraz ale może z 2km pas

Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał(a):

jak jesteś fizycznie i psychicznie zdrowy ,zaradny i ogarniety życiowo jak również względnie zadbany oraz znalazłeś kogoś komu pasuje to jaki jesteś , co robisz w życiu zawodowo i hobbystycznie to może i tak , dobrze że ci nikt nikt z rodziny  nie naciska i presji nie wywiera na formalizacę związku i możecie żyć jak chcecie tak jak i @pedro2 czy inni bo wychodze z założenia że nie sztuka narobić komuś przebiegu i się prędzej czy później rozstać bo zaczynanie relacji z kimś kto oczekiwałby czegoś innego lub więcej niż potrafię sobą zaoferować nie ma kompletnie najmniejszego sensu jeśli tym bardziej poświęcenie dla drugiej osoby pogorszy i tak już kiepskie samopoczucie a zwiększy frustracje z powodu dotychczasowych niepowodzeń w różnych dziedzinach

a ludzie z problemami nie są za bardzo odpowiednim partnerem do zawierania związków , może to czegoś uczy drugą stronę ale nie jest gwarantem powodzenia relacji i jej trwałości 

nawet u mnie takich nie ma tylko szalowane /zalewane betonowe

Proszę się ode mnie odstosunkować i nie umieszczać w jakichś swoich wymyślonych  grupach. 🙆

W nogach mi nie śpisz żebyś mógł się na ten temat wypowiadać...

A jak już poważnie na takie tematy dyskutujesz to trochę szacunku. Przebieg to ma stare Volvo, a nie kobieta.

Przestań pier**lić kocopoły i rozmyślać tylko szukaj kobiety i nie układaj sobie w główce durnych scenariuszy. Życie pokaże 

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Proszę się ode mnie odstosunkować i nie umieszczać w jakichś swoich wymyślonych  grupach. 🙆

W nogach mi nie śpisz żebyś mógł się na ten temat wypowiadać...

A jak już poważnie na takie tematy dyskutujesz to trochę szacunku. Przebieg to ma stare Volvo, a nie kobieta.

Przestań pier**lić kocopoły i rozmyślać tylko szukaj kobiety i nie układaj sobie w główce durnych scenariuszy. Życie pokaże 

Dwa ostatnie zdania jakby co mnie rozśmieszyły. Reszta mnie nie interesuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v