Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Trzeba pisać pisma, zapraszać na spotkania i rozmawiać, a nie pomstować. Ludzie się tak nauczyli, że tylko mają oczekiwania, a najlepiej to jeszcze, jakby te oczekiwania były odczytywane w myślach...

I tak zrobią jak zechcą,tez obok niedaleko projektują carpatie i spotkania są i w d*pie maja te co projektują te spotkania i tylko się kłuco mieszczuchy i te zielone ze kilka km dalej to ile dalej będzie i ile samochody więcej paliwa spalą.

I gospodarstwa do zburzenia.

Edytowane przez Strongman
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Do kogo ?? Pan z GDDKiA oczywiście nie takimi słowami, ale w skrócie " Pobudujemy tam gdzie chcemy i *uja nam zrobicie" ... Takie było podejście ...

Nikt nie mówił, że będzie łatwo 🤷...wiesz jakie argumenty ma RIOŚ na porozrywane wały na rzece, gdzie chłopakom w ubiegłym roku zniszczyło pierwszy pokos trawy, a kolejnych nie zebrali przez suszę? Jeden brak pieniędzy. Dziwnym trafem wcześniej były 🤷

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nikt nie mówił, że będzie łatwo 🤷...

Ale z czym ?? Tam nie było jakiejkolwiek dyskusji, my mówimy bo musimy wam powiedzieć i nara wieśniaki, takie podejście do ludzi mieli panowie z GDDKiA ... Pytania od obecnych na sali ?? A jeszcze czego, możecie nam wysłać na maila jak chcecie, ludzie do tej pory nie dostali odpowiedzi ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
26 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a to jest taniej dobudować dwa pasy do tych co są niż budować wszystko od nowa

Ale jak będzie budowa nowej drogi nie zależnie którą opcja będzie rządziła to musi wygrać ktoś kto ich popiera i sponsoruje. A poprawić drogę to za mało $

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

I tak zrobią jak zechcą,tez obok niedaleko projektują carpatie i spotkania są i w d*pie maja te co projektują te spotkania i tylko się kłuco mieszczuchy i te zielone ze kilka km dalej to ile dalej będzie i ile samochody więcej paliwa spalą.

I gospodarstwa do zburzenia.

Jak się ludzie kłócą to nic dziwnego. Tylko ulatwiają sprawę, ale nie sobie. Dopóki rodacy nie pojmą, że tylko wspólna siłą coś mogą ugrać, to tak będzie. A nie pojmą tak prędko, o ile wogóle 🤷

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Trzeba pisać pisma, zapraszać na spotkania i rozmawiać, a nie pomstować. Ludzie się tak nauczyli, że tylko mają oczekiwania, a najlepiej to jeszcze, jakby te oczekiwania były odczytywane w myślach...

Tyle że władza ma to w d*pie zwłaszcza obecna. 

U mnie teraz trwa budowa drogi zaprojektowanej przez pisowców w ramch budowy obwodnic wszelkich dziur na zadupiu. Było zebranie przedstawiono plany itp, poprzychodziły pisma że będzie wycena. Przyjechała komisja popatrzyła, protokoły itp. W międzyczasie wybory. Do niektórych poprzychodziły pisma o wycenie i od razu kasa na konto. U niektórych nic. Wjechały maszyny, budowa trwa. Następne pisma że będzie wycena( droge już robią- rów wykopany, drzewa wyciente u mnie ogrodzenie rozebrane). Teraz będą qrwy jeszcze raz wyceniać. Dzwonie do firmy i pytam się o co chodzi? Facet mówi że nowy wojewoda z PO zakwestionował niektóre wyceny bo za wysoko i kazał jeszcze raz wyceniać. Mi to tam wyjebongo 4 ary pola i 50 metrów słupków betonowych i leśnej siatki ale u niektórych hektary pola. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tyle że władza ma to w d*pie zwłaszcza obecna. 

U mnie teraz trwa budowa drogi zaprojektowanej przez pisowców w ramch budowy obwodnic wszelkich dziur na zadupiu. Było zebranie przedstawiono plany itp, poprzychodziły pisma że będzie wycena. Przyjechała komisja popatrzyła, protokoły itp. W międzyczasie wybory. Do niektórych poprzychodziły pisma o wycenie i od razu kasa na konto. U niektórych nic. Wjechały maszyny, budowa trwa. Następne pisma że będzie wycena( droge już robią- rów wykopany, drzewa wyciente u mnie ogrodzenie rozebrane). Teraz będą qrwy jeszcze raz wyceniać. Dzwonie do firmy i pytam się o co chodzi? Facet mówi że nowy wojewoda z PO zakwestionował niektóre wyceny bo za wysoko i kazał jeszcze raz wyceniać. Mi to tam wyjebongo 4 ary pola i 50 metrów słupków betonowych i leśnej siatki ale u niektórych hektary pola. 

Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jak się ludzie kłócą to nic dziwnego. Tylko ulatwiają sprawę, ale nie sobie. Dopóki rodacy nie pojmą, że tylko wspólna siłą coś mogą ugrać, to tak będzie. A nie pojmą tak prędko, o ile wogóle 🤷

Pismo napisaliśmy do GDDKiA, 90% mieszkańców gminy podobno podpisało i co ?? A no nic, pismo bez odpowiedzi od stycznia 2023 ... Oni mają w D takich zwykłych szaraczków jak my ...

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale to i tak miało nie iść tym torem gdzie obwodnica, bardziej przez Antoniew i potem Kozłów Biskupi.

to miało jeszcze większe koło zatracać niż obwodnica Sochaczewa 

no to chyba nieźle kogoś pojebało 

a Ty mieszkasz na północ od starej 2 czy na południe? 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

to miało jeszcze większe koło zatracać niż obwodnica Sochaczewa 

no to chyba nieźle kogoś pojebało 

a Ty mieszkasz na północ od starej 2 czy na południe? 

No właśnie jeszcze większe koło, dalej od Błonia, dalej od Grodziska, gdzie im ta droga jest potrzebna i jej potrzebują ... Autostradowa Obwodnica Warszawy miejscami 100km od Warszawy xD 

Rybno to na północ od DK92 i na zachód od DK50.

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie ma znaczenia. W sumie tamci chociaż zebranie zrobili.

Bo mają ustawowy czy tam jakiś inny obowiązek ... Na jakiś tam etapach muszą zrobić "konsultacje społeczne" które opisałem jak wyglądały w wykonaniu poprzedniej władzy ...

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

tu się z Tobą zgodzę społeczeństwo jest bardzo rozczeniowe i coraz bardziej 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi 

Tyle że tak jak u mnie to są "grosze". Najlepszy biznes to zrobi na tym firma robiąca wycene- teraz inna- znajomi obecnego wojewody. Przyjechali nowym BMW X3 w adidaskach w styczniu wyceniać pole gdzie wszędzie błoto po kolana.

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Chyba zbyt idealistycznie do tego podchodzisz. Wspólna siła? Do tego muszą być wspólne interesy. A takie mają i będą zawsze mieć nieliczni.

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał(a):

po co ogladales niemieckie filmy oralnego niepokoju ?? teresa orlowska ci sie przypomniala ??

ja,jaj sznela bedzie cie teraz przesladowalo..

Właśnie obejrzałem ostatnio kilka filmów z rozbierania zwolnic w fendtach i teraz wyskakują.

Oglądam dużo pakistańskich fachowców i jakoś tamte nie wyskakują 

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał(a):

se domy pobudowali kolo lotniska gdy ruch byl  milionowy, a teraz im przeszkadza gdy jest  11.. a obwiniaja lotnisko a nie siebie. dzialki madrzejsi sprzedawali taniej.

nowe domy i bloki buduja kolo torow,drog i autostrad i wtedy  nikomu nie przeszkadzaja..

prawie codziennie widze to na forum

a po twoich postach widac ze daje w palnik 😂

po co ogladales niemieckie filmy oralnego niepokoju ?? teresa orlowska ci sie przypomniala ??

ja,jaj sznela bedzie cie teraz przesladowalo..

100 to daleko .

maja sterty gotowych formularzy do wypelnienia..

ktos tych urzednikow nadzoruje ??  zglosiles to gdzies wyzej ??

nikogo w życiu nie podpierolilem i nie zamierzam tego nigdzie zgłaszać przed chwilą złożyłem wniosek przez epuap mam potwierdzenie i teraz to jest ich problem nie mój 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

nieuzywane od dawna aplikacje same sie usuwaja..

Pierwsze słyszę. Jest na to jakieś potwierdzenie? To, że się ukrywają to wiem, ale żeby się usuwały?

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pismo napisaliśmy do GDDKiA, 90% mieszkańców gminy podobno podpisało i co ?? A no nic, pismo bez odpowiedzi od stycznia 2023 ... Oni mają w D takich zwykłych szaraczków jak my ...

A ilu tych szaraczków już im wcześniej, przed tym pismem ziemię sprzedało? 

34 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Chyba zbyt idealistycznie do tego podchodzisz. Wspólna siła? Do tego muszą być wspólne interesy. A takie mają i będą zawsze mieć nieliczni.

W zgodzie z sobą samym 🤷

34 minuty temu, jahooo napisał(a):

Amen...

Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

nie ma luzu na łożyskach na wale? 

Weź rěką za sprzęgło i zobacz czy nie dyga

A zobaczę...

Godzinę temu, superfarmer02 napisał(a):

Skąd wam się takie pomysły biorą... 

....lata praktyki i obserwacji...🤷

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Próbowałeś ustawiać na zasadę "półtora obrotu", a potem doregulować na wysokich i niskich obrotach?

No toć ba...

Nie bardzo się da ...na półtora..

Opublikowano
37 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tyle że tak jak u mnie to są "grosze". Najlepszy biznes to zrobi na tym firma robiąca wycene- teraz inna- znajomi obecnego wojewody. Przyjechali nowym BMW X3 w adidaskach w styczniu wyceniać pole gdzie wszędzie błoto po kolana.

Z wyceną można się nie zgodzić. Jak się wszyscy nie zgodzą to coś się zadzieje. Ale zawsze tak jest, że się nie zgodzi jeden albo dwóch, a reszta popsioczy i sprzeda

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A zobaczę...

....lata praktyki i obserwacji...🤷

No toć ba...

Nie bardzo się da ...na półtora..

No to uszczelnienie wału 

Opublikowano
5 godzin temu, marulekk napisał(a):

Ktoś mnie pani załatwiła, wpadam do Biedronki biorę pół palety cukru a przy kasie mówią że tylko na aplikację w telefonie a ja nie mam aplikacji ja mam tylko na numer i c*** musiałem zdać cukier 🥹

Rysiek patrzaj dzisiaj tusek taki mi sprzęt zasponsorował, coraz bardziej lubię gościa ciekawe co jutro mi kupi 🤔

IMG_20250129_131217_600.jpg

O Panie przecie napisane jest ile za ile. 

• Like 1