Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Biało na polach pewnie z -4⁰

-6* było

Poplony typu łubin gryka łamały się jak zapałki o 7:00 rano teraz to pewnie dętka wieczorem wszystko pewnie już położy się

Edytowane przez marulekk
  • Sad 1
Opublikowano
W dniu 17.10.2025 o 16:46, dsbh napisał(a):

s_z_k  to może Szanowna koleżanka 🤔 :ph34r: ?

Witam, witam koleżanka amatorka przyszła poczytać o pogodzie ale widzę że tu wszystko oprócz pogody 😂 Pozdrawiam serdecznie wszystkich cieplutko 😄

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

niech tusk bedzie ztoba ..

jak na razie 0 i mniej nie bedzie.

jako bot nie potraffiisz tego odczytac , najprostszy test 😂

sa juz programy ktore potrafia czytac captha .ale to nie ta bezmozga liga..

pamietasz jeszcze ile masz lat ???  albo raczej mesiecy 😂

czesto je kradniesz ??🤣

jedno mnie ciekawi kto wstawil tutaj tego bot-a ???

admin ?? zeby klikalnosc wzrosla?

dobrzeze jeszcze czlowiek ma przewage nad maszyna..ciekawe jak dlugo ..

Leki wziąłeś z rana 🤔 idź do lekarza niech ci podwójną dawkę wypisze albo zmieni bo te słabo działają.

Żeby kraść to musiał bym jacus się podpisywać i mieć kupę gnoju pod oknem.

• Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z gumowca na czarno-żółto dymi. Na biało to para. Mokrym pali.

Wystarczy, że podpali dopchany kocioł od spodu. Nim to złapie cuga to właśnie tak kopci... Jak jeszcze się paliło w piecu węglowym, to pod koniec nauczyłem domowników palić od góry i dym przy rozpalaniu był symboliczny... 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Jaki kuźwa mróz 🥶 o co tu chodzi. W sobotę było jeszcze 26⁰C 

IMG_20251020_065557.jpg

Było zostać w Hiszpanii 😂

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie sądzę, że amatora znajdziesz...

Słońce przygrzewa, trza jechać do miasta powiatowego po kosiarkę. 

Ale wycieczka 😂 ile km masz i ile czasu przygotowywałeś się 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kizak napisał(a):

A daj se na spokój z tą osobą  ,,życie stygnie''           ,kobiety ponoć intuicyjnie wyczuwają kto je olewa a tu ? rzuca się do każdego jak wesz na grzebieniu . [ Zaraz dostanę po łbie od BO.o:$]              Znów mróz ,w sobotę nie oberwaliśmy malinek i pewnie z 7 litrów zostało . Jakoś w tym roku póżno zaczęły owocować i pleśnieją.  

Przeciwieństwie co do poniektórych tutaj ja nikomu krzywdy nie chciałam zrobić.

I nie rzucam się do nikogo wyrażam swoją opinię a jak to kto odbiera to już jego sprawa mnie nic do tego.  

I tyle w temacie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

Ja pier**lę ale huk ale coś przeleciało nad głowami nie wiem samolot rakieta ch*j wie co póki wyleciałem z chałupy to już nie widać było

U mnie też leciał 🤣🙆‍♂️

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał(a):

U mnie też leciał 🤣🙆‍♂️

Myślałem że tylko u mnie latają...w żniwa mało z kombajnu nie spadłem...w środę 7 w kluczu... dziś już też 2 obok siebie....

Opublikowano
30 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Przeciwieństwie co do poniektórych tutaj ja nikomu krzywdy nie chciałam zrobić.

I nie rzucam się do nikogo wyrażam swoją opinię a jak to kto odbiera to już jego sprawa mnie nic do tego.  

I tyle w temacie. 

Widzisz ,ja też wyraziłem ,i zobacz jak to działa.              Krowy wygonione ,ale coś chyba w paznokcie zimno bo pobiegły

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Kurna w lecie na gajowego w zimę do piekarni-taki to pożyje 👍

Piekarnia niezły zapierdziel jest,ale teraz mają sprzęty🙆

Ja tylko rozwoze..od 1 do 8 mi schodzi... szukałem pracy i od zeszłego poniedziałku to się trafiło...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

A propos dojenia... @kizak Kaziu Archimedes śmiga na trzech aparatach aż miło 😊...nie potrzebny był dodatkowy zbiornik próżniowy, trzeba było się regulatorem ciśnienia troszeczkę zająć i go lekko zmodyfikować...

A kubki metalowe najlepsze, bo...metalowe...ważne żeby gumy strzykowe na czas wymieniać 🤷...

I jeszcze jedną obserwacją się z Wami podzielę, w zakresie pulsatorów...pneumatyczne fajnie doją, ale kradną więcej podciśnienia niż hydrauliczne. Teraz mam dwa hydrauliczne i jeden pneumatyczny i podciśnienie utrzymuję na 0,5 bara. Gdyby były wszystkie pneumatyczne myślę, że 0,4 to by był max🤔

Archimedes to chyba licencja alfa lawel ,jak ta pompa przedłużona i ,,ubytków'' niema ,to może i 4 by pociągnęło ,tylko błyskawiczna technika nakładania potrzebna, a jak się zapomniesz to i czwartego aparatu w dojarce przewodowej nie założysz. Jak przyjdzie jaka jałówka ,to jak Wiesz moje łapki nie krótkie ,a sięgnąć ciężko ,kilka sekund i znowu do spowiedzi 😔

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał(a):

Widzisz ,ja też wyraziłem ,i zobacz jak to działa.              Krowy wygonione ,ale coś chyba w paznokcie zimno bo pobiegły

Ja w tym tekście nic nie mówiłam o tobie tylko o innych. 

Personalnie nie będę mówić bo jestem zbyt kulturalna. 

Na tym chyba polega rozmowa aby mówić co się myśli i wyrażać swoje poglądy.

Wybacz jeśli mamy dwa różne słownikio z tym samym słowem ale o różnym znaczeniu. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v