Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, piotrp88 napisał(a):

Przepraszam, że przeszkadzam,

Przez weekend wlało ponad 50l w moje siano, ale na prawie zielone, nada się jeszcze?

Nada...jeśli nie leży w wodzie 

2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Już tu nic sobie nie myśl chodziło bardziej o podejście do tematu.

Ja se nic nie myślę...naprawdę🫣...no może ciut ciut🤭

Zwracaj uwagę na emotki 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Oooo...wypraszam sobie☝️...to nie moje...klimaty🤷

A jakie som?

Jest opcja ignoruj ..

Pisałem na samym początku ..nie jestem debeściak ...ja...niżej w klasyfikacji...

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tak

Chińczyki na ok 9500- 10 000

Markowe 12 000 do 12 500 zależy jak w cięciu siła

Cześć Rysiu, zobacz co to się porobiło z naszym kolegą pafnusiem, wizje jakieś dostał, koleżanka się wysypała przed chwilą, co było przyczyną, co obstawiasz? ja już sam w głowę zachodzę.   🙆‍♂️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Szczerze to aż za ładny 

Będą zaraz narzekać, że malowaniec 

Ja tam lubię mieć ładny sprzęt, ma też oko cieszyć. 

IMG_20250906_145625.jpg

Edytowane przez Uziu92
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O cię ch*j....

Musi pora  nowego Pafnucego otworzyć ...

Ale żem na starość ...popularny żem...tu...

RoZstrzelaj ich .bandyto.

Ja kaZdego szanuje ..

Nawet jak chory...

Pafnucy o mało nie spadłam z kanapy jak przeczytałam Kwasiego i jego pomysły. Nie dziw się mu jeśli tylko o panu Kowalskym myśli wszedł w jego klimaty 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nada...jeśli nie leży w wodzie 

Ja se nic nie myślę...naprawdę🫣...no może ciut ciut🤭

Zwracaj uwagę na emotki 🤷

Zwracam ale to było silniejsze ode mnie. Nieraz lubię sobie żarty robić.

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Pafnucy o mało nie spadłam z kanapy jak przeczytałam Kwasiego i jego pomysły. Nie dziw się mu jeśli tylko o panu Kowalskym myśli wszedł w jego klimaty 🤣

Staram się 🤷😁

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Zwracam ale to było silniejsze ode mnie. Nieraz lubię sobie żarty robić.

No dobra😉😁...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo cię huju nie lubię mendo j**ana ...

Szczesc Boże...

Oho, to mi pachnie zmianą konta u lonucka, zawsze ten scenariusz się powtarza przed zmianą. Ataku histerii dostał.  🙆‍♂️

Edytowane przez Desperado
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A normalne🤷...tradycyjne XY...Łorawiok ciągle wypomina😀

A kim ja do jasnej ciasnej jestem. Na pewno nie chłopem o to to nie!!!!! My pisze się w kontekście z tym że ktoś się zgadza z kimś a nie że ta sama płeć. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie nada...

Oddaj deszcz, to siano w rolkach dam darmo.....echch ..

W lipcu prawie 200l, sierpień 80, wrzesień już 60. 

W ubiegłym roku w lipcu też 200, a somsiad suszowe dostał

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

A kim ja do jasnej ciasnej jestem. Na pewno nie chłopem o to to nie!!!!! . Nie obrażaj mnie ani Pafnucego  bo już to nie jest śmieszne tylko żałosne. My pisze się w kontekście z tym że ktoś się zgadza z kimś a nie że ta sama płeć. 

Ty trochę nie pomyliłaś postów przypadkiem 🤔. Zbyszek pytał o moje klimaty i to była odpowiedź 🤷. Gdzie tu cokolwiek o Tobie było 

18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O cię ch*j....

@Bezduszna...a to o klimatach zaczęło się od tego...gdzie tu o Tobie? Adresowane było do mnie🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Ty trochę nie pomyliłaś postów przypadkiem 🤔. Zbyszek pytał o moje klimaty i to była odpowiedź 🤷. Gdzie tu cokolwiek o Tobie było 

@Bezduszna...a to o klimatach zaczęło się od tego...gdzie tu o Tobie? Adresowane było do mnie🤷

Pomyliłam posty przepraszam. Może z powodu tego że włączyła mi się kontrolka obrony osoby która poczuła się nie swojo z tym co przeczytałam później i wcześniej i mi się skojarzyło wszystko razem. Poniosło mnie przepraszam jeszcze raz 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Spoko...masz wybaczone 😊

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Pomyliłam posty przepraszam. Może z powodu tego że włączyła mi się kontrolka obrony osoby która poczuła się nie swojo z tym co przeczytałam później i wcześniej i mi się skojarzyło wszystko razem. Poniosło mnie przepraszam jeszcze raz 

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano
41 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Raczej czerwony. Ile spali to spali, aby robotę robił. 

Faktycznie. Sprzedaż tego dorzucisz pare złotych i będzie czerwony. Za Claasa to już trzeba dać prawie dwa razy tyle. A czy warto, jak nie robi się setek hektarów usług to raczej nie. Ceny kombajnów  Claasów tak jak ciągników Fendtów są po prostu chore🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)

@12Pafnucy nie przejmuj się tym co się stało. Trzeba przełknąć to co się stało. Trudno jesteś tu między ludźmi którzy cię znają i wiedzą kim jesteś. Nie przejmuj się tym. 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

@12Pafnucy nie przejmuj się tym co się stało. Trzeba przełknąć to co się stało. Trudno jesteś tu między ludźmi którzy cię znają i wiedzą kim jesteś. Nie przejmuj się tym. Mnie tu gorzej nazywali 

Ale kto go źle nazywał? to chyba on szuka zaczepki i wyzywa? wy jesteście siebie warci, ja pitole.  Albo zaćmienie na was tak działa, albo odłamkiem drona dostaliście między oczy.  xD Zwyzywał mnie i ma się tym nie przejmować, dobre, ta ma jeszcze lepszy odjazd dzisiaj.   xD 

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Desperado napisał(a):

Ale kto go źle nazywał? to chyba on szuka zaczepki i wyzywa? 

Nie ważne kto jest winny. Ważne kto się źle poczuł Desperado jak byś nie wiedział o czym ja mówię nie oszukuj się. 

Ja przeciwienstwie co do ciebie Krzysztofa próbuje naprawić to co się stało nawet jeśli była to tylko jednostronny atak ale trzeba wziąć chociaż trochę na siebie winny. Desperado ataki jego nie wzięły się z czegoś wysanego z palca. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Nie ważne kto jest winny. Ważne kto się źle poczuł 

To jak cię ktoś np. zgwałci i się źle poczuje to też go będziesz żałowała? dziwne masz podejście.   xD

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

chyba komuś nieźle odjechało bo od godziny sieczkarnia gdzieś qq kosi. 

Sieczkarnia to nic, u mnie to dopiero niektórzy tutaj by zawału dostali, jeden orać wyjechał xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v